• BIST 10240.79
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Zerdeçal mucizeleri! Bakın nelere iyi geliyor

Okunma Sayısı: 4563
Zerdeçal mucizeleri! Bakın nelere iyi geliyor
Dayanılmaz ağrılara neden olan romatizma, hayatı kabusa çeviriyor. İlaçların yerine tüketilen zerdeçal ise bu hastalığa umut oluyor..

Sağlıklı bir hayatın sırrı, sebze ve meyve yemekte saklıydı. Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, mutfaktaki her besinin sağlığa bir katkısı olduğunu açıkladı..

HİNDİSTAN'DAN GELEN ŞİFA: Zerdeçal ya da Hint safranı denen rengi ile gönülleri fetheden köri, birçok yemeğe lezzet katıyor. Kanı temizlediği bilinen zerdeçal, mide rahatsızlıklarını iyileştirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Arizona Üniversitesi'ndeki araştırmaya göre zerdeçal, romatizma gibi eklem iltihaplanmalarına karşı korur. Zerdeçalı bolca tüketen Hintlilerde kalp ve kanser gibi hastalıklara daha az rastlanır. Beyin hücrelerini güçlendirerek Alzheimer'a karşı koruma sağlar. Sebze yemeklerinize zerdeçal ekleyin. Acı biber de zerdeçalın faydasını bin kat artırır..

Zerdeçal nasıl tüketilmeli?

Zerdeçalı taze tüketmek gerekir. Kurutulmuş veya toz formundaki zerdeçal işlenme sürecinde bazı besleyici özelliklerini kaybederler. Taze zerdeçalın içeriğindeki uçucu yağ işlenme sırasında kaybolur. Bu yağ kürküminin emilimini kolaylaştırdığı için önemli bir yere sahiptir. Zerdeçalın toz halinde uzun süre bekletilmesi kürküminin etkisinin azalmasına yol açar. Ayrıca toz halinde zerdeçal almakta renklendirici ve dolgu maddeleri koyulabildiği için risk vardır.

Zerdeçalı karabiber ile tüketmek kana karışmasını hızlandırır. Ayrıca yağlı yemeklerle birlikte tüketmek emilimi arttırır.

Zerdeçalın sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Zerdeçalın faydaları nelerdir diye sorusuyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz zerdeçalın faydalarına göz atabilirsiniz. İşte zerdeçalın faydaları:

Anti – inflamatuar özelliği vardır

Zerdeçalın içeriğinde bulunan kürkümin çok kuvvetli bir anti-inflamatuardır.  Kronik inflamasyonun kalp rahatsızlıkları, Alzheimer’s ve kanser gibi birçok hastalıkta rolü vardır. Bu nedenle inflamasyonla savaşmaya yardımcı olabilecek her şey bu hastalıkların önlenmesinde ve hatta tedavi edilmesinde potansiyel bir öneme sahiptir. Araştırmalar sonucu kürküminin anti-inflamatuar etkisinin bazı ilaçlardan daha fazla olduğu kanıtlanmıştır.

Antioksidan özelliği vardır

Kürküminin güçlü antioksidan etkileri vardır. Serbest radikalleri kendi başına etkisizleştirir, ardından vücudun antioksidan enzimlerini uyararak üretimi teşvik eder. Böylece yaşlanmayı yavaşlatır ve birçok hastalığı önler.

Beyin aktivitesini arttırır

Kürkümin beyindeki depresyon ve Alzheimer’dan sorumlu BDNF hormonunu düzenler. Bu da beyin nöronlarının büyümesini arttırır ve yaşla gelişen beyin hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.

Kalp rahatsızlıklarına iyi gelir

Zerdaçalın kalp hastalığıda rol oynadığı bilinen bazı faktörler üzerinde yararlı etkileri vardır. Damarları güçlendirir ve antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri kalbi rahatlatmaya yardımcı olur.

Kanseri önler hatta iyileştirebilir

Zerdeçal kanser hücrelerinin ve tümörlerin büyümesini azaltabilir. Zerdeçal tüketmek özellikle sindirim sisteminde oluşan kanserleri önlemede çok efektiftir.

Alzheimer’s hastalığına iyi gelir

Alzheimer’s hastalığı yaşlılığa bağlı görülen hastalıkların en yaygın olanıdır ve demans hastalığının da önde gelen sebeplerinden biridir. Bu hastalığın maalesef bilinen bir tedavisi yoktur o yüzden yakalanmamak için önlem almak çok önemli. Zerdaçalın içeriğindeki kürküminin antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri Alzheimer’s hastalığına karşı güçlü bir bariyer oluşturur.

Eklem iltihabına iyi gelir

Eklem iltihabı ülkemizde çok yaygın bir hastalıktır. Kürküminin güçlü bir anti-inflamatuar olduğu göz önüne alındığında eklem iltihaplarına yardımcı olduğu şaşırtıcı değildir.

Depresyonu tedavi edebilir

Zerdeçal beyindeki dopamin ve serotonin düzeylerini dengeleyerek depresyon karşı savaşır. Yapılan araştırmalara göre kürkümin depresyonu hafifletmekte doktorların en sık yazdığı kadar etkili.

Doğal beslenmenin yeniden önem verilen bir mesele haline geldiği son yıllarda, bu yükselen trende ayak uyduranların, sağlıklı ve "olabildiğince" doğal beslenmeye çalışanların sayısı da her geçen gün artıyor bildiğiniz gibi.

Neyse ki doğanın değerini daha çok anlamaya başladık diye sevinirken bir de karşımıza böyle farklı ve işe yarar yöntemler çıkınca sizi haberdar etmeden duramıyoruz tabii. Bugünkü konumuz zerdeçal suyu olarak anılan, yapımı pek pratik bir içecek.

Nasıl yapıldığını ve daha da önemlisi ne işlere yaradığını öğrenince hemen yarın sabah denemek isteyeceksiniz öyle diyelim.

Peki, bu iddianın ardında yatan ne? Buyurun hep birlikte öğrenelim.

Önce tarifini verelim tabii: Zerdeçal suyu tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı su
1 çay kaşığı toz zerdeçal ya da birkaç dilim taze zerdeçal
1 tutam karabiber
Yapılışı:

1 su bardağı kadar suyu kaynatın ve ılımaya bırakın. Su ılıdıktan sonra içine toz ya da taze zerdeçalı ve bir tutam karabiberi ekleyin. Eğer taze zerdeçal kullandıysanız bir süre demlenmesini bekleyip taneleri içinden çıkarın. Eğer toz zerdeçal kullandıysanız bir kaşıkla güzelce karıştırıp ılıkken afiyetle için. İşte bu kadar!

Peki, bu zerdeçal suyunu yapmak size neler kazandıracak? Yaklaşık 1 yıl kadar her sabah içtiğinizde şöyle şahane faydaları göreceksiniz...

Vücutta oluşacak iltihaplanmaları önlüyor, var olan iltihaplanmaların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor

Zerdeçalın içinde kurkumin (curcumin) adlı aktif bir madde bulunuyor. Adı yabancı gelse de bu madde, vücudumuzun en yakın dostlarından biri aslında. Çünkü kendisi iltihaplanmaların önüne geçmede oldukça etkili. Üstelik bu etkisinden faydalanmak için zerdeçal suyunu 1 yıl kullanmayı beklemeniz gerekmiyor. İçtiğiniz her gün bu fayda, kendiliğinden daha etkili bir şekilde kendini göstermeye başlıyor.

Beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak ilerleyen yaşlarda meydana gelebilecek hastalıkları önlüyor

Alzheimer gibi daha çok ilerleyen yaşlarda görülen ve beyinde oluşan bir problemden dolayı yaşanan hastalıkların önüne geçen zerdeçal suyu, bunu da yine içindeki kurkumin adlı maddeye borçlu. Elbette bu faydasından yararlanmak adına zerdeçal suyunu düzenli olarak tüketmek büyük önem taşıyor.

Zerdeçalın sahip olduğu antiviral özellik vücudun bağışıklık kazanmasına yardımcı oluyor

Zerdeçal, antiviral özellikler gösteriyor. Bu da çeşitli hastalıklara neden olan virüslerle savaşabildiği anlamına geliyor. Hal böyle olunca zerdeçal suyunu düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmiş oluyorsunuz. Anlayacağınız, zerdeçal suyu tam da şu havalarda, hatta tüm kış boyunca elinizin altından eksik etmemeniz gerekenler arasında.

Zerdeçal suyu düzenli olarak tüketildiğinde sindirim sistemi üzerinde çokça olumlu etki yaratıyor

Günde bir su bardağı kadar içeceğiniz zerdeçal suyu, sindirim sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor ve hazmı kolaylaştırarak midenizin rahatlamasına, dolayısıyla bağırsaklarınızın da düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Üstelik bu etkiyi görmek için 12 ay boyunca beklemeniz gerekmiyor, yaklaşık bir haftanın sonunda bu etki hissedilebilir bir şekilde kendini göstermeye başlıyor. Düzenli tüketimde de aynı şekilde kendini göstermeye devam ediyor.

En iddialı yanlarından birinin de zerdeçal suyunun kansere karşı vücudu koruması olarak görülüyor

Zerdeçalın kanser türlerinin birçoğuna karşı, özellikle de akciğer, göğüs, prostat ve kolon kanserlerine karşı oldukça etkili olduğu biliniyor. Öyle ki konuyla ilgili daha önce de sizinle Amerikalı bir doktorun verdiği üçlü karışım tarifini paylaşmış, doktorun iddiasına göre bu karışımın kanseri önlediğinden söz etmiştik.

Zerdeçalın bunu nasıl yaptığına gelince yine karşımıza kurkumin adlı madde çıkıyor. Zerdeçalın alametifarikası diyebileceğimiz bu madde, antikanserojen ve antiaterojenik özellikler gösteriyor. Başka bir deyişle, kanserli hücrelerin oluşumunu engelliyor, bu da yetmiyormuş gibi oluşmuş olan kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini engelliyor.

İşte tam da bunun için zerdeçal suyunu günlük hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerekiyor.

Karaciğeri zararlı maddelerden koruyor

Zerdeçal suyu toksinleri vücudumuzdan olabildiğince uzak tutmamız konusunda da yanımızda. Toksin olarak adlandırılan bu zararlı maddeleri özellikle karaciğerden uzak tutarak ciğerimizin daha sağlıklı kalması konusunda vücuda yardımcı oluyor. Aynı şekilde safra kesesinin de düzenli bir şekilde çalışmasına destek veriyor.

Kan damarlarının temizlenmesini sağlayarak kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor

Zerdeçal, kurkumin başta olmak üzere içindeki birçok yararlı madde sayesinde kan damarlarında kendine yer etmiş olan plakların, pıhtıların önüne geçiyor. Temiz damarlar da temiz bir kalp anlamına geliyor. Anlayacağınız zerdeçal suyu, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için de günlük beslenme rutininiz içine dahil etmeniz gereken bir içecek oluyor.

İltihabı önleyebildiği için eklemlerde oluşan ağrıların da büyük oranda azalmasını sağlıyor

Yukarıda da sözünü ettiğimiz, zerdeçalın içindeki kurkumin adlı maddenin iltihaplar üzerindeki etkisi, eklem ağrılarının da azalmasını sağlayabiliyor. Eğer iltihaplanmaya bağlı olan eklem ağrılarınız söz konusuysa zerdeçal suyunu düzenli olarak tüketmeniz tavsiye ediliyor.

Önemli bir not: Siz zaten muhakkak yaparsınız ama biz yine de uyarmış olalım, zerdeçalın bilinen ciddi bir zararı olmasa da aşırı tüketim söz konusu olduğunda birtakım yan etkileri olabilir, mide bulantısı ya da kusma gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle zerdeçal suyu tüketiminde aşırıya kaçmamalı, günde bir su bardağından fazlasını içmemelisiniz.

Aynı şekilde zerdeçal suyu da dahil olmak üzere herhangi bir karışımı düzenli olarak kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Özellikle kronik bir rahatsızlığınız varsa, vücudunuz ciddi alerjik reaksiyonlar gösteriyorsa bu konuda özellikle hassas davranmayı elden bırakmamalısınız.

Kaynak: healthyfoodteam


BROKOLİ HAYAT KURTARIR: Kimilerinin ön yargılı yaklaştığı lezzetlerdendir brokoli. Ancak faydalarını okuduğunuzda, daha çok yemek isteyeceğiniz kesin! Araştırmalar, bize kanserden korunmak için sebze ağırlı beslenmek gerektiğini gösterdi. Özellikle içerdiği besinler ile brokoli, meme kanserinde tümörlerin küçülmesini sağlar. Kızarmış kırmızı et gibi besinlerin kolon kanserine neden olduğu bilinir. Lifli yapısı sayesinde brokoli ise bağırsak dostudur. Zengin K vitamini sayesinde, kemiklerin de güçlenmesini sağlar. Mide ülseri şikayetlerini azaltır. Brokolinin çiğ yenmesi daha faydalıdır. Sevmeyenler haylanmışını da tüketebilir. Aileler, çocuklarına brokoli yemeleri konusunda daha ısrarcı olsun. Sonuçta brokoli ilaçlardan daha lezzetlidir..

KURU FASULYE AKCİĞER DOSTU: Tıpkı lahana gibi gaz yaptığı için önyargılı yaklaşılan kuru fasulyenin, kanserden kalp hastalığına kadar pek çok rahatsızlığı önlediği bilinir. Günde yarım kase kuru fasulye yiyenlerin kalp krizi geçirme riski yüzde 40 daha düşüktür. Haftada iki kez fasulye tüketen kadınlarda meme kanseri daha az görülür. Bu besin özellikle akciğer, yumurtalık ve meme kanserinin koruyucusudur..

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.