• BIST 10544.71
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • 19 Mayıs Bayramı Programı Belli Oldu
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • Erkek Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Şarküteri Görevlileri Aranıyor
  • Hat Süpervizörü Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Milli Ağaçlandırma Gününde fidanlar toprakla buluştu

Okunma Sayısı: 968
Milli Ağaçlandırma Gününde fidanlar toprakla buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gününde bin Fıstıkçamı, 500 defne, 500 Servi fidanları toprakla buluştu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü

Milli Ağaçlandırma Gününde fidanlar toprakla buluştu
Akhisar Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gününde bin Fıstıkçamı, 500 defne, 500 Servi fidanları toprakla buluştu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü ağaç dikme etkinliğinde Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü Çağlak Ağaçlandırma alanına Çaltılıçukur mevkiinde fidanları toprağa diktiler.

Akhisar’ın Çaltılıçukur mahallesinde, Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından yapılan çalışmalarla 100. Yılı coşkusuyla 81 il ve 922 ilçede 2023 farklı sahada fidan dikimi hazırladı. Bugünde bu milli ağaçlandırma alanında yapılan törende yılsonuna kadar yaklaşık bin Fıstıkçamı, 500 defne ve 500 servi fidanı dikimi protokol, daire müdürleri, Orman İşletme personeli, öğretmenler, öğrenciler ilk çam fidanları toprağa diktiler.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü törenine Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Hüseyin Borazan, Cumhuriyet Başsavcı vekili Murat Çavuş Küçükkoç, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Galip Kocaman, Daire Müdürleri,  Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Orman işletme personeli tarafından Milli Ağaçlandırma Günü törenine katılan öğrencilere kalem ve şapka dağıtıldı.

Sunuculuğunu Çağlak Orman İşletme Şefi Orman Mühendisi Esma Baykara’nın yaptığı tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törende konuşan Akhisar Orman İşletme Müdürü Yavuz Selim Sağlam;” Sayın Kaymakamım, değerli protokol, kıymetli katılımcılar, sevgili öğrenciler fidan dikim etkinliklerimize hepiniz hoş geldiniz. Ekonomik, Ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla her yıl kutlanan 11 Kasım ‘’Milli Ağaçlandırma Günü’’ bu yıl Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılı coşkusuyla 81 il ve 922 ilçede 2023 farklı sahada 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları tesis edilerek kutlanacaktır. Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk’nde söylediği gibi; “Ormansız bir yurt vatan değildir.” Bugün Cumhuriyet Ormanı tesisimiz için fidan dikim etkinliğimize katılan ve kutlamalarda emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

 Törende konuşan Akhisar Kaymakamı Murat Kütük;” Dün 10 Kasım’dı, bu gün 11 Kasıma denk gelmesi Ulu Önderin vefatının 85. Ci yılının bir gün sonrasında hem onun hatırasına ayriyeten Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına denk gelmesi sebebiyle ulu Önderimiz<zi rahmetle minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimi< ,içinde daha nice 100 yıllar temenni ediyoruz. Atatürk’ün güzel bir sözü olan “Ormansız Bir Yurt Vatan Değildir” Atalarımız, dedelerimiz bu toprakları bizlere vatan yapabilmek için kanlarını canlarını verdiler. Şu anda da aynı durumlar söz konusu olsa ben eminim buradaki bütün vatandaşlarımız ve katılımcılar aynı hassasiyeti gösterirler. Ama bu atalarımızın ve bizlerin kanını canını verdiği bu topraklar maalesef artık erozyonla yangınlarla rüzgârla elimizden akıp gidiyor. Bu topraklar vatan olmaktan birçok olmaya doğru gidiyor. İşte atalarımızın kanlarını verdiği bu toprakları koruyabilmek için çevremize ormanlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Orman yangınlarının yüzde 95’i insan hatalarından kaynaklanıyor. Ormanların yok olmasının yüzde 100 sebebi insan kaynaklı oluyor. O halde biz çevremizi koruyacağız ve çevreye duyarlı olacağız. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesini ne bindiği arabaların güzel olması, ne yaşadığı evlerin güzel olmasıyla ölçülür, bir ülkenin gelişmişlik seviyesi kültür seviyesinin yüksekliği ile belli olur, bir ülkenin gelişmişlik seviyesi, o ülkenin vatandaşlarının çevreye duyarlılığıyla belli olur. Hayvanlara duyarlılığıyla belli eğitim seviyesinin yüksek olmasıyla belli olur. Bizlerde yüksek bir medeniyetin temsilcileri olarak çevremize duyarlı olacağız geleceğimize, toprağımıza sahip çıkacağız. Peygamberimiz diyor ki kıyamet kopuyor olsa ve elinizde bir fidan olsa onu toprağa dikin diyor. O halde Ulu Önder böyle diyor, sevgili Peygamberimiz böyle diyor, biz bu toprakları seviyoruz. O halde yapacağımız tek şey var çevremize, ormanlarımıza, ağaçlarımıza duyarlı olacağız, onları koruyacağız ve çoğaltacağız. Bu programda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yöresel Halk Oyunları gösterisi ve Akhisar Atçı Dostları Derneğinin At gösterisinden sonra  Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ver toprakla buluşturma Şefi Yeşim Utni Berk, fidanların nasıl dikileceğini gösterdi.

Milli Ağaçlandırma Günü törenin sonunda Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü, fidan dikimine katılanlara Tavuklu pilav, ayran ikramında bulundular.




















































































































 

 

 

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.