• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • 19 Mayıs’ı Fener Alayı ve Konserle Kutlayacağız
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • 19 Mayıs Bayramı Programı Belli Oldu
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • Erkek Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Şarküteri Görevlileri Aranıyor
  • Hat Süpervizörü Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!

Okunma Sayısı: 2623
CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!
CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel Manisa Merkez programında önce gençlerle buluştu, ardından Sanayi sitesinde işçilerle ve Yunusemre’de ise köylülerle bir araya gelerek moral depoladı.

CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!
Haber Merkezi

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel Manisa Merkez programında önce gençlerle buluştu, ardından Sanayi sitesinde işçilerle ve Yunusemre’de ise köylülerle bir araya gelerek moral depoladı.

ÖZEL GENÇLERLE VE İŞÇİLERLE BULUŞTU

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Çarşamba günü seçim çalışmalarına Manisa Merkez’de devam etti. Programı kapsamında ilk olarak Celal Bayar Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı ve üyeleri ile bir araya gelen Özel, daha sonra IndesitCompany’nin açılış törenine katıldı. Buradan Büyük Sanayi Sitesine giderek Vestel ve Polinas işçilerinin mesai bitimlerinde işçilerle bir araya gelen Özel, Yunusemre ilçesi Pelitalan ve Karakılıçlıköylerinde çalışmalarına devam etti.

Özel’den “Aref” Esprisi

Celal Bayar Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı ve yönetimini Şehzadeler Belediye Başkan adayı Semih Balaban, Yunusemre Belediye Başkan adayı Ali Arslan ve Gençlik kolları ile birlikte ziyaret eden Özel, burada gençlerle bir araya gelerek gençlik ile ilgili projelerini anlattı. Adayların kendilerini tek tek tanıttıkları toplantı da önce gençlerin adaylara sorularına yer verildi. Daha sonra projelerini anlatan adayların ardından söz alan CHP’li Özel gençlerin dile getirdiği soruların projeleri ile birebir örtüşmesi üzerine, “Aref” esprisi yaparak, gençlerin sorduğu soruların hepsinin getirdiği projeler dokümanında yazılı olduğunu söyleyince gülüşmeler oldu ve keyifli dakikalar yaşandı. Daha sonra gençlere yapacakları projeleri tek tek anlatan Özel çok sayıda sürpriz projesinden bahsetti.

Özgür Özel: “Hepinizi Mani-Fest’e Bekliyoruz…”

Özel;

“Üniversite öğrencilerimizin Manisa’da çeşitli etkinlikler yapabilmeleri ve vakitlerini İzmir’de değil Manisa’da geçirebilmeleri için çok sayıda projemiz var. Bunlar ulaşımda öğrencilerimize sağlayacağımız kolaylıklardan, düzenleyeceğimiz etkinliklere kadar çok sayıda projeyi içeriyor. Örneğin sizin de sorduğunuz gibi hemen hemen her ilçemizde gerek lisans düzeyinde gerekse ortaöğretim düzeyinde belediye öğrenci yurtları yapacağız. Yine Belediye kütüphanelerimiz ve gençlik merkezlerimiz, ayrıca çeşitli  aktiviteler için yapacağımız mekanların dışında, şehrimizi gençlerin, bilim, sanat ve kültürü bir arada yaşayabilecekleri bir alan haline getireceğiz. Ama özellikle Mesir’i ile ünlenmiş Manisa’mızda gençlerimizin bu tarihi ve kültürel mirasımızı öğrenmesi için her yıl belirlenecek bir tarihte dünyadan ve ülkemizden gençlerin bir araya geleceği, konserlerin ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir Festival organize edeceğiz. Manisa Festivali yani Mani-Festile kentimiz yeni cazibe merkezi haline gelecek, ülkemizden ve dünyadan gençler bu sayede tarihi mirasımızı, kültürümüzü ve doğamızı öğrenecek. Hepinizi “Mani-Fest’e” bekliyoruz” dedi.

Özel’in projelerini ilgi ile dinleyen gençler de kim kazanırsa kazansın o Belediye Başkanının kapısında olacaklarını ve gençlerle ilgili devamlı talepte bulunacaklarını belirttiler. Bunun üzerine Özel’de “gençlerin böyle davranmasından Manisa ve üniversite karlı çıkacaktır. Öğrencilerimizin şehir ile etkileşimi bizim için çok önemli. Şu anda her 3 gençten 2’si İzmir’e gidiyor ve bu yüzden Manisa öğrenci kenti olamıyor. Ama kazandığımızda yapacağımız projeler ile Manisa gençlerin kaçtıkları değil, gelmek için can attıkları bir şehir olacak” dedi.

Karıncanın Kardeşi Özel’e İşçilerden Büyük İlgi

Buradaki programının ardından önce IndesitCompany’nin açılış törenine katılan Özel, Semih Balaban ve Ali Arslan ile birlikte Büyük Sanayi Sitesine giderek Vestel ve Polinas işçilerinin mesai bitimlerinde işçilerle bir araya geldi. Gençlik ve kadın kollarının broşür çalışması yaptıkları ziyarette Özel işten çıkan işçilerle tek tek tokalaştı ve sohbet etti.

Gördüğü ilgiden memnuniyet duyan Özel ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede;

“Diğer adaylardan bizi ayıran tarafımızı emekçilere olan yaklaşımımızdır. Burada Standard Profil ve Sanpanişçileri eylem yaptı. Ne Ergün ne de eski bir sendikacı olan Tanrıverdi kapılarını çaldı. Oysa Belediye elindeki imkanlar ile bu direnişteki işçilere birer sıcak çorba yahut çay kahve bile verebilirdi. Ama kendisi bütün Belediye gücünü kendi reklam kampanyasına harcadı ve soğuk altındaki işçilere duyarsız kaldı. Ayrıca gerek partim gerekse ben hem meclis komisyonlarında hem de mecliste işçilerle ilgili verilen tüm kanunlarda onların yanında olduk, işçilerin her direnişinde onları bir an olsun yalnız bırakmadık. Şimdi geçmişte gösterdiğimiz bu hgayretlere bakarak bugün buradaki emekçi kardeşlerimizin yaklaşımları bizleri son derece memnun etti” dedi. Daha sonra bir kadın işçi ile sohbet eden Özel’e işçinin “ Özgür bey sizi destekliyoruz. Sizden başka kimse bize sahip çıkmıyor, sizden başka kimimiz var ki?” demesi CHP heyeti son derece mutlu ve memnun etti. Heyet işçilere aynı yaklaşımlarının süreceğini ve her zaman emekçinin, işçinin yanında olduklarını belirtti.

ÖZEL: “SAHİP ÇIKIVERİN GARİ…!!”

Büyük Sanayi Sitesi ziyaretinin ardından Yunusemre ilçesiPeliatalan ve Karakılıçlı köylerini ziyaret eden Özel’e  Yunusemre İlçe Başkanı Engin Uzun, Muradiye Belediye Başkanı Erdinç Yavaşlı, Yunusemre Belediye Başkan adayıAli Arslan, Belediye Meclis üyesi adayları, ilçe yöneticileri ve Yuntdağı Köy Muhtarları eşlik etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Özel köylülerin sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı.

Köylerde vatandaşlara seslenen Yunusemre Belediye Başkan adayı Ali Arslan, buraların yıllardır ihmal edildiğini ve köylere pozitif ayrımcılık yaparak bu ihmalden dolayı geri kalmışlıklarının önüne geçeceğini belirtti. Gençlere söz veren Arslan, tüm köylerde takımları destekleyeceklerini ve Yuntdağı’nın batı ve doğu yakasına yapacakları spor tesisi ile buraları özlenen çim sahalara kavuşturacaklarını ifade etti.

Karakılıç’ta kahvelerde konuşma yapan ve vatandaşlarla bir araya gelen Özel ise Pelitalan’da içeride ve dışarıda çok sayıda kişinin kendini dinlemeye gelmesi üzerine konuşmasını mikrofondan yaptı. Özel köylerde yaptığı konuşmada;

Manisa Değişim İstiyor

“Geçmiş seçimlerde muhtarlar yanımıza gelmekten korkarken şimdi buraya Ali Arslan ile birlikte 5-6 köyün muhtarı yanımızda geliyor. Bu bizim için son derece memnuniyet verici. Görüyoruz ki, Manisa’da bir şeyler değişmeye başlamış. Biz de bu değişim isteğine kayıtsız kalmayacağız. Bir çok yerde bahsettik, biz gitmeden projelerimizin haberleri köylerimize ulaşmış durumda zaten. Bundan son derece mutluyuz. Burada bir kez daha söz veriyoruz: Köylerimizin ve Manisa’mızın su sorununu çözeceğiz. Sadece sembolik olarak 1 kuruş ücret alacak ve bunun için gerekli tüm çalışmaları başlatacağız. Yine Manisa’ya verdiğimiz bir diğer müjdemiz Manisa Ana Kuzusu Projesi. Kuracağımız süt kooperatifi ile Manisalı üreticimiz kazanacak, çocuklarımız ise sağlıklı büyüyecek. Sadece bunlar mı? Tabi ki hayır..! Çiftçimiz, hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımız için Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kuracak ve buradan köylerimize çiftçilerimize hizmet götüreceğiz.” dedi. Özel’in projelerine vatandaşlardan gelen yoğun ilgi ve alkış üzerine Özel patates cipsi reklamındaki teyzeyi de hatırlatarak;

“Ali Arslan’da ben de madem sizin insanınızız destekleyiverin, sahip çıkıverin gari” deyince köylülerden büyük alkış koptu. Özgür Özel’in ziyaretinin Galatasaray-Chelsea karşılaşmasına denk gelmesine rağmen vatandaşların ilgi ile Özgür Özel’i dinlemeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Çaylar Özel’den..

Krakılıçta ise gördüğü yakın ilgiden memnun olan Özel burada gittikleri kahvede kolları sıvayıp köylülere kendi elleri ile çay dağıttı.

CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!
CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!
CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!
CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!
CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!
CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!
CHP’li Özel:” Sahip Çıkıverin Gari..!

  • Yorumlar 3
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.