• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık

Okunma Sayısı: 1014
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık
İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104.yıl kutlama etkinlikleri yapıldı. İlk tören saat 10.00’da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem'in çelenk koyması ile başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık
Akhisar Haber Ajansı

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104.yıl kutlama etkinlikleri yapıldı. İlk tören saat 10.00’da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem'in çelenk koyması ile başladı. Akhisar İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu öğretmeni Şükran Aykanat’ın sunuculuğunu yaptığı programda tören yöneticiliğini Çağlak Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri Cumhur Oktav ve Gökhan Kaya yaptı.

Saygı duruşu ve Akhisar Şehit Binbaşı Serdar Kandemir Ortaokulu Müzik öğretmeni Meltem Alhat yönetiminde İstiklal marşının okunmasıyla çelenk töreni sona erdi. Çelenk programın sonunda CHP İlçe Teşkilatı, ADD Derneği, Eğitim-İş ve Mimarlar Odası Temsilciliği Atatürk anıtına çelenk koydular.

İkinci tören Akhisar Şehit Mustafa Çürük İlkokulu bahçesinde saat 10.30'da başlayan programında Sunuculuğunu ilkokul öğrencileri Mustafa Yüksel ve Hüma Atalay’ın yaptığı program Ali Şefik Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çengel’in komutuyla, Şehir Hasan Acar Ortaokulu Müzik Öğretmeni Duran Ergan idaresinde Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem yaptı. Süleyman Erdem;" Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız programımıza Hoşgeldiniz, şeref verdiniz…

Bugün, ezelden beri bağımsızlık ve özgürlük ruhunu tüm hücrelerinde barındıran milletimizin nice zorlukların üstesinden gelerek,23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözleri ile tüm dünyaya duyurduğu kutlu günün yıl dönümü. Dünyaya örnek, sadece ülkemiz çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız, sevincini paylaştığımız mutlu gün. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın mimarı, en kıymetli hazinemiz sevgili çocuklar; Ülkesini ve milletini seven, vatanı için emek vererek çalışan, başarılı, ufku, vizyonu geniş, çağın gereklerine hakim, donanımlı, kendine güvenen, değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmeniz, Türkiye Yüzyılı’nda da ülkemizi daha ileri ve daha iyi yarınlara kavuşturmanız için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İnanıyorum ki sizler, ecdadımızın gösterdiği mücadeleden feyz alarak, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanarak çok daha iyisini yapacak, geleceğin Alper Gezeravcıları olacaksınız. Buna inancımız tamdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün siz çocuklara verdiği değerin, duyduğu güvenin en büyük göstergesi ve bir bayram coşkusuyla emanet ettiği gündür. Sizlere verilen önemli misyonun farkında olarak sorumlu ve duyarlı çabalarınızda unutmayınız ki biz her zaman sizlerin yanınızdayız. İlham kaynağınız her zaman Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Zaferinde, 15 Temmuz’da ve daha nice zaferde kendini gösteren milletimizdeki azim, çalışkanlık ve onurlu mücadele ruhu olsun. Yaşam sevinciniz, mutluluğunuz hep var olsun, gülen yüzünüz solmasın. Sizler için bu güzel dilekleri temenni ederken savaşlarla, soykırımlarla çocukların, insanların katledildiği bir dünyada içimiz kan ağlasa da bıkmadan, usanmadan sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik ve barış mesajları vermeye, Türkiye Cumhuriyeti’nin mesajını 7 kıtaya duyurmaya devam ediyoruz.

Millî irademizin tecelligâhı gazi meclisimizi var eden, milli mücadeleye emeği geçmiş, bizlere bu sevinci ve gururu armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyorum. Bugünü anlamlandıran tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyor, savaşlarda, soykırımlarda yaşamlarını yitiren tüm dünya çocuklarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarına mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Akhisar İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu Ana sınıfı öğrencilerinin “Özgürlük” gösterisini sundular. 1-A sınıfı öğrencileri Hira Boral, Ruküyye Namal ve Muhammet Nur Durmuş “Hoş Geldin 23 Nisan” Şiirini okudular. 1. Sınıfların hazırladığı “Atatürk Çocukları Al Bayrağım”  adlı gösteriyi sundular.

İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterilerini sundular. 2-B sınıfı öğrencisi Eymen Aras ”Dünya Çocuk Bayramı” şiirini okudu. 2-A sınıfının hazırladığı “Müsaadenizle Çocuklar” gösteriyi sundular. 3-B sınıfı öğrencisi Hiranur Güçlü” 23 Nisan” Şiirini okudu.4. sınıfların hazırladığı “Anadolu Ateşi” gösteriden sonra 3-A sınıfı öğrencileri Hatice Aksoy ve Hatice İlikhan’ın Teakwon-do gösterisini sundular. 3-B sınıfının hazırladığı “10. Yıl Marşı” gösterisi ve Okul Bisiklet takımının gösterisi, 100. Yıl Marşı eşliğinde program son buldu.




































































































































































































































 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.