• BIST 10095.82
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir

Okunma Sayısı: 4365
MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir
Akhisar’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına katılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Konulu Kültürel ve Sportif Etkinliklerde Kros Dalında dereceye giren minik kız ve erkeklere ödüllerini verdi.

MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir
Haber Merkezi

Akhisar’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına katılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”  Konulu Kültürel ve Sportif Etkinliklerde Kros Dalında dereceye giren minik kız ve erkeklere ödüllerini verdi. Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarından sonra MHP Akhisar ilçe Başkanlığına geçen Akçay,  ilçe teşkilatıyla istişare toplantısı yaptı.  Akhisar Zeytin Borsasında incelemelerde bulunan MHP’li Akçay, Galericiler sitesine geçerek galericilerinin sorunlarını dinledikten sonra Akselendi Mahallesini ziyaret ederek Akselendililerin sorunlarını dinledi. MHP’li Akçay’a ziyaretleri boyunca MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, ilçe başkan yardımcıları Osman Çelik ve Emin Akarsu ile ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

29 Ekim’de Akhisar’ı ziyaret MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, saat 9:30’da Kaymakamlıktaki Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına katılarak protokol ile bayramlaştı. Akhisar Kaymakamlığındaki bayramlaşmadan sonra Akhisar Kapalı Spor salonundaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına katılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu kültürel ve sportif etkinliklerde Kros Dalında dereceye giren minik kız ve erkeklere ödüllerini verdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarından Akhisar MHP İlçe Başkanlığına geçen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ilçe başkanı İbrahim Uğurlu ve yöneticilerle istişare toplantısı yaptıktan sonra partililerle sohbet etti.

Zeytin’de Markalaşmaya önem verilmelidir.MHP Akhisar ilçe teşkilatıyla birlikte Akhisar Zeytin Borsasını ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ı Akhisar Zeytin Borsası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Arslan karşıladı. Akhisar Zeytin Borsası ile ilgili MHP’li Akçay’a bilgi veren Arslan, “ Akhisar Zeytin Borsasında imalat düşünülmüyordu. Şu anda imalat yapıldığı için arıtma sorunu yaşanmaktadır. Üniversite hocaları tarafından hazırlanan bir proje ile karasu Akhisar’da arıtılacak ve bu arıtmadan sonra gübre elde edilecektir.  Bu proje Türkiye bir ilk olacaktır.” dedi.   

Zeytin ve zeytinyağı ambalajı yapan bir firmayı ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Zeytin ambalajlarının üzerindeki “ Gemlik Zeytini” ibaresini görünce ambalaj firması yetkililerine bu zeytinler nerede üretiliyor diye sordu. Ambalaj firması yetkilisinin “ bu zeytinler Akhisar’da üretiliyor ancak Gemlik zeytini diye geçiyor. Piyasada Gemlik zeytini diye satılan zeytinlerin yaklaşık yüzde 70’i Akhisar’ üretiliyor.” demesi üzerine MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “ Akhisar Türkiye'nin yeşil zeytin üretiminde yüzde 75’i, sofralık zeytinde yüzde 25, toplam üretimde ise % 8 paya sahiptir. Ülkemiz toplam zeytin ağaç varlığının yüzde 8’i yani 12 milyonu Akhisar’da olup yaklaşık 17 bin çiftçi geçimini zeytinden sağlamaktadır. Pastörize zeytin işleme konusunda da öncü olan Akhisar’daki gıda sanayisinin yüzde 60’ı zeytin üzerine tesis edilmiştir. Önemli olan zeytin üretmek kadar ürettiğini marka haline getirerek pazarlayabilmektedir. Akhisar domat ve uslu zeytini konusunda marka haline gelmiştir. Gemlik zeytini olarak satılan zeytinlerin yüzde 70’i Akhisar’da üretilmektedir. Hiçbir şey yapamıyorsak zeytin ambalajlarının üzerine ‘ Gemlik Tipi Akhisar Zeytini” yazalım. Tüketicilerimiz yedikleri zeytinin Akhisar’da üretildiğini bilsinler ve Akhisar’da üretilen zeytinleri tercih etsinler” dedi.

Kaçak zeytinyağı hem kalitemizi hem de üreticimizi vuruyor.Akhisar Zeytin Borsasında zeytinyağı üretin Başaran Gıda firmasını ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, firma sahibi Mehmet Ali Başaran’dan zeytinyağı üretimi konusunda bilgi aldı. MHP’li Akçay’a bilgi veren Mehmet Ali Başaran, “ Zeytinyağındaki asit miktarı; zeytinin kalitesine, bekleme süresine göre değişir. Bizim ürettiğimiz yağlar çok kalitelidir. Kayıtdışı veya Suriye’den kaçak yollarla getirilen yağlar çok ucuza satılıyor. Bu yağlarla fiyat olarak mücadele edebilmemiz mümkün değil. Suriye’den getirilen yağlar bizim kaliteli yağlarımızla karıştırılarak satılıyor. Bu yurtdışında ülkemizin zeytinyağı imajını olumsuz etkilerken üreticilerimizi de mağdur ediyor. “ dedi. MHP’li AKÇAY’da “ Zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verdiğini ve Araştırma Komisyonu Önergesinde Suriye’den kaçak yollarla gelen zeytinyağı konusunda önlem alınmasını istediğini” söyledi.

Akhisar Galericiler Sitesini ziyaret MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ı Akhisar Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Baykal Şahin karşıladı. MHP’li Akçay’a sorunları ileten Şahin, “Otomotiv bayileri ikinci el arabaları alarak yerine yeni arabaları satıyorlar. Bu nedenle ikinci el araba bulmada sıkıntılar yaşıyoruz. Sigortalı araç satılınca yeniden sigorta yapılıyor. Hatta bazı araçlar için bir ayda üç sigorta yapılıyor. Sigortalı aracın eski sahibi sigorta şirketlerinden parasını alırken sorun yaşıyor. Bazı emlakçılar dükkan açıyorlar. Firmanın adına otomotiv yazdırdıkları için otomotiv satıyorlar, bu da bizleri mağdur ediyor. Ayrıca Otomobilcilerin odası yok. Bir an önce otomobilciler odası kurulmalıdır.” dedi. Baykal Şahin’in açıklamaları not alan MHP’li Akçay, MHP Akhisar ilçe başkan yardımcımız Emin Akarsu Akhisar Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkan yardımcımız. Bu sorunları bize ziyaretimiz öncesinde iletti.  Sizleri ziyaret ederek sorunları bir kez de sizden duymak istedim. Bu sorunlar konusunda çalışma yapacağız” dedi.

Şehit ve gazilerle ilgili çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz.MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar Muharip Gaziler Derneği ve Akhisar Şehit ve Gazi Aileleri Dinlenme Evini ziyaret ederek dernek yöneticileri ve şehit ve gazi aileleriyle sohbet etti. MHP’li Akçay’a çalışmalarından dolayı teşekkür eden şehit ve gazi aileleri, “ Şehit ve gazilerle ilgili kanun tekliflerinizi, önergelerinizi yakından takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz.  Şehit ve gazilerle ilgili çalışmalarınızdan dolayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi ile Manisa ve Balıkesir Şubesinden ödül aldığınızı biliyoruz. Her zaman bizim yanımızda olduğunuzu biliyor ve bundan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Şeref Aylığından kesinti yapılamaz.Akhisar Muharip Gaziler Derneği ile ilgili MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a bilgi veren Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan, “Akhisar’da 253 Kıbrıs, 61 Kore Gazisi vardır. Başka geliri olmayan muharip gazilere asgari ücret tutarında maaş veriliyor. Başka geliri olan muharip gazilerin ise maaşlarının yarısı kesiliyor” dedi. MHP’li Akçay’da, “ Muharip gazilerin aldığı ‘ Şeref Aylığı’ndan kesinti yapılmamasına yönelik kanun teklifi ve önerge verdik. Ancak AKP bu kanun teklifimizi ve önergelerimizi kabul etmemiştir. Şeref aylığı, gazilik, şehitlik gibi kelimelerin anlamını idrak edemeyen AKP, şehitlik ve gaziliğin içini boşaltıyor. Habur’da silah kaçakçılığı yaparken ölen PKK’lılara şehitlik unvanı veriyor. Şeref aylığı adından da anlaşıldığı gibi şereftir. Hiçbir şart altında şeref aylığından kesinti yapılmamalıdır.” dedi.

Türkiye kendi ayağına kurşun sıkıyor.Akhisar’a bağlı Akselendi Mahallesini ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Türkiye, sofralık zeytin üretiminde İspanya’dan sonra ikinci sırada, zeytinyağı üretiminde ise ilk 5 ülke arasındadır.  2002 yılında zeytinyağına verilen destek maliyetin yüzde 16′sını karşılarken 2012′de maliyetin yüzde 11′ini karşılamaktadır.  Yüksek girdi maliyetleri ve yetersiz destekler zeytin üreticilerimizi zarar ettirirken dış rekabette sorunlara neden olmaktadır. Zeytinyağı üretiminin, tüketiminin ve ticaretinin en yaygın olduğu Avrupa Birliği’nde üreticiye kilo başına ortalama 2,3 Avro destek verilmektedir. Türkiye’de zeytine destek verilmezken zeytinyağına kilo başına 70 kuruş destek verilmektedir. Zeytinyağına değil zeytinin kilosuna 70 kuruş destek verilirse zeytin üreticilerinin tüm sorunları çözülür. Tarım Bakanlığı’nın 2009- 2014 hedeflerinden biri de;  Zeytincilikte İspanya’dan sonra Dünya’nın ikinci ülkesi olmaktır.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişikliğe Dair Kanun Tasarısı”nın 4. maddesi ile zeytin alanlarında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izniyle, tesisler yapılabileceği hükmü getirilmektedir. Tasarıyla, 25 dönümden küçük zeytinlikler “sıradan” arazi kabul edilecek. Türkiye’deki zeytinliklerin ortalama büyüklüğü 10 dönümdür. Özellikle yeni oluşturulan zeytinlikler 10 dönümden küçük ölçektedir. Tasarıyla zeytin alanlarının çok büyük bölümü madenciliğe ve enerji yatırımlarına açılacaktır. Zeytinlik alanlarında konut, AVM inşa edilebilecek. Alanlar TOKİ’ye tahsis edilebilecektir.” dedi.  

MHP’li Akçay sözlerin şöyle devam etti: “Belediye yerleşim sınırı bazlıdır. Ancak Büyükşehir Kanunu İdari sınır bazlı hazırlanmıştır. Köylerin tüzel kişiliği vardı. Köy muhtarları arazi alabiliyor, kiralayabiliyor, satabiliyor, borçlanabiliyordu. Büyükşehir Kanunu ile köylerin tüzel kişiliği bitmiştir. 30 Mart 2014 seçimler öncesinde Akselendi’de belediyemiz vardı. Şimdi hizmetleri Manisa Büyükşehir ve Akhisar Belediyesinden bekliyorsunuz. Akselendi’nin kapatılması kadar yanlış bir şey yoktur. Bu hükümet 62 inci hükümettir. Yani 1923 yılından beri 61 hükümet gitti, 62 incisi geldi. Ancak devletimiz bir tanedir. Bu gün iktidar olan AKP kendisini hükümet değil devlet sanıyor. Devletin temelleriyle oynamaya çalışıyor. PKK ile pazarlık masasına oturuyor. Kobani olayları diye yaşanan rezaletleri hepiniz gördünüz. Bu gün kötü olan ekonomi yarın düzelebilir. Ancak birlik ve beraberliğimizi, devletimizi kaybedersek biz de Suriyeli mülteciler gibi oluruz. Bu nedenle ülkemize, devletimize, milletimize, bayrağımıza, dilimize sahip çıkalım. Ülkeyi böldürmeyelim. PKK ile pazarlık masasına oturan AKP’ye 2015 seçimlerinde güzel bir ders verelim.” dedi.

MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir
MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir
MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir
MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir
MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir
MHP’li Akçay; Akhisar Zeytinciliğin Merkezidir

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.