• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 19 °C
  • Engelliler Haftası Programı Belli Oldu
  • Salihli Köfteci Ramiz Şubesinde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Türkiye Geneli Deneme Sınavı Akhisar’da KEY Performans’ta
  • Deniz Anaokuluna Çalışma Arkadaşları Aranıyor
  • Argon Kaynakçıları Alınacaktır
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın

Okunma Sayısı: 2447
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Manisa’da sandık müşahitleri ve görevlileri ile seçim toplantısı düzenledi.

Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Haber Merkezi

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Manisa’da sandık müşahitleri ve görevlileri ile seçim toplantısı düzenledi. 30 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Öztürk, sandıkların milletin namusu olduğuna dikkat çekerek, sandıkta görev alacak olan partililere seslendi, namusa sahip çıkmalarını istedi.

MHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen seçim toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’ün konuşmacı olduğu toplantıya MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunusemre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, partililer ve 30 Mart seçimlerinde sandıkta görev alacak sandık görevlileri ve müşahitleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin önemine vurgu yaptı, sandıklara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Sahipsiz oylar değiştirilebilir

Balatlı’nın ardından MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk söz aldı. Seçimlerin ardından sandıkların açılmasıyla birlikte oyların sayılması noktasında örnekler vererek açıklamalarda bulunan Öztürk, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2011 yılı seçimlerinde oy oranı yüzde 39,81. İlan edilen netice yüzde 49,83. 295 milletvekili çıkarması gerekirken, 327 milletvekili çıkardı. Burada dikkatimizi çeken bir husus var. Bütün partilerin aldığı oylar sıralanıyor, sonra diğerleri deniyor. Diğer denilen küçük partiler. Bu partilerin sandık görevlileri, müşahitleri yoktur. Burada bizim yürek yaramız, bizim arkadaşlarımız beklediği neticeyi alamayınca sandığı terk etmesi nedeniyle biz de diğer partiler konumuna düşüyoruz. Sahipsiz oylar rahatlıkla değiştirilebiliyor. Nitekim bu oylar 10,36. Birleştirme tutanaklarına geçilirken 5,27 oluyor. Bu bile bizim bu seçimlere ne kadar önem vermemiz gerektiğini ortaya koyuyor” dedi.

Bu seçim milletin mukadderatının oylanacağı bir seçim

Mahalli İdareler Seçimleri’nde yüzde 80’lere varan oranlarda sandıklara hakim olacaklarını ifade eden Öztürk, “Bir ömür hizmet ettik bu davaya ama o bir ömre bedel bir gün. Sadece Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim kazanması veya hakkını alması önem ifade etmiyor. Çok basit olarak bir tek noktayı hatırlatayım. Birileri diyor ki, ‘30 Mart bizim için çok önemli, 30 Mart’tan sonra özerklik ilan edeceğiz.’ Bundan 10-15 yıl önce bu tabirleri birisi kullansaydı, kanunlar başına üşüşürdü. Şimdi kural haline geldi. Yani bu seçim aynı zamanda bu şom ağızlardan çıkan sözlere baktığımız vakit, milletin mukadderatının oylanacağı bir seçimdir. Ya mukadderatımızı başkası tayin edecek, ya da kendimiz tayin edeceğiz” dedi.

Sandıklar milletin namusudur

Öztürk, belediye başkanlığı seçimlerine anlamı ve önemi açısından farklı baktıklarını söyledi ve 30 Mart’ın iktidarın son kullanma tarihi olarak tarihe geçmesini istediklerini belirterek, partililerden üzerlerine düşen görevleri yapmasını istedi. Öztürk konuşmasında iktidarı eleştirerek anlattığı kul hakkı ve şehitlik konulu kıssadan hisseler ile eleştirilerini destekledi. Anadolu topraklarının kolayca vatan olmadığını hatırlatan Öztürk, “Dünyada hiçbir coğrafya yok ki, vatan oluncaya kadar bu kadar şehit kanı akıtsın. Onun için kıymetini bilin. Kıymetini bilemeyenler tarafından yönetildiği vakit, bu topraklar üzerindeki vatan evlatlarına, bakan evlatlarını tercih ediyorlar” dedi. Sandıkların milletin namusu olduğuna da dikkat çeken Öztürk, sandıkta görev alacak olan partililere seslenerek namusa sahip çıkmalarını istedi.

Mücadelenizi Allah rıza için verin

Manisa’da seçimleri Cengiz Ergün’ün kazanmasının çok anlam ifade ettiğine vurgu yapan Öztürk, “Manisa’da derdimiz Cengiz Bey’in Belediye Başkanı olması değil. Bir açıdan baktığımız zaman, Cengiz Bey belediye başkanlığını tattı. Bundan sonrası vatana, millete hizmettir. O’nun tatmin edilmemiş duygusu yok. Ama Cengiz Bey eğer yeniden kazanırsa, bu o kadar çok mesaj ifade ediyor ki, ağzının suyu akarak 30 Mart sonrasını bekleyenlere bir cevap olacak. Bu kul hakkı yiyenlere bir cevap olacak. Bu yetim hakkı üzerine saraylar kuranlara bir cevap olacak. Bu hırsızlık yaftasını yakasına asmış olanları görmeyenlere işaret olacak. Aynı zamanda bu milletin mukadderatını yine bu milletin tayin edeceği bir seçim olacak. Onun için mücadelenizi Ahmet, Mehmet için vermiyorsunuz, Allah rızası için veriyorsunuz. Yarınlar için, çocuklarınızın hak ve hukuku için mücadele edeceksiniz” diye konuştu. Konuşmaların ardından sinevizyon eşliğinde sandık görevlilerine sandık başında yapacakları ve dikkat edecekleri hususlar anlatıldı.

Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın
Sandıklar Namusunuzdur Sahip Çıkın

Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.