• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Zeynelzade Halk Kütüphanesi Etkinlikleri Başladı!

Okunma Sayısı: 4081
Zeynelzade Halk Kütüphanesi Etkinlikleri Başladı!
44. Kütüphane Haftası Akhisar’da törenlerle başladı. Sabah Saat 10.30’da Kütüphane Müdür Vekili Şahin Gergin ve personeli ile birlikte Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına  çelenk koydular. .Saat 14.00’te Akhisar Zeynelzade Halk Kü

Zeynelzade Halk Kütüphanesi Etkinlikleri Başladı!
>>>>>Kenan MOLLA

44. Kütüphane Haftası Akhisar’da törenlerle başladı. Sabah Saat 10.30’da Kütüphane Müdür Vekili Şahin Gergin ve personeli ile birlikte Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına  çelenk koydular. .Saat 14.00’te Akhisar Zeynelzade Halk Kütüphanesi önündeki  Şehit Yzb. Vecdi Şentürk Merkez Parkı içinde yapılan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.  44 Kütüphane haftası program sunuculuğunu Zeynelzade Halk  Kütüphane personeli  Ayşe Koruyucu’nun yaptığı tören de günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Zeynelzade Halk Kütüphanesi Müdürü Şahin Gergin yaptı.

Akhisar Zeynelzade Halk Kütüphanesi Müdür vekili Şahin Gergin;” Sayın Kaymakamım Sayın Belediye Başkanım Sayın Cumhuriyet Başsavcım değerli davetliler ve sevgili öğrenciler 44.Kütüphane haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz kütüphane haftası açılış törenimize hepiniz hoş geldiniz. Sözlerime başlamadan önce bize katkıda bulunan sponsorlarımız olan Barbaros Kolektif şirketi ve Sevgieli özel rehabilitasyon merkezine teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler sayesinde temel görevimiz olan kütüphane kullanımı ve kitap okuyan insanlarımızı arttırmayı hedefliyoruz.Bütün bunları yaparken gerek yerel yönetim gerekse dernek vakıf vb. sivil toplum örgütlerinin ve bütün Akhisar halkının bizlere bugüne kadar vermiş oldukları destek için teşekkür ediyor ve bu desteğin artarak devamını diliyoruz" dedi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek;” Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren eğitime kültüre önem verilmiş ve Atatürk dediğimiz Atatürk ilkelerinde yer alan halkçılık halk kütüphaneleri halk evleri gibi bir takım Anadolu’nun ücra yerlerine varıncaya kadar il ve ilçelerde bu tür kültür merkezleriyle yerleştirmeye çalışılmıştır,işte Akhisar’da da Zeynelzade halk kütüphanemizde gerekse beldelerimizdeki  kütüphanelerimizdeki kitaplar onlarca insanımızı bu aracılıkla ulaştırılıyor.Manisa’nın en büyük ilçesi olan Akhisar’ımızda kütüphanelere sayesinde vatandaşımız yararlanıyor tabi zaman ilerledikçe çağın teknolojiye sahip olan kütüphanemizde eskiden öğrencilerimiz veya vatandaşımız onlarca saat aradı konuyu ansiklopedilerden araştırarak bulmaya çalışıyordu. İşte internet aracılıyla her şey elimizin altına geldi  aradığımız her şeyi bula bilmemiz kolaylaştı.Gecen sene kütüphane haftasında 7 tane bilgisayarla başlamıştı. Türk Telekom’un   ön gördüğü her il ve  ilçeye birer internet evi kurma çerçevesinde ilçemizde yararlandı yeni 20 bilgisayarımız klimalı salonumuzda ücretsiz olarak oradaki öğrencilerimizin gerekse vatandaşımızın bu gün itibariyle hizmete girmiştir bu çerçeve de hepinizi sevgi saygıyla selamlıyorum hepinizin kütüphane haftası kutlu olsun” dedi.

Manisa Telekom il Müdürü Resul Aydın;” Toplumumuzun ve gelişen yeni nesilin ihtiyacı olan değerleri de geliştirmek ve halkımızın hizmetine sunmak ve u ülkede kazanılanları bu ülke içinde harcamak üzere hizmetlerine devam ediyor.  İki yıl önce Türkiye’de yaklaşık 60 ilköğretim okulu  hayata geçirildi. Önümüzdeki dönemde de Manisa ilinde de yapacağız. Burada açacağımız bilgisayar salonundaki  bilgisayarlar  60 ilköğretim okul laboratuarlarında var. Eğitimde olmazsa olmazlar bu okullarımızda mevcuttur. Türkiye’de yeni bir adım atarak her ilçe’ye bir internet evi açmayı geliştirildi. Bu Manisa’da bulunan 13 ilçede de açacağız. Bu internet evleri öğrenci arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Bu internet evinin Manisa’da ilkini Kütüphanemizde açıyoruz. Bu internet evinin Akhisar’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

44. Kütüphane Haftası töreninde ile Şaban Molla şiirler okudu. Zeynelzade Halk Kütüphanesinden yararlanan ve  Kütüphane kullanımındaki örnek davranışları ile dikkat çeken okuyucular Çocuklar Gurubunda, Altı Eylül İlköğretim Okulu 3/E sınıfı öğrencisi  Sebiha Seçil Ege ve Gazi İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğrencisi  Mustafa Suluoğlu’na ödüllerini Kaymakam Mustafa Çek verdi. Gençler Gurubunda, Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi          Fatma Çiftçi ve Gülin Öngör Anadolu Kız Meslek Lisesi 11-B sınıfı öğrencisi  Sinem Demircan’a  ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın verdi. Gülcan Fidan ve Enver Doğruöz’e ödüllerini ve Zeynelzade 6. Açık Satranç Turnuvasında dereceye girenlere Tam Altın ve plaket 1.Fatih Albayrak (Manisa-Merkez)- 2.Mustafa Kuzu (Salihli)- Yarım Altın ve Plaket, 3.Yaman Beşiktepe ( Akhisar)-Çeyrek Altın ve plaket, 4.Muhammet Seçkin(Salihli )-Plaket, 5.Fırat Salepci, Minikler Birincisi ( 10 Yaş altı)  Utkan Alp Uysal (Salihli)-Madalya, Küçükler Birincisi ( 12 Yaş altı ) Abdülkadir Ayhan (Turgutlu)-Madalya, 14 Yaş Kategorisi birincisi   Mehmet Toker (Turgutlu)-Madaluya, Bayanlar birincisi Meltem Şimşek (Salihli)-Madalya ödüllerini Belediye Başkanı Salih Hızlı verdi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası  (ATSO)yönetim kurulu, Sebiha Seçil Ege, Mustafa Suluoğlu, Fatma Çiftçi, Sinem Demircan, Gülcan Fidan,  Enver Doğrusöz’e çeyrek altınları ATSO Başkanı  Mehmet Ali Erdayıoğlu ve Kütüphane Müdür Vekili Şahin Gergin altın taktı. 44. Kütüphane Haftasının sponsorluğunu Özel Akhisar Sevgieli Rehabilitasyon Merkezi kurucusu İlknur Morbel ve 6.Açık Satranç Turnuvası sponsoru Barbaros Kolektif Şirketi adına Süleyman Barbaros’a  plaketlerini Manisa Türk Telekom Müdürü  Resul Aydın verdi.

44. Kütüphane Haftası nedeni ile düzenlemiş olduğumuz Av. Sadettin Koç’un güzel yazı örneklerin oluşan sergisi ve  Kütüphaneye gelen yeni yayınlar ve Sevgieli Rehabilitasyon Merkezi eserlerinden oluşan Sergi açılışı ve Türk Telekom İnternet Evinin açılışını  Kaymakam Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Manisa Türk Telekom Müdürü  Resul Aydın tarafından açıldı.























































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.