• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Müsiad Manisa Şubesinin Yeni Başkanı Akhisar’dan Ahmet Öztürk Oldu

Okunma Sayısı: 5120
Müsiad Manisa Şubesinin Yeni Başkanı Akhisar’dan Ahmet Öztürk Oldu
Akhisarlı işadamı Ahmet Öztürk, Türkiye’de 85 İlde, Yurtdışında ise 63 ülkede şube ve temsilciliği bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamlar Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi’nin yeni başkanı olarak seçildi

Müsiad Manisa Şubesinin Yeni Başkanı Akhisar’dan Ahmet Öztürk Oldu
Haber Merkezi

Akhisarlı işadamı Ahmet Öztürk, Türkiye’de 85 İlde, Yurtdışında ise 63 ülkede şube ve temsilciliği bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamlar Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi’nin yeni başkanı olarak seçildi. Manisa merkez ve 17 ilçede faaliyetlerini sürdüren Müsiad Manisa Şubesi, 2011 yılında Manisa’da temsilcilik olarak faaliyetine kurucu başkan Abdullah Tekin’le başlamış, 2013 yılında ise Şubeye dönüşmüştü. Şube başkanlığını Abdullah Tekin’den devir alan Ahmet Öztürk, tanıtım konuşmasında şunları belirtti; Müsiad’ın 36.000'e yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1.600.000 kişiye istihdam sağlayan, dünyada toplam 159 noktada faaliyet gösteren, üyelerinin gelişimiyle çevrelerinin, bölgelerinin ve bu vesileyle ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan, bunu amaçlarken de büyümenin yalnız ciro ve kar ile değil, ahlak, erdem ve sosyal gelişimle birlikte "bir bütün" olarak başarı kriteri sayılabileceğini benimseyen, üyelerini kabul ederken bu konuyu özellikle dikkate alan ve bu yönüyle de, isminin başında geçtiği gibi gerçek anlamda "Müstakil" olan, kamu yararına dernek statüsünde olan bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğin amacı, Türkiye'yi mahalli, ahlaki ve evrensel değerleri koruyan, bölgesinde etkin, dünyada saygın, müreffeh bir ülke haline getirmek; Türkiye'nin ve dünyanın sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik alanlarda kalkınmasını sağlamaktır. Bu yüzden de etkin sloganımız; "Yüksek Teknoloji, Yüksek Ahlak"'tır.

Maalesef gün geçtikçe kapitalizm, maddeye daha fazla önem veren, bencilliğin artmasını tetikleyen bir sistem olarak bünyelere mutasyonel bir yönde işlemektedir. Güç terimi, gün geçtikçe para ve maddiyatla örtüştürülmektedir. Bu nedenle ki günümüzde maddi varlıkların, sahiplerinin ve israfa dayalı tüketimin itibarı artmakta, haksız rekabet ve gelir adaletsizliği yükselmekte, ahlaki ve sosyal değerlerin, dayanışmanın, erdem ve hakkaniyetin itibarı azalmakdatır.

İşte tam bu noktada Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği; Ülkemizin, sosyal ve ahlaki değerleri önemseyen, mevcudiyetini sadece ticari başarısıyla değil, dürüstlük ve adil rekabetle birlikte değerlendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan iş insanlarının bir araya gelmelerinde, birlikte faaliyetlerde bulunup kendi firmasına, bölgesine, ülkesine yararlı hizmetlerde bulunmasında, yenilikçi, etkili, katma değerli sınai-ticari oluşumların ortaya çıkmasında etken ve birleştirici bir rol üstlenmektedir.

Müsiad;  bünyesinde Kurumsal, Üye ilişkileri ve Uluslar arası ilişkiler, araştırmalar ve yayın, eğitim ve kültür, proje ve destekler, bilim ve kültür, İletişim ve Gençlik komisyonu gibi komisyonlar vasıtası ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca Merkez ve şubelerimizde İnşaat, Sağlık, Turizm, Hizmet, Tarım, Gıda, Enerji, Makina vb. gibi her sektör için ayrı bir sektör kurulu bulunmakta,  her sektör kurulunda, o sektörle ilgili düzenli toplantı ve çalıştaylarla sorunlar ve önerilerin kayıt altına alınması, raporlanması, ulusal veri ağımızda birleştirilip ilgili sektörde bu sorun ve önerilerin çözümü ile ilgili bürokratik ve teknik olarak etkili bir çözüme ulaşılması sağlanmaktadır. Bunun dışında, farklı dönemlerde güncel bir sektörle ilgili, konusunda uzman akademisyen ve tecrübeli kişilerce hazırlanan sektör, çerveçe, bülten şeklinde dergi ve raporlar, kamuoyu ile paylaşılmakta ve acil sorunlara çözüm önerisi getirilmesi için nitelikli destek sağlanmaktadır. Bir çok ülkede faaliyet gösteren yurt dışı temsilci ve şubelerimiz ile belirli aralıklar ile bir araya gelip, uluslar arası gündem ve ekonomik değerlendirmeler gerçekleştirilmektedir. Yine Müsiad Üyelerine yönelik ortak satın alma anlaşmaları yapılmakta, akaryakıt, bilişim, iletişim, enerji, eğitim, sağlık, lojistik, insan kaynakları ve ulaşım gibi sektörlerde tüm Müsiad üyelerini kapsayan ve üyelere belirli ve etkin indirim sağlayan özel avantajlar sunulmaktadır. Müsiad olarak en önemli çalışmalardan biri de, Anket derlemesi, veri analizi ve analiz raporlaması şeklinde 2012 yılı Ekim ayında başlayan, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işyerlerinin, ekonomik faaliyetlerinin gidişatına dair değerlendirmelerini temel alarak, Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ilişkin, zamanında ve revizyona gerek duyulmayacak bir veri aktarımını amaçlayan bir çalışma olan Satınalma Müdürleri Endeksi (SAMEKS)'tir. Sameks, geniş çaplı bir anket çalışması ile her ay güncel hazırlanan ve endeksi yayınlanarak duyurulan, Oluşan son endeks değeri ise, Türkiye ekonomisi hakkında genel bir kanı edinmeyi sağlayan, güncel ve zamanlı bir veri sunmaktadır. Elde edilen alt endeksler ve cevapların dağılımı ise iş dünyasının daha yakından resmini çeken, iş insanlarımız için güncel birer veri kaynağı olmaktadır.

Müsiad olarak Aynı zamanda 30 yaş altı üyelerin organizasyonu olan Genç Müsiad kurumu ile de aynı çalışmaların Genç Üyelerimiz için alt bir organizasyon ağı ile sürdürmesine olanak sağlamaktadır. Genç MÜSİAD, geleceğin işadamlarını ve MÜSİAD yöneticilerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak maksadıyla MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, 2003 yılında kurulmuştur. Misyonu; MÜSİAD tecrübesini yüksek ahlak ve yüksek teknoloji ilkesiyle ile birleştirerek, genç girişimci ve yöneticilere aktaran; toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürü ile gençliğin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınması yolunda mücadele eden; geleneğine bağlı, geleceğe yön veren, genç ve şuurlu bakışı oluşturmaktır. MÜSİAD bünyesinde genç, idealist, kararlı ve heyecanlı bir grup genç tarafından başlatılan Genç MÜSİAD çalışmaları, hızla ülkemize yayılmakta ve bugün 3000′e yakın üyesiyle Türkiye çapında faaliyetlerini sürdürmektedir. Genç MÜSİAD özetle, işbirliği yanında, güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan; toplumun kültür değerlerine, ticaret ahlâkına bağlı ve saygılı; çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip; ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen; meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla, işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur.

Müsiad Manisa Şubesi olarak biz de aynı misyon altında, 2012 yılında temsilcilik olarak Manisa'mızda faaliyete başlamış olup, 2013 aralık ayından itibaren ise şube olarak faaliyetlerimize aynı bilinçle devam etmekteyiz.  Kuruluşumuzdan bu yana, iş adamlarımızın, ilimiz ve ilçelerimizin, sanayimizin gelişmesi, sorunların çözümü, üyeler arası işbirliğinin artması, sosyal gelişimin ve projelerin geliştirilmesi adına, kısa zamanda bir çok faaliyet gerçekleştik. Kurum ziyaretleri ve araştırma öneri raporlarımızın sunumu, kahvaltılı istişare toplantıları, üyeler arası işbirliği proje araştırmaları, sanayicilerimizle işbirliği ve ar-ge çalışmalarının gerçekleştirilmesi, sosyal ve teknik seminer, konferans programları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ziyaret ve işbirliği gibi çalışmalar düzenledik. İki ayda bir farklı ilimizde gerçekleştirilen Müsiad Genel İdare Kurullarına üyelerimizle birlikte katılarak, kurullarda ilgili konu uzmanı Bakan ya da yardımcısının önderliğinde tüm şubelerimizin fikir birliği ile kararlaştırılan sonuç bildirgesi ve çözüm paketlerini sanayici ve üyelerimizle paylaştık. Yurt dışı şube ve temsilciliklerimizin açılış ve etkinliklerine katılım sağladık. 25 Kasım Salı günü İstanbul WOW Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlen MÜSİAD Dünya Genel İdare Kuruluna katılım sağladık, Kurulda Türkiye’deki tüm şube başkanları ve dünyadaki tüm ülke temsilcileri, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile diğer yöneticilerle tarihinde ilk defa bir araya geldi.

 Son olarak 26-30 kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumuna katıldık, fuarda üyelerimizin bir kısmı katılımcı olarak stand açarak firma ürünlerini uluslar arası ziyaretçilere tanıtma imkanı bulmuşlardır. Fuarda bu yılki fuara özel bir şekilde high tech port-Yüksek Teknoloji bölümü oldukça ilgi çekici olmuş, bu alanda sergilenen yüksek teknoloji ürünleri, Manisamızda faaliyet gösteren Vestel'in akıllı telefon ve diğer özel ürünleri yanı sıra yerli metro ve yerli silah, mühimmat, tank ve araçlar, özel iletişim araçları, radar sistemleri, güdümlü füzeler gibi ürünler, Yeni Türkiye yolunda ülkemizin emin adımlarla ilerlediğini benimsetmiştir. Asya’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Afrika ülkeleri ve Türkî Cumhuriyetlere kadar uzanan bir coğrafyadaki 23 ülkeden yabancı şirketlerin ve 7.000'i aşkın işadamının katıldığı, açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiğimiz 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarının, sanayicilerimizin tanıtımlarını yaptığı gibi, uluslar arası platformda da işbirliği ve ticari ağların geliştirilmesi açısından son derece önemlidir. Fuar süresince gerçekleştirilen forumlarda; İslam Ülkelerinde Fon Kaynakları’, ‘Yeni Nesil Finansman’, ‘İleri Teknoloji’de Özel Sektörün Payı", "Uydu ve Haberleşme Teknolojileri’nde Türkiye’nin Gücü", "Yerli Otomobil ve Babayiğit", gibi bir çok konuda teknik istişare toplantıları düzenlenmiş ve sonuç bildirgeleri maddeler halinde açıklanmıştır. Ekonomi Bakanlığımızın desteklediği Alım Heyetleriyle, bir taraftan Fuarımızda ikili iş görüşmeleri yaparken, diğer taraftan, bu işadamlarının bir kısmının, Kalkınma Ajanslarımızın Desteğiyle, 4 Bölgede koordine edilen Bölgesel İşForumlarıyla B2B bağlantıları gerçekleştirilmiştir. Bu yılki fuarımızın sloganları,"Dünya Değiştirilebilir" ve “İşler Değişecek, Dünya Değişecek,” olmuştur. Biz de MÜSİAD olarak diyoruz ki, kendimizi değiştirirsek, dünyayı da değiştirebiliriz.

Müsiad Manisa Şubesinin Yeni Başkanı Akhisar’dan Ahmet Öztürk Oldu
Müsiad Manisa Şubesinin Yeni Başkanı Akhisar’dan Ahmet Öztürk Oldu
Müsiad Manisa Şubesinin Yeni Başkanı Akhisar’dan Ahmet Öztürk Oldu

  • Yorumlar 3
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.