• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Manisa 29 °C
  • İzmir 27 °C
  • 19 Mayıs’ı Fener Alayı ve Konserle Kutlayacağız
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • 19 Mayıs Bayramı Programı Belli Oldu
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • Erkek Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Şarküteri Görevlileri Aranıyor
  • Hat Süpervizörü Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Özgür Özel, “Çiftçi vergi yükünden muaf tutulacak”

Okunma Sayısı: 3181
Özgür Özel, “Çiftçi vergi yükünden muaf tutulacak”
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili adayı Özgür Özel 12 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimleri için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Özel Akhisar'da 3 ziyaret, bir mini miting yaptı. Üçpınar'da da halk ile buluştu.

Özgür Özel, “Çiftçi vergi yükünden muaf tutulacak”
Akhisar (Kenan MOLLA)

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili adayı Özgür Özel  12 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimleri için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Özel Akhisar'da 3 ziyaret, bir mini miting yaptı.  Üçpınar'da da halk ile buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili adayı Özgür Özel'in enerjisi hiç bitmiyor. Bir günde bir ilçe ve belde ziyaretlerini tamamlayan Özgür Özel, 12 Haziran'a kadar gitmediği tek bir Köy, Belde ve mahalle kalmayacağına vurgu yaptı.

Akhisar Ticaret Odası, Akhisar Esnaf Odası, Akhisar esnafı, semt pazarlarını ve köylerini ziyaret eden Özgür Özel, ayrıca Akhisar Çağlak festivaline katıldı. Ardında Akhisar'da düzenlenen mini mitingde konuştu. Dün de Üçpınar beldesin de halk ile buluştu.

Her gittiği ziyarette, her konuştuğu vatandaşa Cumhuriyet Halk partisinin projelerini anlatan Özgür Özel, Akhisar'da düzenlenen mini mitingde kendisini dinleyen kalabalık vatandaş topluluğuna hitap etti.

“Yerli üretim dururken Angus ithal ettiler”

CHP Manisa milletvekili adayı Özgür Özel, AK Parti hükümeti döneminde çiftçilerin perişan edildiğini söyleyerek, "Yerli üretim dururken bu iktidar döneminde Anguslar ithal edildi. Gübre, mazot, tarım ilacı maliyetleri yükseldi. Çiftçi perişan edildi" dedi

“Çiftçi vergi yükünden muaf tutulacak”

Özel; köylülerin ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek, çiftçinin AK Parti hükümeti döneminde perişan edildiğini söyledi. Milletin efendisi olan çiftçinin ve köylünün zor durumda olduğunu kaydeden CHP Milletvekili adayı Özgür Özel, "CHP iktidarında vergi yükünden muaf tutularak çiftçilere rahat bir nefes aldıracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre, mazot, tarım ilacı gibi girdilerin yüksek maliyetlerini aşağı çekeceğiz. Tarım da çiftçinin ürünü hak ettiği bedeli alacak. Aracının, çiftçiyi soymasına son vereceğiz. Çifçi perişan. İktidara geldiğinden beri izlediği tarım politikaları ile geçimini topraktan sağlayan köylülerimizi perişan eden AKP, son girişimiyle verimli tarım arazilerine de göz diktiğini gösteriyor. Dışa bağımlı tarım politikaları, artan tarım girdileri, düşük taban fiyatları gibi tamamen çiftçimizin aleyhine politikalar sonucunda, köylümüz her geçen yıl yoksullaşmakta, tarım ürünlerimizin rekoltesinde önemli azalmalar yaşanmaktadır. Bu durum ise tarımda dünyada kendi kendine yeten sayılı ülkeler arasında olma özelliğimiz yitirir hale gelmemize yol açmaktadır.” Dedi.

“Bu vurguna bu soyguna son vereceğiz”

Özel iktidar olmaları ile birlikte yapacakları yenilikler ve geliştirdikleri projeler hakkında şöyle konuştu: “ AKP Hükümeti tarım ve hayvancılığı tamamen bitirmiştir. Sanayici perişan, esnaf perişan, emekli perişan, işçi perişan… Bu hükümet yüzünden hiç birimizin yüzü gülmez oldu. Biz İktidara geldiğimiz zaman mazotun litresi 1,5 lira olacak. Çiftçi perişan olmayacak bir nebze de olsa sıkıntısı hafifleyecek, çiftçinin dertlerine derman olacağız. Bizler CHP'li olarak bu vurguna bu soyguna son vermek için CHP' yi iktidara taşımalıyız. Bu düzene bir son vermeliyiz! Yapmış olduğum bu ziyaretler umarım halkın desteği ile geri döner.”dedi

“Hiçbir ailenin geliri 600 TL'nin altına inmeyecek”

Özel, Türkiye'de tanıtımına devam ettikleri aile sigortası projesini iktidara geldikleri takdirde hayata geçirecekleri ilk proje olduğunu ifade etti. Özel sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun en çok üzerinde durduğu konu aile sigortası. Bu sizlerinde dikkatini çekmiştir. 13 Haziran'da iktidara geldiğimiz zaman öncelik vereceğimiz bir projede. Bu çalışmadaki amacımız, Türkiye'de hiçbir ailenin gelirinin 600 TL'nin altına inmemesi. Bu sayede halk daha rahat bir yaşam sürecektir. Umarım iktidara geliriz ve çalışmalarımızı iktidar da sürdürmeye devam ederiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

“Nereye baksanız işsizlik var”

CHP Milletvekili adayı Özel ayrıca dün Üçpınar Beldesini ziyaret etti. Belde de Belde Belediye Başkanı Yasin Halat'ın karşıladığı Özgür Özel halkın sıcak ilgisi ile karşılandı. CHP adayı halkın kendisine olan ilgisinden son derece memnun olurken, her vatandaşın hak ettiği hizmeti ve yaşamı sağlamak için yola çıktıklarını söyledi. Pazarcı esnafı ve belde halkıyla kucaklaşan Özgür Özel;”Türkiye de İşsizlik var. Nereye baksanız işsizlik var. Sekiz yıldır iktidardalar, bunlar sekiz yıldır iktidarlar. Bunlar işsizliği çözmek için iktidar olmadılar. Bunlar ceplerini doldurmak için iktidar oldular. İşsizliğin patladığı bir ülkede ben sana nasıl AK Partili diyeyim. İşsizlikte bir numara yaptın bu memleketi ben sana nasıl AK Parti diyeyim.” diye konuştu.

“Alın terine değer veren Türkiye için yola çıktık”

Partisinin gündeminde 'geçim ve işsizlik var' diyen Özgür Özel;” “Bizim gündemimizde sizler varsınız. İşsizlik var, alın teri ile çalışan evine ekmek götüremeyen yurttaşımız var. İşsizlik kader değildir diyoruz evet işsizlik kader değildir. Temiz Türkiye için, güzel Türkiye için alın terine değer veren Türkiye için yola çıktık. Mücadelemizi beraber yapacağız kavgamızı beraber vereceğiz. Evine ekmek götürmeyen insanın ıstırabını başbakan bilir mi. Sayın Başbakan, Türkiye güllük gülistanlık diyor. Sekiz yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Madem Türkiye güllük gülistanlık, pekiyi nedir bu işsizlik. Sekiz yıldır işsizliği çözebildin mi çözemedin.” şeklinde konuştu. Bu başbakanda biraz ülke sevgisi olsa biraz insan sevgisi olsa ama yok. Dönüp bir kendine baksın bakalım. Ya bu ülkenin her şeyi var. Hangi yüzle sen Yunanistan'dan pamuk getiriyorsun. Neden kendi işçine destek vermiyorsun. Hangi ülke buğdayı yurtdışından getiriyorsun. Bu ülkenin ovalarında koyunlar varken sen hangi yüzle yurtdışından kurbanlık getiriyorsun. Çünkü iktidar halkı düşünmüyor. Bu ülke üreten ülke olacak. Tüketen ülke olmayacak. Çalışacağız, üreteceğiz, alın teri akıtacağız, kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

“Bu hükümetin ekonomi politikası yok”

Türkiye'nin yönetiminde büyük sorunlar bulunduğunu dile getiren Özgür Özel, şunları söyledi: “Bu hükümetin ekonomi politikası yok. Bu hükümetin bir politikası var. Yandaş nasıl köşeyi döner, o. Halkı düşünmüyorlar. CHP iktidarında göreceksiniz hiçbir kamu kuruluşunda taşeron olmayacak herkes kadrolu sendikalı işçi olacak. Başbakan diyor ki taşeron çalıştıracaksan parayı nerede bulacaksın diyor. Biz emekten alın terinden yanayız. Alın terini kutsallığına inanıyoruz. Kamuda taşeron işçiliği bitireceğiz. Herkes örgütlü olarak çalışacak üretecek ve hakkını isteyecek. Bizim ülkemizde yoksullar var. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz dedim. Aile sigortasını getireceğiz. 1971 yılından bu yana yapılamayan, çıkarılamayan yasayı biz çıkaracağız. Bana soruyor kaynak nerede diye. Bu ülkede namusluysan, hortumcu değilsen, bu ülkenin kaynağı var. Zengine gelince dünyanın en zengin ekonomisiyiz diyorsun fakire gelince para yok diyorsun. Yandaşa kaynak var da yurttaşa niye kaynak olmasın.”

CHP iktidarında kırsal kalkınmaya önem verileceğinin altını çizen CHP Milletvekili adayı Özgür Özel, yaklaşan genel seçimler nedeniyle vatandaşlardan destek istedi.

 

 







 


  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.