• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”

Okunma Sayısı: 2910
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Manisa merkez ve ilçelerine yapılacak olan 17 büyük projesini açıkladı.

Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Haber Merkezi

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Manisa merkez ve ilçelerine yapılacak olan 17 büyük projesini açıkladı. 2009 yılında da gerçekçi projelerle halkın karşısına çıktıklarını vurgulayan Ergün, “Kalelerin bir bir yıkıldığı, anketlerin bizleri gösterdiği bu dönemde, 2009’da olduğu gibi biz yine gerçekçi söylemlerle halkımızın karşısındayız. Hayali projelerle değil, tüm hesapları yapılmış projelerimizi açıklıyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, ETV ekranlarında yayınlanan, Haber Müdürü Pınar Ekmen’in sunuculuğunu yaptığı  ‘Seçim Masası’ adlı programın konuğu oldu. Programda, geçtiğimiz gün ilk kez Manisa TV ekranlarından kamuoyuyla paylaştığı ve Manisa il genelinde büyük ilgi gören projelerinin yanı sıra, merakla beklenen diğer yeni projelerini de açıkladı. Ahmetli Alahıdır Amatör Spor Kulüpleri Kamp Merkezleri, İhtiyacı Olan İlçelere Yaşam Merkezleri Projesi, Alaşehir İlçesi Oto Terminal Projesi hakkında izleyicilere detaylı bilgi veren Ergün, Hastaneler Köprülü Kavşak Projesi, Yer Altı Otomatik Otopark Projesi, Gar Meydanı Düzenleme Projesi, Kentsel Dönüşüm Projesi, Gençlik Kamp Merkezleri, Öğrenci Yurtları, İlçe Kapalı Pazaryerleri, Akhisar İlçesi Kapalı Otopark Projeleri, Selendi İlçesi Cirit Sahası, Ahmetli İlçesi Rekreasyon Projesi, Sarıgöl İlçesi Kapalı Pazaryeri ve Otopark Projesi, Sarıgöl Gençlik Merkezi Projeleri’ni birbiri ardına açıklayarak, tüm projelerin hayali değil; yerleri hazır ve uygulanabilir olduğunu vurguladı.

Kaleler Birer Birer Yıkılıyor

Soma, Kırkağaç, Ahmetli, Sarıgöl, Köprübaşı gibi ilçelerin diğer partilerin kalesi gibi görüldüğü dönemlerin geride kaldığını ifade eden Cengiz Ergün, “Şimdi kaleler bir bir yıkılıyor. Çok şükür halkımızın bize çok büyük bir teveccühü var. Bizleri takip ediyorlar. En ücra köşede yaşayan bir vatandaş bile Manisa’daki değişimi ya gelip yerinde görmüş, ya etraftan duymuş ya da iletişim araçları vasıtasıyla öğrenmiş. En önemlisi de merak var. Zaten aylardır Manisa’nın tüm ilçelerinde bir fiil yaptığımız çalışmalarla da halkımızla tanışma fırsatı bulmuştuk. Bu iş kapalı spor salonlarında muhtarları toplamakla, araçlardan el sallamakla olmuyor. Bizim gezmediğimiz yer, elini sıkmadığımız vatandaş neredeyse kalmadı. Kendileri de sağ olsunlar bizleri görünce çok mutlu oluyorlar. Manisalı insanlar, bizim koma halinde aldığımız Manisa Belediyesi’ni bugün nerelere getirdiğimizi emin olun çok iyi biliyor. Demek ki biz 5 yıldır doğru bir yolda yürümüşüz” dedi.

Önemli Soruna Hastaneler Köprülü Kavşak Projesi Çözümü

2009 yılında olduğu gibi 2014 yılında da gerçekçi projelerle halkın karşısında olduklarını belirten Cengiz Ergün, Manisa ve 17 ilçesine yapılacak projeleri tek tek açıkladı. Ergün, ilk olarak üç basamaklı olarak hayata geçirilecek olan Hastaneler Köprülü Kavşak Projesi’nin görselini anlatırken, projenin animasyonu da ETV ekranlarından yayınlandı. Ergün, “Mevcut Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgenin trafik, otopark ve tren yolu sorununa tümden çözüm getiriyoruz. Akhisar-Turgutlu ve kent merkezi güzergahlarını toparlayacak olan projede her türlü gidiş-geliş sirkülasyonları daha da kolay olacak. Ayrıca bu projeyle hafif raylı sisteminin de yapımı için yeri hazırlamış olacağız. Köprülü kavşağıyla, çevre düzenlemeleriyle, Jandarma Komutanlığı’na bağlı olan alanın otoparka dönüşmesi ile o bölgeyi Manisa’yı yakışır hale getireceğiz. İstasyonun bulunduğu alan için de hazırladığımız proje kapsamında gara yeni bir meydan düzenlemesi yapacağız” dedi.

Konut Sorununa Kentsel Dönüşüm Projesi   

Örnek bir Kentsel Dönüşüm Projesi ile uygulanması mümkün alanların tespitini yaparak, depreme dayanıklı binaların yapımını sağlayacaklarını açıklayan Cengiz Ergün, “Sosyal konut projemizle kimseyi mağdur etmeden, çok uzun vadeli, kira öder gibi kolaylıklarla, belediye olarak kar amacı gütmeden yeni konutlar üreteceğiz. Depreme dayanıklı, son derece modern ve Manisa’ya yakışır konutlarla halkımızı ev sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İzciliği Canlandıracak Proje; Gençlik Kampları Merkezleri  

Manisalı gençler için Gençlik Kampları Merkezleri’ni müjdeleyen Cengiz Ergün, “Elbette 5 yıldır olduğu gibi önümüzdeki 5 yıl için de gençlerimizi unutmadık ve onların sosyal hayatlarını hareketlendirecek Gençlik Kampları Merkezleri Projeleri’ni hazırladık. Prosedürleri dahilinde Orman Bakanlığı istişareleriyle kentimizin uygun alanlarına bu merkezleri yapmayı hedefliyoruz. Bunlar belki Spil Dağı’nda ya da Yunt Dağı’nın çamlık alanlarına olabilir. Bizlerin çocukluk ve gençliğinde yaşadığı izcilik bilincini, yani doğanın korunması ve yaşatılmasını canlandırmayı hedefliyoruz. Manisa gençliğinin küçük apartlar ve sosyal alanlarıyla donatılmış merkezleri hak ettiğini düşünüyorum” diye konuştu. 

Öğrencilerin bin 500 Kişilik Yurt Projeleri Hazır

Manisa’nın eksikliklerinden bir tanesi olan öğrenci yurtlarına da değinen Cengiz Ergün, hazırladıkları yurt projesi görselini paylaşarak şunları söyledi, “Hem üniversite gençliğinin hem de ailelerin merakla beklediği Öğrenci Yurtları Projesi’ni hazırladık. Bayan ve erkek öğrenciler için 750’şer kişilik ayrı ayrı; kütüphane, yemekhane ve sosyal alanlarıyla donatılmış yurtlarını gençlerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Çoğu zaman öğrenciler Manisa’da yaşamıyor, İzmir’den gelip gidiyor diye yakındığımız durumu bu projeyle ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Öğrenciye imkan sunarsak, Manisa’yı öğrenciler için yaşanabilir kılarsak, inanın öncelikle esnafımız ardından tüm Manisa kazanır” dedi.

Tüm İlçelere Kapalı Pazaryerleri Müjdesi

Programda Manisa’nın tüm ilçelerine kapalı pazaryerleri projesini müjdeleyen Cengiz Ergün, “Biz büyük düşündük ve standart pazaryerleri yerine, hem esnafımızın hem de alışveriş yapanlara hitap edecek olan modern pazaryerleri hedefledik. Sosyal alanları, kafeteryalarıyla donatılmış kapalı pazaryerlerini mümkün olan tüm ilçelerimize yapacağız” dedi.

Akhisar’a İki Kapalı Otopark Projesi Daha

Geçtiğimiz haftalarda Akhisar ilçesi için açıkladıkları Akhisar Meydan ve Otopark Projesi’nin yanı sıra hazırladıkları yeni iki kapalı otopark projelerinin görsellerini paylaşan Ergün, “Akhisar ile ilgili büyük meydan düzenlemesinin altına otopark projesini daha önce açıklamıştık. Yaklaşık 36 bin metrekarelik alanda yapacağımız meydanın altı tamamen otopark, bir bölümü köy dolmuşları için ayrılmış alan olacak. Şimdi de ilçe merkezine iki boş alana alt ve üst otopark yapacağız. Bu iki projenin de yerleri hazırdır. Otopark sorununa kalıcı çözüm olacak” dedi.

Selendi’ye Cirit Sahası Projesi

Selendi ilçesinin yıllardır yaşattığı Cirit kültürünü, hazırladıkları Cirit Sahası ile daha da katılımcı hale getireceklerini, ilçenin sosyal hayatını canlandıracaklarını söyleyen Ergün, “Öncelikle bilinmesini isterim, Manisa’nın Mesir Festivali ne ise Selendi’nin de Cirit Yarışları odur. Geçtiğimiz yaz ben de bizzat Selendi’de Cirit Yarışları’na katılmıştım. Binlerce insanın izlediği, onlarca yarışmacının katıldığı yarışma heyecanını yaşamıştım. Elbette mevcut sahanın yeterli olmadığını gördüm. Buna yönelik de değerli ilçe başkanımız Nurullah Savaş ile istişare ederek, bu Ata sporumuz olan kültürümüzün uzun yıllarca yaşatılmasına olanak sağlayacak bir saha projesini ortaya çıkardık” dedi.

Ahmetli İlçesi’ne İki Yeni Proje Müjdesi     

Ahmetli ilçesine yönelik Ahmetli Deresi’nin ıslahı ile kenarına peyzaj düzenlemelerini içeren Rekreasyon Alanı Projesi’ni ve Alahıdır Beldesi’ne Amatör Spor Kulüpleri Kamp Merkezi Projeleri’ni açıklayan Cengiz Ergün şöyle konuştu, “Bildiğiniz üzere ilçelerimizde hava kararınca hayat bitiyor. Sadece erkeklere yönelik kahvehaneler var. Bahar aylarında tarımla hayvancılıkla uğraşıyorlar, o kadar. Biz de Ahmetli ilçemize sosyal alanların yer alacağı bir proje hazırladık. Bunun yanı sıra Ahmetli’nin Alahıdır Beldesi’nde İl Özel İdaresi’ne ait ve büyükşehre geçecek olan yaklaşık 100 dönüme Amatör Spor Kulüpleri Kamp Merkezi Projesi’ni hazırladık. İçinde futbol sahası, voleybol sahası, basketbol sahası ve kapalı salon bulunan bir spor kompleksi Ahmetli’nin tüm beldelerine hizmet ve gençlerimizin spor alanı ihtiyacını karşılayacak”

Yaşlı Vatandaşlar Unutulmadı; Yaşam Evi Projesi

Standart huzurevleri yerine yaşlı vatandaşlar için çok daha modern bir yaşam alanı projesi hazırladıklarını söyleyen Cengiz Ergün, “Tüm ilçelerimize uygulamayı hedeflediğimiz projelerimizden biri de Yaşam Evleri Projesidir. Geniş ve ferah alanlarda, yaşlı vatandaşlarımızın hayatlarını çok daha modern bir yaşam alanında geçirmelerini hedefliyoruz” dedi.

Alaşehir İlçesine Yeni Oto Terminal Projesi

Yerleri belli olan projelerden biri olan Alaşehir İlçesi Yeni Oto Terminal Binası Projesi’ni de açıklayan Cengiz Ergün, “Tüm ilçelerimizdeki eksiklikleri tespit ederek hazırladığımız projelerimizden biri de Alaşehirimiz’e yakışır bir garaj projesidir. İnşallah son derece modern, sosyal alanlarla donatılmış bu projemizi de Alaşehir’li vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Sarıgöl’e Gençlik Merkezi, Pazaryeri ve Otopark Projeleri

Sarıgöl halkını sevindirecek 2 projeyi de ETV ekranlarından müjdeleyen Ergün, “Sarıgöl’ün ilçe merkezine girerken, orada çok güzel bir yer tespit ettik. Oraya yeni bir gençlik merkezi kazandırmayı düşündük. Yerin konumu ve durumuna göre bir proje hazırladık. Manisa’da yaptığımız Atatürk Gençlik Merkezi’nin bir örneği olacak.  Her türlü sosyal çalışmalar ve eğitimler bu merkezde gerçekleştirilecek. Sarıgöl için bir diğer projemiz de Sarıgöl Pazaryeri ve Kapalı Otopark Projesi’dir. Bu projenin de yeri belli. İnşallah belediye başkan adayımız Necati Selçuk da belediye başkanı olarak seçilecek ve birlikte istişarelerimizle bu güzel projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Ulu Cami Çevresi Kentsel Tasarım Projesi

İlçelere hazırlanan projelerin ardından Manisa merkez projelerine devam edebn MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Ulu Cami Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni açıkladı. Projeyle birlikte tarihi yeniden canlandıracaklarını belirten Cengiz Ergün, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Ulu Cami’nin altında seyir terasları projesinin temelini atmıştık. Mevcut alan çevresinde de 13 Milyon TL ile kamulaştırma yaptık. Caminin tüm etrafını konutla doldurmuyor, peyzaja dönüştürüyoruz. Burada 125’e yakın hazineden bize geçecek olan evler var. Kamulaştırmalarının yüzde 80’i de bitti. Büyükşehirde artık buraya peyzaj projesi çizilecek” dedi. Programda ayrıca Adliye Sarayı’nın arkasını ilgilendiren proje hakkında da kısa bir bilgi veren Cengiz Ergün, yerin altına otopark, üzerine de mağazaları, toplantı salonları, sosyal alanların, rezidansların olacağı bir proje hazırlığında olduklarını söyledi.

Anketler Cengiz Ergün’ü Gösteriyor 

Programın sonunda gündemi meşgul eden sahte anketlere karşın gerçekçi anketlere yönelik bilgi veren MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, daha önce açıkladığı Akhisar, Sarıgöl, Saruhanlı, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri anket sonuçlarının ardından bu kez de il geneli, Kırkağaç, Salihli, Saruhanlı, Soma ve Gördes ilçelerini kapsayan anket çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Ergün, Manisalıların kendilerine ve partilerine büyük teveccüh gösterdiğini, bu teveccühe layık olmak için çalıştıklarını ve bundan sonra da bu doğrultuda çalışacaklarını söyledi. Kapı kapı gezerek, mahalle ve sokaklarda vatandaşlarla yüz yüze görüşülerek anket çalışmalarının yapıldığının altını çizen Ergün, “2009 yerel seçimleri ve 2011 genel seçimlerinde yüzde 99 gibi bir doğru tespitle sonuçları ortaya koyan anket firması tarafından 2014 yerel seçimleri için de çalışmalar yapılıyor. Tabi ortaya çıkan tablonun 1-2 puan aşağısında veya yukarısında bir sonuç oluşabilir ama güvenilirlik açısından bir sorunumuz yok. Hemşehrilerimizin şahsımıza ve partimize teveccühü büyük. Bunların yanı sıra Gezici Araştırma Şirketi de, halkın tercihini belirlemek üzere siyasi partilerin aday isimleri sorarak 1-2 Mart 2014 tarihleri arasında Manisa ve İzmir'de araştırmalarını gerçekleştirmiş ve Manisa’da Cengiz Ergün’ün yüzde 38,8 oranla ilk sırada yer aldığını ortaya koymuştu. SONAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı da twitter hesabından ‘Manisa'da MHP'nin üstünlüğü var. İkinci parti konumunda Akp var.’ diyerek, SONAR’ın araştırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Çok şükür rakamlar önümüzde. Biz 2009 yılında da, bundan sonra da bu teveccühe layık olmak için çalışacağız. Bu bağlamda 30 Mart Yerel Seçimleri’nin bir kez daha ülkemize, Manisamız’a ve tüm ilçelerimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”
Ergün; ‘Hayali Değil Gerçek Projelerle Manisalıların Karşısındayız”

Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.