• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı

Okunma Sayısı: 8712
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Ülkemizde bu yıl sekizincisi düzenlenen 24 Kasım Dünya Zeytin Günü kutlamaları Akhisar’da yapıldı.

Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar Haber Ajansı-AHA 

Ülkemizde bu yıl sekizincisi düzenlenen 24 Kasım Dünya Zeytin Günü kutlamaları Akhisar’da yapıldı. Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Ziraat Odası ev sahipliğinde kutlamalar Sındırgı Yolu üzerinde 6. Kilometrede bulunan Taş Konak’ta kutlandı. Düzenlenen kahvaltının ardından Dünya zeytin Günü paneli düzenlendi ve Zeytin’e dair sorunlar ele alındı. 24 Kasım Dünya Zeytin Günü, Akhisar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dün Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi’nde Zeytine Minnet Yürüyüşü ile başlayan kutlama Akhisar Belediyesi Fuaye Salonu’nda zeytin ve zeytinyağı ile ilgili resim sergisi ile devam etti.

Akhisar-Sındırgı Yolu üzerindeki Taş Konak’ta kahvaltı programı ile başlayan kutlamaya Manisa Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Kaymakam Sabit Kaya, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, başkan yardımcısı Ömer İşçi, Latif Çakmak, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Akhisar İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılınç, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Akhisarlı zeytin üreticileri ve borsa üyeleri katıldı.  

Kahvaltı programı sonrası Bloomberg HT TV programcısı Hande Berktan’ın yönettiği panele yazar İlber Ortaylı, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, İtalyan araştırmacı Prenses Marina Colonna, Müzisyen Gezgin, Radyocu ve TV programcısı Ayhan Sicimoğlu, Yunanistan’dan gelen araştırmacı yazar Agronomist Konstantinos Liris, Beslenme Uzmanı Selahattin Dönmez, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar ve Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Yıldırım panelist olarak katıldı. 

Zeytin’in kutsal bir emanet olduğuna dikkat çeken ve bu emanete sahip çıkacaklarını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “öncelikle şunu söyleyeyim, hep beraber burada müthiş bir hikayeye şahitlik ediyoruz. Akhisar bizim biricik kentimiz bunu hep söylüyoruz. Dolayısıyla zeytin Allah’ın bize bahşettiği bir nimet. Bu bizim için bir insanlık mirası, bir emanet. Emanet kavramı konuşulunca akla sadakat geliyor, biz bu şehrin derin hafızasına sadakatle bu zeytin meyvesini, bu Allah’ın bahşettiği bu nimeti hep birlikte bütün Akhisarlılar olarak geleceğe taşımak istiyoruz. Şu anda bir kesit yaşıyoruz. Şuanda zeytin ile ilgili yoğunlaşmış durumdayız. Dünya zeytin gününü kutluyoruz. Bunun sadece hamasetini, edebiyatını yapmıyoruz aynı zamanda çok önemli yapısal değişikliklerimiz var. Biliyorsunuz Zeytin İhtisas OSB, ilçe tarımımız müthiş çalışıyor, onlar sağ olsun bütün arkadaşlarımız ile birlikte tarımı yükseltmeye çalışıyoruz" dedi.  

DÜNYA STANDARTLARINDA TARIM YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Salih Hızlı;" Bunun tarımsal sanayisini de oluşturuyoruz. Hep beraber zeytin meyvesini bu kutsal meyveyi hep beraber Akhisar’a bir nimet olarak Allah’a şükrederek çalışmaya devam ediyoruz. Gerçekten bugün bu arkamızda gördüğünüz manzara çok heyecan verici, sağ olsun dünyadan ve Türkiye’den dostlarımız bize yardım ediyorlar. Biz zeytinimizi dünya markası yapmak gibi bir iddiamız var. Bu iddiamızı gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugünler bu dönemler yoğunlaştığımız meseleyi çek ettiğimiz motivasyonumuzu arttırdığımız dönemler. İnşallah bizim olan bizde var olan Akhisar’ın hafızasında var olan yapı ile birlikte evrensel olanı birleştirerek inşallah dünya markası olacağız. Bu iddialı laf ama bunu gerçekleştirecek güce sahibiz. Akhisar böyle bir potansiyele sahip, insan gücümüz demokratik yapımız çok güçlü bunu becereceğiz ve başaracağız Allah’ın izniyle. Zeytin konusu olunca bir pür dikkat kesiliyoruz, şehrimiz için çok değerli. Bu bir insanlık mirası ve bize bir emanet, biz bu emanete sadakatle bu zeytin meyvesini Allah’ın izniyle dünya markası haline getireceğiz ve tüm insanlığa nimet olarak ürün olarak sunacağız” dedi.

ZEYTİN’DE TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİ AKHİSAR

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Düne baktığımızda Akhisar’da zeytincilik ne durumdaydı ve bugün hangi duruma geldiğine baktığımızda; geçmiş yıllarda zeytin denince bir yıl ürün, meyve veren bir yıl da meyve vermeyen kendini dinlenmeye alan ağaçlar aklımıza gelirdi. Zeytin toplamaya gittiğimizde ellerimizde birer metre çomaklarla zeytin toplardık. Adeta zeytinin meyvesini alırken zeytin ağacını döverek meyvesini alırdık ve dolayısıyla bir dahaki seneye o zeytin ağacı küser bize meyve vermezdi. Allah’a şükür zeytinciliği Akhisar’ımız ve ülkemiz öğrendi. Artık her yıl zeytin veren bir duruma getirdik. Zeytine artık bir bebeğe bir çocuğa nasıl sevgiyle yaklaşırsak nasıl büyütürsek zeytine de aynı sevgiyle bakıyoruz ve aynı şekilde büyütmeye çalışıyoruz. Hamd olsun zeytin ağacı da kendisine verilen emeği hiçbir zaman mahcup etmiyor, her sene bir önceki senesinden daha güzel meyve verir duruma geliyor. İşte Akhisar zeytini ve zeytinciliği öğrendi, zeytin yetiştirmesini öğrendi ve toplanan meyveyi de zeytin nasıl yapılır onu da öğrenmiş durumdayız. Belli bir noktaya geldik ve Akhisar, Türkiye’nin başkenti oldu" dedi.

ZEYTİNİN TANITIMI YAPMALIYIZ

Uğur Aydemir;" Artık Türkiye ve Akhisar kabuğunu kırdı diyoruz, ihracatta nasıl 160 milyar dolarları zorluyorsak zeytinde de ihracatı artırmanın elde etmiş olduğumuz ürünleri ihraç etmenin yollarını yapmamız lazım. Zeytin yağında da bu yolları aramamız lazım. Çünkü bir şekilde ülkemizde zeytin bir şekilde tedarik ediliyor. Bunu artık Akhisar’ımızın Manisa’mızın ülkemizin sınırlarının ötesine taşıması gerektiğini düşünüyorum. Burada milyonlarca ağacımız var, bu zeytin ağaçlarının tamamı meyve vermeye başladığı zaman ve ülkemizde de bunu ülkemizde tüketme şansımız yok. Mutlaka ve mutlaka bu zeytini, öncelikle tabiki bütün illerimizde tanıtımını zeytinyağının tanıtımını yapmamız lazım. Arkasından da çok hızlı bir şekilde vakit kaybetmeden yurt dışında zeytini tanıtarak zeytini yurt dışındaki bütün bölgelere ihraç etmemiz lazım ki Akhisar’da hakikaten katma değeri yüksek olan bir zeytinimiz olsun ve üreticimiz de memnun kalsın diyorum" dedi.

AFRİN’DEN GELEN ZEYTİN FİYATLARI ETKİLEMEDİ

Uğur Aydemir;" Bugün baktığımızda zeytin gününü çok güzel kutluyoruz, bundan sonra daha güzel şekilde kutlayacağız. Zeytin fiyatlarının bu sene üreticiyi memnun etmediği söyleniyor. Bunun sebeplerini ortaya koyanlar fiyatların düşük olmasının sebep gösteren bilhassa bazı milletvekilleri Afrin’den gelen zeytin ve zeytinyağının buna sebep olduğunu ve bu sebepten dolayı da zeytin fiyatının düşmesini gösteriyorlar. Değerli arkadaşlar Afrin’den gelen burada bütün kamuoyuna açıklıyorum, ülkemize milletimize, Akhisar’ımıza açıklıyorum. Afrin’den ülkemize 1 kilo zeytin gelmemiştir. Oradaki zeytinler zaten sofralık zeytin değildir, yağlık zeytindir. Afrin bölgesi dediğimiz Akhisar ölçeğinde bir yerdir, Suriye’de küçük bir ilçedir. Bu zeytin fiyatının bugün ki durumunun Afrin ile bağlamak abes ile iştigaldir. Zeytin üreticileri ile adeta dalga geçmektir. Onları yanlış yönlere yönlendirmektir. Bunun bu şekilde olmaması gerektiğini bilhassa bunu biz milletvekilleri olarak sorumluluk sahibi olarak milletimize üreticimize en doğru bilgileri onların duyguları ile oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar Afrin’den geçen hafta Tarım Bakanımız açıkladı Afrin’den gelen zeytinyağı 600 tondur. Bu da Türkiye’de üretilen zeytinyağı 200 bin ton olduğunu varsayarsak yüzde 0,75 civarında bir orana tekabül etmektedir. Yani hakikaten bu fiyatların düşüklüğünü Afrin’den gelen zeytinyağına bağlayanlar önce kendileriyle dalga geçiyorlar ve gülünç duruma düşüyorlar. Bunu bir şekilde izah etmemiz lazım. Fiyat düşüklüğü tamamen piyasa şartlarından kaynaklanıyor. Piyasa arz ve talep meselesi, bir fiyatın oluşmasında arz ve talep dengesinin değiştiği yerde fiyat oluşur ve bugün baktığımızda sofralık zeytin fazla olmadığından dolayı zeytinlerimizin yüzde 50’sinden fazlası yağlığa gidiyor. Şuandaki içerisinde bulunduğumuz ay ve önümüzdeki ayda tam yağ sezonu olduğundan dolayı arzın çok fazla olması zeytinyağı tüccarlarının da çok az sayıda olması nedeniyle hasat zamanında tüccarlar da kendi imkanları doğrultusunda zeytinyağı fiyatını belirliyorlar. Zeytinyağı üreticileri eğer imkanları varsa tam bu hasat zamanında tüccarın eline düşmezlerse bu zeytinyağı fiyatları yükselecektir” dedi.

AFRİN’DEN GELEN ZEYTİN FİYATLARI ETKİLEMİŞTİR

CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu ise yaptığı açıklamada, “CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu; “ Hasat zamanını çiftçimiz 4 gözle bekler fakat bu sene ne yazık ki hasatta insanlar mutsuz ve üreticimiz sıkıntılı. Maliyetlerimiz çok yüksek, 1 kilogram zeytinin maliyeti 2,5 lira fakat baktığımız zaman hasat neredeyse tamamlandı ortalama zeytincimiz 2,5 ile 3,5 liraya zeytini satmak zorunda kaldı. Bu maliyetlerle, bu masraflarla zeytincimizin ayakta kalma şansı yok. Zeytincimizin ailesini idame ettirme şansı yok, borcunu ödeme şansı yok. Hepsini yaptı diyelim, toprağına, mahsülüne bakma ve önümüzdeki seneye hazırlama şansı yok. Önümüzdeki sene bizi zorlu bir sene bekleyecek gibi gözüküyor. Bu sene fiyatlar düşüktü, beklediğimiz düzeyde değildi. Fakat çiftçimiz örgütlü olmak gerektiğini anladı. Bu konuda çeşitli çalışmalar var, zeytincilerimiz örgütlenme ve birlik kurma çalışmalarına girdiler" dedi

HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKEN SOFRALIK ZEYTİNE PRİM VERMESİ

A. Vehbi Bakırlıoğlu;" Acilen yapılması gereken bazı şeyler var. Yıllardan beri zeytin üreticisine söz veriliyor. Zeytin üreticisi yıllardan beri tane zeytine sofralık zeytine prim istiyor. Dünya’nın birçok yerinde bu prim uygulaması yapılıyor biz de şuanda sofralık zeytine prim maalesef yok. Zeytinyağına prim veriliyor o da 80 kuruş, çok sembolik kalıyor. Hükümetin yapması gereken sofralık zeytine prim vermesi ve zeytinyağı primini arttırması lazım ki çiftçimiz biraz nefes alsın. Bizi bu sene biraz ayakta tutan aslında hasat başında zeytinyağı fiyatlarının yüksek olmasıydı, 17 lira civarında zeytinyağı fiyatı vardı. Fakat bir anda zeytinyağı fiyatları apar topar aşağı indi. Neden diye araştırdığımızda Afrin’den yurtdışına satmak kaydıyla ülkemize zeytinyağı sokulduğu bilgisine ulaştık. Orası şuanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin egemenliğinde 12 milyon zeytin ağacının bulunduğu ciddi bir zeytin merkezi, şuanda 180 tane zeytinyağı fabrikası çalışıyormuş" dedi

TUNUS’TAN 10 BİN TON ZEYTİNYAĞI GETİRECEKLERİNİ SÖYLEDİLER

A. Vehbi Bakırlıoğlu;" Tarım Bakanına sorduk, 50 bin ton zeytinyağının geleceği söyleniyordu. Tarım Bakanımız 5 bin ton getireceğiz dedi şuana kadar 600 ton geldiğini söyledi. Fakat bölgeden gelen haberler bu şekilde değil sanki daha fazla geleceğini hissediyoruz. Ama ne olursa olsun hasat zamanında mahsulün en bol olduğu zamanda zeytinyağının yurtdışına satmak kaydıyla dahi olsa ülkeye getirilmesi zeytinyağı fiyatlarının ilk etapta 17 liradan 14 liraya düşürdü. Şuanda 12-13 lira, bu yapılmaması gereken bir şeydi. Geçen sene de aynısını yaptılar, geçen sene de malın en bol olduğu zamanda Tunus’tan 10 bin ton zeytinyağı getireceklerini söylediler. Fiyatları alaşağı ettiler. Bu sene de aynı senaryo ile karşı karşıyayız. Zaten üreticimiz çok zor durumdaydı bir de üzerine Afrin darbesini yemesi hakikaten bizleri çok zor duruma bıraktı. Uğur Aydemir vekilimiz ısrarla bunun Afrin ile alakası olmadığını iddia ediyor. Hep beraber yağhanelere gidelim, tarlalara gidelim. Afrin’in etkisi var mı yok mu kendi gözlerimizle görelim. Stoklanması gerekiyorsa devlet bunu stoklasın, hasat zamanı bitsin mal azalsın daha sonra piyasaya soksun. Piyasanın bu şekilde dalgalanmasına müsaade etmemeli” dedi.

ZEYTİN TÜKETİMİNİ ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Zeytin’i Türkiye’de en önemli birinci gıda yapmak istediklerine vurgu yapan Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, “Bugün burada zeytine emek veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Zeytin varlığımız, zeytin ağaçlarımız, zeytin üretimimiz hem bizler için hem de Türkiye için çok önemli. Bizler bunları Türkiye’de en önemli 1. gıda yapmak için çalışacağız. Buradaki insanlar zeytine önem verdikleri için buradalar. Herkesin emeğine saygı duyuyoruz. Akhisar için en önemli gelir kaynağımız. Bu ürün 12 ay boyunca emekle üretiliyor ve 3 aylık bir süre içerisinde hasada getirdikten sonra 12 ay boyunca tüketimi olan bir ürün. Burada herkese çok iyi görevler düşüyor. Bunu iyi yetiştiriyoruz, iyi saklıyoruz, iyi ambalajlıyoruz ve tüketim için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

BURADA HERKESE ÇOK İYİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Alper Alhat;" Biz bugün bu organizasyonu ilk defa bu kadar geniş kapsamlı yapıyoruz. Ziraat odamız, İlçe tarımımız, Ticaret odamız, Belediyemiz ve Kaymakamlığımız tarafından hep birlikte organize etmek için iyi bir çalışma yaptık. Biz sadece tüketimin arttırılmasıyla ilgili iyi çalışmalara imza atmak istiyoruz. Çünkü bu ürün için herkes emek harcıyor. Yaklaşık 800 bin üretici zeytin ve zeytinyağı üretmek için çalışıyor. Bizim ülkemizde her sene zeytin ağaçları artarken tüketimi istediğimiz oranda arttıramıyoruz. Buradaki yaptığımız hataları ya da üretimi ne kadar artırabiliriz konusunda ilgili iyi çalışmalar yapabilirsek çok mutlu olacağız” dedi.

SOFRALIK ZEYTİNDE DE TÜRKİYE TÜKETİMİNİN YÜZDE 35’İ MANİSA İLİNDEN ÜRETİLMEKTEDİR

Akhisar’da 17 bin zeytin üreticisi olduğuna dikkat çeken Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, “Her yıl olduğu gibi bizleri yalnız bırakmayan çok değerli konuklarımız var. Bugün 24 Kasım hem öğretmenler günü hem de dünya zeytin günü buradan bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü ve bütün zeytincilerin dünya zeytin gününü kutluyorum. İlçemiz 2000 yılı öncesi tütünün başkentiydi, 2000 yılında devlet tarafından tütünde desteklemenin kalkması ile birlikte ilçemiz hızlı bir şekilde zeytine dönüş yaptı. Şuanda zeytin denince akla Akhisar gelmektedir. İlçemiz tarım ürünleri çeşitliliğinden çok yaygın bir ürün destine sahiptir. İlçemizde 850 bin dekar tarım arazisi bulunmakta yüzde 60’ı olan 475 bin dekarında zeytin ürünü yetiştirilmektedir. Şehrimiz yeşil zeytin tüketiminde Türkiye’nin yüzde 70’ini karşılıyor. Ulusal Zeytin ve zeytinyağı konseyi tarafından birkaç ay önce açıklanmış olduğu gibi sofralık zeytinde de Türkiye tüketiminin yüzde 35’i Manisa ilinden üretilmektedir. İlçemizde 17 bin adet zeytin üretici bulunmakta ve kaliteli bir şekilde zeytinini üretmektedir. Tarımın her kesiminde olduğu gibi zeytinde de bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sıkıntıları aşmak ve belirli bir standarda oturtmak için zeytinde planlı bir şekilde üretim yapılması yine her zaman söylemiş olduğumuz gibi zeytin tüketimini ve zeytin ihracatı ile ilgili çalışma yapılmasını istiyoruz. Zeytinde girdi maliyeti baya yüksek, bu maliyetleri de aşağı düşürmekle ilgili hükümet yetkililerinden taleplerimiz oluyor. Üretmiş olduğumuz zeytin ürününe de zeytin bazında destek verilmesi ve son dönemde tarım kredi kooperatiflerinin ve Ziraat Bankasının faizleri yükseldi. Daha önce olduğu gibi alınan kredilerin yine üreticimize düşük faizle verilmesini talep ediyoruz” dedi.

AKHİSAR’DA ZEYTİN AŞKI BİR BAŞKADIR

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy yaptığı konuşmada, “Akhisar'ın Zeytin üretiminde Dünya ya örnek bir üretim süreci var. Bunun için inanın çok çalışıyoruz. Bize göre Zeytinin Akhisar için anlamı tek kelimeyle aşktır. Verimli topraklarımızda 14 milyon ağacımızla üreticilerimiz, her yıl gözleri gibi baktıkları ağaçlardan son baharda mahsullerini topluyor. Evlatlarından ayırmadıkları bu ağaçların her yıl hasadını sevgiyle yapıyorlar. Akhisar ‘da Zeytin aşkı bir başkadır. Bu nedenle 300 bin tona yaklaşan zeytin üretimiyle Akhisar Ülkemizin en önde gelen Zeytin yöresi olmuştur.  Bunu Ülkemize ve tüm Dünyaya  her ve fırsatta duyurmak da bizlerin görevidir" dedi.

AKHİSAR ZEYTİNİNİ DÜNYAYA TANITTIK

 Dr. Mehmet Ulusoy;" Bu güne kadar bu konuda neler yaptığımız konusunda 2- 3 cümle etmek isterim. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Akhisar Ticaret Borsası olarak 2005 yılından beri kesintisiz 14 yıldır katıldığımız İstanbul Uluslararası Gıda fuarında Akhisar Zeytinini Dünyaya tanıttık ve Üyelerimizin yurt içi ve yurt dışı pazar paylarını arttırmalarına vesile olduk bunun yanı sıra İzmir de 2010 Yılından beri düzenlenen Olivtech fuarına da yine Oda ve Borsa olarak katılarak tanıtım yaptık. Yetti mi, Hayır; İşte bugün yine 4 kurumun katılımıyla 8.kez düzenlediğimiz Zeytin günü etkinliklerini düzenliyoruz. Bu etkinliklerimize katılan çok kıymetli konuklarımız yaptıkları Televizyon programlarında, Gazetelerinde yazdıkları yazılarda Akhisar Zeytininden bahsederek Akhisar Zeytini ve Zeytinyağının tanıtımına katkıda bulunuyorlar. Bu nedenle ben burada hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu yıl hem üretici hem de tüccarımız açısından zor bir yıl oldu. Çünkü Ülkemizin ekonomisinin iyi olmasını istemeyen iç ve dış güçler çeşitli ataklar yaparak dövizin ve faizin bir anda yükselmesine sebep oldular. Bu nedenle çiftçimizin kullandığı Gübre-Mazot -İlaç girdilerinin artması nedeniyle üretim maliyetleri çok yükseldi. Diğer taraftan Ürün almak isteyen Tüccarımız ürün almak için Bankalardan kredi çekemedi. Hal böyle olunca üreticimizde, Tüccarımız da zor durumda kaldı ve zeytinde oluşan piyasa fiyatları istenilen seviyede olmadı" dedi.

AKHİSAR ZEYTİNİNİN KALİTESİNİ ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA DUYURMAK

Dr. Mehmet Ulusoy;" Şimdi şöyle bir eleştiri gelebilir. Çiftçi kan ağlıyor, siz Zeytin günü etkinliği düzenliyorsunuz. Evet doğru, ama biz bu etkinliği fiyatların yüksekliğine ve düşüklüğüne göre düzenlemiyoruz. Biz etkinliği, Akhisar'ın Zeytin varlığını, Akhisar Zeytininin kalitesini Ülkemize ve Dünyaya duyurmak, Zeytinden evine ekmek götürenlerin yüzlerinin gülmesini sağlamak için düzenliyoruz. Bu etkinliklerin  Zeytinimizin tanınmasında ve pazar payının artmasında  bir nebze bile faydası olsa  ne mutlu bize. Hiç bir yatırımcı bir ilçenin kara kaşına, kara gözüne gelip yatırım yapmaz, neden yapar? Hammaddeye ve kaliteye kolay ulaşmak için yapar. Onun içindir ki, Ülkemizdeki en önemli Zeytin firmaları ilçemizde yatırım yaptılar" dedi.  

AKHİSAR DOMAT VE USLU ZEYTİNİMİZE COĞRAFİ İŞARET ALDIK

Dr. Mehmet Ulusoy;" Son olarak da Coğrafi işaretlere değinerek Tüccar arkadaşlara seslenmek istiyorum. Tüm Dünyada Coğrafi işaretli ürünler daha güvenilir ve daha kaliteli olarak tanımlanıyor ve rağbet görüyor. Bizlerde 5 yıl önce Akhisar Domat ve Akhisar Uslu zeytinimiz için Coğrafi işaret aldık. Bu coğrafi işaretleri kullanarak ürününüze   değer katın, Akhisar’ımıza değer katın Ülkemize değer katın hepinizi şahsım ve bu etkinliği düzenleyen kurumlar adına saygıyla selamlıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ne iyi ettiniz de geldiniz diyorum” dedi.

 


Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı



Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı
Akhisar’da dünya zeytin günü kutlandı

  • Yorumlar 8
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.