• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı

Okunma Sayısı: 2571
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Manisa Genç İş Adamları Derneği’nin ‘MAGİAD Soruyor Manisa Başkanı’nı Arıyor’ isimli paneline konuk olarak katılan AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, “Manisa’yı büyükşehir yapmakla Manisa’ya olan vefa borcumuzu da ödedik.

Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Haber Merkezi

Manisa Genç İş Adamları Derneği’nin ‘MAGİAD Soruyor Manisa Başkanı’nı Arıyor’ isimli paneline konuk olarak katılan AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, “Manisa’yı büyükşehir yapmakla Manisa’ya olan vefa borcumuzu da ödedik. Benim tek düşüncem Manisa’yı büyükşehir belediyesi yapmaktı. Allah şahittir ki, kesinlikle ve kesinlikle Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak değildi” dedi.

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Genç İş Adamları Derneği’nin (MAGİAD) Belediye Kültür Sitesi Lale Salonunda düzenlediği “MAGİAD soruyor, Manisa Başkanını Arıyor” isimli panele konuşmacı olarak katıldı. Tanrıverdi’nin konuşmacı olarak katıldığı panele AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri,  ve çok sayıda vatandaş da izleyici olarak katıldı. 

Moderatörlüğünü MAGİAD Başkanı Ömer Özkara’nın yaptığı programda AK Parti Manisa Büyükşehir Adayı Hüseyin Tanrıverdi, 12 yıllık milletvekilliği yaptığı dönemde yaptığı önemli çalışmaları ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde hayata geçireceği 45 dev proje arasında yer alan Gediz, Batı Kışla, Doğu Kışla, İmar ve Konut, İçme Suyu Arıtma, Katı Atık, Oto Park, Toplu Ulaşım, Spil Dağı ve EGERAY projesi gibi projelerini anlattı.

BÜYÜKŞEHRİN KİTABINI YAZDIK 30 MARTTAN SONRA UYGULAMAYA GEÇECEĞİZ

2 saat boyunca kendisine sorulan soruları kendisinden emin, rahat ve sakin bir şekilde cevaplayan Tanrıverdi, öz geçmişi ile ilgili bilgiler verdikten sonra “Hayatım sürekli mücadeleyle ve yoğun geçti. Ama yorulmadım, çünkü insana hizmet ediyorum. Şimdi ise Manisa’daki hemşerilerimiz durmak yok hız kesmeden yola devam diyorlar. Manisa’nın merkez nüfusu itibariyle büyükşehir olması mümkün değildi. Çünkü eski yasayla 750 bin ve üzeri nüfusa sahip olan iller ancak büyükşehir olabiliyordu. Büyükşehir büyük imkan olduğunu bilen birisi olarak, ne yapmalıyım ki Manisa büyükşehir olabilsin hep bunları düşündüm.  İl nüfusu 750 bin ve üzeri olan şehirler büyükşehir belediyesi olabilir hükmünü gerekçelerimle Sayın Başbakanımıza arz edince biz Manisa’yı büyükşehir belediyesi yaptık. Manisa’yı büyükşehir yapmakla Manisa’ya olan vefa borcumuzu da ödedik. Benim tek düşüncem Manisa’yı büyükşehir belediyesi yapmaktı, ama kesinlikle ve kesinlikle Allah şahit belediye başkan adayı olmak değildi. Biz bu işin kitabını yazmakla mükelleftik. Şimdi yazdığımız kitabı uygulamakla karşı karşıya kaldık. İnşallah bu noktada siz gençlere güveniyoruz, hemşerilerimize dayanıyoruz, Manisa için ortak akla güveniyoruz.  İnşallah Manisa bu fırsatı çok iyi değerlendirecek ve geleceğini teminat adlına alacak.”diye konuştu.

HEMŞERİLERİMİZE ULAŞIMDA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAĞIZ

Toplu ulaşımla ilgili projelerinden söz eden Tanrıverdi,konuşmasına şöyle devam etti; “Biz toplu ulaşım sorununu hafif raylı sistem ve şehir içinde de şuan taşımacılık yapan arkadaşlarımızla birlikte çözeceğiz. Hiç kimse endişe etmesin.  Hiç kimsenin rızkı ile oynamayacağız. Manisa’nın şehir içi toplu taşımında hizmetimiz olacak. Manisa merkezden Akhisar’a kadar olan hızlı tren yolumuzu kullanacağız ve Akhisar’a kadar raylı sitemi getireceğiz. Birinci aşamada Salihli’ye ikinci aşamada ise Alaşehir’e kadar yine hızlı tren hattından devlet demir yolları genel müdürlüğü ile görüşüp bu hattan yararlanacağız Bu ne demektir? İlk etap da Manisa, Turgutlu, Ahmetli Salihli, Manisa Saruhanlı ve Akhisar ilçelerimize hafif raylı sistemle ulaşımı sağlayacağız. Yolu hızlı trenle kısaltarak, Akhisar’dan Kırkağaç Soma ve Gördes’e gidecek olan vatandaşlarımız ve Salihli’den Alaşehir, Sarıgöl, Kula Selendi, Demirci ve Köprübaşı ilçelerimize gidecek olan vatandaşlarımızı da otobüs taşımacılığı ile ulaşımlarını sağlamış olacağız. Bu ilçelerimize otobüslerle ulaşımı ise altını çizerek söylüyorum, Büyükşehir belediyesi tarafından alınan otobüslerle değil yine bu hatlarda çalışan arkadaşlarımızla kanun gereği yapacağımız sözleşmelerle belediye denetimi altında özel halk otobüsü sistemiyle çalıştıracağız. Dolayısıyla da hemşerilerimiz hem konforlu hem ekonomik bir şekilde ulaşımı sağlayarak zamanını da daha iyi bir şekilde değerlendirmiş olacak.”

“ADNAN MENDERES HAVA LİMANINI MANİSA’YA GETİRMİŞ OLACAĞIZ”

Toplu ulaşımdaki bir diğer projesi olan EGERAY projesini de anlatan Tanrıverdi, “İZBAN’ı Manisa’ya getireceğiz. Aslında bunun adı EGERAY’dır. EGERAY Menemene kadar geliyor. EGERAY’ı Menemen’den Manisa’ya getireceğiz. Benim hemşerilerim Manisa’dan EGERAY sitemi ile çok kolay bir şekilde hem İzmir’e hem de Adnan Menderes Hava Limanına ulaşmış olacak. Bu ne demektir? Biz Adnan Menderes Hava Limanını Manisa’ya getiriyoruz demektir.”dedi.  

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI 5 YIL KALDIRIM BELEDİYECİLİĞİ YAPTI

Gediz Projesini detaylı bir şekilde anlatan Tanrıverdi; “Bu Gediz projesini herkes konuşur. Rüyalarında görürler ama bir türlü gerçekleştiremiyorlar. İşte biz milletin hayal bile edemediği projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu projesi hayata geçirdiğimizde Manisa modern bir yüzünü ortaya koymuş olacak. Bu proje sayesinde hem konut sorunu hem sosyal donatı alanları sorunu ortadan kalkmış olacak. Mevcut belediye başkanı geçen 5 yıl içerisinde şehrin bu ihtiyaçlarını karşılayamadı. Onların belediyecilik anlayışında bizim Gediz projesinde yer alan böylesi mekânların oluşturulması yok. Onlar varsa da yoksa da kaldırım taşlarını sökelim bir daha yapalım, sökelim bir daha yapalım bu şekilde 5 yılı tamamlayalım 5 yılsonunda nasıl olsa bir formül bulur tekrar geliriz hesabındalar. Ancak benim hemşerilerim AK Partili büyükşehir belediyelerindeki hizmetleri görünce bunlar neden Manisa’da olmuyor diyorlar. Ve bende diyorum ki, bunların hepsi Manisa’da olacak.”şeklinde konuştu. 

BİZ PROJELERİMİZİ AÇIKLAYINCA MHP VE CHP ŞOKA GİRDİ

Tanrıverdi konuşmasının devamında; “Bir diğer projemiz de Batı Kışlası Projesi’dir. Şuana kadar belediye başkan adaylarından batı kışlası projesi diye bir proje duydunuz mu? Onlar bunu hayal bile edemezler. Onlar böylesi büyük projeleri düşünemezler. Ama biz düşündük ve projemizi ortaya koyduk. Şimdi neden bu güne kadar projelerimizi açıklamadığımızı anlıyorsunuz. Eğer biz bunları açıklamış olsaydık, onlar bunların çakmalarını yapmaya kalkarlardı. Bizde taklitlerinden sakınmak için seçimlere 15 gün kala açıklıyoruz. Bu batı kışla projemiz hayata geçtiğinde benim hemşerilerim burada bir gezinti yapıp sonra da eve gittiğin de o ailenin mutluluğunu düşünün. Bu şehirden İzmir’e 15 bini taşınıyor. Organize Sanayi Bölgesinde beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz çalışanlarımız İzmir’e yerleşmişler. Gerçi şehrin belediye başkanı gider İzmir’e yerleşirse, o kardeşlerimiz İzmir’e yerleşmek için çoktan haklılar. Belediye başkanımız biraz keyfine düşkün, Manisa’da da keyif yapacağı yer olmadığından mesai bitse de gitsem, hafta sonu gelse de İzmir’e gitsem orada keyfime baksam diyor. Ama Manisa’da kalanlar, huzursuz keyifsiz. Çünkü böylesi mekânlara sahip değil. Bir insan Manisa’da yaşamayınca da böylesi projeleri düşünemez. Şimdi artık benim hemşerilerim her şeyi gördü ve 30 Mart akşamı için saat 21.30’da biletini aldı. Onu huzur bulduğu İzmir’e gönderecek inşallah. Ama ben hemşerilerimin daha keyifli bir hayat sürmesi için böylesi sosyal paylaşım alanlarını kazandırmak, şehre vizyon katmak ve Manisa’yı cazibe haline getirmek zorundayım. Şuana kadar bir tane büyükşehir belediye başkan adayı ne batı kışla ne de Gediz projesi hakkında konuşmadı. Ama biz 12 Martta bu projelerimizi açıkladık ve onlar şoka girdiler. Birkaç gün sonra ortaya çıkarlar ve biz batı kışlayı yapacaktık demeye başlarlar.”ifadelerini kullandı.

BÜTÜN ANKETLERDE AK PARTİ BİRİNCİ ÇIKIYOR

Kendisine sorulan anketleri de değerlendirilen Tanrıverdi, “Gerek Cengiz bey olsun gerekse Özgür bey kendileri anket yaptırmışlar. Hatta Özgür Bey bastırdığı broşüründe birinci olarak AK Parti diyor, ikinci olarak benim diyor üçüncü olarak da Cengiz Ergün diyor. Şuana kadar ben birinciyim diyen ne CHP çıktı ne de CHP. Şuan AK Parti’nin birinciliği tartışılmaz noktada. Yapılan tüm anketlerde biz birinciyiz. Doğrusu arkamdan kim geliyor diye arkama bakıp da koşmam. Siz hiç arkasına bakarak koşan bir maraton koşucusu gördünüz mü? Ama Özgür Özel ikinci olarak gözüküyor. Neden diyecek olursanız? 2009 seçimlerinde Cengiz Ergün CHP’den aldığı emanet oylarla başkan seçildi. Şimdi CHP emanet oylarını geri istiyor. Bu yönde yerel bir gazetede ‘Emanet oyları geri istiyorum.’diye bir haber çıkmıştı. Kim istiyor CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören.”

Katı atık sorununu ortaya koydukları Katı Atık Yönetim projesiyle çözeceklerini bundan böyle çöp alanında patlamaların değil hizmet patlamaları ile vatandaşların karşı karşıya kalacağını söyleyen Tanrıverdi, öğrenci temsilcisi tarafından sorulan sorulara da cevap vererek konuşmasını tamamladı.

Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı
Tanrıverdi; Düşüncem Başkan Adayı Olmak Değil Manisa’yı Büyükşehir Yapmaktı

  • Yorumlar 7
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.