• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Özgür Özel, Manisa’ya Genel Başkan olarak döndü

Okunma Sayısı: 1900
Özgür Özel, Manisa’ya Genel Başkan olarak döndü
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa seçilen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kurultay sonrası ilk ziyaretini baba ocağı Manisa’ya gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel; Genel Başkan adayı olarak çıktığı Manisa’ya Genel Başkan

Özgür Özel, Manisa’ya Genel Başkan olarak döndü

Ahmet ÜNSAL/Manisa

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa seçilen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kurultay sonrası ilk ziyaretini baba ocağı Manisa’ya gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel; Genel Başkan adayı olarak çıktığı Manisa’ya Genel Başkan olarak döndü. Özgür  Özel’in ilk baba ocağına yönelik yaptığı ziyareti sırasında adeta coşku seli yaşandı. Özgür Özel “Eşim Didem ile birlikte Kemal Bey ile Selvi hanımın evlerinde kahvelerini içeceğiz”

Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir hava limanından Manisa’ya eşlik edenler arasında Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen,İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Belediye Başkanları Besim Dutlulu,Çetin Akın, Ahmet Öküzcüoğlu,Zeki Bilgin,İlçe başkanları ve Özel’e bayın olan dostları eşlik etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Manisa İl Başkanlığı önünde coşkuyla karşılandı. “Memleketine hoş geldin. Değişimin yüzyılı yüzyılın değişimi.Türkiye’nin umudu Sayın Genel Başkanımız Özgür hoş geldiniz” pankartları açıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, baba ocağında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Özgür Özel’in konuşması sık sık ‘Özgür başkan’ sloganlarıyla kesildi. Devir teslimden önce baba evine gidilmesi gerektiğini söyleyen Özel, “ Benim iki tane baba evim var. Birisi Bahçıvan Abdullah Aga’nın oğlu babası Üsküp’te doğmuş Manisa’da öğretmen sizin Talat hocanızın ve Şükran öğretmeninizin evi. Onların elini öpmeye, helallik istemeye gideceğim.Ama diğer baba evi ve Özgür Özel’in siyasi hikayesinin başladığı baba evinin önündeyiz. Her şey şu balkonda başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evi burası” dedi.

“ESAS YÜRÜYÜŞ BAŞLIYOR”

Genel başkan seçilmesinin ardından partiye küskünlerin geri dönmeye başladığını ve büyük bir heyecan oluştuğunu dile getiren Özgür Özel, “Bugün buradan başka bir yürüyüş başlatıyoruz. Özgür Özel’in genel başkanlığa kadarki yürüyüşü ve yol arkadaşlarına minnet için teşekkür için buradayım. Hepiniz sağ olun, var olun. Esas yürüyüş başlıyor. İl başkanlarımız görülmedik bir hava var diyorlar. Büyük bir umut ve heyecan var. İl başkanlarımız diyor ki yıllar önce istifa edenler, aylar önce istifa edenler geri alabilir miyim diyor. Üye başvuruları var. Bütün Türkiye’ye şunu söylüyorum, baba evimizin kapıları ardına kadar herkese açık. Yoksulların işsizlerin, kimsesizlerin, emekçilerin, esnafın, köylünün, çiftçinin, halkın partisi Cumhuriyet Halk Parti’si sizi bekliyor” diye konuştu.

“İŞ İÇİN, AŞ İÇİN, EKMEK İÇİN, MUTLULUK İÇİN BİZE DESTEK VERİN. HEP BİRLİKTE ZENGİNLEŞELİM”

Konuşmasında Türkiye’nin milli gelirine dikkat çeken Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Genel Başkan Özel, “ Manisa’da da Türkiye’de de anketlere baktığınızda Atatürk’ü sevmeyen yok. Atatürk bu partiye ‘gidin gelişmiş ülkeleri yakalayın, zenginleşin, halkı mutlu edin’ ödevini verdi. Yüzyılın sonunda biz yönetmediğimiz için, biz zamanında iktidar olmadığımız için bu haldeyiz. Bize vasiyet Avrupa Birliği’dir, bize vasiyet batıdaki gelişmiş ülkelerin seviyesine gelip aşmaktır. Orada ülkelerde 50 bin dolar, 60 bin dolar milli gelir var. Tayyip Bey’in bizi götürmek istediği fakir ülkeler arasında Şangay İşbirliği örgütünde 5 bin dolar bile yok. 4 bin 500 dolar milli gelir var. Şimdi şunu düşünün bize olanak fırsat verirseniz bugün 10 bin dolar bile olmayan gelirimiz 5 katına çıkacak. Tayyip Bey’e uymaya devam edersek daha bu kadar fakirleşeceğiz. O yüzden iş için, aş için, ekmek için, mutluluk için bize destek verin. Hep birlikte zenginleşelim, hep birlikte başaralım” dedi.

ÖZEL’DEN PARTİYE KÜSENLERE DAVET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’dan üye kampanyası başlattı. İl ve ilçe başkanlarına seslenen Özel; “Derhal bir üye kampanyası başlatıyoruz. Hepinizden istediğim şudur, biz dedik ki kongreden önce halk değişim istiyor, halk artık iktidarı değiştirecek bir CHP istiyor. Halk ayağa kalkmak istiyor. Delegeler değişimi gerçekleştirdi. Şimdi tüm CHP’lilere diyorum ki halka gidin istediğiniz yaptık, biz değiştik, biz gençleştik, biz güçlendik şimdi hep birlikte kazanma zamanı deyin. Partinin kapıları açık üye yapalım, üye olmayanların gönlünü yapalım. Bu önümüzdeki yerel seçimlerde büyük başarıyı hep birlikte kazanırsak iktidar, bu fakirlikle, bu hayat pahalılığıyla, bu enflasyonla, bu işsizlikle halkı daha fazla tutamaz. Yerel seçimler gelecek genel seçimlerin anahtarı olacak. İktidarı değiştireceğiz” diye konuştu.

 “EŞİM DİDEM İLE BİRLİKTE KEMAL BEY İLE SELVİ HANIMIN EVLERİNDE KAHVELERİNİ İÇECEĞİZ”

CHP’nin artık parti içi bir meselesinin kalmadığını söyleyen Genel Başkan Özgür Özel şöyle konuştu: “Bakın ben bütün Türkiye’yi gezdim, İzmir’e gittim. Son gittiğim İzmir ziyaretinde ildeydik, kapının önün kalabalıktı ama yukarıda çok az sayıda arkadaşımız vardı. Ama bugün İzmir’in tüm seçilmişleri büyük bir coşkuyla İzmir Havaalanında beni karşıladılar. Benim için geçen seçimde Kemal Bey’i var gücüyle destekleyen İzmir İl başkanımızla benim kardeşim Ferdi arasında bundan sonra hiçbir fark yok. Bundan sonra birlik olacak. Eşim Didem ile birlikte yarın sabah Ankara’ya gidiyoruz. Öğlen saatlerinde Kemal Bey ile Selvi hanımın evlerinde kahvelerini içiyoruz. Sonra hep birlikte devir teslim törenini yapacağız ve iktidar yürüyüşünü oradan başlatacağız.”

“BAŞKAN ADAYLARIMIZI HALKIMIZIN ANKETLERDEN ÇIKANLAR OLACAKTIR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylık döneminde verdiği ön seçim sözünü de tutacağını açıkladı. Yerel seçimlerde belediye başkanlarının belirlenmesinde ve milletvekilliği seçimlerinde ön seçim yapılacağını kaydeden Özgür Özel, tüm yetkinin CHP örgütünde olacağını söyledi.

Özgür Özel,“Bu partide içinde hiçbir kin hiçbir nefret geçmişten hiçbir hesap barındırmıyorum. Belediye başkanları seçiminde değişime destek vermeyenleri görev vermeme olmayacak, ankete bakılacak millet kimi istiyorsa görevine devam edecek. Onun arkadaşı ya da geçmişte şunu yaptı bunu yaptı, kimse kaygı duymayacak. Seçimden önce herkes söyler, burada size söylüyorum, söz, yetki, karar örgütün olacak. Ön seçim, milletvekilliği seçimi istisnasız uygulanacak” dedi.

“SİZDEN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ İSTİYORUM”

Manisa’nın ilk genel başkanı olduğunu ifade eden Özgür Özel; “ Bütün ilçelerde partili partisiz herkes genel başkanlığın Manisa’ya gelmesinden büyük bir mutluluk duyuyor.Bütün Manisalılar hangi partiden olursanız olun, verdiğiniz destek, ilettiğiniz olumlu mesajlara şükranlarımızı sunuyoruz. Genel başkanlar kendi şehirleriyle özdeşleşirler. Isparta Süleyman Demirel demektir, Mesut Yılmaz siyaset yaptığı dönemde Rize’de ANAP’ın gücünü biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı memleketinde önemli destek alıyor, belediye onlarda. Sayın Bahçeli’nin Osmaniye ile özdeşleştiğini biliyorsunuz, şimdi sıra Manisalı hemşerilerimde. Özgür Özel’in memleketinde tüm ilçe belediyelerinde ve büyükşehir belediyesinde Özgür Özel’in partisinin belediye başkanlığını istiyorum.Manisa’da büyükşehir belediyesini alacağız. Özgür Özel’in genel başkanı olduğu Manisa’da bundan sonra ne işsizlik, ne aşsızlık sorunu kalmayacak. Siz bize sahip çıkacaksınız, biz Manisa’ya sahip çıkacağız” diye konuştu.

“HİKAYEMİZ YENİ BAŞLIYOR,  BU PARTİYİ İKTİDAR YAPANA KADAR DURMAK YOK”

Toplanan kalabalığa iktidar sözü veren CHP Genel Başkanı Özel;“Bundan sonra hep birlikte omuz omuza çalışacağız, partimizi iktidara taşıyacağız. Hep birlikte yine burada toplanacağız ve bu baba evine Atatürk’ün vasiyetini tutmuş, partimizi iktidar yapmış, Türkiye’yi çok iyi noktalara getirmiş olarak bir daha geleceğiz. Hikayemiz yeni başlıyor. Bu partiyi iktidar yapana kadar durmak yok, hep birlikte çalışacağız” dedi.

BAŞKAN ZEYREK “BİZ BU ONURUN ALTINDA KALMAYIZ. MANİSA İL ÖRGÜTÜ OLARAK GEREKENİ YAPACAĞIZ”

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Manisa’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Başkan Zeyrek; “Sayın genel Başkanım sizlere baba ocağına hoş geldin demek bizi o kadar gururlandırıyor ki. İyi ki varsınız. Hoş geldiniz Başkanım.  Biz Manisa İl örgütü olarak 24 Eylül’de değişimin ateşini yakmıştık. Sonrasında Sayın Genel Başkanım bu çoban ateşini alevlendirdi. O ateş Türkiye’yi ısıttı. İnsanların içini ısıttı. İnsanlara umut oldu Sayın genel Başkanım. Bu umut bizi iktidara taşıyacak arkadaşlar. 5 Kasım günü güneş bir başka doğdu. 5 Kasım sabahı insanlar umutla uyandı. Bu umudu Türkiye’ye aşılayan Sayın Genel Başkanım hoş geldiniz. İyi ki varsınız Başkanım. Bizler bu umutla size söz Genel Başkanım öncelikle 31 Mart’ta yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne 6 oklu bayrağı dikmeye söz veriyoruz başkanım. Başkanım bizler sizlerle bir yola çıktık, sizi her zaman için yoldaşımız bildik ve siz Manisa tarihinde ilk defa bir Genel Başkanın Manisa’dan çıkması ile buradaki vatandaşları gururlandırdınız. Sizlere minnettarız yani Başkanım. Manisa’nın gururuydunuz. Türkiye’nin de umudu olacaksınız. Manisa’nın gururu oldunuz sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’nin umudu oldunuz sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’de iktidar yapacaksınız, sizlere teşekkür ediyoruz başkanım. İyi ki varsınız hoş geldiniz başkanım” dedi.

ÖZEL’E KARAOĞLAN ECEVİT KASKETİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşması sırasında partililer tarafından Bülent Ecevit ile özdeşleşen kasket takıldı. Özgür Özel, konuşmasının ardından eşi Didem Özel ile birlikte başında kasketiyle barışı simgeleyen güvercinleri gökyüzüne saldı. Ardından partililer Genel Başkan Özgür Özel’e çeşitli hediyeler verdi. Genel Başkan Özgür Özel daha sonra partisinin CHP İl Başkanı Ferdi Zeyrek, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla birlikte toplantı gerçekleştirmek için yoğun kalabalığın içinden il başkanlığı binasına geçti.












 a-(4)-145.jpga-(5)-146.jpg

 a--(1)-302.jpga--(2)-307.jpga--(3)-217.jpg
 a-(6)-132.jpg















 a-(7)-113.jpg













 a-(8)-089.jpga-(9)-069.jpg








 

  • Yorumlar 2
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.