• BIST 10249.64
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • Manisa 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Belediye Başkanı Salih Hızlı’dan Büyükşehire mesaj; bizim beklentimiz bu yolların yapımıdır

Okunma Sayısı: 1165
Belediye Başkanı Salih Hızlı’dan Büyükşehire mesaj; bizim beklentimiz bu yolların yapımıdır
Son günlerde Akhisarlı vatandaşların büyük oranda sıkıntı duyduğu yollar ile ilgili AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisarlı vatandaşlar adına Büyükşehir Belediye Başkanı Cengüz Ergün’e seslenerek, Akhisar Belediyesi haklarından kesinler

Belediye Başkanı Salih Hızlı’dan Büyükşehire mesaj; bizim beklentimiz bu yolların yapımıdır
Akhisar Haber Ajansı – AHA

Son günlerde Akhisarlı vatandaşların büyük oranda sıkıntı duyduğu yollar ile ilgili AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisarlı vatandaşlar adına Büyükşehir Belediye Başkanı Cengüz Ergün’e seslenerek, Akhisar Belediyesi haklarından kesinler paylar ile yolların yapılmasını istedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesine bir çok teklif sunduklarını belirten Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Bu meseleyi biz Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de görüştük. Sonra Cengiz Ergün’ün talimatı ile daire başkanlarımız Akhisar Belediyesini ziyaret ettiler. Akhisar ile ilgili biz senaryomuzu onlara söyledik. Bu yolları da kapsayan diğer hizmetleri de kapsayan senaryoları da söyledik. Bizim Büyükşehir’e söylediğimiz şuydu, yasa gereği itfaiye, MASKİ kapsamında yağmur suyu kanallarımızı, kanalizasyonumuzu, suyumuzu, arıtmamızı, mezbahamızı, garajımızı devrettik. Yani bunların hepsi devrettiğimiz her şey bitmiş durumdaydı. Akhisar Belediyesinin yapıp bitirdiği ve teslim ettiği; bu arada haksızlık etmiş olmayayım bütün bu işlere karşı 20 milyon lira da borç devrettik. Ama 20 milyon lira borç geri dönüşü ayda 200 küsur bin liralık taksitlerle geri ödenerek ödeniyor. Yani genel bütçe içerisinde Büyükşehrimizi sarsacak bir borç değildir.

Büyükşehrin yasası çıkmasaydı Akhisar Belediyesi olarak stratejimiz şuydu; biz bu alt yapıyı bitirdik, bu arada stadımızı yapıyoruz, stat inşaatımız devam ediyor. Bizim sıra başlatmış olduğumuz Akhisarlılarımız da bilirler çok önemli mahallelerimizde yol kaplama işlerine başlamıştık. Hemen hemen her mahallemizde eşit miktarda inkişaf alanlara yol kaplamalarına başladık. Yeni beton parke ile bunları döşemeye başlamıştık. Eğer bizim paylar büyükşehire gitmeseydi yapacağımız iş neydi, bütün Akhisar’ı zaten yağmur suyu da bitirdik biliyorsunuz. En son Akhisar’ın bütün kaplamalarını bitirmekti, inkişaf eden alanlar içerisinde. Bizim stratejimiz buydu, şimdi bu iş size geçti dolayısıyla paylarımız da size geçti. Bizim Akhisar olarak beklentimiz sizden bu yolların yapımıdır. Biz 5 yıl içerisinde yaklaşık hesapladığımız 150 ila 200 milyon lira para Büyükşehirin kasasına gidecek. Yani bunu söylediğimizde, yani hassas davranıyorum, kızmaya gerek yok. Bunlar Akhisar Belediyesi payları olarak bunlar bizden kesilen paylardır. Biz bunların ilçemizde karşılığını görmek istiyoruz. Yani bu çok normal ve anlaşılır bir taleptir. Bunların önemli bir kısmını Akhisar’ımızın da beklentisi yollardır.

Ayrıca bu kesilen ve Büyükşehire aktarılan para sadece yollarla ilgili değil yatırım bütçesi olarak ne oluşturulur bilemiyorum ama bize başka şeylerin de yapılması sağlanabilir. Kültür merkezleri de yapılabilir, işte park bahçeleri dağıtırken gölet alanımızın arkasında bir alan var. Bunun bir kısmı kamulaştırılabilir. Yada orada Büyükşehirimizle orada oturup bir plan yaparız ve bu plan bağlamında yapılabilir. Orada bizim bir spor vadisi projemiz vardı. Bunların hepsi yapılabilir proje kapsamında. Biz bunları da Büyükşehrimiz ile paylaştık ve paylaşmaya da devam edeceğiz.

Bu yol konusu önemliydi ve Akhisar’ın beklentisi buydu. Şimdi bu yolların hepsini en son yine Büyükşehir Belediye meclisinde göreceli olarak tabiki başka ilçelerimiz ben o ilçelerimizin iç işlerine karışmak istemem, bir belediyemiz 1 tane yol vermişse öteki belediye 2 tane yol vermiştir, onların bileceği bir iş. Ama biz kanunun bize verdiği yetkiye bakarak dedik ki bu yol paylaşımları nasıl olmalı, 5 binlik planların temel espirisi bunlar büyük planlardı ve ana yolları tarif eder. Tam da Büyükşehir yasasının tarif ettiği yani Büyükşehirin uhdesine kalması gereken yolları tarif eder. Yüzde 100 olmasa da en büyük o ölçüde bu kanunu tarif eden olay da budur. 5 binlik plandaki yolları biz dedik ki Büyükşehir alsın, diğerleri bize kalsın. Bu da şu anlama geliyor 12 metrenin üzerindeki yollar ve 10 metrelik 5 binlik planda gözüken bir kısım yollar, bu da 4’de 1’lik kısma tekabül ediyor. Genel olarak paylaştırdığımızda da yüzde 40 ve 60 oranında. Yani yüzde 60 oranında bize kalıyor, yüzde 40’ı Büyükşehire geçiyor. Şöyle bir durumda var, biz bu 5 binlik planda olan ana halterler olduğu için biz Akhisar Belediyesi olarak bunların bir çoğunu beton parke ile kapladık. Şimdi deseydik biz beton parke kapladıklarımız biz de kalacak, yapmadıklarımız Büyükşehire geçsin bu doğru bir şey olmazdı ve ilkesel olmazdı. Biz de ilkesel olarak ne yapalım ki 5 binlik plandakileri alsınlar, yapılmış olanlar da alınsın, yapılmamış olanlar da alınsın. Bunun içerisinde bir denge oluştu. En azından biz izah edebilelim insanlara, nitekim buna böyle karar verdik, başından itibaren de biz bunun arkasında durduk.

Park bahçelerle ilgili şu var, Büyükşehir bizim park bahçe dediğimiz merkez parkımız var. Merkez parkımızda orası bir sit alanı. Koruma amaçlı imar planı içerisinde yer alıyor. Burada bir düzenleme yapalım, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yaparız. Arzu ederlerse onu da devredebiliriz. Ancak Gölet diye ünlenen, Gölet dediğimiz yer bin dönümlük bir alan. Bunun 350 dönümü bizim kamulaştırdığımız hazineye ait, Akhisar Belediyesinin uhdesinde olan kısımları zaten bitirdik. İlk önce bunun talebi oldu bize verin diye. Ama biz de dedik ki zaten biz burada işi bitirmişiz, burada işleyen bir sistem var.

Vatandaşımız da memnun ama yapılması gereken daha bir 650 dönümlük bir alan var, kaldı ki ben yasaya bakıyorum Büyükşehir 5216 sayılı yasada diyor ki yapar ve yaptırır diyor sürekli. Zaten hazır olan bir şeyin verilmesi çok mantıklı değil, yani yapar ve yaptırır. Bizim öbür alanda vereceğimiz yerler yaptırılabilir, yapılabilir ve Akhisar’a yeni alanlar açılabilir. Bizim Göletin arkasında spor vadisi projemiz var. Zaten oradaki vatandaşlarımız da buranın bir an evvel kamulaştırılıp yeni haline gelmesini bekliyor. Bir imar uygulaması ile biz bunu da düzenleyebiliriz. Büyükşehir belediyemiz ile bir iş birliği yaparız, orada bir imar yaparız. Biz bunu daha önce yapmaya çalıştık, Akhisar içerisinde yeşil alan dengesi içinde bunu çözemedik. Ama şimdi interlandımız genişlediği için bunu çözebilme kabiliyetimiz olabilir. İşte 5 Binlikleri Büyükşehir, binlikleri de biz yapardık bu da bir dönüşümü belki kamulaştırma yapmadan ve çevirmemiz döndürmemiz mümkün. Yeter ki bunun niyetinde olalım ki ben Büyükşehir belediyemizin de bu niyette olacağını düşünüyorum, oradaki mesele de çözülecektir.

Yani meselelerimizi tabiki karşılıklı olarak oturup konuştuğumuzda bir sıkıntı yok, ama nedense böyle araya bir şey girdiği zaman bir polemik oluşabiliyor ama biz ısrar polemikten uzak durmaya çalışıyoruz. Ben asla bir polemik dili oluşturmak istemiyorum. Ben Büyükşehir belediyemizin de iyi niyetle buna karşılık vereceğini düşünüyorum. Kaldı ki son mecliste Büyükşehir başkanımız her ne kadar ben bu yolları kabul etmem, yargıya götürürüm ifadesi olsa da ben bunu sağ duyulu düşünür diye düşünüyorum. İfadesinde Büyükşehir Belediye Başkanı bütün yolların kendisine kaldığını zannediyor, bütün yolları bana vermişsin kardeşim sen ne yapacaksın diye sitemde bulundu. Biz yolların yüzde 40’ını Büyükşehire verdik ve yapılmayan yolların önemli bir kısmı biz de. Biz Akhisar Belediyesinden geçen kaynağın Akhisar’a dönüşünü sağlamaya çalışıyoruz. En son meclis CHP de yolların paylaşımı için oy verdi. Bunlar çözülemeyecek sıkıntı oluşturacak olaylar değil ama dediğim gibi paylaşım sırasında bazı olaylar olabilir. Fakat bu merkez algısının bir an evvel artık toparlanması lazım, yani merkeze ait geçmişten gelen Büyükşehir Belediye başkanımızın Manisa Belediye Başkanlığından gelen bazı meseleler var. Olabilir, çok normaldir, bizimde meselelerimiz ve sorunlarımız var. Ama bunların ayrı bir şeyde çözülmesi mümkünse Şehzadeler, Yunusemre Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemize ait merkez ile ilgili sorunların biz de yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa onların çözülmesi ama artık bu meclis toplantılarımızın önemli bir kısmını teşkil etmeye başladı. Tabiki onların da meseleleri en hızlı bir şekilde çözülmesi lazım. Artık diğer ilçe belediye başkanları da serzenişte bulunmaya başladı merkez sorunları halledin bize sıra gelsin demeye başladı” dedi.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.