• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Manisa 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’ın altın ordusu!

Okunma Sayısı: 6462
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’da 2016 yılında, saygı, sevgi, fair-play ruhu, hoşgörü, takımdaşlık ve sorumluluk ruhu değerleri ile kurulan Akhisargücü Spor Kulübü hedeflerine adım adım ilerliyor.

Akhisar’ın altın ordusu!
Özel Haber: Hasan Şahin

Akhisar’da 2016 yılında, saygı, sevgi, fair-play ruhu, hoşgörü, takımdaşlık ve sorumluluk ruhu değerleri ile kurulan Akhisargücü Spor Kulübü hedeflerine adım adım ilerliyor. 2 yıl önce futbol altyapı takımıyla başlayan serüven şu anda 7 farklı branşta 700 öğrenciyle kocaman bir aileye dönüşerek büyümeye devam ediyor.

ALTINORDU MODELİ İLE ALTYAPIDAN ZİRVEYE

Branşlarında deneyimli antrenörleri ile futbol, basketbol, voleybol, satranç, oryantiring, yüzme ve cimnastik sporlarında faaliyet gösteren mor – beyazlı kulüp Akhisar’ı turnuvalarda ve tüm sportif liglerde temsil edecek lisanslı sporcular yetiştiriyor. Öz kaynağa dayalı yetiştiricilik ve sportif kariyer planı hedefleri ise mevcut altyapı takımlarından sporcu yetiştirerek öncelikli olarak kız ve erkekler basketbol ve voleybolda Federasyonların liglerinde mücadele etmek.

TESİS KONUSUNDA SOMUT ADIMLAR ATILMALI

Bünyesinde yaklaşık 700 sporcu ile çalışmalarını sürdüren mor menekşeler, çıktıkları bu zor yolda tesis konusunda sıkıntılarla da mücadele veriyor. Satranç takımı, Hürriyet Mahallesinde bulunan kulüp binasında çalışmalarını sürdürürken, voleybol, basketbol, futbol, yüzme ve cimnastik öğrencileri birbirinden farklı bölgelerde bulunan sahalarda eğitimlerine devam ediyor. Kulüp başkanı Nihat Uz ve yönetim kurulu üyeleri tesis konusunda resmi başvurularda bulunsa da henüz kurumlar tarafından somut adımlar atılmış değil.

VOLEYBOL ERKEKLER TAKIMI LİGDE MÜCADELE VERECEK

Altyapı faaliyetlerinin yanı sıra voleybol erkekler takımı kurmayı hedefleyen Akhisargücü Spor Kulübü Eylül ayında takımı görücüye çıkarması planlanıyor. Bölgesel amatör liginde mücadele edecek filenin mor menekşeleri normal sezonda şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde Türkiye Voleybol Erkekler 2. Ligine yükselecek. Düzgün bir planlama ve oluşumla gelecek yıllarda Türkiye'deki erkek voleybolunun en üst düzey ligi olan Efeler Ligi’ne katılması planlanıyor. Mor beyazlıların asıl hedefi ise kendi altyapılarından yetiştirdikleri sporculara bu liglerde oynama şansı vererek futboldaki Altınordu modelini oluşturmak.

6 FARKLI ALTYAPI BRANŞINDA BÖLGESEL LİGLERE KATILACAK

12 ay spor 12 ay proje sloganıyla çıkılan yolda altyapıda bulunan lisanslı sporcular önümüzdeki sezonda Manisa ve bölgede bulunan liglerde ter dökecek. Basketbol kızlarda u-12, u-14 ve basketbol erkeklerde u-12 ve açılması halinde u-10 ligine katılacak olan mor menekşeler, voleybolda minik erkek-kız, küçük erkek-kız, midi erkek-kız ve yıldız kızlar kategorisinde lige katılacak.

Futbol branşında U-11, U-12, U-13, U-14 ve U-15 gruplarında bölgesel ligde mücadele verecek. Cimnastik dalında 2010, 2011 ve 2012 doğumlularda Türkiye Şampiyonasına katılacak. Ayrıca 2009 ve 2010 doğumlu cimnastikciler Anadolu Yıldızlar Ligi ve okul sporlarında yarışacak.

Satranç ve oryantiringde de bölgesel liglere katılacak mor – beyazlılarda yüzme branşındaki sporcular ise okul sporlarına katılacak.

HER ÖĞRENCİYE YETENEK TESTİ

Akhisargücü ailesine katılacak her öğrenci yetenek testine tabi tutularak uygun sportif branşlara yönlendiriliyor. Yapılan yetenek testlerinde hedef; sportif yetenek ve potansiyelleri bilimsel verilerle ortaya çıkarılması ve Akhisar’ın spor altyapısının sağlam temeller üzerinde yükselmesi sağlanacak. Oluşturulacak geniş sporcu havuzuyla içlerinden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlarının çıkacağı elit sporcular yetiştirilecek.

ÇEVRE İLÇELERDEN SPOR OKULU TALEBİ

Yapılan çalışmalar Akhisar’ın yanı sıra bölgede ve çevre ilçelerde de takdirle karşılanıyor. Başta Gölmarmara, Kırkağaç ve Soma’nın yanı sıra diğer Manisa ilçelerinden de spor okulu teklifi ile Akhisargücü Spor Kulübünün kapısı çalınıyor. Kulübün önümüzdeki senelerde çevre ilçelere spor okulu açması şimdiden hedefler arasında bulunuyor.

UZ; “SAYGI, SEVGİ VE FAİR-PLAY RUHU VAZGEÇİLMEZ DEĞERLERİMİZDİR”

Kulüp Başkanı Nihat Uz, yetişmekte olan genç nesile spor bilinci ve alışkanlığını kazandırmak, gençlerin, çocukların mutlaka bir spor branşı ile ilgilenmelerinin önemli olduğunun altını çizerek; “ Çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını, bedenen zihnen ve ruhen gelişmelerini sağlamak, sporcu ahlaki ile önce kendilerine, ailelerine, çevresine, vatana ve millete faydalı, maddi ve manevi yönden gelişmiş sağlıklı bir toplum oluşturulmasında katkı sağlamak, üyeler arasında sevgi, saygı, birlik ve beraberlik sosyal ve kültürel dayanışmayı sağlamak ve devam ettirmek, Akhisar gençliğinin yeteneklerini geliştirip tanıtmak, çevre ilçe ve ilde ki sporcular ile birbirleriyle tanıştırmak aralarında her türlü yardımlaşmayı sağlamak, spor vesilesi ile halkımızı sosyal yönden gelişmiş, dinamik, sağlıklı kılmak adına farkındalık yaratma amacı ile kurulmuştur. Saygı, sevgi, ‘Fair-Play” ruhu, hoşgörü, takımdaşlık ve Sorumluluk ruhu vazgeçilmez değerlerimizdir” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK KULÜPLER ALTYAPILARIMIZI ZİYARET ETMEK İSTİYOR”

Türkiye’deki köklü spor kulüplerinin Akhisargücü’ndeki çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Başkan Uz; “Büyük kulüplerin, bizlerle iletişime geçip kulübümüzü ve altyapılarımızı ziyaret etmek istemeleri kulübümüzün doğru yolda olduğunun en büyük göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Kurumsal bir şekilde hareket ediyoruz. Doğru ve yavaş adımlarla ilerleyerek Türk sporuna ve ülkemize doğru, saygılı, dürüst ve yetenekli sporcuları yetiştirmek ve gençliğimizi kazanmaktır” dedi.

“12 AY SPOR, KESİNTİSİZ EĞİTİM”

12 ay spor ve kesintisiz eğitim verdiklerinin altını çizen Başkan Uz; “ Çalışmalarımız okulların açılmasıyla birlikte spor okullarımız kesintisiz olarak alanlarında deneyimli hocalarımız nezaretinde hafta sonları devam edecek. Sağlıklı yaşam ve iyi bir birey olmanın yolu spor yapmaktan geçer. Bu noktada velilerimize büyük görev düşüyor. Biz de kulüp olarak 12 ay spor, spor yapmayan çocuk kalmasın, spor yapan çocuk daha mutlu ve daha başarılı sloganıyla çıktığımız bu yolda kulübümüze destek veren velilerimize Akhisargücü Spor Kulübü yönetimi olarak teşekkür ederiz. Kulüp, veli, hoca ve çocuklarımız ayrılmaz dörtlü olarak çalıştığı sürece başarı kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!
Akhisar’ın altın ordusu!

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.