• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı; Zeytinyağında sıkıntımız yok

Okunma Sayısı: 1678
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı; Zeytinyağında sıkıntımız yok
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Manisa’da zeytin hasadı yaptı ve zeytinyağında spekülasyonlarına itibar edilmemesini istedi. Bakan Yumaklı, 180 bin ton zeytinyağı üretimi olduğunu belirterek, tüketimin yeterli olduğunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı; Zeytinyağında sıkıntımız yok

Akhisar Haber Ajansı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Manisa’da zeytin hasadı yaptı ve zeytinyağında spekülasyonlarına itibar edilmemesini istedi. Bakan Yumaklı, 180 bin ton zeytinyağı üretimi olduğunu belirterek, tüketimin yeterli olduğunu açıkladı. Manisa’da serada üzüm hasadı da yapan Bakan Yumaklı, serada üzüm yetiştiriciliği ile yılda iki kez üzüm hasadı yapılabileceğini açıkladı.

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Akmeşe Mahallesinde zeytin hasadına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerle sohbet ederek, zeytin hasadının sonlarına yaklaşıldığını ve hasadın kapanışının da kendileri tarafından yapıldığını dile getirdi. Manisa'nın üzüm, zeytin ve hayvansal kanatlı üretiminde çok gurur verici rakamlara ulaşmış bir şehir olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, "Akhisar için zeytininin de başkenti diyebiliriz. Sadece bir hasat anlamında değil aynı zamanda zeytinlerin tarihi bir değeri var bizim açımızdan da. Pek çok zeytin ağacı var yine aynı şekilde. Hatta buna bağlı olarak da geleneksel zeytinyağı üretimi UNESCO listesine girmiş vaziyette" diye konuştu.

180 BİN TON ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ

Geçtiğimiz yıl tüm Türkiye'de cumhuriyet tarihinin en yüksek hasadının yapıldığını vurgulayan Bakan Yumaklı, "Yaklaşık 440 bin ton zeytinyağı üretimi yapıldı bu hasattan. Bu yıl 180 bin ton civarında bir zeytinyağı üretimimiz olacak. Çünkü malumunuz bir yıl var yılı, bir yıl yok yılı. Bu yıl da 180 bin tonluk bir üretimimiz olacak. Türkiye'mizin zeytinyağı tüketimi yaklaşık 160 bin ile 180 bin ton civarında. Yani bizim üretimimiz sadece bu yıl ürettiğimizi düşünsek bile bizim tüketimimize yeter vaziyette. Dolayısıyla zeytin üzerinden yapılan spekülasyonlara vatandaşımızın, milletimizin itibar etmemesine özellikle istirham ediyorum. Tabi bu tür konular gündeme geldiğinde herkesin bir şekilde kötü niyetli olanların diyelim bunu kullanma amacıyla kendine özgü birtakım yöntemler uyguladığını da görüyoruz" ifadelerini kullandı.

ALHATOĞLU ZEYTİNYAĞI DOLUM TESİSLERİNİ GEZDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, saat 11.00 sıralarında Alhatoğlu Zeytinyağı dolum tesislerini ziyaret etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı Alhatoğlu Şirketler Gurubu Sahipleri Mustafa ve Alper Alhat tarafından karşılandı. Burada Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Zeytin ve Zeytinyağı sektörüyle ilgili bilgiler verdiler. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumalı, AK Parti Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Av. Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç’a, Alhatoğlu Şirketler Gurubu Sahipleri Mustafa ve Alper Alhat tarafından Akhisar’ın meşhur doğrama Kelle Paça, Zeytinyağlı Katmer ve Lokma ikramında bulundular. Alhatoğlu Zeytinyağı dolum tesislerini gezen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve AK Parti Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Av. Bahadır Yenişehirlioğlu, Zeytin sıkımı yaptı ve çıkan yağı içerek değerlendirdi ve yağın çok güzel olduğunu söylediler. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Akhisar’a ziyaretinin günün anısına Zeytinağacı figürlü plaket verdi. Daha sonra Akhisar’dan ayrıldılar. 

DENETİMLER YAPILIYOR

Piyasada zeytinyağı görünümlü farklı ürünler satıldığına dair kendilerine şikayetler geldiğini kaydeden Bakan Yumaklı şikayetlerin hemen ardından ekiplerin sahaya çıktığını ve 3 bin 500'ün üzerinde denetim yapıldığını ve farklı ürün tespit edilenlerle ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını kaydeden Bakan Yumaklı, "Çok yoğun bir şekilde de denetimlerimiz devam edecek. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasıyla alakalı hiçbir şekilde bir toleransımız olmayacak. Özelliklede bütün dünyada çok güçlü olduğumuz bir üründe bunun yapılması hakikaten son derece ülkemiz, üreticilerimiz adına üzücü. Bütün dünyada zeytin üretimiyle ilgili problemin olduğu bir dönemde bizim kendimize yeter ürünü üretmiş olmamız, geçen yıldan bu yana yine devreden stoklarımızın olması ülkemizin kesinlikle zeytinyağı konusunda herhangi bir problem yaşamayacağını da garantisidir zaten" dedi. Bakanlık ve hükümet olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını vurgulayan Bakan Yumaklı üretmenin önemli olduğunu ve bu konuda katkı sağlayan tüm üreticilere teşekkür etti. Zeytin hasadının ardından mahalle kahvehanesinde vatandaşlarla buluşup sohbet eden Bakan Yumaklı, zeytin yağı tesisinde incelemelerde bulundu. Eleklere zeytin döküp kasalayan Bakan Yumaklı, tesisten çıkan zeytin yağını da bardağa koyarak içti. Bakan Yumaklı daha sonra Manisa merkezdeki programlara katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

SERADA ÜZÜM HASADI YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsünde üzüm hasadına katıldı. Araştırma sürecinde bulunan ve haziran ile aralık ayı olmak üzere yılda iki kez üzüm verebilen serada hasat yapan Bakan Yumaklı, hasat ardından araştırmayla ilgili son aşamalar hakkında bilgi verdi. Üzümün başkenti Manisa’da geliştirilen araştırmada sona gelindiğini ve üretici uygulamalarına geçileceği müjdesini veren Bakan Yumaklı, “Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsündeyiz, burada sofralık üzümle alakalı farklı üretim yöntemlerini bu araştırma enstitümüz uzunca bir süre devam ettiriyor. Bugün itibariyle burada sembolik olarak hasadını yapmış olduğumuz bu ürünlerle alakalı da artık yılda iki kez ürün alınabilecek şekilde arkadaşlarımızın araştırmaları tamamlanmak üzere. Haziran ayında ilk hasadı yapıldı bir de aralık ayında yani yılda iki kez sofralık üzüm hasadı yapılabilecek konuma geldi. Bunun avantajı her şeyden evvel üretim girdileriyle ilgili gübre gibi su gibi girdilerinde yüzde 35’lik bir tasarruf söz konusu. Aynı şekilde zirai ilaç kullanımı burada neredeyse yok denecek kadar az. Yine işçilikle alakalı avantajları var. İklimlendirmeyle ilgili avantajları var. Ürünün olmadığı dönemlerde de örneğin aralık ayındayız üzüm hasadı yapıyoruz. Manisa gibi üzümün başkentinde aynı şekilde sera ortamında üretilebilecek ve yılda iki kez hasat yapılabilecek ürünün araştırmasının sona erdiğini de tamamlandığını da ve bu ürünlerin artık üretilmesiyle alakalı üreticilerin uygulamalarının başlayacağını söylemek isterim. Hayırlı bereketli olsun. Bakanlığımızın bitkisel üretim konularında da hayvansal üretim konularında da araştırma enstitüleri vasıtasıyla ülkemizin geleceği için çok önemli çalışmaları var. Arkadaşlarımızın araştırmaları sona erdikçe bunları üretimin içerisine Türkiye’nin ihracatı için bundan sonraki dönemde sanayinin içerisinde yer almasıyla ilgili gerekenleri yapmış olacağız. Bu araştırmanın yapılması için gayret gösteren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.



































































































 

 

 

  • Yorumlar 5
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.