• BIST 9973.83
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Manisa eğitim yatırımları ile geleceğine ışık tutuyor

Okunma Sayısı: 1255
Manisa eğitim yatırımları ile geleceğine ışık tutuyor
Manisa Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa’nın 1. Derece Deprem Bölgesi olduğunu hatırlattı ve binalara yönelik deprem inceleme ve tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek bu süreçte elde edilen

Manisa eğitim yatırımları ile geleceğine ışık tutuyor

Haber Merkezi

Manisa Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa’nın 1. Derece Deprem Bölgesi olduğunu hatırlattı ve binalara yönelik deprem inceleme ve tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek bu süreçte elde edilen başarıya dikkat çekti. Millî Eğitim Bakanlığı, Valilik ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, okullarda titizlikle ve sürekli olarak deprem tahkik çalışmaları yapıldığını söyledi. Yapılan inceleme sonucu, depreme dayanıklı olmadığı ve güçlendirmenin teknik olarak mümkün olmadığı ya da maliyetli olduğu kanaatine varılan eğitim binalarının bir bölümü için yıkım, bir bölümü için ise güçlendirme kararı alındığını söyledi.

“MANİSA’DA EĞİTİM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR…”

Çocuklara güvenli ortamlarda eğitim ve öğretim hizmeti sunmanın gelecek adına yapılmış en değerli yatırım olduğunu ifade eden Yenişehirlioğlu şunları söyledi: “Şunu çok iyi biliyoruz ki çocuklara güvenli ortamlarda eğitim ve öğretim hizmeti sunmak geleceğe yapılacak en değerli yatırımdır. Bugün hedefimiz yalnızca bir bölgenin değil şehrimizde eğitim gören her evladımızın eğitim şartlarını iyileştirmektir. Çocuklarımıza en güvenli ortamlarda eğitim ve öğretim hizmeti sunmak için yaptığımız çalışmalar, İlimiz genelinde aralıksız devam etmektedir. 2020 yılından bu yana Yık-Yap kapsamında toplam; 379 derslikli 28 okulun, 600 öğrenci kapasiteli 3 pansiyonun, 3 atölyenin ve 1 spor salonunun yapımı tamamlanmış olup toplam 253 Milyon 410 Bin 382 TL harcama yapılmıştır. Yık-Yap kapsamında, sözleşme bedelleri toplamı 692 Milyon 58 Bin 69 TL olan 452 derslikli, 33 okul ve 400 öğrenci kapasiteli 2 pansiyonun inşaatı devam etmekte olup 224 derslikli, 13 okul ve 150 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon binamızın proje hazırlık çalışmaları da yıl sonuna kadar tamamlanarak ihale edilecektir. Yine yıkılan okullarımızın yerine yapılanlar dışında, yeni ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan, sözleşme bedelleri toplamı 313 Milyon 486 Bin 796 TL olan, 96 derslikli, 18 okul, 300 öğrenci kapasiteli 2 pansiyon, 1 kapalı spor salonu, 1 yemekhane, 1 atölye yapımının inşaatları devam etmektedir. Ayrıca, bu kapsamda; 51 derslikli, 8 okul, 3 atölye ve 1 çok amaçlı salonun, ihale öncesi proje hazırlıkları devam etmekte olup 2024 yılının ilk aylarında söz konusu okullarımızın yapımına başlanılacaktır. İlimiz genelinde, güçlendirme çalışmaları kapsamında ise 2020 yılından bu yana 43 eğitim binasının güçlendirme çalışması tamamlanmış olup sözleşme bedelleri toplamı 87 Milyon 191 Bin 49 TL olan 8 eğitim binamızın ise güçlendirme çalışmaları devam etmektedir. İl genelinde yık-yap ve güçlendirme çalışmalarından dolayı zorunlu olarak birleştirilen okullarımız bahse konu inşaa faaliyetlerinin bitmesi ile birlikte kendi yeni, sağlam binalarına kavuşacaklar. Bugün gelinen noktada elde edilen başarılar bizim için yalnızca bir gurur kaynağı değil ulaştığımız çıtayı daha ileri taşıma motivasyonudur. Hayata geçirilen her proje kendisinin ardından gelecek olanın başlangıcı niteliğindedir. Hep yeni hep ileri mottosu, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Manisa’mızın her alanda kalkınması için çalışmayı sürdüreceğiz.”

“AKHİSAR’DA DA OKULLARI YENİDEN DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Millî Eğitim Bakanlığı, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okullarda titizlikle ve sürekli olarak depreme yönelik çalışmaların yapıldığını söyleyen Yenişehirlioğlu şunları kaydetti: “Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İlimizde, Millî Eğitim Bakanlığımız, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından, okullarımızda titizlikle ve sürekli olarak deprem tahkik çalışmaları yürütülmektedir. Özellikle 2020 yılında, İlimizde meydana gelen ve Akhisar İlçesi ile çevresini etkileyen depremlerden sonra, okullarımızdaki deprem tahkik çalışmaları daha da yoğunlaştırılarak devam etmiştir. Yapılan deprem tahkiki sonucu, depreme dayanıklı olmadığı ve güçlendirmenin teknik olarak mümkün olmadığı ya da maliyetli olduğu kanaatine varılan eğitim binaları için yıkım kararı alınmış, söz konusu binaların bir bölümü için ise güçlendirme kararı alınmıştır. Bu kapsamda, 2020 yılındaki depremin ardından yıkım kararı alınan okullarımızın yerine, Akhisar İlçemizde, 3 ek derslikli Akhisar Çamönü Ertuğrul Özçubukçu İlkokulu, 16 derslikli Akhisar Zübeyde Hanım İlkokulu, 2 derslikli Akhisar Çobanhasan İlkokulu, 4 derslikli Akhisar Medar Şehit Ali Mercan İlkokulunun yapımı tamamlanarak, öğrencilerimizin hizmetine açılmıştır. Ayrıca, 4 Derslikli Akhisar Dereköy İlkokulunun yapımı devam ederken, 24 Derslikli Akhisar Anadolu Lisesinin yapım sözleşmesi imzalanmış olup önümüzdeki günlerde inşaatı başlayacaktır. İçerisinde, İlimizin en büyük eğitim yatırımı özelliğini taşıyan, 32 Derslikli ve 4 Atölyesi bulunan Akhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun 3. Derece arkeolojik sit alanı ilan ettiği bölgede bulunan ve arkeolojik sondaj kazı çalışmaları tamamlanan; 16 Derslikli Akhisar Atatürk Ortaokulu, 24 Derslik Akhisar Cumhuriyet MTAL ve 16 Derslikli Akhisar Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulunun da yer aldığı, toplam 88 derslikli, 4 okul ile 4 atölyenin ihale öncesi proje hazırlıkları devam etmekte olup 2024 yılının ilk aylarında söz konusu okullarımızın yapımına başlanılacaktır. Bunun yanında, Akhisar İlçemizde, güçlendirme kararı verilen okullarımızla ilgili olarak, Kayhan Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çağlak Anadolu Lisesi, Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlkokulu/Ortaokulu, Mecidiye Milli Eğitim Vakfı İlkokulu/Ortaokulu, İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulunda, güçlendirme çalışmaları tamamlanmış olup Gazi Ortaokulu ve Beyoba İhsan Ünlü Ortaokulunda ise güçlendirme çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca, Dr. Ahmet Tarık Sarı İlkokulu, Süleymanlı Şehit Dönmez Ortaokulu, Şehit Ali Aksoy Ortaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu güçlendirme projeleri hazırlanmakta olup kısa sürede güçlendirme işlemlerine başlanılacaktır.”















 

 

 

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.