• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Personel takip sistemi

Okunma Sayısı: 1009
Personel takip sistemi
Personel takip sistemi küreselleşen ve temposunu her geçen gün artıran iş dünyasında çalışanların...

Personel takip sistemi nedir?

Personel takip sistemi küreselleşen ve temposunu her geçen gün artıran iş dünyasında çalışanların giriş ve çıkış saatlerini ve aynı zaman günlük mesaide geçirdikleri süreyi temel alarak kişilerin hak edişlerinin adaletli bir şekilde yapılmasını sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler bahsettiğimiz adaletli ve güven duygusunun sağlanmasının da ötesinde hem çalışan hem işveren haklarını yük seviyede korumakla mükelleftir. Yapılan işin ve çalışan personelinin takibini titizlikle yapan personel takip sistemi aynı zamanda karmaşık muhasebesel sorunlarınızı da ortadan kaldıracaktır.

Girişte bahsettiğimiz üzere küreselleşen iş hayatımızda süre, süreç ve performans tanımları oldukça önemli bir hal almıştır. Hatta bir tık ileri düzeyde performans ve iş analistliği gibi meslek kolu ortaya çıkmış iş ve işçinin manuel takibi yapılmaya başlanmıştır. Tam bu noktada bahsettiğimiz tüm kavramları kapsayan ve net verileri, basitçe ortaya koyan Pdks sistemi hem personellerin bir disiplin içerisinde sorumluluk almalarını ve çalıştıklarının karşılığını alabilmeyi sağlama konusunda öncü olmuşlardır.

 

Personel takip sistemi nerelerde kullanılır?

Personel takip sistemleri kullanım amacına göre birçok noktada kullanıma uygundur. Özellikle kamu kurum ve kuruluşları, askeri alanlar, alışveriş merkezleri, belediyeler, fabrikalar, plazalar, hastaneler ve özel sektörlerde ihtiyacın olduğu her alan ve mekânda kullanılabilirler. Kullanım şekli ve beraberinde kullanılabilecek diğer elementler tamamen kullanıcıya kalmış olmakla birlikte diğer gereçlerle de ( örneğin; turnike, bariyer, otomatik kapı vs.) kolaylıkla kullanılabilirler.

 

Personel takip sistemi özellikleri nelerdir?

Personel takip sisteminin birçok özelliği olmakla birlikte belki de en önemli özelliği sayısı fark etmeksizin personellerin takibini bir program vasıtasıyla devamlı olarak yapabilmesi ve çeşitli muhasebe, puantaj hesaplamalarını doğru bir şekilde zahmetsizce yapabilmesidir. Yüz tanıma, parmak izi, kartlı geçiş sistemleri gibi birçok opsiyonel cihazla entegrasyon sağlayabilen pdks aynı zamanda size birçok ayrıntılı raporu zahmetsizce otomatik veya manuel almanıza da yardımcı olur. Böylelikle sizlerde güvenli ve adaletli şekilde iş aksiyonu alabilir ve yönetimsel olarak kendinizi rahatlatabilirsiniz.

 

 

 

PDKS programı hangi cihazlar ile birlikte kullanılabilir?

PDKS sisteminde parmak okuma, kart okuyucu, şifre okuyucu, yüz tanıma sistemleri gibi cihazlardan herhangi birini kullanarak giriş çıkışları kontrol altına alabilirsiniz. Ayrıca turnike sistemlerine de entegre edip geçişleri düzenli bir hale getirebilir, daha güvenli geçiş imkânı sağlayabilirsiniz.

Her cihaz farklı kullanım alanı ve farklı kullanım şekillerine sahip olsa da temelde aynı amaca hizmet ederler. PDKS için mühim olan sistemde veri gelmesidir. Veri geldiği sürece kişilerin giriş çıkışları işlenecek ve belirlenen parametrelere göre PDKS hesaplamaları yapacaktır.

Cihazların detaylarına girecek olursak;

Parmak okuma cihazları, kişilerin parmak izi kayıtlarını hafızasına kaydettikten sonra her geçişte o kişinin kim olduğunu tanır ve programla eşleştirir. Kişi, kaydedilen parmağını cihaza okuttuktan sonra cihaz veriler arasında eşleme yaparak o parmak izinin kime ait olduğunu bulur ve o kişinin verilerini programa gönderir. Böylelikle o kişinin hangi tarihte, nerede, ne işlem yaptığını sisteme gönderir.

Kart okuma cihazları, parmak izi cihazlarıyla aynı mantıkta çalışırlar. Kişilere bir kart verilir ve bu kart sisteme kaydedilir. Daha sonra kişi geçiş yaptığında bu kartın kime ait olduğunu program çözümler ve o kişiye ait giriş-çıkış verisini sisteme işler. Böylelikle o kişinin geçiş yaptığı saatler hesaplanır.

Yüz tanıma sistemi bu sistemler arasında günümüz Covid19 önlemleri kapsamında belki de en tercih edilebilir olanı olabilir. Kişiler hiçbir cihaza temas etmeden sadece ekrana yüzlerini göstererek geçiş yapabilirler. Yüksek doğrulaması, düşük hata payı, hızlı tanımlama algoritması ve hijyenik kullanımıyla yüz tanıma sistemleri diğer sistemlerden daha çok kullanılabilir durumdadır. Kartlı geçiş sisteminde de herhangi bir temas olmasa da kart kaybolması, kartların karışması, kartın zamanla yıpranması gibi durumlar yüz tanıma sistemini daha avantajlı duruma getirmiştir. Yüz tanıma sistemlerikart okutma ve parmak okutma cihazın daha bir üst seviyesi olarak geliştirilmiş bir teknolojidir.

Turnikelere gelecek olursak, turnike sistemleri geçiş kontrolünü sağlamak, geçiş kısıtlaması koymak, yetkisiz geçişleri engellemek ve buna benzer birçok sebep için kullanılan sistemlerdir. Turnike sistemlerinin kullanım alanları oldukça geniştir. Bunun en büyük sebeplerinden biri hizmet ettiği konuda çok başarılı sistemler olmaları ve fiyatlarının uygunluğudur. Turnikeler geçişin sağlandığı hemen her yerde karşımıza çıkabilir. Metro ve metrobüsler, stadyumlar, spor salonları, havuzlar, işletmeler, plazalar, alışveriş merkezleri, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, askeri alanlar, fabrikalar, okulları, havaalanları, holdingler ve buna benzer birçok noktada daha muhakkak karşımıza çıkmıştır. Bulunduğu bölgenin yapısı, işleyişi, popülasyonu dahil olmak üzere birçok şarta göre modellerinde değişkenlik gösterse de turnikelerin hepsi aynı amaca hizmet ederler.

Turnikeler, bel turnikeler, hızlı geçiş turnikeleri, engelli geçiş turnikeleri ve boy turnikeleri olarak dört gruba ayrılır. Bel turnikeleri, hızlı geçiş turnikeleri, boy turnikeleri ve engelli geçiş turnikelerinin her birinin fiyatı birbirinden farklıdır. Tüm turnikeler genel olarak iki senelik garantiye sahiptirler. Aynı zaman bir çocuğunun da on yıllık yedek parça garantisi bulunmaktadır.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.