• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

16 Yıl önce Vizyondan kalkan filmi yeniden vizyona koymak neyin nesi !..

Ahmet Ünsal

16 Yıl önce Vizyondan kalkan filmi yeniden vizyona koymak neyin nesi !...

Yıl 2007 ay takvimi ise 6 Haziran’ı gösteriyordu. Terör örgütünün Güçlükonak İlçesindeki mayınlı saldırısı sonrasında ilk kez üst düzeyde bir komutan şehit düştü.

  Adı Yarbay Melih Gülova idi.

 Geride dul bir eş öksüz boynu bükük bir kız çocuğu bırakmıştı.

  O günü ve şehit düşen Yarbay Melih Gülova’yı unutmam hiç mümkün değil.

  Bizden koparılan Melih Yarbay ile olaydan üç ay öncesi buluştuğumuzda eşi Asena ve kızı Naz ile geçireceği çok güzel yılları olacağından söz etmiştik. Adına o dönemin belediyelik yerleşim yeri Hacıhaliller beldesinde büstü hizmete açıldı.

Onu Şırnak’ta bir okula adının verilmesi takip etti. Daha sonrasında da Manisa merkeze bağlı Üçpınar’da bir parka adı verilecek ölümsüzleştirildi.Son olarak ta Manisa Lisesinin karşısında bir parka adı verildi şehidimiz Yarbay Melih Gülova’nın.

   Yarbay Melih,kendisini şehit kılan mertebeye ulaşmadan önce gönüllü olarak gittiği ikinci şark görev bölgesi Şırnak’ta halkla kurduğu gönül bağı birilerini ciddi boyutta rahatsız etti.

   Çünkü onun halka olan tüm yaklaşımları içten,samimi,tamamen insana değer veren yönü ağır basıyordu.İşte böyle birisiydi Yarbay Melih Gülova.

  Aramızdan ayrılışının 16.Yılını geride bıraktığımız şu günlerde ölüm yıldönümü değil neden yazdığımı merak ediyorsunuz.

   Onu Hatuniye Camiindeki son yolculuğuna binler,10 binler, hatta 20 binler adeta insan seli göz yaşları ile uğurladı.

  Terör örgütü PKK’nın O dönemdeki katliamların durdurulmasında ciddi kararların alınmadığı için ilk kez bir üst düzey rütbeli subayın şehit düşürülmesine halk tepki gösterdi.

  Bu tepkinin odağındaki isim ise

2007 yılında TBMM Başkanlığını üstlenmiş olan Bülent Arınç idi. Çünkü o günde bugünde aynı iktidar iş başında.

   Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit harekâtında şehit düşen 12 Mehmetçik’ten birisi idi Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak. Cenazesi de gecikmeli olarak Cenaze namazının kılınacağı Saruhabey camiine getirebilmişti. Cenazenin camiye ulaşmasından dakikalar öncesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel şehit cenazesine katılmak üzere geldiği camide bir gurup Provokatör ‘Özgür dışarı’ ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atarak tepkisini ortaya koydu.

  Şehidin cenazesinde zafiyet var mıydı derseniz tabiî ki vardı derim.

   Öncelikle şehide olan son görevimizi yapmak yerine bu işi de elimize yüzümüze bulaştırmayı başardık.

  Camii yeri yanlıştı. İnşaat çalışmaların olduğu bir yer.Emniyet açısından güvenliğin güçlükle kontrol edilebileceği yer idi.Bunların üstüne üstlük şehidin cenazesi karanlığa kalmasıyla birlikte risk bir kat daha arttı.

Bugüne kadar tüm şehitlerimizi gündüz ve bize yakışır biçimde Hatuniye camiinden kaldırdık.

  Peki şehit Enis Budak’ın cenazesinde neden aynı yer seçilmedi, neden cenazesi karanlığa bırakıldı,neden Türk Silahlı Kuvvetlerinin üst düzeyleri şehrin ortak akılları,siyasi irade,şehrin valisi neden şehit ailesiyle konuşarak,”Şehidimizi devletimize ve ona yakışır şekilde son yolculuğuna uğurlamak için cenazeyi pazartesi günü öğle namazında kaldıralım” diyerek şehidin yakınlarını ikna edemedi.

  Tüm saydıklarım yapılmadığı ve göz ardı edildiği için Manisalı CHP Genel Başkanı Özgür Özel üzerinde şehidimize saygısızlık yapılmıştır.

   Geçmişte TBMM Başkanı Arınç’a yönelik yuhalamayı nasıl doğru bulmadıysam bugün içinde CHP Genel Başkanı Özel’e yapılan davranışı doğru bulmadım.

   Açıkça sı şehidimize olan son görevi yerine getiremedik vesselam.

  Şehidin yakının sözleri kulaklarımda çınlıyor ne demişti nasıl haykırmıştı yuhalayanlara karşı;

   “Yapmayın acımıza saygılı olun bırakın şehidimizin cenaze namazını huzur içerisinde kılalım. Onun maneviyatına saygı gösterelim” idi.

  Cenazede tüm olup bitenleri ve olabilecekleri ön görmemek için insanın aklını peynir ekmekle yemesi gerekir. Gördüğüm Üst düzey Emniyet birimlerini tek tek olabileceklerle uyarmayı bir görev bildim.

   Şehidine son görevi yerine getirmek için saatler öncesinden Cami avlusuna gelen MHP liler aralıksız tekbirler PKK terör örgütüne olan protestolarını yerine getirdiler. Bunda da yerden göğe kadar haklılar. MHP MKYK üyesi Ali Uçak’ın cenazede olması olabilecek facianın önünü aldığını unutmamak gerekir.

  Gerek Ülkü Ocaklarının gerekse MHP li gençlerin fevriliğini frenlenmesinde etkin rol oynadığını gördüm. Bu yönüyle de bakıldığında sağ duyulu partililerin olduğunu da unutmamak gerekir. Cenazedeki olaylar karşısında Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün’ün oldukça korktuğu, endişe duyduğunu gördüm. Şehidin cenaze namazını kıldırmak için orada olan İl Müftüsü ve ekibinin korku dolu bakışlarını da unutmam mümkün değil.

   Şehidin cenazesi yangından mal çakırcasına musalla taşına güçlükle getirildi, ona yakışmayacak şekilde cenaze namazı kılındı. Kısaca şehidimizi huzurlu şekilde ebedi istirahathanesine yolcu etmeyi beceremedik, beceremedik, beceremedik.

   Cenaze sonrasında devletin valisinin de içinde bulunduğu makam aracını yumruklamak, tekmelemekte neyin nesi. Bu Bu Provokatif yapıyı planlayanlar, vatandaşı bu planlarına alet edenler, salt siyasi çıkarları uğruna sevinip avuçları ovuşturmasın.

 Gün boyu nikâha ve dost ziyaretlerinde bulunan Bülent Arınç’ın neden şehit cenazesine gelmediğini açıkça merak ediyorum. Kaldı ki cenazenin kaçta Manisa merkeze ulaşacağını en iyi kendisi takip edebilir ve şehidin cenaze namazının kılınacağı Surahanbey camiine gelebilir di.

CHP li Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen’in katıldığı şehit cenazesinde AK Parti milletvekillerinde sadece Murat Baybatur’u gördüm.

  AK Parti Grup Başkan vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Ahmet Mücahit Arınç’ı cenazede görmek isterdim. Kaldı ki onlar ilk kez bir şehidi son yolculuğuna uğurlama şerefine ve onuruna erişebilirlerdi.

   Bu işin tek kaybedeni oldu oda şehidimiz Enis Budak ve onun acılı ailesi. Umarım bundan sonraki Şehit cenazelerinin son yolculuğuna uğurlanma adresi yeniden Hatuniye camii olur.

Diğer arkadaşları gibi Canını Vatan uğruna  feda eden Şehidim Ensen Budak kardeşim mekanın cennet olsun ..Saygılarımla

Bu yazı toplam 544 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.