• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Satranç Olimpiyatlarında 4 tur geride kaldı

Okunma Sayısı: 3759
Satranç Olimpiyatlarında 4 tur geride kaldı
16 ülkeden 22 takımdan oluşan ve 120 sporcunun katıldığı Dünya 16 Yaş Altı Satranç turnuvası Akhisar Belediyesi Satranç Adasında çekişmeli bir şekilde devam ediyor. Birbirinden heyecanlı karşılaşmaların olduğu olimpiyatlarda en iyi performansı Gürcistan t

Satranç Olimpiyatlarında 4 tur geride kaldı
Akhisar (Kenan MOLLA)

16 ülkeden 22 takımdan oluşan ve 120 sporcunun katıldığı Dünya 16 Yaş Altı Satranç turnuvası Akhisar Belediyesi Satranç Adasında çekişmeli bir şekilde devam ediyor. Birbirinden heyecanlı karşılaşmaların olduğu olimpiyatlarda en iyi performansı Gürcistan takımı gerçekleştirdi.

Oldukça heyecanlı maçlara sahne olan 2. turda gülen taraf Hindistan oldu. Rakibi İngiltere'ye puan kaptırmayan takım Rusya ve Azerbaycan'ın berabere kalması sonucunda iki güçlü rakibine karşı avantaj elde etmiş oldu. Hindistan'ı ise Yunanistan'ı 4–0 yenen Gürcistan takip ediyor.

Türkiye takımları arasında geçen mücadelede ise masadan galibiyetle ayrılan Türkiye Turkuaz ve Türkiye Beyaz takımı oldu. Türkiye Kırmızı takımını 3–1 yenen Türkiye Turkuaz, tek mağlubiyetini CM Vahap Şanal'dan aldı. Irmak Sipahioğlu'na karşı oynadığı maçta 16.Vh4 Kg6? hamlesinden sonra partiye hatasız devam eden Vahap, maçtan zaferle ayrılan taraf oldu.

Türkiye Beyaz takımı ise Türkiye Kızlar Kırmızı takımını 3,5- 0,5 yendi. Kızlar takımına puan kazandıran oyuncumuz ise dün Macar FM'den yarım puan koparmayı başaran Emel Kaya oldu. Diğer kız takımımız Türkiye Kızlar Beyaz ise Ermenistan takımına zor anlar yaşattı. Takımın 3. masası Nezihe Ezgi Menzi, Sicilya'nın Alapin varyantına karşı açılışta yakaladığı eşit pozisyonu maç sonuna kadar korumayı başardı ve FM Robert Aghasaryan (2240) ile berabere kalmayı başardı. Türkiye Akhisar takımı ise Yeni Zelanda karşısında 3,5-0,5 mağlup oldu.

Üçüncü turun eşlendirmesi yayınlandığında Türkiye için oldukça ilginç bir durum ortaya çıktı. Türkiye Kırmızı takımı Türkiye Beyaz ile; Türkiye Kızlar Kırmızı takımı da Türkiye Kızlar Beyaz takımı ile eşlendi! Oluşan bu enteresan durum elbette antrenörlerin çeşitli tahminlerini de beraberinde getirdi.

Türkiye Beyaz takımının antrenörü Can Yurtseven “Gençler bize çekişmeli maçlar izletecekler” derken, Türkiye Kırmızı takımını çalıştıran Yakup Bayram ise “Yabancı takımların olduğu bir turnuvada iki Türk takımı karşılaştığında genellikle iyi konsantre olan kazanır. Bu maçta da sonucu konsantrasyon belirleyecek” şeklinde bir tahminde bulundu.

Kız takımlarını çalıştıran Yasin Emrah Yağız ve Alper Efe Ataman ise kızların maçında özellikle 1. masada zorlu bir mücadelenin yaşanacağını belirtti. Maç sonucu hakkında bir tahminde bulunmanın zor olduğunu söyleyen antrenörler şakayla karışık birbirlerine diş bilemeyi ihmal etmediler!

Türkiye Turkuaz ise bir önceki tur kızlarımız karşısında galibiyet alan Ermenistan'a karşı yarışıyor. Bu tur oynamayan ancak en az takım arkadaşları kadar heyecanlı olan Irmak Sipahioğlu ise alacakları her puana ihtiyaçları olduğunu, takım arkadaşlarının puanla döneceğine inandığını belirtti.

Olimpiyat'ın en güçlü takımlarından olan Ermenistan'a karşı mücadele eden Türkiye Turkuaz, son derece çekişmeli bir mücadelenin ardından rakibine karşı 2 beraberlik ve 1 galibiyet alarak maçtan beraberlik çıkarmayı başardı!

2300'e yakın ELO ortalaması ve turnuvadaki tek büyük ustasıyla ilk üçün en büyük adaylarından olan Ermenistan, takım olarak ilk puan kaybını Türkiye Turkuaz takımından aldı. FM Burak Fırat (2365), GM Samvel Ter-Sahakyan (2504) karşı beraberlik alırken Engin Toprak (2098) güçlü rakibi FM Robert Agharsaryan'ı (2240) oyun sonundaki muhteşem şah kanadı atağıyla yenmeyi başardı. 4. masada Özgür Çatalkılıç'ın zorlanmadan elde ettiği yarım puanla Ermenistan – Türkiye Turkuaz maçı berabere bitti.

Türkiye takımlarının diğer maçları da büyük çekişmeye sahne oldu. Salonda biten en son maç olan FM Cemil Can Ali Marandi (1990) – Melih Yurtseven (1833) karşılaşması eşit pozisyonda oyun sonunda Melih'in yaptığı hatayla Cemil Can'ın lehine döndü. Bu sonuçla birlikte maç, Türkiye Kırmızı: 2,5 ; Türkiye Beyaz: 1,5 olarak son buldu.

Birbirleriyle oynayan kızlarımızın maçlarında da büyük mücadele yaşandı. Emel yine maçını ustaca taktiklerle kazanırken, Ebru Kaplan – Cansu Söylemez karşılaşmasında tehlikeli bir şah kanadı atağı yapan Ebru'nun kale uyuması ile Cansu maçın galibi oldu. Ezgi ve Ayça'nın toplamda çıkardığı 1,5 puanla sonuçta 2,5 – 1,5 Türkiye Kızlar Beyaz takımı maçı kazandı.

Bu turun bir diğer sevindirici haberi de Türkiye Akhisar takımından geldi. Libya B takımı karşısında Barış Başaran ve Mertcan Dolap'ın aldığı galibiyetlerle ilk maç puanını alan Türkiye Akhisar, yüzümüzü güldürdü.

Şampiyonluk mücadelesinde ise kayıpsız giden Hindistan, Gürcistan karşısında aldığı 3 puanla liderlik koltuğunu korudu. Rusya ise birinci masası Ivan Bukavshin (2417)'in aldığı galibiyetle yarım puan farkla Macaristan'ı yenmeyi başardı.

2009 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatlarında 4. Tur geride kalırken çok zorlu maçlar yaşandı. Birinci masada karşı karşıya gelen Hindistan ile Türkiye-Turkuaz mücadelesi nefesleri kesti. Durum 2-1 iken 3. masada Aditya Udeshi (2363) ile Irmak Sipahioğlu (2049) sonuca etki edecek çok zorlu bir mücadelenin içindeydiler. Ancak maç berabere olunca takım sonucu 2,5-1,5 oldu. Azerbaycan ile Gürcistan 2-2 berabere yaparken Rusya, Ermenistana karşı 2,5-1,5 üstünlük sağlamayı başardı.

Karşılaşmaları Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ailesi birlikte izlemeye gelirken Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Nihat Yazıcı da takip etti.












































 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.