• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Manisa 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Kasiyer Aranıyor
  • Amerikan Kültür Erken Kayıt Dönemi Başladı
  • Kuzey Ege Kurs Erken Kayıt Dönemi başladı
  • Louka Döner ve Et Lokantası İftar Menüsü
  • Ön Muhasebe ve Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Yapı Markette Çalıştırılacak Personel Aranıyor
  • Ön Muhasebede Çalıştırılmak Üzere Bayan Personel Aranıyor
  • SPESYA FOOD Firması Takım Arkadaşları arıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Forklift Operatörü Aranıyor
  • Sürücü Belgelerinin Değişiminin Son Tarihi 31 Aralık 2024
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Deniz Kurs’ta İngilizce Hazırlık Sınıfları Kursları Başlıyor
  • Pusula Kurs’ta İngilizce Sınıflarına Hazırlık Kursu başlıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

41 Yaşındaki yeni teknik patronu Manisa FK’ya şifa olur mu?

Ahmet Ünsal

41 Yaşındaki yeni teknik patronu  Manisa FK’ya şifa olur mu? 

 TFF 1. Ligin ilk yarısının tamda ortasına geldik, işte bende tamda bu bağlamda kitabın tamda ortasında yazacağım. 

   Sakın bana neden diye sormayın.Öncelikle ‘Neden ligin başından buyana yazmadınız’ dediğinizi duyar gibiyim.Evet bazı sağlık nedenlerinden dolayı yazamadım.Ancak takımın gidişatını takip etmediğim anlamı çıkartılmasın.   

  9 haftalık süreçte Manisa FK açısından ilk üç hafta bayram havasında geçti. 

   Bu sevinç ve mutluluğu yaşayan sadece Manisa FK ve Başkan Mevlüt Aktan ile onun yol arkadaşları oldu. Şehir bu mutluluğu yaşamadı daha doğrusu yaşaması için bir atmosfer içerisinde kendisini bulmadı. 

   Peki 9 Hafta boyunca neler oldu mu dersiniz. Neler olmadı ki adeta gök gürüldedi,yer yarıldı erozyonlar,toprak kaymaları, yerini 8 lihter ölçeğindeki depreme bıraktı.  

    Bin bir umutla, şampiyonluk hedefleri ile 20’ye yakın transfer edilen futbolcu topluluğu ligin 4. Haftasında itibaren Erzurumspor ile başlayan yenilgiler serisi Menemenspor,Royal Hastanesi Bandırmaspor,Bereket sigorta Ümraniyespor,Eyüpspor ile sürdü. 

Geçmiş dönemde Manisa’nın evladı Hakan   Şapçı’ya 4 hafta tahammül edemeyen, öte yanda Manisaspor’u iki sezon süper lige taşıyan Levent Eriş’e kapıyı gösteren o yönetimlerin devamı olan bugünkü Manisa FK’yı oluşturanlar acaba Serkan Özbalta’nın 5 hafta süren yenilgiler serisine nasıl tahammül gösterdi.Bu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.Sadece bu zorluğu yaşayan ben değilim diye düşünüyorum. 

    Manisa FK yönetimi geç de olsa Özbalta’nın görevine son verebilme cesaretini gösterdi. 

   Hedefleri olan bir kulüp ve yönetimi bence neşteri daha önceden vurmalıydı. 

   Özbalta’dan boşalan Teknik Direktörlük koltuğuna Manisaspor’un parlak yıllarında formasını giyerek Süper lige taşınmasında büyük pay sahibi olan ‘Sarı Naci’ lakaplı Naci Şensoy ile İstanbul’da masaya oturularak anlaşma sağlanıp takımın yeni teknik direktörü açıklaması yapıldı. 

   Naci Şensoy, Milli Takım arasında faydalanarak takımı moral ve motivasyon yüklemenin ötesinden takımın şehirle bütünleşmenin önü açabilmek adına şehre inip tüm esnafları takıma destek vermeye davet eden turları yerine getirdi. 

    Takımda moraller üst düzeyde, futbolcular yeni teknik patronlarına inanarak çıktıkları Adanaspor maçından mağlubiyetle ayrıldı. 

   İstanbul’a davet edilen masanın etrafından Manisa FK’nın kurucu ve onursal başkanı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Takımın resmi başkanı Mevlüt Aktan Naci Şensoy ile çıkılan yoldaki hedeflerini bir anda unutarak sürpriz şekilde dünya literatüründe eşine ender rastlanır türden 1 haftalık hocayla yollarının ayrıldığı sosyal medya hesabından duyurdu. 

    Avrupa’daki Balkan ülkelerinin birçok yerinde takımlar çalıştıran Naci Şensoy’un geldiği Manisa FK ile hayalleri ve projeleri bir anda yer yarıldı yerin dibine girdi. 

    Sadece onun hayalleri değil, özgüveni, bu kentin sözde kanaat önderlerine olan güveni buhar olup uçuverdi. 

    Şimdi şunu sormak isterim Serkan Özbalta’ya gösterilen tahammül,sabır neden Şensoy’a gösterilmedi. 

   Sadece buda değil takımın bu kötü gidişatından daha sonra sorumlu tutularak görevlerine son verilen sukat ekibinden Ufuk Dündar,Abdül Kadir Kükrer’in istifaları Özbalta ile neden alınmadı?. 

   Büyük hedeflerle davet ettiğin bir haftalık teknik direktör Naci Şensoy’u aldığı ilk yenilgide bileti kesilmesine rağmen ‘Kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz’ sözcüklerine hiç de gerek yoktu. 

  Tam tersi alay edercesine olan bu cümleleri de yakışıksız ve samimiyetten uzak buldum. 

   Buna benzer ve daha da ağırını güveni sarsılan Naci Şensoy’un iki dudağından dökülen sözcüklerde duydum. 

   Her şeyin para olduğu bir süreçte sizin uzattığınız boş kağıda karşılık beklemeden ve herhangi bir bedel yazmadan imza atan bir kişiye davranış şekli böyle mi olmalıydı.  

   Sözleşmesinde 500 bin veya 1 milyon TL tazminat ödeme maddesi olmuş olsaydı yine bir haftalık süreçte mi görevine son verilecekti ?!.... 

   Bura da asıl onuru yerle bir olan bir isim varsa oda kulübün başında ‘Manisa’ ismidir. O isim ki trilyonlarla ölçülemez. Böylesi bu travma bu kadar baş döndürücü şekilde bu takıma gönül verenlere yaşatılmamalıydı. 

    Özellikte yönetimin ‘Manisa’ isminin ağırlığına göre yol ayırımlarını yapması gereğine inanlardanım. 

   Bu arada Mevlüt Aktan ve beraberinde yol arkadaşları iyi şeylere imza atmadı ki evet attı Manisalı işadamlarından oluşan geniş tabanlı, şehri kucaklamayı hedefleyen bir yönetim kurulu oluşturdu.Bu oluşum galibiyetler serisi yaşandığında oldu.Fakat O yönetim tam hareket noktası belirlemeye çalışırken yenilgiler serisi onların kollarını ve kanatlarını kırdığı gibi şevklerinin de kırılmasına neden oldu. 

   Başkan Mevlüt Aktan’ın Tiwiter hebasından yayınladığı o mesaja takılı kaldım.

    “Oyuncular söylemek istediklerini söylediler. Şimdi,Manisa Futbol kulübü’nün sahibi olarak söz sırası bizdedir.Kulübün iradesini ve gücümüzü herkesin iliklerine kadar hissetmesini sağlayacağız”  

   Bu mesaj sadece futbolculara yönelik olmadığı gün gibi aşina.

    Benim ne anlatmak istediğimi bu mesajı iki kez okuyanlar rahatlıkla anlayabilir.Teknik heyetin,futbolcuların dışında ters giden bir şeylerin de olduğunu da gözler önüne seriyor.  

   Mevlüt Başkan kısaca şöyle demek istiyor “Bu kulüp üzerinden hesabı olanlar varsa hiç de boşuna heveslenmesinler” mesajı da açık… 

    Şimdi gelelim asıl konuya. Manisa FK Başkanı 24 saat içerisinde şampiyonluk hedeflerinden saptıranlarla yollarını jet hızıyla ayırdı. 

 Takımın yeni Teknik Direktörlüğüne Aykut Kocaman’ın uzun yıllar yardımcılığı yapmış olan ve bugüne kadar hiçbir takımı tek başına çalıştırmamış 41 yaşındaki Turgay Altay ve ekibine emanet edildi. 

  İnşallah Altay,Manisa FK için şifa olur. 

  Hedeflenen noktaya takımı taşır. Temennim bu yönde olur.Ayrıca aksini düşünmemi benden kimse beklemesin. 

   Ancak, Yeni teknik patron Altay’ı dağ gibi sorunların beklediği unutulmamalıdır. 

   Başkan Aktan tarafından kadro dışı bırakılan 5 Futbolcu sorunu. 

  Futbolcuların 6 haftalık yenilgi travmasını atlatabilecek mental ve psikyatri sorunlarının olduğuda unutulmaması gerektir. 

 Futbolcular robot değil insan.Etten tırnaktan yaratılmış, hissiyatları olan bireylerdir. 

   Manisa FK’nın yeni teknik patronu Turgay Altay,Cuma günü hedefleri ve yeniden düştüğü süper lige dönmek gibi hayalleri olan tarihi geçmişe sahip Ankaragücü karşısında ilk sınavını verecek. 

   Gelelim şehrin seçkin genç iş insanlarından, siyasi partilerden istenilen isimlerin yer aldığı Manisa FK’nın yeni yönetimine biran önce Manisa şehrini takımla bütünleştirecek projeleri kibirden uzak şekilde hayata geçirmeleridir. 

   Şehirdeki gazetecilerle kazanılan ve kaybedilen maçlar sonrasında bir araya gelinerek şeffaf biçimde durum değerlendirmesi penceresini açmak 

 Yönetime ekonomik olarak katkı sağlayacak yeni isimleri kazandırmak, üyelik sistemini hayata geçirerek taraftar sevdalıları yaratmak.Bu yazdıklarım başarıya ulaşacak her takım için özlenen gelişmelerdir.. 

   Manisa FK’nın sezon sonuna kadar maçlarının Akhisar’da oynayacağını düşünürsek gerçek ve içten taraftar desteğine ihtiyacının olduğu unutulmaması dileklerimle Süper ligde buluşmak dileği ile başarılar ve Saygılar…… 

 

Bu yazı toplam 1398 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.