• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Doğan: Akhisarspor sahipsiz kalmaz!

Okunma Sayısı: 4107
Doğan: Akhisarspor sahipsiz kalmaz!
Akhisarspor’un eski başkanlarından Halil İbrahim Doğan, Akhisarspor yönetiminin dün yaptığı basın açıklamalarına cevap verdi.

Doğan: Akhisarspor sahipsiz kalmaz!
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Akhisarspor’un eski başkanlarından Halil İbrahim Doğan, Akhisarspor yönetiminin dün yaptığı basın açıklamalarına cevap verdi.

GENEL KURUL KARARI ALMAKTAN NEDEN KAÇIYORSUNUZ

Doğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Akhisarspor yönetimi dün tesislerde basın toplantısı yaptılar. Tabi bu toplantılarda görüşülenler gerçekten beni çok üzdü. Yok işte dışardan 3 kardeş getirip, sanki babalarının malıymış gibi yönetim kalkıyor devrediyor. Değerli basın mensupları, değerli Akhisarlılar, değerli işadamları, değerli siyasiler, Akhisarspor’un bulunmuş olduğu ortamdan memnun musunuz? Keşke memnun olsaydınız da biz de bu gün bu konuşmaları yapmasaydık, alkışlasaydık. Ama değerli Akhisarlılar Akhisarspor’un bulunmuş olduğu durum şu anda gerçekten kötü. Onun için ben bir Akhisarspor eski başkanı ve üyesi olarak bu durumu gördüğüm için bana gelen taraftarlardan, üyelerden, işadamlarından gelen talepler üzerine üyelerden imza toplayarak bu imzaları kulübümüze götürdüm. Bu evrak neydi? Üyelerimizden imza topladık, dilekçe ile kulübümüzün yönetimine, başkanına bu imzaları verip kayırt yaptırıp sayısını alacaktık. Ama ne yazık ki ben kulübe gittiğim zaman kulübün kapıları bana kapandı. Taraftarlarımızla, üyeleriyle ve basın mensuplarıyla gittim. Kötü amaçla mı gittim? Benim tek istediğim Akhisarspor’un yönetiminin genel kurula gitmesi. Bu bizim doğal hakkımız. 2 saat bekledim ama ne yazık ki bir yetkili benim karşıma çıkıp ne benden o imzaları aldı ne de kayıtlara geçtiler. Onun için 2 saatten sonra gerekli yerlere girişimlerimi yapmama rağmen baktım ki gelmiyorlar o esnada şunu da hatırlatmak istiyorum, hemen İstanbul ve başka yerler arandı falan ve kulüp basın mensuplarına kapatıldı diye mesaj geldi. Niçin? Yani neden bu genel kurul kararını almaktan kaçıyorsunuz? Bu şekilde olduktan sonra kanuni yönden gidelim dedik. Dernekler masasına gittik. Nasıl kongreye aldırabilir diye. Kaymakam beye danıştım, başsavcımızı aradım, emniyet müdürümüzü aradım, baktım ki kanuni yol neyse onu yapalım şeklinde. Ertesi gün üye sayısının 37 tane gereken imzayı toplayarak birinci noterden tekrar kulübe noter kanalıyla yolladık. Yine almadılar. Muhtarlar teslim etti evrağı. Ama ne kadarda uğraşsalar kanunen yapmak mecburiyetindeler. Yönetim kurulu olarak pazartesi günü bu kararı alması lazım. Aslında çok geç kalınıyor. Zamanımız çok daralıyor. Daha önceden bunu hızlılaştırsalardı Akhisarspor’un daha menfaatine olacaktı.

KABAHAT BU İMZA YETKİSİNİ VERENDE

 Zaten bu yönetimin baştan beri yanlış yaptığını her zaman söyledim. Ama Akhisarspor zarar görmesin diye hiçbir giriş yapmadım. İş adamlarından, üyelerden gelen talepler üzerine bu sefer bu girişimlere başladık. Baştan zaten bu yönetimin yaptığı hata kalkıp dışardan bu Evren Kardeşleri getirip imza yetkisi vermesi. Sonra da borçlanmak için imza yetkisi vermeleri. Tamam verdiler, bu arkadaşlarımızın aslında benim hakkımda bir şey söyledikleri yok. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kabahat onlarda değil. Kabahat bu imza yetkisini verende.  Borçlanma yetkisini verende. Hepsini takip ediyorum. İyi olsaydı alkışlayacaktık. Evren Kardeşleri alkışlayacaktım. Ama bakıyorum daha da kötüye gidiyor. Borç katlanıyor. Gönderilen topçuların hepsinin bir bedeli var. Gelen topçuların bir bedeli var. Bu kulüp batağa gidiyor. Değerli Akhisarlılar değerli iş adamları gelin bu kulübe hep beraber sahip çıkalım diye bu girişimi yaptık.

GECELERİ UYKU UYUYAMIYORUM

Bizi tabi oyun bozanlıkla suçlamak istiyorlar. Sanki Akhisarspor çok güzel. Ekonomik durumu güzel, borçlar azalıyor, puan durumumuz ortalara doğru gidiyor, bizde çıktık günlük gülistanlıkmış gibi, biz kulübe sahip olmak istermişiz gibi, çünkü öyle diyorlar. Daha evvel neredeydin diyorlar. Daha evvelden vardım ben. İlk genel kurul kararı alsalardı o gün için ben adaydım. Ama ne oldu? Ben adayım dediğim zaman dernekler masasına talep ettiklerini biliyorum. Ama gidip gün almadılar. Pandemiden dolayı dediler. Bunlar hep genel kuruldan kaçma bahanesi. Pandemi engel değil. Validen gidip izin alınabiliyor. Spor kulübüyüz biz. Olağanüstü kongreye gidiyoruz. Kulüp yönetiyoruz. Bu günler alınabilirdi. Benim aday olduğumu duyunca genel kurul kararından vazgeçtiler. Tamam vazgeçebilirsin. Ama hepiniz biliyorsunuz Akhisarspor 4 yiyor 6 yiyor falan. Bir Akhisarspor eski başkanı olarak, bu kulübe emek vermiş bir insan olarak ben bunu hazmedemiyorum. Geceleri uyku uyuyamıyorum. Çünkü biz bu kulübü yönetirken öyle belediyenin parasıyla değil, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın paralarıyla yönettik bu kulübü. Biz bu kulübü sokakta bulmadık. Onun için biz iyi yönetenleri alkışladık. İyi yönetenleri her zaman gündeme getirdik. Helal olsun dedik. Ama bu gün kötü yönetenlere de dur bakalım demesini biliyoruz.

AKHİSARSPOR SAHİPSİZ KALMAZ

Çabalarımız ve mücadelelerimiz bunun içindir. Halil İbrahim Doğan bu kulübe kötü gününde her zaman sahip çıkmıştır. Yeni yetmeler bilmez. 1992 senesinde bu kulüp amatöre düştü o zaman da Akhisarspor’a sahip çıkmıyorlar dediler. Nasıl çıkarlar? Siz önce genel kurula gidin. Akhisar’dan yönetici çıkmazsa o zaman konuşursun. Hep genel kuruldan kaçtınız. Bir sefer yaptınız onu da kapılar arkasında yaptınız. Ondan sonra Halil İbrahim Doğan kulübü aldı Manisa bölgesinde şampiyon yaptı sonra da gruplara gittik şampiyon yaptık geldik. Kulübü genel kurula götürdük ve belediyespor yaptık. Kulübün anahtarlarını belediyeye teslim ettik. Sizde baktınız ki küme düştü bu takım, genel kurul yapacaktınız teslim edecektiniz. Sahip çıkmadılar mı? Bu memlekette kaymakam var, mülki amirleri var. Anahtarı kaymakama verirsiniz, burada mülki amirler iş adamlarıyla ve üyelerle toplanıp yönetim oluşturur. Akhisarspor hiçbir zaman sahipsiz kalmaz.

KİMSE ÇIKMAZSA ADAYIM

Benim hakkımda konuşanlara da şunu söylemek istiyorum. Tarihlerine baksınlar Akhisarspor hiçbir zaman iyi giderken Halil İbrahim Doğan’ın adı alınmadı. Ama ne zaman Akhisarspor kötü duruma düştüğü zaman, gel Halil İbrahim Doğan dediler. Öyle bir iki sefer değil. 4 dönem ben Akhisarspor’un kötü dönemlerinde aldım yönetimi. Ve kaymakam çağırdı beni. Gel bu kulübe sahip çık dedi. Aldım ve amatörden çıkardım. Akhisarspor’u bileğinin hakkıyla profesyonelliğe çıkartan ben ve ekibimdir. Hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun bu Akhisarspor’a sahip çıkalım. Beni telefonla arayıp bizi bu arkadaşlar üye yaptı ama biz oyumuzu sana vereceğiz dediler. Bakın ben aday falan değilim. Aday çıkartacağız. Akhisarspor sahipsiz kalmaz. Olurda kimse çıkmazsa adayım. Üyelik meselesine de geleyim. Bu Akhisar’da üye olmak için herkes sıraya girdi. Ama ne yazık ki 100 kişi para yatırdı üye yapmadılar. Neden yapmıyorsun? Koskoca 1. ligteki takımda 130 140 tane  üye mi olur. Bu ne ilgisizlik. Kongre niye yapmıyorsun?

HER ŞEY ŞEFFAF OLMALI

Evren kardeşlere de söyleyecek bir şey bulanıyorum. Açıklama yaptıktan sonra öğrendim, bizi bu yönetim çağırdı zorla verdiler diyor. Bu Akhisarspor koltuğu bu kadar ucuz olmamalıdır. Resmiyette Harun Eryüksel başkan, imza ile Evren başkanımız, bu da yanlış. Burada her şey şeffaf olmalı, Akhisarlılar olarak kulübümüze sahip olmak istiyoruz. Evren kardeşimiz Balıkesir’e, Menemen’e gidiyoruz milletvekilleri kaymakamlar orada bizimkiler duvar diyor.  Ben bunu da yakıştıramıyorum. Belediye başkanım olsun, Kaymakam’ım olsun, milletvekilim olsun bu işe duyarsız kalması mümkün değil. Hangi partiden olursa olsun bizim milletvekillerimiz bir şey gördüğü zaman sahip çıkar. İş adamlarımız sahip çıkar. Bunlara siz sormazsanız, ben bilirim ben yaparım derseniz maça da gelmezler. Kulübümüzün başkanı, kulübün karşısındaki stad, bir başkan maça gelmezse kaymakam, belediye başkanı, milletvekili gelir mi? Biz başkanlığımızda bütün resmi dairelerine gidip davetiye veriyorduk. Akhisarspor’un içinde bulunmuş olduğu durumdan dolayı gerçekten üzülüyorum. Benim yaşım 73, biz mevki makam sahibi olmak için değil biz Akhisarspor için mücadelemi veriyorum. Bütün Akhisarlıları da iş adamlarından taraftarlarına üyelerine siyasilerine kaymakamlarımıza bu Akhisarspor’a sahip çıkmasını istiyorum.

DESTEĞİNİ ESİRGEMEYECEK İŞ ADAMLARI ARIYOR

Akhisarspor’a desteğini esirgemeyecek tahmin edemeyeceğim iş adamları arıyor. Taraftarlar maaşını söyleyip 2-3 bin tl verip üye olmak istiyorum diyor. Üye olmak için 100 kişi para yatırdı, paralarını aldılar mı almadılar mı akıbeti belli değil. Benim zamanımda ne zaman söylesek Ramizler, Ali Pehlivanoğlu ve Cavit Çağlar her türlü desteği verdi. İnsanlar Pazar yerinden topçularımıza erzak topluyordu. Bugün pazarcılar odası başkanı arayıp bir emrin var mı diyor. Diğer odalar arıyor. Demek ki insanlar bir şey gördükleri zaman destek oluyor. Akhisarlılar istedikleri zaman her şeyi yapar. Akhisar’da öyle iş adamları var. Zeytinciler arayıp 10 teneke zeytin göndereyim mi diyor.

GÜÇLÜ BİR YÖNETİM YAPACAĞIZ

Bu işin başı kongredir. Genel Kurulun aldığı kararları hiçbir şey bozamaz. Biz onu yapmak istiyoruz. Eğer biz bu seçime girer bu üyelerin içinde ekonomik durumu çok düzgün olan fazla yok. Bizim plan ve projelerimizde genel kurulda kulübün yönetimini aldıktan sonra derhal üyelikleri açacağız. İş adamlarını, Akhisar’ın belirli kesimlerini üye yapacağız. Sonra olağanüstü kongreye gidip tekrar bir yönetime iş adamlarından alacağız. Güçlü bir yönetim yapacağız. Yine yavaş yavaş borçları ödeyip, Akhisarlılarla kulübü yöneteceğiz. Ben yaparım felsefesiyle değil. Bu ilçenin en büyük reklam aracı Akhisarspor’dur.

kmo_5352.jpgkmo_5354.jpgkmo_5356.jpgkmo_5358.jpg

  • Yorumlar 17
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.