• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Özdağ; Amelenin kötüsü inşaat biterken küreğe sarılırmış

Okunma Sayısı: 530
Özdağ; Amelenin kötüsü inşaat biterken küreğe sarılırmış
Bu belediye başkanı da son günlerinde temel atmaya başladı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Selçuk Özdağ; “Hani nerede; vatandaşın elinden tutup, düştüğü yerden kaldıran bir belediye başkanı? Hani vatandaşın refahını düşünen bir

Özdağ; Amelenin kötüsü inşaat biterken küreğe sarılırmış

Haber Merkezi

Bu belediye başkanı da son günlerinde temel atmaya başladı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Selçuk Özdağ; “Hani nerede; vatandaşın elinden tutup, düştüğü yerden kaldıran bir belediye başkanı? Hani vatandaşın refahını düşünen bir belediye başkanı? Hani nerede, vatandaşın alım gücünü hesaplayarak ödeme planı hazırlayan bir belediye başkanı? Hani nerede; 17 bin 2 TL asgari ücretli, 10.000 TL maaş alan emekli için bir ödeme planı? 850 bin TL peşinat ve 35 bin TL aylık taksit ödeyebilecek bir vatandaş zaten zengindir. Bunlar zengin sevici, zengini kayırıcı zihniyetin mensupları. Alım gücü düşük olan vatandaşla, bunların işi yok. Zannediyorlar ki her vatandaş kendileri gibi aylık 35 bin lira aylık taksit ödeyip, ev alabilirler. Bunların tıyneti böyle,  Güçlüden yana, zenginden yana. Bunlar resmen halk ile dalga geçiyor. Kendileri Karun kadar zengin ya…” diyerek Cengiz Ergün’e yüklendi.

Önceki gün Turgutlu, dün Salihli ve köylerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşarak seçim çalışmalarına devam eden Selçuk Özdağ: 15 yıldır ortalıkta görünmeyen belediye başkanı Cengiz Ergün’ün seçime birkaç gün kala inşaat temeli atması, proje açıklaması karşısında “Amelenin kötüsü inşaat biterken küreğe sarılırmış,

Bu belediye başkanı da son günlerinde temel atmaya başladı” diyerek eleştirdi.

Katıldığı Etv canlı yayınında “temeli atılan Spilkent Konut projesi esasen doğru bir iş ancak dar gelirli ve yoksul vatandaşları değil zaten durumu iyi olan bazı kişileri ilgilendiriyor, bu belediye başkanının niyet ve iş tutuş tarzı ahlaki ve etik değil” diyerek Cengiz Ergün’e yüklendi.

Özdağ: “Koskoca bir mahallenin sahipleri olan bu kişi ve ahbapları alt gelir grubu vatandaşı da kendileri gibi zengin sanıyorlar. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni Lordlar kamarası yönetiyor demiştim, evet tekrar ediyorum üstelik Manisa halkı artık bunlardan umudunu kesmiş, bunlara güvenmiyor ve istemiyor.” Diye konuştu.

“15 YIL AKLINIZ NEREDEYDİ? BU HALK YEMEZ”

Selçuk Özdağ; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün’e 15 yıl neden şehre yatırım yapmadığını sorduğu yayında; “Sayın Cengiz Ergün kendi ağzıyla diyor ki; ‘Manisa’mızda 35 yıldır yapılamayan imar planlarını yaparak, şehrimizin önündeki önemli bir engeli kaldırdık.’ Bu bahsedilen 35 yılın, 15 yılı sizin yönetiminizle geçip gitmedi mi? 15 yıl aklınız neredeydi? Bu konut atılımlarına 15 yıl önce başlasaydınız ya. Şimdi çoktan bitmiş ve teslim edilmiş olurdu. Niye yapmadınız? Niye yapamadınız? Seçime 15 gün kala açıkladığınız ve yaptığınızı iddia ettiğiniz; imar planları, yeni konut alanlarının açılması, kentsel dönüşüm çalışmalarını, alt ve üstyapı projelerini niye bu zamana kadar yapmadınız?  Sizi engelleyen neydi veya kimlerdi? 15 yıl bir makamı işgal ettiniz, keyif yaptınız. Seçime 15 gün kala kaybedeceğinizi anladınız ve ‘dostlar alışverişte görsün’ senaryoları yazmaya ve oynamaya kalktınız. Ancak bu halk yemez bu senaryoları. Kaybedeceksiniz, bu halk sizi bu şehrin köklerinden silip süpürecek. Eski başkanlar köşesinde yerinizi alacaksınız.” İfadelerine yer verdi.

Selçuk Özdağ, “Arka kapı siyasetini siz zengin lobilerinizle yapıyorsunuz. Biz arka kapı siyaseti yapmayız. Şu an yüzünüze karşı söylediğim gibi, sahada da vatandaşa da aynı şeyleri söylüyorum. Sizin Manisa’ya ve halkına hiç faydanız olmadı. Sizin faydanız kendinize ve etrafınızdaki zengin lobinize oldu. Siz 15 yıl kendinize çalıştınız, bu kente ve insanına değil. O nedenle Manisa halkının sizi artık hiç sevmemesi, gittiğiniz her yerde sizi utandırması çok normal. Siz  Manisa ve halkı için tam bir hayal kırıklığısınız. Manisa halkı artık sizi sevmiyor, güvenmiyor ve istemiyor.” Görüşlerine yer verdi.

“BELEDİYENİN BÜTÇESİNİ SAĞMANIN YENİ BİR MODELİ DAHA GELİŞTİRİLDİ”

Selçuk Özdağ Manisa halkının; Büyükşehir Belediyesi çatısı altında kurulan ‘Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş.’ firmasının çalışma ve yatırımlarını yakından takip etmelerini isteyen Selçuk Özdağ; “Adnan Menderes, Nurlupınar ve Kazım Karabekir mahallelerinin imar planlarının onaylandığını söylüyor sayın mevcut başkan. Ahmet Bedevi ve Akpınar mahallelerimizin planları da ilçe belediye meclisindeymiş. Bu kadar basitti de bu iş, 15 yıl bu mahallede yaşayan insanları niye beklettiniz? Spilkent Toplu Konut Projesi Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş.’ firması tarafından yürütülecekmiş. Ancak özel sektörle de iş birliği modeli de devreye alınacakmış. Bunlar sayın başkanın söyledikleri. Bu bilgileri de ben uydurmadım. Manisa halkına sesleniyorum. Gözünüzü, kulağınız açın. Manisa büyükşehir Belediyesinin bütçesini sağmanın yeni bir modeli daha geliştirildi. Adı da; Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş. Sizden kesilen alınan paraların nasıl ve nerelerde kullanılacağını iyi takip edin, sorgulayın. Bunların sizi ayakta uyutmasına müsaade etmeyin.” Dedi.

“GELMEDİĞİNİZ VE SEVMEDİĞİNİZ MANİSA’YA ELVEDA DİYECEKSİNİZ”

Selçuk Özdağ dün gece Aynı Ali mahallesinde  düzenlenen vatandaş buluşmasında; “Siz bu şehri yönetemediniz. Kent için değil, kendiniz için çalıştınız. Bu halk  bu sefer büyükşehir belediye başkanlığına layık olmadığınızı ve kendi şahsi amaçlarınıza, o makamı alet ettiğinizi anladı. Manisa halkı bu sefer sizi çok ihtiyacınız olan uzun süreli tatile gönderecek. Zaten hiç gelmediğiniz ve sevmediğiniz Manisa’yı elveda diyeceksiniz. Siz gidin İzmir’deki evinizde ve denize nazır villanızda istirahate çekilin.  Bizde çok iyi bildiğimiz işimizi yapalım. Manisa’yı ve halkını hak ettiği hizmetlerle buluşturtalım” diye konuştu.

İMAR, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ VE HEDEFLERİNİ HATIRLATTI

Selçuk Özdağ imar ve kentsel dönüşümle ilgili kendi proje ve hedeflerinden bahsettiği konuşmasında; “Biz geleceğiz ve Türkiye’nin ilk imar planının hazırlandığı bu şehirde yani Manisa’da, birilerinin yıllardır bitiremediği merkez nazım ve uygulama imar planlarını hemen tamamlayacağız. Kentsel dönüşümü sadece laf olsun diye konuşanlar gibi değil, gerçekten yapacağız. Dönüşümü, rantı yüksek yerlerden değil, öncelikli yerlerden başlatacağız. Birkaç müteahhidin değil tüm Manisa halkının yararını gözeteceğiz. Kentsel dönüşümü, kimsenin mülkiyet hakkını çiğnemeden, hak mağduriyetleri yaşatmadan gerçekleştireceğiz. Bu konuda dile getirilen şikayetleri, asla es geçmeyeceğiz ve uzmanlardan oluşan özel bir ekip kuracağız.” Dedi.

“DEPREME DAYANIKLI YERLEŞİM BÖLGELERİNİN KURULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Selçuk Özdağ deprem kuşağında olan Manisa için projelerini de hatırlattığı konuşmasında; “Manisa’mızı, neye mal olursa olsun depreme hazır hale getireceğiz. 7 üzeri meydana gelen tüm depremlerde yıkılan yapıların oranı yüzde 6-7 arası olduğu tespit edilmiştir. Biz göreve gelir gelmez bu binaları/yapıları tespit edeceğiz. Bunun için de jeoloji, inşaat ve konuyla ilgili mezuniyetleri olan insanları istihdam edeceğiz. Depremden korunma ve depreme dayanıklı yerleşim bölgelerinin kurulmasını sağlayacağız. Bunun için altından fay hattının geçmediği ama tarım alanı da olmayan yerleri tespit edip, buralarda yapılaşma faaliyetlerini artırıp teşvik edeceğiz. Belediye olarak bu yerler için özel imar planları hazırlayacağız. Dikey mimari ve plansız yapılaşma sonucu hava akımı engellenen Manisa’da yatay ve planlı mimariyi yaygınlaştıracağız. Manisa’mıza nefes aldıracağız.” Görüşlerine yer verdi.

Özdağ:, Manisa valisinin takındığı tavrı ve şehri yönetme tarzını da eleştirerek: “arkadaşlarımız her aday ve partinin yaptığı gibi seçim afişlerimizi, raket ve pankartlarımızı yerleştirdikten sonra bazı kişiler bunları yerlerinden söküyor ve alıp götürüyor. Bunu  yapanların kim olduğunu biliyoruz. Konu hakkında sn vali İle görüşmek istediğimizde  bizi muhatap bile almadı. Belli ki bir sorun  var ki konuşmak ve bunu ilk elden anlatmak istiyoruz. Biz valinin kara kaşına / gözüne meftun değiliz. Ama gelin görün ki herkes Ali kıran baş kesen maşallah. Merak etmeyin efendiler. Bu devran hep böyle gitmez. Gün gelir devran döner ve bu yaptıklarınızdan hayli utanır be millet içine çıkamayacak hallere düçar olabilirsiniz. Benden hatırlatması” dedi.












 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.