• BIST 10158.63
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • Manisa 26 °C
  • İzmir 25 °C
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • 19 Mayıs Bayramı Programı Belli Oldu
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • Erkek Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Şarküteri Görevlileri Aranıyor
  • Hat Süpervizörü Aranıyor
  • Bay Bayan Deneyimli Aşçı Yardımcısı Komi ve Izgaracı Aranıyor
  • Aşçı ve Aşçı Yardımcısı Garson Aranıyor
  • Öğretmen ve Öğretmen Yardımcıları Alınacaktır
  • Salihli Köfteci Ramiz Şubesinde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Türkiye Geneli Deneme Sınavı Akhisar’da KEY Performans’ta
  • Deniz Anaokuluna Çalışma Arkadaşları Aranıyor
  • Argon Kaynakçıları Alınacaktır
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Süper Lig'de İlk Yarı Böyle Geçti

Okunma Sayısı: 2683
Süper Lig'de İlk Yarı Böyle Geçti
2015-2016 Hasan Doğan sezonu Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını, 13 galibiyet alan Beşiktaş lider olarak tamamladı.

2015-2016 sezonu Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını, 13 galibiyet alan Beşiktaş lider olarak tamamladı. Ligin ilk yarısında Medicana Sivasspor 2 galibiyet alarak en az galibiyeti olan takım olurken, Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu ise kalelerinde 36 gol görerek en fazla gol yiyen takımlar oldu.

Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonun ilk yarısını lider olarak tamamlayan Beşiktaş, ligde en fazla galibiyet alan takım olurken, Beşiktaş'ın 1 puan arkasında bulunan Fenerbahçe ise kendi evinde rakiplerine geçit vermiyor.

DEPLASMANDA BEŞİKTAŞ'IN SÖZÜ GEÇİYOR

Ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayan Beşiktaş, deplasmanda en fazla galibiyet alan takım oldu. Tecrübeli Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, deplasmanda oynadığı 8 maçtan 7 galibiyet, 1 beraberlik ile ayrıldı. Ligi ikinci sırada tamamlayan ve şampiyonluk yolunda ilerleyen Fenerbahçe ise deplasmanda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. İstanbul temsilcisi Kasımpaşa ise, deplasmanda oynadığı 8 maçtan 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile ayrıldı.

FENERBAHÇE KENDİ EVİNDE RAKİPLERİNE GEÇİT VERMİYOR

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, kendi evinde oynadığı maçlarda rakiplerine geçit vermiyor. Portekizli Teknik Direktör Vitor Pereira yönetimindeki sarı-lacivertli takım, kendi evinde oynadığı 9 maçtan 7 galibiyet, 2 beraberlikle ayrıldı.

Genç Teknik Direktör Cihat Arslan yönetimindeki Akhisar Belediyespor ise sahaya koyduğu oyun ile futbolseverlerin beğenisini kazandı. Akhisar Belediyespor da kendi evinde yenilgi yüzü görmedi. Akhisar, oynadığı 8 maçtan 6 galibiyet 2 beraberlik ile sahadan ayrılarak, Fenerbahçe'den sonra kendi evinde en fazla galibiyet alan takım oldu. Ligi lider olarak tamamlayan Beşiktaş ise iç sahada oynadığı 9 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile ayrıldı.

406 GOL, 742 SARI KART, 52 KIRMIZI KART

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 406 gol olurken, hakemler 742 sarı ve 52 kırmızı kart gösterdi. Süper Lig'in en çok gol olan haftası ilk hafta oldu. İlk haftada takımlar 31 gol attı. Ligin ilk yarısında en az gol olan hafta ise 19 gol ile 17. hafta oldu. Ligin 10. haftası, 54 sarı kart ile en çok sarı kart çıkan hafta oldu. Süper Lig hakemleri 17 haftada 52 kırmızı kart gösterirken, en çok kırmızı kart çıkan hafta ise 4. hafta oldu.

Süper Lig hakemleri sportmenliğe aykırı davranıştan dolayı 611 kez sarı kart gösterirken, hakeme itirazdan dolayı da 84 kez sarı kartına başvurdu.

EN ÇOK KART GÖREN TAKIM TRABZONSPOR OLDU

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında istediği sonuçları bir türlü alamayan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, takım halinde 51 sarı kart, 3 kırmızı kart görerek en hırçın takım oldu. Kayserispor ve Eskişehirspor 46 sarı kart ile en çok sarı kart gören ikinci takım oldular. Gaziantepspor ise 35 sarı kart ile en az sarı kart gören takım oldu.

Ligde Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu ise 7 kırmızı kart ile en çok kırmızı kart gören takım oldular. Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise, hiç kırmızı kart görmeyerek en centilmen takım oldu.

GOL KRALLIĞINDA GOMEZ VE ETO'O KIYASIYA YARIŞIYOR

Sezon başında Antalyaspor'un transfer ettiği Samuel Eto'o ve Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, gol krallığında kıyasıya yarışıyorlar. Mario Gomez ve Samuel Eto'o 13 gol atarak gol krallığında yarışırken, Akhisar Belediyespor futbolcusu Hugo Rodallega 11 gol ile ikinci sırada yer alıyor. Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'un Kamerunlu futbolcusu Kweuke ve başkent temsilcisi Osmanlıspor'un Senegalli futbolcusu N'Diaye 9 gol ile üçüncü sırayı paylaştılar. 

Akhisar Belediyespor'un En İyi Performansı

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı 29 puanla 6. sırada tamamlayan Akhisar Belediyespor, son 3 maçta 1 puanla yetinse de her anlamda en üst kategorideki tarihinin en iyi performansını sergiledi.

Ligde 4'üncü sezonunda olan Akhisar Belediyespor, en çok puan topladığı, en çok galip geldiği, en az mağlup olduğu, en çok gol atıp en az gol yediği, en iyi averajı yakaladığı, en üst noktada bitirdiği ilk yarıyı geçirdi. Akhisar Belediyespor, 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi alırken 24 gol attı, 17 gol yedi. Yeşil-siyahlılar, devreyi ilk kez artı averajla kapattı.

Akhisar Belediyespor, 2012-13'te ilk 17 maçta 3 galibiyet, 6 beraberlik, 8 mağlubiyet alırken 12 gol attı, 26 gol yedi, hanesine 15 puan yazdırabildi. 2013-14'te devreyi 7 galibiyet, 4 beraberlik, 6 mağlubiyetle geçerken 21 gol atıp aynı sayıda gol yiyen Akhisar Belediyespor, 25 puan topladı. Geçen sezon ise maratonun ilk etabı 4 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyetle noktalanırken 19 gol atan yeşil-siyahlılar kalede 28 gol gördü, 18 puan alabildi.

Spor Toto Süper Lig'de Kalesini Şaşıranlar

Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinde kaleler 9 kez şaştı.

Ligin 17 haftalık ilk bölümünde ters vuruşla 9 gol atıldı. Talihsizlik en fazla ilk 6 haftalık bölümde yaşandı. Bu periyotta futbolcular, kendi ağlarını 8 kez havalandırdı. 

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ve Beşiktaşlı savunma oyuncusu Dusko Tosic, kendi kalelerine ikişer gol atma talihsizliğini yaşadı.

Sezonun ilk yarısında kendi kalesine gol atan tek Türk futbolcu ise Gaziantepspor'dan Barış Yardımcı oldu.

İlk devre ayrıca Akhisar Belediyespor'dan Douglao, Trabzonspor'dan Stephane Mbia, Antalyaspor'dan Josip Kvesic ve Mersin İdmanyurdu'ndan Milan Mitrovic, "istem dışı vuruşla" rakip takım taraftarlarını sevindirdi.

Açılış Douglao'dan

"Kendi kalesine gol perdesi"ni ilk hafta Akhisar Belediyesporlu Douglao açtı. 

Brezilyalı savunma oyuncusu, Torku Konyaspor ile deplasmanda karşılaştıkları maçta 79. dakikada rakip takım adına sahne aldı. 

Karşılaşma, Douglao'nun attığı golle 1-1 berabere tamamlanırken, Manisa temsilcisi Konya'da 2 puan bıraktı.

Douglao'nın dışında ilk hafta Gaziantepsporlu Barış Yardımcı da kendi filelerini havalandırdı. Barış, 89. dakikada Kasımpaşa'ya 3-0 yenildikleri karşılaşmanın skorunu belirledi.

Ligin en şanssız futbolcuları

Fenerbahçeli Kjaer ve Beşiktaşlı Tosic, iki kez topu kendi ağlarına gönderdi.

Kjaer, 2. hafta Çaykur Rizespor deplasmanında takımını galibiyetten etti. Danimarkalı milli savunma oyuncusu, 1-1 berabere biten maçta, Ludovic Sylvestre'nin içeriye çevrilen topa istem dışı vuruş yaptı.

Ev sahibi Çaykur Rizespor, 74. dakikada gelişen bu pozisyonda topun sarı-lacivertli ağlarla buluşmasıyla bir puanın sahibi oldu.

Fenerbahçe'ye sezon başında transfer olan Kjaer'in şanssızlığı bununla da sınırlı kalmadı.

Kjaer, Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı derbide gol perdesini siyah-beyazlı takım lehine açan isim oldu. Danimarkalı stoper, Jose Sosa'nın kullandığı serbest atışta ters bir kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı öne geçirdi.

Formayı İsmail Köybaşı'ya kaptırdı
 
Kjaer ile ligin en şanssız futbolcusu olan Beşiktaş'ın Sırp savunmacısı Tosic, 2 hafta üst üste kalesini şaşırdı. 

Ligin 5. haftasında 1-1 berabere sonuçlanan Gençlerbirliği karşılaşmasında kafayla kendi kalesine gol atan Sırp futbolcu, Fenerbahçe derbisinde de kornerden gelen topa ters bir kafa vuruşu yaptı ve Fenerbahçe'nin farkı bire (2-1) indirmesine neden oldu.

Tosic, Beşiktaş'ın derbiyi 3-2 kazanmasıyla moral bulsa da daha sonra formayı İsmail Köybaşı'ya kaptırdı.

Mbia, mağlubiyet serisini başlattı

Ligin 5. haftasında Trabzonspor'a konuk olan Galatasaray, Mbia'nın 82. dakikada kendi kalesine attığı golle sahadan üç puanla ayrıldı.

İlk 4 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar, bu golle moral buldu.

Mbia'nın golü ise Trabzonspor için mağlubiyet serisinin başlangıcı oldu.

Süper Lig'in 4 haftalık bölümünde topladığı 10 puanla averajla 2. sırada bulunan bordo-mavili takım, daha sonra üst üste 4 maç kaybederek, sıkıntılı sürece girdi.

Kvesic'in çabası yetmedi

Ligin 5. haftasında Çaykur Rizespor'a deplasmanda 5-1 yenilen Antalyaspor, Medicana Sivasspor maçına da şanssız bir golle başladı.

Antalyaspor'un Boşnak futbolcusu Kvesic, 12. dakikada Medicana Sivassporlu Erkan Kaş'ın şutunda topu çizgi üzerinden uzaklaştırmaya çabalasa da meşin yuvarlağın filelerle buluşmasını engelleyemedi.

Bu golün şokunu üzerinden erken atmayı başaran ev sahibi Akdeniz temsilcisi, 15. dakikada Dejan Lazarevic'in golüyle beraberliği yakalasa da üstünlük golünü bulamadı ve karşılaşma 1-1 bitti.

Perdeyi Mitrovic kapattı

Ligin ilk yarısında kendi kalesine gol perdesini ise Mersin İdmanyurdu'nun Sırp stoperi Mitrovic kapattı.

Mitrovic, 13. haftada Eskişehirspor ile oynanan maçta rakip takımı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

28. dakikada Serkan Balcı'nın kale çizgisinden uzaklaştırmak istediği top, takım arkadaşı Mitrovic'e çarparak Mersin İdmanyurdu ağlarıyla buluştu. 

Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmayı 3-2 kazanan Eskişehirspor, ligdeki 2. galibiyetini elde etti.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında kendi kalesine gol atan futbolcular, takımları ve gol attıkları maçlar şöyle:

Futbolcular Takımları Maçlar Skor  Douglao Akhisar Belediyespor Torku Konyaspor-Akhisar Belediyespor 1-1 Barış YardımcıGaziantepspor Gaziantepspor-Kasımpaşa 0-3 Simon Kjaer FenerbahçeÇaykur Rizespor-Fenerbahçe, Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1, 3-2 Stephane Mbia Trabzonspor Trabzonspor-Galatasaray 0-1 Josip Kvesic Antalyaspor Antalyaspor-Medicana Sivasspor 1-1 Dusko TosicBeşiktaş Gençlerbirliği-Beşiktaş, Beşiktaş-Fenerbahçe 1-1, 3-2 Milan MitrovicMersin İdmanyurdu Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu 3-2

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.