• BIST 9169.18
  • Altın 4310.502
  • Dolar 39.5367
  • Euro 45.4975
  • Manisa 35 °C
  • İzmir 36 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır

Yörük evliyanın kerameti

Orhan Yavuz Ejder

Yörük evliyanın kerameti

 

       HAMZA DEDE’NİN RÜYASI

Yörük Hamza Dede Hazretlerinin keramet ve Rüyası

Yörüklerden Hamza Dede adında, Şeyh İsa Hazretlerinin bir mükaşefe hal ve keramet sahibi dervişi vardı. Bir gün Şeyh Hazretlerine: Sultanım bu gece bir rüya gördüm, Rüyamda üç kişi Akhisar’ı gezdiler. Her eve girdiler. Kimi evlerden bir kimi evlerden iki kiminde daha ziyade koyun toplayıp kasaba götürdüler. Üç yüz kişi kasaba yarar adam bulduk. Derlerdi.

 Bu topladıkları üç yüz kişiyi iyice gözden geçirdiler kontrol ettiler bu üç yüz kişiden seksenini ayırdılar bunlar kasaba yaramaz dediler. O seksen kişiyi bıraktılar.  İki yüz yirmi kişiyi yanlarına alıp gittiler, gözden kayıp olana kadar arkalarında bakıp durdum.

Şeyh İsa Hazretleri, Hamza Dedeye derki bu rüyanın tabiri,   Allah-ül aalem: Bu yıl ( Taun) veba hastalığı bu şehirde yayılır ve bu hastalığa üç yüz kişi yakalanır, seksen kişi bu veba hastalığında kurtulup şifa bulurlar, iki yüz yirmi kişide bu veba hastalığından ölürler, onlar dünyanın başka yerlerine de gitseler yine de ölürler.  Hak ne dilerse o olur, Der Ve susar.

 Hakikaten o yıl Akhisar’da veba salgını baş gösterir ve üç yüz kişi hastalanır seksen kişi bu hastalıktan şifa bulup kurtulur, iki yüz yirmi kişide vefat eder.

Bu yazı toplam 1019 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.