• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Perkotek kapı dedektörü ve kilit sistemleri

Okunma Sayısı: 1710
Perkotek kapı dedektörü ve kilit sistemleri
Kapı tipi dedektörlerde kişi bir kapı eşiğinden geçer gibi detektörden geçer ve hassaslık ayarına göre üzerinde bulunan metale cihaz tepki verir.

Kapı dedektörü nedir?

Kapı tipi dedektörlerde kişi bir kapı eşiğinden geçer gibi detektörden geçer ve hassaslık ayarına göre üzerinde bulunan metale cihaz tepki verir. Dedektör kişi üzerinde bulunan metalin kişinin hangi bölgesinde olduğunu dedektör tiplerine göre değişken olmak üzere belirler ve hem sesli hem de görüntülü olarak bunu iletir.

Son dönemde oldukça tercih edilen kapı dedektörü insanlar içerisinden geçtiğinde x ışınları gönderir ve ışınlar metalin yerini tespit eder. Böylelikle görevliye uyarı verir. Sıkça gördüğümüz AVM, adliye, emniyet güçleri, kurumsal şirketler ve insan popülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde tercih edilen kapı dedektörü bulunduğu bölgede %100 e kadar güvenlik önlemi sağlar. Geçiş sırasında silah, bomba ve bıçak gibi yoğun metal içeren ürünlere tepki verip tespit edilmesini sağlayan kapı dedektörü bölgenizin üst düzey güvenliğini sağlamak için mantıklı bir seçimdir.

Radyo frekansı ve kızıl ötesi ışınlar gibi çalışma mantığı olan kapı dedektörleri X ışınları sayesinde detaylı tarama yapar ve en iyi sonuçları sizlere sunar. Kapı dedektörleri metal yaydığı frekansları anlama gücüne sahiptir. Güvenlik sorunun ve ihtiyacının her geçen gün arttığı günümüzde kapı dedektörleri gibi üst arama dedektörlerini tercih ederek var olan yada olmayan güvenlik önlemlerinizi en üst seviyeye çıkarabilir, bulunduğunuz bölgenin hakimiyetini ve çok sayıda misafirinizi kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda güvenlik zafiyetini anında çözümleyebilir ve hemen müdahale şansını sizlere sunar.

Kapı dedektörlerinde her kitle için ayrı ayrı güvenlik seviyesi sağlayabilirsiniz. Alarm seviye ve tonlamasını değiştirip insan popülasyonunu kontrol ederken, güvenlik zaafiyeti içeren durumları kısa sürede tespit etme durumu sağlayabilirsiniz. Tek tek üst arama şansınızın olmadığı yoğun hareket olan bölgelerde kitleleri kapı dedektörü içerisinden geçirip gözden kaçacak zafiyetlerin ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Kapı kilidi nedir?

Kapı kilidi, belli bir bölgenin girişine yetki sınırlandırması koymak, geçişlerde düzeni, geçiş kontrolünü ve güvenliği sağlamak amacıyla kullanılan sistemlerdir.

Kapı kilidi ile yapılacak geçişler, giriş ve çıkışların kontrollü olması sebebiyle bulunduğu bölgede güvenliği üst düzeye taşıyacak ve istenmeyen durumların oluşmasını engelleyecektir.

Kapı kilitlerinin kullanılan birçok modeli vardır. Bunlar elektrikli kilitler, elektronik kilitler ve manyetik kilitler olmak üzere ayrılabilir. Kapı kilitlerinin kurulduğu kapının ahşap, cam, metal, demir veya pvc olması önemli değildir. Her kapı modeline kolaylıkla monte edilebilirler. Hangi model kapı kilidi kullanacağınızı belirlemek konusunda özgürsünüz.

Kapı kilidi modellerinden kısaca bahsedecek olursak;

Elektrikli kilitler ve elektronik kilitler, beraberinde kullanılacak yüz tanıma cihazları, parmak okuma cihazları ve kartlı geçiş cihazları gibi diğer tüm personel takip cihazları ile birlikte kullanılabilir. Bu cihazların sıkça kullanıldığı bölgelerde genel olarak kapı kilidi de sıkça tercih edilmektedir.

Bu tip kapı kilitlerini bahsettiğimiz pdks cihazları ile kullandığınız takdirde yerinizden kalkmadan kapıyı açabilir, yetkisi olmayan kişilerin geçiş yapmasını engelleyebilir, kimlerin giriş-çıkış yaptığını görebilir ve aynı zamanda istenmeyen girişleri engelleyebilirsiniz. Tüm bunlar için elektrikli kilit sistemlerini ve elektronik kilit sistemlerini kullanmanız yeterlidir.

Elektrikli ve elektronik kilitlerin montajı da oldukça kolaydır. Kısaca tarif edecek olursa sadece kapınızın sabit olan kısmında bulunan dil karşılığını değiştirmeniz ve kapıyı açabilir olmanız yeterli olacaktır. Bu tip kapı kilidi modellerinde enerji varken kapalı veya tam tersi enerji varken kilitli olmak üzere iki farklı prensipte çalışan model bulunmaktadır. Bir tanesinde enerji yokken kapı kilitli kalacak, yardımcı eleman vasıtasıyla, bu bir buton, parmak okuma cihazı veya yüz tanıma sistemi gibi sistemler olabilir, kilit devresine enerjiyi verecek ve kapı kendini tetikleyerek kilidi açık duruma getirecektir.  Diğer sistemde ise kapı tam tersi bir mantıkla çalışacak ve enerjiyi aldığı anda kendini kilitleyecektir.

Bir diğer kapı kilidi modeli iste manyetik cam kapı kilitleridir. Bu kapı kilitleri cam kapıların kilitlerinin kontrol edilebilmesi maksadıyla kullanılır, Cam kapıların sabit olan kısımlarına monte edilen bu kilit sistemi elektrik verildiği zaman, cam kapıların hareketli kısımlarındaki aparatları, mıknatıs mantığı ile çekerek yapıştırılması şeklinde kullanılır.

Kartlı kapı kilidi nedir?

Kartlı kapı kilidi sistemi, yukarıda bahsedilen kilit sistemlerinde geçiş yetkilendirilmesi, giriş-çıkış kontrolü yapılması amacıyla kullanılır. Bu sistemlerde kart okuyucu cihaza kartı okuttuğunuzda eğer bu kapı için kullanılan karta yetki verildiyse cihaz tetik veriyor ve kapı açılıyor. Eğer kartın yetkisi yok ise geçersiz işlem hatası veriyor ve kapı tetik iletmediği için açılmıyor.

Kartlı kapı kilidi sistemleri bulunduğu bölgenin güvenlik düzeyine üst seviyeye taşır ve geçiş kontrolü sağlar. Kartlı kapı kilidi sistemlerinin online, offline, panelli ve buna benzer birçok çeşidi vardır. Hangisini kullanacağınıza, kullanım amacına bağlı olarak siz karar verebilirsiniz.

Montajının kolaylığı ve bulunduğu bölgeye getirdiği güvenlik seviyesi ile kartlı kapı kilidi sistemleri sizlere güvenli bir ortam oluşturacak ve istenmeyen durumları engelleyecektir.

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.