• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Deva ve DP Genel Başkanları Manisa’da Cuma namazında buluştu

Okunma Sayısı: 572
Deva ve DP Genel Başkanları Manisa’da Cuma namazında buluştu
Babacan; “Ülkemizde sıkıntılar çok büyük, O nedenle hükümete hep birlikte sarı kart gösteriyoruz. Kırmızı kartı da vatandaş sandıkta gösterecek”

Deva ve DP Genel Başkanları Manisa’da Cuma namazında buluştu

Ahmet ÜNSAL/Manisa

Babacan; “Ülkemizde sıkıntılar çok büyük, O nedenle hükümete hep birlikte sarı kart gösteriyoruz. Kırmızı kartı da vatandaş sandıkta gösterecek”

DP Genel Başkanı Uysal; “Türkiye bugün derin krizler yaşıyor ama adını koyamıyor. Siyasi manada yaşanan krizler, memleketin can yakıcı meselelerine çözüm üretilmemesinden kaynaklı meseleler bugün sokakta karşılık buluyor.”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Manisa’ya geldi. Ardından Hatuniye Camii’nde Cuma Namazı kıldı.

Burada Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile karşılaştı. İki genel başkan Cuma namazını aynı camide birlikte kıldı.

DP Genel Başkanı Uysal’ın Manisa gezisinde ise Demokrat Parti Manisa İl Başkanı İdris Mecek, Demokrat Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Murat Yörük ve partililer bulundu.

Babacan’a DEVA Partisi Manisa Milletvekili Semra Aliye Kavaf, DEVA Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek eşlik etti.

“ÜLKEMİZDE SIKINTILAR ÇOK BÜYÜK. O NEDENLE HÜKÜMETE HEP BİRLİKTE SARI KART GÖSTERİYORUZ. KIRMIZI KARTI DA VATANDAŞ SANDIKTA GÖSTERECEK”

Babacan, il binası girişinde çiçekle karşılandı, özgürlük için güvercin uçurdu. Babacan daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gazetecilere yaptığı açıklamada,

   “Şehzadeler Şehri Manisa’dayız. Hem merkezde hem ilçelerde adaylarla birlikte programlar yapıyoruz. Ülkemizde tabi sıkıntılar çok büyük. Cuma namazından çıkar çıkmaz emekliler vatandaşlarımızın şikâyetleriyle karşı karşıya kaldık. Tabi çoğu içine atıyor. Sıkıntılarını rahat ifade edemiyor ama özellikle emeklilerin Türkiye’de büyük feryat ettiği bir dönemden geçiyoruz. Şu anda emekli maaşıyla geçinmek Türkiye’de çok zor, emeklimiz kira ödüyorsa onun temel ihtiyaçlarını karşılaması bile imkânsız. Böylesine büyük bir sıkıntıyla Türkiye yakın tarihinde hiç karşılaşmadı. Ülkemizin ekonomisi gerçekten çok büyük bir kriz yaşıyor aslında. Nüfusun yüzde 5’i bu krizi hissediyor bu krizi hissetmeyen halinden memnun olan sadece yüzde 5. Bunu da zaten TÜİK rakamlarıyla ortaya koymuş durumda. 5 yılda sadece Türkiye’deki nüfusun yüzde 5’inin geliri artmış durumda. Yüzde 95’inin geliri ya düşmüş ya sabit seviyede. Gerçekten büyük bir feryat var. Bununda en önemli sebebi TÜİK’in enflasyon rakamlarını doğru düzgün açıklamaması, gerçek enflasyonu saklaması. Biz yüzde 130 olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

“ÜLKENİN KAYNAKLARINI VE KAZANIMLARINI FAİZE KAPTIRDILAR”

 Bu yılın bütçesinde sadece faiz ödemesi 1,254 trilyon olduğunu kaydeden Babacan, milyonlarca çiftçi için tarıma verilen desteğin ise 91 milyar TL olduğuna dikkat çekti. Babacan,

“Gerçekten Türkiye’de son yakın tarihimizde hiç bu kadar kötü yönetilmemişti. Ekonominin iyi olduğu dönemlerden kalan iyi bir miras vardı. Ve o mirası yediler, yediler ama sonuçta mirasta bitti. Şuan Merkez Bankası’nın döviz rezervleri eksi 60 milyar dolara inmiş durumda. İnsafsızca harcadılar. Gerçekten bu kadar berbat bir ekonomi yönetimi Türkiye yakın tarihinde hiç görmedi. İktidar bu kötü yönetim tablosunu örtmek için her tarafı donatıyor. Kafanızı çevirirseniz yoğun bir flama, bayrak ile vatandaşlarımıza adeta psikolojik baskı uygulamakta. Yani ben güçlüyüm, benim varım harcıyorum. Hiç kimse bu iktidara mahkum değil, güç bizde, irade milletin iradesi. Sandıkta bu millet iradesini açıkça ortaya koyduğu anda bu millet hükümet iktidara sarı kart gösterir. Onun için biz sürekli cebimizde sarı kart taşırız. Diyoruz ki seçimlerden çıkacak sonuç mutlaka bir sarı kart olmalıdır. Ben bunu gösterince başkan niye kırmızı kart vermiyorsun. Diyorum ki o öbür cebimde saklı. Çünkü hükümete bir sonraki seçimlerde değiştireceğiz unutmayalım. Kırmızı kart bin sonraki seçimde iktidar değişeceği zaman kırmızı kart gösterilecek. Hep beraber Türkiye bir sonraki seçim sonrası aydınlığa ulaşacak” diye konuştu.

“11 YIL BOYUNCA DEVLETİN BÜTÇESİNİ HAZIRLAYAN EKİPTE YER ALDIM. ŞUAN ÇOK BÜYÜK BİR İSRAF VAR.”

Babacan, “Manisa bir tarım şehri, bir sanayi şehri, bir kültür kenti ama çiftçilerimizin sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Maliyetler artıyor. Çiftçiler artan maliyetler altında eziliyor. Bu gıda enflasyonunu da tetikliyor. 11 yıl boyunca devletin bütçesini hazırlayan ekipte yer aldım. Şuan çok büyük bir israf var. Biz DEVA Partisi olarak tamamen tertemiz bir kampanya yürütüyoruz. İktidar tarafından harcanan paranın tamamı milletten çıkıyor. Milletimiz kalbinin sesini dinlesin, gönlünü kimden yanaysa ona oy versin. Ahlak kuralları çevresinde belediyeciliği yapacağız. Bizim seçim beyannamemiz 2 sene önce belli oldu. Birileri seçime kısa bir süre kala seçim beyannamesi hazırlıyorsa demek ki onlar yetirince hazır değil. çünkü pek çoğunun belediye denilince aklına gelen kelime rant, pek çoğu belediyecilik deyince gözlerinde dolar, Euro işaretleri oluşuyor. biz belediyecilik denilince hizmet anlıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE BUGÜN DERİN KRİZLER YAŞIYOR AMA ADINI KOYAMIYOR.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmalarını Manisa’da sürdürdü. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ilk olarak il başkanlığını binasın ziyaret etti.

Uysal, daha sonra Demokrat Parti Manisa İl Başkanı İdris Mecek, Demokrat Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Murat Yörük ile birlikte Hatuniye Camii’nde Cuma namazı kıldı. Gültekin Uysal ve beraberindekiler esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Seçim dönemi içerisindeyiz. Manisa’da vatandaşlarımızla bir aradayız, aday arkadaşlarımızla beraber bu sürecin içerisinde mücadelemizi veriyoruz. Sıkışan, nefes almak isteyen insanımıza bir ses olmak, nefes olmak için var gücümüzle çabalıyoruz. Türkiye bugün derin krizler yaşıyor ama adını koyamıyor. Siyasi manada yaşanan krizler, memleketin can yakıcı meselelerine çözüm üretilmemesinden kaynaklı meseleler bugün sokakta karşılık buluyor. Emeklilerimiz de şikâyetçi, esnaflarımız da şikâyetçi, köylüsü, çiftçisi de şikayetçi. Son 20 yıldır bilerek ve istenerek Türk köylüsü ve çiftçisi başta olmak üzere, esnaflarımız başta olmak üzere tasfiye sürecine muhatap oldular. Yoksulluğa mahkûm edilip metropollere göç edilip, sosyal yardımlarla nefes alsın istenen bir anlayış var. Böyle bir anlayışa itirazımız var. Bu ülkenin kaynakları hepimize yeter, bu memleket yeter ki ehil ve namuslu insanların elinde olsun. Türkiye’nin kaynaklarıyla çok daha büyük işlerin başarılabileceği kanaatindeyiz. Tıkanan genel siyasetin, kayıkçı kavgasına dönmüş değerler üzerinden kutuplaştırarak kolay siyaset dediğimiz bu yolu tercih edenlere karşı vatandaşımızın taleplerini demokratik kanallara aktarabildiği yer yerel yönetimler. O açıdan yerel yönetimler çok çok önemli. Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çökmüş, kendi varlığını her şeyin üzerinde gören bir siyasi harekete karşı kapıyı arayabilmek için bu yerel seçimlerde fırsat görüyoruz. Yerelin meselelerini konuşmaya çalışıyoruz. Sistematik yolsuzluklarla yerel yönetimler kaynaklarıyla siyasetin finanse edilmesine itiraz ediyoruz. Bu kaynaklar milletin kaynaklarıdır, milletimize dönsün istiyoruz. O açıdan da tüm aday arkadaşlarımızla beraber milletin huzurundayız. İstiyoruz ki demokrasi işlesin, Türkiye’de hukuk işlesin. Ama birileri de diyor ki ‘benim müsaade ettiğim kadar demokrasi ve hukuka razı olacaksınız’. Razı olmadığımızı, itirazımızın olduğunu beyan ediyoruz. Tartışmaları görüyorsunuz, seçim dönemi geldiğinde Gabar’dan petrol bulanlar, Karadeniz’den trilyon dolarlık hava gazı bulanlar şimdi çıkmış Maliye Bakanı diyor ki ‘benden kimse bir şey istemesin, para yok’. Hani bu paralar? Türkiye 2023 yılı ocak ayında 21 katrilyon faiz öderken 2024 yılı ocak ayında 121 katrilyon faiz öder hale gelmiş. Yanlış politikaların bedelini 86 milyon olarak biz ödüyoruz. Biz de diyoruz ki 86 milyon değil bu kararı alan iktidar sahipleri ödesin” diye konuştu.

Genel Başkan Uysal, Şehzadeler Belediye Başkan adayı Murat Yörük’ün onuruna verdiği iftar yemeğine katıldıktan sonra Manisa’dan ayrıldı…



































 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.