• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ön Muhasebe Elemanı Aranıyor
  • Can Bebe’yi Kapatıyorum
  • İş İlanı Yatılı Bayan Aranıyor
  • Servis Şoförleri Aranıyor
  • Tecrübeli Ya da Yetiştirmek Üzere Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Saç-Metal İşlerinden Anlayan Elemanlar Aranıyor
  • Teknik Personeller Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Yeni Yöntemde Tanışma Dersleri
  • Yeni Zeytincilik Üretime Personel Arıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Büyükşehir Başkanı Zeyrek’in Akhisar ziyareti

Okunma Sayısı: 916
Büyükşehir Başkanı Zeyrek’in Akhisar ziyareti
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, üçüncü ziyaretini Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatına yaptı. Saat 11.00’de CHP İlçe Teşkilatına gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i İlçe Başkanı Hayriye Hacet,

Büyükşehir Başkanı Zeyrek’in Akhisar ziyareti

Akhisar Haber Ajansı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, üçüncü ziyaretini Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatına yaptı. Saat 11.00’de CHP İlçe Teşkilatına gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Güven, Gençlik Kolları Başkanı Emre Ercan ve partili üyeler karşıladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İlçe binasında tüm partili üyeleriyle tek tek tokalaştı.

TABİİ Kİ YEREL İKTİDARI KURUYORUZ

Parti Lokalinde konuşan İlçe başkanı Hayriye Hacet;” Bugün çok güzel günlük güneşlik bir gün güneşli olması gereken bir gün, Manisa'mıza, Besim Başkanımız Akhisar’ımıza baharı getirdik hep birlikte, güneşi getirdik. Emeklerinden dolayı, bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bugün aramızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek var. Onu ağırlıyoruz Akhisar olarak zannediyorum başkanım ilk ilçe başkanlığı ziyaretiniz bizim için bir onur bir gurur. Burada daha önce biliyorsunuz genel başkamızı da ağırladık. Değişim rüzgârı ikinci yüzyılında Cumhuriyetin ve partimizin ikinci yüzyılında büyük değişimlere, büyük güzelliklere imza atıyoruz. Tabii ki yerel iktidarı kuruyoruz yavaş yavaş  bundan sonra genelde iktidarı kurmak gibi bir hedefimiz var. Bu anlayışla tabii ki çalışacağız. Bugün söz sahibi Büyükşehir Belediye başkanımızın biz bugün sizlerle karşılamak istedik Büyükşehir Belediye Başkanımızı bu onuru, bu gururu, bu zaferin mimarı bu başarının mimarı, zafer demiyoruz bu başarının mimarı siz üyelerimizle karşılamak istedik. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarının mimarlarına Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine teşekkür ediyorum sağ olun var olun” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÇOK GÜZEL OLDU

Parti Lokalinde konuşan Belediye başkanı Besim Dutlulu;” Gerçekten zor bir seçim süreciydi ama sonu muhteşem oldu. Türkiye için çok güzel oldu. Bu konuda da inanılmaz bir çalışma gösteren, o 4 ay boyunca, 5 aylık süreç boyuncaki, ondan önce de il başkanlığı ve adaylığı vardı. Ben Ferdi Zeyrek Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tam bir lider karakteriydi. O dönem bizi gerçekten elimizi çok rahatlat. Biz bundan önceki seçimleri de yaşamıştık orada da başka bir partilerle ittifak halindeydik ama kendi adayımızın olması kendi adayımızın bu kadar iddalı olması genç dinamik olması bizim için çok büyük bir konfordu. Sununda çok güzel oldu ama asıl sorun bundan sonra Ferdi Başkanımız da bunun bilincinde ve ben şunun farkındayım. Şimdi biz daha önce 2024 seçimleri öncesinde özellikle Manisa’mız da biz büyük ilçeleri biraz üvey evlat gibi hissediyorduk ilk günden itibaren bize şunu hissettirdi.

TÜM TÜRKİYE’YE BAHAR GETİRECEĞİZ

Dutlulu;” Bir Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde biz ilçe belediye başkanlarımız çok güzel hizmetlere imza atacağız. 2024 seçimlerinde nasıl Türkiye’ye bahar getirdiysek Tüm Türkiye’ye bahar getireceğiz belediyeler de olduğu gibi ve o günler de inanın çok çok yakın. Öncelikle ben Akhisar’da danışma toplantımız da söyledim tüm ilçelere özellikle yeni aldığımız ilçelere ve Büyükşehir’e biz nefer olacağız biz anlatacağız. Yeni bir yapılanma var yeni bir sistem var çok güzel kuruyorlar çok güzel gidiyorlar. Su çok doğruydu. Doğru noktaları doğru teşhislerle doğru hareketlerle düzenlemelerle Ferdi Başkanımız bir başlangıç yaptı.

BUNUN ÜSTÜNE KOYA KOYA GİDECEK

Dutlulu;” Bunun üstüne koya koya gidecek. Biz ilçeler olara da her zaman ona destek vereceğiz. Ben şunu da söyleyeyim bugün başkanımızın gelme sebeplerinden bir tanesi de engellilerle ilgili bu ilk defa oluyor. Büyükşehir Belediyesi ve Akhisar Belediyesi el ele verdi bir organizasyon yaptı. Bundan sonraki organizasyonların bir ilki bundan sonra daha çok organizasyon yapacağız. Dediğim gibi artık bundan sonra ayrı gayrı yok ilçeymiş büyükşehirmiş yok şikâyet yok tam tersi hizmet var bahane yok proje var. Sizlerin de desteğiyle sizlerin de sabrıyla hem Akhisar’a hem Manisa’mıza ondan sonra Türkiye’yi çok güzel yerlere getireceğiz. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

ÇÜNKÜ BİZ BİR BAŞARI ELDE ETTİK

Parti Lokalinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek;” Çok değerli belediye başkanım, ilçe başkanım, kadın başkanım, gençlik kolları başkanım ve Akhisar'ın çok  vefakâr cefakar Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, değerli basın mensuplarımız, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık. Başkanımın bıraktığı yerden devam edeyim. Evet, artık başkanımın dediği gibi Küçük şehir, Büyükşehir ilçe belediyesi kavramı bir Nisan sabahı itibariyle son verdi. Çünkü biz bir başarı elde ettik. Büyükşehir ve on dört tane ilçemizi kazanarak Manisa haritasını kıpkırmızıya boyadık. Burada herkesin tuzu biberi var. Herkesin emeğine sağlık, Ben Aksar örgütünün birliğini ve bütünlüğünü gittiğim her ilçede örnek gösteriyorum. Seçim döneminde bana ve partimize verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize defalarca teşekkür ederim. Ve bu bir başlangıç aslında, Manisa ilk derin şehri oldu. Öncelikle tarihimizde ilk defa bir genel başkan çıkardık.

İKİNCİ YÜZYILIN İLK GENEL BAŞKANI MANİSA'MIZDAN ÇIKTI

Zeyrek;” İkinci yüzyılın ilk genel başkanı Manisa'mızdan çıktı. Manisa'mızın gururu, Manisa'mızın evladı Türkiye'nin de umudu oldu ve buna vesile olan işte buradaki bizim büyük ailemiz bunun da gururunu yaşıyorum tekrardan. Ve daha sonra yetmiş beş yıl sonra bir ilki daha gerçekleştirdi Manisa'mız. İlk defa Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni kazandı. Buna da vesile olan yine buradaki bulunan bulunmayan Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleri ve bize inanan Manisalı vatandaşlarımız oldu.

ŞİMDİ BİR İLK DAHA BİZİ BEKLİYOR

Zeyrek;” Şimdi bir ilk daha bizi bekliyor.  Önümüzde muhtemelen dört yıl sonra veya olabilecek erken seçimle birlikte iki bin yirmi sekizin Cumhurbaşkanlığı seçimine emin adımlarla ilerliyoruz. Bu seçim için başlangıç tarihi çalışmamızın tarihi bir Nisan'dır. Ve kırk gündür biz bu seçim için çalışmalara devam ediyoruz. Ve bu bir ilki gerçekleştirdiğimizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınlarımıza bıraktığı bu güzel yurdu onun ilkeleriyle, onun inkılâplarıyla, onun düşünceleriyle taçlandıracak olan yine bizler olacağız. Ve bunun gururunu hepimiz yaşıyoruz ve yaşatacağız.

ÇOK GAYRET SARF EDİYORUZ

Zeyrek;” Otuz bir Mart gecesi evet güzel bir başarıya elde ettik. Ama inan ki sevincimiz bir nebze buruk kaldı. Bu burukluğun da sebebi iki bin yirmi sekizde taçlandırmamız gereken bir Cumhurbaşkanlığı seçimini tamamlayamamak olmaktadır. Ve bunu ben başaracağımızdan en ufak bir şüphem yok. Çünkü bunun için çok emek sarf ediyoruz. Çok gayret sarf ediyoruz. Ve bunu başaracağız. Ve yarınlarımıza, çoluğumuza,  çocuğumuza yaşanılabilir bir Türkiye, Yaşanılabilir bir Manisa'yı bırakmak için tüm çabamızla bu çalışmalara devam edeceğiz. Kırk beş gün oldu. Kırk beş gündü önce. Evet güzel bir başarı kazandık. Ama geri kalan kırk beş günde de şunları yaptık. Seçim sahasında gördüğümüz en büyük sıkıntı suyun pahalıydı. Biz seçim boyunca dedik ki biz ilk iki ton su, insani su kullanım hakkı.Yani sabah kalktık elimizi yüzümüzü yıkadık. Çamaşırı bulaşığı yıkadık. Yemeğimizi yaptık, abdesti aldık. Bir ayda iki ton su kullanıyoruz. Bunun bedeli olmaz. Parası olan olmayan diye ayırt edilmez sözünü her yerde söyledik.

İKİ TON SUYU MANİSA'DA BİR LİRA YAPTIK

Zeyrek;” Ve gelir gelmez Besim Başkanımın ve Akhisar’ın da üyesi olduğu Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki oylarımızla ilk iki ton suyu Manisa'da bir lira yaptık. Ve sonraki kademelerde yüzde otuz indirim yapacağımızın sözünü vermiştik. Hemen de gelir gelmez bunu gündeme getirdik ve meclisimizde onaylattık. Öncelikle sözümüzü yerimize getirmemizin mutluluğunu yaşıyorum. Daha sonrasında bu süreçte su yükleyen vatandaşlarımızla şöyle güzel sohbetlerimiz oldu. Geçen gün Alaşehir'de vatandaşımız diyor ki sekiz yüz yirmi lira ödüyordum. Bu ay beş yüz elli lira ödedim. Kalan üç yüz lirayla çocuğuma sizin adınıza bir hediye alacağım dedi. Bu çok büyük bir mutluluktu.

MANİSA'DA HALK EKMEK SAYESİNDE EKMEK BEŞ TL OLACAK

Zeyrek;” Bir diğer vatandaşımız bu ay iki yüz lira kar ettim. Hanımı sizin adınıza ailecek yemeğe gideceğiz dedi. Ve bunlar çok güzel şeyler. Manisa'daki yaşayan bir buçuk milyon kişinin bu şekilde mutluluğa kavuşturmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Daha sonrasında verdiğimiz sözler vardı. Evet halk ekmek Manisa’da yoktu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ve Çerkezköy Belediyeleri'nde çünkü halk ekmekte bunlar öncü yerlerdi. Tek tek ziyaretlerde bulunduk. Ve bu ziyaretler sayesinde halk ekmeği Manisa'mıza nasıl getirebileceğimizi en sağlıklı en ucuz en iyi ekmeği nasıl sunacağımız hakkında projeleri gerçekleştirdik. Çok yakın bir süreç içerisinde Manisa'da halk ekmek sayesinde ekmek beş TL olacak. Bunun da seçim boyunca sözünü vermiştik. Bunu gerçekleştirdiğimizde bunun da mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Çünkü bunlara bizler hepimiz vesile olduk. Ben sadece Besim Dutlulu, Ferdi Zeyrek, Hayriye Hacet olarak değil buradaki en genç üyemizden en yaşlı üyemize kadar bize inanan, güvenen bu seçim boyunca bizimle yol yürüyen herkesin burada katkısı vardır. Herkesin de bu mutluluğu yaşamasını istiyorum.

ALTI BUÇUK LİRALIK ÖDENEĞİ ON LİRA YİRMİ BEŞ KURUŞA ÇIKARDIK

Zeyrek;” Biz sadece Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclis üyesi olarak bunlara karar verecektik. Ama bizi hep oraya getiren bunlara vesile olan da sizlersiniz. O yüzden bu mutluluğu hep birlikte yaşamamız gerekiyor. Dün Büyükşehir Belediye Meclisimizde aldığımız bir diğer karar ise şuydu. Halk otobüslerimiz ve kooperatiflerimiz gerçekten çok mağdurdu. Onların sesini duymayan bir tane Büyükşehir Belediye Başkanı vardı. Ben geldiğim ilk hafta bütçelerini çıkardım. Her ay zarar ediyorlardı ve maalesef kontak kapatmaya kadar gelmiş durumdaydılar. Ve dünkü meclisimizde onlara Büyükşehir Belediyesi'nin katılım payı olan paylarımızdan biz feragat ettik. Onların garaj çıkışlarından feragat ettik. Altmış beş yaş üstü bedava taşıdığı kişilerden altı buçuk lira para ödüyordu Büyükşehir Belediyesi. Bugünün şartlarında ve bu gelen mazota zamlarla altı buçuk lira bir şey ifade etmiyordu. Biz bu altı buçuk liralık ödeneği on lira yirmi beş kuruşa çıkardık. Ve topluluk ulaşımdaki arkadaşlarımızın hepsi başkanımla burada bizlere teşekkür ettiler. Ben de şunu söylüyorum başkanım. Teşekkür aldım. Manisa halkı olarak kabul ettim. Ama bu teşekkürü Manisa'da yaşayan bir buçuk milyon kişiye edin. Çünkü bu bizim feragat ettiğimiz, bizim size destek sağladığımız para benim cebimin parası değil. Besin Başkan'ın cebinden çıkan para değil. Biz şunu biliyoruz.

BU BİZİM BEŞ YIL BOYUNCA ŞİARIMIZ BU OLACAK

Zeyrek;” Devletimizin hepimizin vergileriyle Büyükşehir'e veya ilçe belediye ödediği parayı biz hakkaniyetli bir şekilde hak edene aktarıyoruz. Bir kuruşu çalmıyoruz, çaldırmıyoruz. Bu bizim beş yıl boyunca şiarımız bu olacak. Devletimizin halkımızın sahip çıkacağız. İhtiyacı olan kişilere yetkimizi kullanarak bunları aktaracağız. Bugün sizin ihtiyacınız var. Ben bunları biliyorum. Ve bu ihtiyaç ihtiyacınız olduğundan dolayı bütçemizde öncelikle düzenlememizi yaptık. Daha sonra bütçemizdeki bu parayı sizlere aktardık. Sizlerden sadece şunu istiyorum. Daha önce de konuştuk. Herkeste de paylaşmak istiyorum. Siz sadece konforlu hizmet verin. Şoförlerimiz güler yüzlü olsun, vatandaşımıza saygılı olsun.

BAŞKAN ZEYREK, TOPLU TAŞIMA ESNAFINI DA UNUTMADI
Zeyrek;” Yüksek yakıt fiyatları nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren toplu taşıma esnafına da kısa süre içerisinde verdikleri desteklere dikkat çeken Başkan Zeyrek, “Mecliste halk otobüslerinin mağduriyetini gidermek adına katılım paralarından feragat ettik. 6,5 liralık olan ödemeyi 10,25 liraya çıkarttık. Hepimizin vergilerini hakkaniyete aktarıyoruz. Halkımızın her bir kuruşuna sahip çıkıyoruz. Sizlerden sadece şunu istiyorum. Konforlu ve güler yüzlü hizmet verilsin. Vatandaş durakta beklemesin. Manisa'da yaşayan herkese desteğimiz olacak. Lüzumsuz şekilde harcanan paraların ve ihalede usulsüz harcanan paraların önünü kestik. Otobüslerde eski başkanın fotoğraf ve ismi vardı. Artık yok. Belediye araçlarında yalnızca Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı olacak” dedi. Konuşmasının son bölümünde Başkan Zeyrek, oto terminal, ring yolu gibi ilçenin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini de paylaştı.

10  NUMURA ULAŞIM SÖZÜ 
 Zeyrek;” Ziyarette yer alan Akhisar Şehir İçi Özel Halk Otobüsü Taşıma Kooperatifi Başkanı Fethi Tunç, Başkan Zeyrek’in toplu taşıma esnafı için açıkladığı destekler için memnuniyetini paylaştı. Başkan Tunç, “Size teşekkür ediyorum. Sizlerin desteğiyle 10 numara ulaşım sağlayacağız” dedi.

Güler yüzlü onlara iyi günler desin. Vatandaşlarımız otobüs duraklarında artık beklemesin. Siz de hak ettiğiniz parayı alın ve kazancınız hayırlı olsun, bereketli olsun. Beni en büyük memnun eden şudur. Siz bize bugün teşekkür ediyorsunuz. Yarın durakta bekleyen toplu ulaşımı kullanan vatandaşlarımız da sizler sayesinde teşekkür ettiğinde benden daha mutlusu olmayacaktır” dedi.



























































 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.