• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Sağlığın her alanında Doğuş seninle

Okunma Sayısı: 4583
Sağlığın her alanında Doğuş seninle
Yakın zamanda Akhisar’da tekrardan hizmete başlayan Özel Doğuş Hastanesi gerek hizmet kalitesi gerek hekim kadrosu gerekse hasta odaklı hizmet anlayışıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Sağlığın her alanında Doğuş seninle

Haber Merkezi

Yakın zamanda Akhisar’da tekrardan hizmete başlayan Özel Doğuş Hastanesi gerek hizmet kalitesi gerek hekim kadrosu gerekse hasta odaklı hizmet anlayışıyla dikkatleri üzerine topluyor.  Sağlığın Her Alanında Doğuş seninle sloganıyla hareket eden Doç. Dr. Bülent UYSAL’ı kadrosuna katarak Manisa’da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniğini kuran ilk özel sağlık kuruluşu oldu.

Oldukça parlak bir kariyere sahip olan Doç Dr. Uysal,” GATA Gülhane Askeri Tıp Akademisinden1997 yılından mezun olduktan sonra Şırnak Uludere 5. Jandarma Sınır Taburunda ve Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayında revir tabipliği görevlerinde bulunmuş. 2004 yılında TUS sınavını kazanıp GATA Fizyoloji Anabilim Dalındaki 4 senelik Fizyoloji Uzmanlığını 2008 yılında tamamlamış. 2011 yılında Fizyoloji Doçenti unvanını kazanana Doç. Dr. Uysal, Akademik hayatı boyunca Fizyoloji yoğun deneysel laboratuvar çalışmalar gerçekleştirmiş.  Çalışmalarında enflamatuar kronik hastalıklar, ozon tedavisi, melatonin ve kanser konuları ön planda olmak üzere birçok alanda ulusal ve uluslararası yayınlar yapan doktorumuz, 2014-2015 yılları arasında 1 yıl boyunca ABD Newyork Eyaleti Columbia Üniversitesi Patoloji ve Hücre Biyolojisi Laboratuarlarında metabolik Hastalıklarla ilgili araştırmalarda bulunmuş. Yaptığı çalışmalar zaman içinde onu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları üzerinde yoğunlaşmasına ve hastalarına bu alanda da hizmet vermesine sebep olan Doç. Dr. Bülent Uysal, “Ozon Tedavisi” konusunda Türkiye’de ilk akademik ve deneysel çalışmaları yapmış aynı zamanda ilk bilimsel yayını yapmış kişi olmuştur. Akhisar Özel Doğuş Hastanesinde kurduğu GETAT ünitesinde Ozon Tedavisi, Proloterapi, Sülük Tedavisi (Hirudoterapi), Biyorezonans, Alfa Lipoik Asit Tedavisi, Glutatyon Tedavisi, PRP Tedavisi gibi pek çok Gelenekselya da alternatif modern Alternatif Tekniklerini, modern tıbbi yöntemlerle koordineli şekilde uygulayan Doç. Dr. Bülent Uysal hastalarına bütüncül olarak ele almakta veFonksiyonel Tıp yaklaşımı çerçevesinde hastalarına hizmet sunmaktadır” dedi.

Akhisarhaber olarak kendisi ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları üzerine oldukça faydalı bir sohbet yaptık.

Akhisarhaber: Son yıllarda oldukça sık duyduğumuz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp nedir? Tıbbın dışında mıdır? İçinde midir? Nerededir?

Doç. Dr. Bülent Uysal: Sorunun cevabına sondan başlayalım, tıbbın içindedir merkezindedir. Kısaca GETAT olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalar hem kadim tıp bilgisinin, modern tıp bilgileri ışığında birbiriyle uyumlu şekilde uygulanmasıdır. Meseleyi biraz açmakta fayda var, kelimeler ve anlamları üzerinde meseleyi tanımlayalım; Modern Tıp teknikleri olarak ifade ettiğimiz günümüzde sağlık kurumlarında tatbik edilen tedavi protokolleri iyileşme üzerine yoğunlaşmıştır. İyileşme bir önceki halinizden daha iyi olma anlamına gelir. Mesela başınız ağrır, ağrı kesici içerisiniz, ağrınız geçer ve iyileşirsiniz. Yani sorun çözülmüş olur! Neden başın ağrıyor sorusunun üzerine çok ta yoğunlaşmaz, sorun çözülmüş olur, beden zamanla o hasarı tamir eder. GETAT yaklaşımları ise neden başın ağrıyor soruna yoğunlaşır ve sebep olan altyapı üzerinde durur ve bu altyapıyı çözerse bu duruma şifa der.

GETAT uygulamaları her alanda bütüncül bir bakış açısı ile hareket eder. Bedeni ruhuyla, tedaviyi modern ve gelenekselle ele alır ve protokollerini buna göre düzenler.

Akhisarhaber: Tedavide Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarına nerede konumlandırmalıyız?

Doç. Dr. Bülent Uysal: GETAT uygulamaları doğrudan bir hastalığın tedavisine yönelik olarak kendi de protokol oluşturabilir, ya da var olan konvansiyonel dediğimiz modern tıp protokollerine yardımcı, destekleyici ya da tamamlayıcı dedikleri (ki ben kelimeye pek katılmıyorum her doktor tam iş yapar, eksik olan tamamlanır) protokollerde düzenleyebilir. Mesela bizim protokollerimiz müstakil olarak ta cilt hastalıklarında güzel sonuçlar elde ederken, kanser ve benzeri hastalıklarda onkolojik protokollerin bir parçası olarak hareket etmesi çok çok verimli sonuçlar doğmasına yardımcı olmaktadır.  

Akhisarhaber: Tedavide Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarında hangi teknikler kullanılır?

Doç. Dr. Bülent UYSAL: Sağlık Bakanlığında tanımlı 15 adet GETAT yöntemi var. Şimdi ben bunları tek tek açıklarsam oldukça uzun zaman alır. Ben en aktif şekilde Ozon Tedavisi, Proloterapi, Sülük Tedavisi (Hirudoterapi), Biyorezonans, Alfa Lipoik Asit Tedavisi, Glutatyon Tedavisi, PRP Tedavisi gibi teknikleri türevleriyle uyguluyorum. Bunlardan bir kısmı geleneksel olarak tanımlanan mesela Akupunktur, Hacamat, Sülük tedavisi gibi bir kısmı ise farklı bakış açısı ile türetilmiş Ozon, PRP, Glutatyon gibi modern yöntemlerdir.

Akhisarhaber:Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının tedaviye katkısı nedir?

Doç. Dr. Bülent Uysal: Çok çok fazladır, bu konuda değerli okurlar Instagram hesabıma bakarlarsa görsel olarak ta oluşturulan katkıyı, sebep olunan faydayı görebilirler. Ben alanından uzmanlaşmış, yeterli birikime sahip hekimler tarafından ister müşterek ister doğrudan sorumluluk alınarak tanzim ve tatbik edilen GETAT protokollerinin şifaya, sağlığa, iyileşmeye ciddi katkılar sağladığını şahit olmuş, görmüş, sonuç almış bir hekimim. Hasta olanların iyileşme, şifa süreçlerine katı sunması, sağlıkları insanların ise koruyucu, önleyici sağlık algılarına katsı sağlaması açısından GETAT mantık ve uygulamalarıyla tanışmalarını kesinlikle tavsiye ediyorum.    

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.