• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Manisa 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

2008 Yaş Grupları Satranç Akhisar Birinciliğine İlgi Yoğun Oldu!

Okunma Sayısı: 7471
2008 Yaş Grupları Satranç Akhisar Birinciliğine İlgi Yoğun Oldu!
Akhisar’da iki gün süren Türkiye Satranç Federasyonun düzenlediği 2008 Akhisar Yaş Grupları Turnuvasına Soma’dan 75, Gördes’ten 31 ve Akhisar’dan 258 olmak üzere genel 364 satranç yarışmasının katılımıyla 12 kategoride Kapalı Spor Salonunda yapıld

2008 Yaş Grupları Satranç Akhisar Birinciliğine İlgi Yoğun Oldu!
>>>>>Kenan MOLLA

Akhisar’da iki gün süren Türkiye Satranç Federasyonun düzenlediği 2008 Akhisar Yaş Grupları Turnuvasına Soma’dan 75, Gördes’ten 31 ve Akhisar’dan 258 olmak üzere genel 364 satranç yarışmasının katılımıyla 12 kategoride Kapalı Spor Salonunda yapıldı.  Turnuvada yarışmacı olarak katılan Güncan Demir, Gizem Emre (Gördes), Okan Vardar, (Akhisar Anadolu Lisesi, Sevinç  Ersoy (Kayalıoğlu), Tuğberk Kınacı, Pelin Şahin (Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim ) Satranç yarışmacılarının Yaş günü kutlaması yapıldı. Baş Hakem Mesut Avcı, yaş günü olan yarışmacılara Kale Kalem  hediye etti. Satranç Yaş Grupları turnuvasında Gözlemci (IA) Kıyasettin Aydın, Baş Hakem Mesut Avcı, yardımcıları Mecit Şahin, Ali Semerci, Salim Güven, Hakemler Hakkı Kule, Adnan Balcan, Mevlüt Küçük, Fevzi Özcan, Fuat Tekin, Abbas Barlas, Alaattin Dolap, Ahmet Girgin, Bircan Biçer, Mehmet Sait Demir, Veysel Çetinkaya, Aydın Taşkaya, Ertan Sever, Mehmet Şentürk, Yeter Bölükbaşı, İrfan Şahin ve Bilgisayar Hakemi Kutlay Karahan görev yaptı.  Turnuvada İş Bankası Lisans masası açtı, Akhisar köylerinden gelen satranç yarışmacıları turnuvayı renklendirdi. Turnuva sonuçları Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) olmak üzerinde 6 bayan, 6 erkek, 12 kategoride başladı. 8 Yaş bay 35, bayan 12 toplam 47, 10 Yaş bay 66, bayan 34 toplam 100, 12 Yaş bay 103, bayan 27, 14 Yaş bay 37, bayan 1, 16-18 Yaş bay 45, bayan 4 olmak üzere 364 satranç yarışmacısı katıldı.

Turnuvanın açış konuşmasını İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özkan Bakır yaptı. Özkan Bakır;” Çok değerli aileler sevgili sporcularımız satranç Federasyonu  57 Federasyonumuzdan biri malumunuz Gençlik ve Spor teşkilatı olarak tüm federasyonlarımıza hizmet etmeğe çalışıyoruz. Bir takım olumsuzluklar yaşadık bana göre buda ısınma mekanın genişliği buda bizden kaynaklanan sorunlar değil. Türkiye Satranç Federasyonunun düzenlediği bu önemli turnuvaya katılan ailelere ve tüm yarışmacılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Yarışmacılara başarılar diliyorum” dedi.

Turnuvada konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı H.Vehbi Başaran;” 2008 Akhisar Yaş Grupları turnuvasına geçen yıla nazaran daha çok satranç yarışmacısının katılmasıyla ilginin yoğun olması sevindirici oldu. Belediye Başkanımız burada bir söz vermişti Akhisar’da Satranç merkezi yapılacaktı Aradan bir yıl geçti ama burada Belediye Başkanımızı suçlamayalım çünkü 3 oldu bize bu konuda  ne yapıyorsunuz diye sordu.  Satranç aileleri ne yapıyor son görüşmemizde 22 ekim tarihini turnuvayı hazırlamak üzereydim karalaştırmıştık sayın Belediye Başkanımızla ancak Akhisar’ın anlamsız çekişmesi hepiniz bildiği gibi Internet sayfalarına yansıdı herkesi birbirine kırdırdı. ne oldu sonuçta Akhisar’a Federasyon iki As  Başkanı gelecekti gelmedi. Akhisar böylece kendi içinde anlamsız çekişme nedeniyle bende bir türlü anlam veremiyorum. Bu çekişme ne olduğunu da bilmiyorum. Sizlerin çocukları birinci  gün spor Salonunda  soğukta üşüdü bende açılış konuşmasından sonra ayrıldım çünkü kendi çocuğumu bu ortamda yarıştırmazdım. Ben sizlere teşekkür ediyorum çocuklarınızı ısrarla burada bıraktınız hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Akhisar’da 350 kişiyi karşılayacak ancak Spor Salonu karşılıyor.En kısa zamanda Akhisar’da satranç dedikoduları biterek Akhisar’a satranç merkezi yapılarak bu sorun giderilir. Belediye Başkanımız hazır sadece Federasyon Başkanı gelecek proje sunulacak Belediyemiz yapacak inşallah biz bunu seçimlerden önce yaparız. gelecek yarışmalarda çocuklarımız çok kaliteli bir satranç merkezine kavuşurlar.

Tüm yarışmacılara katılımından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuvanın açılış hamlesini Türkiye Satranç Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı H.Vehbi Başaran ile Gözlemci (IA) Kıyasettin Aydın  ile beraber yaptılar. Yarışmada dereceye girenlere madalyalarını Türkiye Satranç Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı H.Vehbi Başaran, Gözlemci (IA) Kıyasettin Aydın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özkan Bakır, Baş Hakem Mesut Avcı, hakemler ve Anne, Babalar tarafından verildi.

Dereceye girenlerin isim listesi

En Küçük Yarışmacı: Bayan Tuğba Arıkan,  Erkeklerde Kaan Yılmaz

8 Yaş Bayan: 1. Zeynep Yalkı, 2. Beste Erol, 3. Hilal Yıldızhan

8 Yaş Genel: 1.Boran Kazancı, 2. İbrahim Burak Karaüzüm, 3. Bora Yılmaz

10 Yaş Bayan: 1. Mine Göldelioğlu, 2. Elif Gürbüz, 3. Aleyna Coşkun

10 Yaş Genel: 1. Hüsame Dilbaz, 2. Barış Taşkınlar, 3. Halil Enez Duysak

12 Yaş Bayan:1.Zeynep Barutçuoğlu, 2.Sevinç Ersoy, 3.Ece Nur Saka

12 Yaş Genel: 1.Şerifcan Afacan, 2. Samet Özbek, 3. Ahmet Değirmenci

14 Yaş Genel: 1. Atacan Gül, 2. Nazmi Gülban, 3.Ziya Efe Arat

16 Yaş Bayan: 1. Leyla Güngör, 2. Başak Nur Süner

16  Yaş Genel: Yılmaz Şenol, 2. Abdullah Külten, 3. Sinan Çağlar

18 Yaş Bayan: 1. İrem Hatipoğlu, 2. Hülya Güngör

18 Yaş Genel: 1. Barış Karadeniz, 2. Mustafa Kılıç, 3.İkram Işık






































  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.