• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Perkotek pdks sistemi

Okunma Sayısı: 954
Perkotek pdks sistemi
PDKS açılım olarak Personel Devamlı Kontrol Sistemi nitelendirilir.

PDKS Programı Nedir?

PDKS açılım olarak Personel Devamlı Kontrol Sistemi nitelendirilir. Windows’a ait olan bütün işletim sistemlerinde çalışır ve Mysql veri tabanına sahiptir. Bu veri tabanı sayesinde çoklu kullanıcı olanağını sağlar. Aynı zamanda farklı lokasyonlardan da sisteme bağlanılabilir.

PDKS programı farklı sistemler ile bir arada çalışma özelliğine sahiptir. Bunlar arasında parmak izi tanıma, kartlı sistem ve yüz tanıma cihazları gibi sistemler yerini alır. Oldukça kolay bir kuruluma sahiptir ve kullanıcılar açısından bu durum büyük bir avantajdır. PDKS kurulumundan sonra Mysql veri tabanı ve cihazla haberleşme sistemleri de otomatik olarak kurulmaktadır. Program içerisinde giriş- çıkış ve maaş raporlarını barındırır. Geç gelme, erken çıkma, fazla mesai, devamsızlık ve izin takipleri program sayesinde kolayca izlenebilir. Bu sayede personelin ay içerisinde kaç saat çalışmış olduğu da raporlanacaktır. Avans, prim ya da fazla mesai ücretlerinin raporları da bu şekilde hazırlanır.

Cihazlara Ethernet ya da comport yöntemleri ile bağlanma fırsatı bulunur. Bu sayede bilgiler oldukça kısa bir zamanda toplanır. Aynı zamanda otomatik olarak mail gönderme özelliği de vardır. Kullanıcıların vermiş olduğu komutlara göre, Pdks cihazı programı belirtilen her mail adresine hazırlanan raporları sorunsuz şekilde gönderecektir.

Personel takip programı kendi içinde yedek alma fonksiyonuna da sahiptir. Belirtilen saat ve tarihlerde verilerin yedekleri otomatik olarak alınır. Böylece bilgi kaybının da önüne geçilmiş olur. Yetkilendirme özelliği ile birden fazla kullanıcıya yetki sınırlaması ya da görev dağılımı yapabilme olanağı da vardır.

Programın boyutu düşüktür ve yüksek boyutlarda sistem özelliklerine de ihtiyaç duymaz. Bu nedenle her bilgisayarda kolayca çalışabilir. Şirket ve departman gibi özel filtrelemeler yapılabilir. 3306 Mysql portuyla uzak bir bölgeden programa ulaşım imkânı da bulunur.

Yüz Tanıma Sistemleri

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber farklı güvenlik ve kontrol sistemleri ön plana çıkmaya başlamıştır. İlk olarak kartlı sistem bunlar arasında yerini almış, daha sonra parmak izi okuyucular firmalar tarafından üretilmiştir. Bu sistemler arasında son olarak yüz tanıma sistemleri katılmıştır. Parmak izi okuyucuların sürekli kullanım durumunda deforme olması ve değişime ihtiyaç duyması nedeniyle bu sisteme geçiş artış göstermiştir. Özellikle iş yerleri açısından daha gerekli olan bir sistemdir.

Sistemde kullanılan kameralar oldukça yüksek çözünürlüğe sahiptir. Kişi karşısına geçtiği zaman bir süre beklemesi yeterli olacaktır. Sisteme daha önce kayıt edildiği için program tarafından tanınır ve geçiş izni verilir. Bazı cihazların üzerinde kart okuma ya da parmak izi okuyucular da yer almaktadır. Dilerseniz bu modeller arasından da tercih yaparak ortama uygun olanı kullanabilirsiniz.

Yüz tanıma sistemi parmak izi okuyucularda olduğu gibi kişi karıştırma riski bulunmayan bir sistemdir. Personel takibinde, okullarda, güvenli geçiş sistemlerinde, üye takip sistemlerinde, spor salonlarında ve geçiş kontrol sistemlerinde kullanılabilir. Bunların hepsine entegre edilmesi oldukça kolaydır ve kullanım sırasında herhangi bir zorluk oluşturmaz. Aynı zamanda geçiş kontrol tetiği vererek bariyer, turnike ve kapı elektroniklerinde de kullanımı mümkün olmaktadır.

Cihazın sahip olduğu en büyük avantajlardan birisi deforme olsa bile fonksiyonlarını yitirmemesidir. Böylece kullanılmış olduğu alandaki güvenliği en üst noktaya çıkartmış olur. Çeşitli sorunların ortaya çıkması söz konusu olmaz.

Yüz tanıma cihazları fazla maliyetli ürünler değildir. Yüz tanıma sistemi cihazın kurulumu ve kullanımı oldukça basittir. Kullanım ömrü uzun olduğu için sürekli olarak değişime ihtiyacı olmaz. Üstelik bakım işlemi de oldukça kolay şekilde tamamlanabilir. Bu tip avantajları ve rahat kullanılabilir olması nedeniyle çok sayıda alanda yerini almış olan bir sistemdir.

Turnike Sistemleri

Turnikeler belediyeler, yerleşim alanları, ticaret merkezleri, iş merkezleri ve benzeri toplu kullanım alanları başta olmak üzere çok sayıda yerde kullanılır. Güvenliği sağladığı gibi giriş ve çıkışları kontrol altında tutma konusunda da yardımcı olan bir sistemdir. Kullanılacak olduğu alana uygun şekilde farklı ebat ve şekillerde üretimleri yapılır. Yere sabitlendiği için dışarıdan gelen darbelere karşı dayanıklıdır ve sökülme riski de bulunmaz. Turnike sistemleri yoğun olarak kullanılan yerlerde bulunuyorsa double olan modeller tercih edilir. Ancak yoğunluk bulunmayan alanlar için tek ayaklı turnikeler tercih edilmektedir.

Sistemler sipariş üzerine farklı boyutlarda ve teknik özelliklerde üretilebilir. Engelli vatandaş ya da çalışanlara uygun modellerin de üretimi günümüzde yapılmaktadır. Böylece giriş ve çıkışlarda herhangi bir sorun yaşanmamış olur. Bunun dışında VIP modelleri de mevcuttur. Bu turnikeler bulunmuş olduğu alana uygun şekilde yapılır ve estetik bir görünüme sahiptir. Turnike sistemi serbest şekilde geçiş sağlayabilecek olduğu gibi şifre, kart, parmak izi ya da yüz tanıma cihazlarının da entegresiyle beraber kullanılabilir.

Dış ortamlarda kullanıma uygun olabilmesi için paslanmaz çelikten üretilirler. Böylece hava şartlarına karşı da dayanıklı hale gelmiş olurlar. Uzun bir süre boyunca bakım ya da değişim yapma zorunluluğu ortadan kalkar. Üstelik üzerine monte edilecek olan cihazlar da kapatılarak dışarıdan gelecek olan zararlara karşı koruma sağlanır.

WC, yemekhane ve duraklarda geçiş kontrolü için kullanılırlar. Turnike sistemi üzerine kurulan cihazlar network ya da comport bağlantısına sahiptir. Bilgisayar üzerine kurulan programlarla cihazlar eşleştirilerek giriş ve çıkışlar kontrol altına alınmış olur.

İş yerlerinde kullanılan turnikeler personellerin kontrol edilebilmesini kolaylaştırır. Bu şekilde mola saatleri ve iş takipleri daha rahat şekilde gerçekleştirilmiş olur. Ayrıca zamandan kazanmaya da yardımcıdır.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.