• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Özel, Ecevit gibi CHP’de ikinci ‘Karaoğlan’ olur mu?

Ahmet Ünsal

Ahmet ÜNSAL Yazdı

Özel, Ecevit gibi CHP’de ikinci ‘Karaoğlan’ olur mu?

Manisa geçmiş yıllar itibariyle ülke siyasetine renkli isimleri kattığı gibi her dönemde kurulan hükümetlerin kabinelerinde mutlak bir Manisa damgası vardır.

   CHP’de son iki yıldır Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, gerekse dönemin içişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik, gerekse AKP’nin yanlış politikalarına yönelik partisi kanadından en ağır eleştirileri yaparak adını “İşte geliyor gelmekte olan 21. Yüz yıl Karaoğlan’ı “ söylemlerine neden olan Özgür Özel ile Manisa yine siyasi sürece damgasını vurdu.

    Bu süreçte  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 14-28 Mayıs 2023 seçimlerinde olan sıkı diyalogu onun CHP’nin Genel Başkanlığına yönelik adaylık açıklamasında elini güçlendirdiği gibi siyasi kariyerine büyük katkı sağladı.

    İşte bu siyasi katma değerler onu haklı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu CHP gibi köklü partinin genel başkanlığına adaylık açıklaması yapmasını cesaretlendirdi.

     Doğrusunu söylemek gerekirse Özgür Özel adaylık açıklamasına kolay gelmedi.

   Türkiye Eczacılar Birliği Genel Sekreterliği bir görevi bıraktı.Eczanesi kapattı kendisini sosyolojik, idolojik, Atatürk ve ilkeleri yönünden yalnızlaştırılan bir toplumun önderi olmak onların dertlerine tercüman olmak için hayatında yeni bir sayfa açtı. Neydi bu yeni sayfa ‘Siyaset arenasında bende varım’ diyerek parti içi hiziplerin üst sınırda olduğu CHP sinde siyaset gömleğini giydi.

    Dile kolay 11 yılda Manisa Belediye Başkanlığı adaylığı, 8 Yıl grup başkan vekilliği, 11 yıl aralıksız Manisa milletvekilliği, 13 yıldır CHP ‘nin genel başkanlığını üstlenen Kemal Kılıçdaroğlu’nun akıl ajandası ve yol göstericisi rolünü üstlendi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile son seçimlerde yol arkadaşlığından edindiği tecrübeyi de heybesine koyarak 38 Yaşındaki çıktığı siyaset yolculuğunda geldiği 49 yaşında CHP’sinin genel Başkanlığına talip olan parti içindeki tüm hesapları alt üst eden öz eleştirilerle dolu açıklamayla Atatürk’ün kurduğu partisinin 21.Yüz yıldaki yol haritasını tek tek açıklayarak CHP’nin genel başkan adayı olduğu haykırdı.

*Grup Başkanlığı görevinden ayrılacak mısınız?,

 *Arkanızda kimler var ?,

*Adaylık açıklamasını yapmadan önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu  ile görüştünüz mü ?,

*Nasıl bir CHP yaratmayı düşünüyorsunuz?,

*Genel Başkanlığı kazanmanız halinde CHP’yi iktidara taşıyacak formülünüz nedir?,

*1400 Kurultay delegesinin kaçını ikna edeceksiniz?

   Ve daha birçok soruya iki saat süren Genel Başkan adaylığı konuşmasında yanıtlamaya özen gösteren bir üslubu tercih etti.

Toplantısının soru cevap bölümünde ilginç sorulara net yanıtlar verdi Özgür Özel.

   “Sizin Ekrem İmamoğlu’nun Emanetçisi olduğu söyleniyor Siz emanetçimi siniz ?”  sorusuna

Özel’in cevabı ise;

  “Cumhuriyet halk partisi genel başkanlığına aday olan birine emanetçi olma yakıştırması her halde en son söylenebilecek, en son yakışabilecek, üzerine yapışabilecek bir şeydir,Bir emanet vardır bugün onu onurla sayın Kemal Kılıçdaroğlu taşımaktadır.Emanet Atatürk’ün emanetidir.Nasip olursa üyelerimiz ve delegelerimiz uygun görürlerse o emaneti taşımak,bir siyasetçinin siyasi hayatından taşıyabileceği en büyük gurur,onur olacaktır.Atatürk’ün dışında bir emanet taşımak değil Özgür Özel’e Cumhuriyet Halk partisinin hiçbir üyesine yakışmaz” yanıtı oldu.

SİYASETTE VE KAMERALARIN ÖNÜNDE ÜÇ KEZ AĞLADIM

*”İstanbul şehir belediyesinin balkonunda mazbatamızla birlikte İstanbul şehrini yönettiği  Tayyip Erdoğan’ın ve  yönettirdiklerinden teslim almaya gelirken karşımdaki kalabalığın göz yaşları içerisinde el sallamalarına karşılık verirken ağladım.”

*”İkinci olarak ta 7 yıl boyunca hiç atlamadan aksatmadan takip ettiğimi soma davasının sonunda birileri ölenleri suçlu bulup katilleri serbest bıraktığında ant olsun ki hesap soracağız derken ağladım.”

*”8 yıl grup başkan vekilliği ve 11 yıldır milletvekilliği yaptığım partimde bu benim bu kürsüden son konuşmam.Türkiye yönetmeye hep beraber gidiyoruz dediğinde hepimizin inandığı güvendiği liderimiz veda ederken ağladım.Gözümden her damla yaş bu partimi de ve bu partimin tüm üyelerine de helal olsun.Hiç utanacak bir şey yok.”

    Bana sorarsanız Özgür Özel’in Genel Başkan adaylığı konusunda geç kaldığını düşünenlerdenim.

    Dile kolay seçim sürecinde arşınladığı tüm illeri yeniden arşınlayacak.Ağustos ayında tamamlanan ilçe kongrelerin ardından başlayan il kongreleri sürecinde kongrelerin yapılacağı illere gidip oralarda Nasıl bir Genel Başkan olacağına yönelik ikna edici konuşmalar zincirini sürdürecek.

   Gerçekten bu süreçte işi zor gibi…

 Millet ittifakının tüm bileşenlerin katkı sağladığı son seçimde gelinen son nokta yüzde 48,9.

    Sayın Özgür Özel ve beraberindeki yeni yol arkadaşlarını yapılması öngörülen 5 Kasım 2023 tarihideki Kurultay sürecine kadar uykunun haram olacağı bir dönemin beklediğini de hatırlatmak isterim.

    Tabii  ki Sadece bununla kalmayıp büyük bir strateji izlerken sabrı ve soğuk kanlığı, üst aklı elden bırakmayıp öncelikle darmadağın sol cepheyi bir araya getirmenin çarelerini arayacak.

    İzleyeceği politikalarla Adaletin tesisi, İşçi,esnaf,çiftçi, ezilmişler, mağdurların sesi olmayı onlara mesleğinin gereği şifa dağıtabilecek mi bunu önümüzdeki günlerde oluşturacağı konuşmaların satır aralıklarında hep birlikte göreceğiz.

     Yalnız şu gerçeği öteleyemeyiz. Siyasi arenada oldukça hırpalandı, oldukça örselendi tüm bunlardan tecrübe edinen bir Özgür Özel’in olduğunu da unutmamak gerekir.

    Özel’in adaylık açıklaması yaptığı o anlarda Grup Başkanı Özgür Özel’in yanında olması gereken İl Başkanı Ali Kuyumcu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret etmesi  gelişmesini de Manisa’daki teşkilatınca umursanmadığını tablosunu kamuoyuna bu şekilde yansıtılmasını doğru bulmadığımı belirtmek isterim.

   Tüm illerdeki kongrelere katılacağını konuşmasında deklare eden Özgür Özel’in 24 Eylül’de yapılacak Manisa il kongresinden güçlü çıkıp çıkmayacağı sonucu sabırsızlıkla bekliyorum.

    Bilindiği üzere iki dönem il başkanlığı görevini başarılı şekilde götüren bunun semeresini milletvekilliği sıralamasında 3-4 sıra olarak bekleyen ancak 5. Sıraya yerleştirilmesi ve CHP’nin Manisa’da 4 milletvekiliğinde kalmasıyla bu hayali bir başka bahara kalan Semih Balaban siyasi yolculuğuna yeniden il başkanı olarak devam edeceğini başkan adaylığını olduğunu il binası önünde geniş katılımın duyurdu.

    Mimarlar Odası Başkanlığı görevini üstlenmiş olan Ferdi Zeyrek’inde 19 Eylül 2023 Salı Günü saatler 18:30’u gösterdiğinde Balaban gibi il binası önünde il başkanlığı adaylığını açıklaması bekleniyor.

    Gelelim yazımın sonuna hangi partiden olursa olsun bir partinin Genel Başkanlığına Manisa’dan birisinin seçilmesi bir Manisalı, bir yurttaş olarak beni mutlu eder.Özgür Özel, Manisalılara bu heyecanı adaylık sürecinde yaşatacak.Keşke Genel Başkan adaylığında Manisa’dan yüzlerce otobüs dolusu partili CHP Genel Merkezindeki adaylık açıklamasındaki yerini almış olsaydı.  Senin 5 Kasım akşamı Manisa’ya CHP Genel Başkanı olarak dönmeni bekleyeceğiz. Eğer seçilirsen İktidarın işi zor eğer seçilemezsen gerçekten iktidarla işin zor. Yolun açık olsun Özel…

Saygılarımla

Bu yazı toplam 514 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.