• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Manisa Yeni Otoparkına Kavuşuyor

Okunma Sayısı: 2792
Manisa Yeni Otoparkına Kavuşuyor
Manisa Belediyesi’nin Emekliler Parkı Otoparkı altında projelendirdiği 400 araçlık otoparkın temeli, gerçekleştirilen görkemli törenle atıldı.

Manisa Yeni Otoparkına Kavuşuyor
Haber Merkezi 

Manisa Belediyesi’nin Emekliler Parkı Otoparkı altında projelendirdiği 400 araçlık otoparkın temeli, gerçekleştirilen görkemli törenle atıldı. Manisa’da ayakları yere basan projelerle hizmetler yürüttüklerini ve kentin önemli sorunlarını bir bir ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kendimiz için değil, kentimiz için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah çalışmaya da devam edeceğiz. Temelini bizler attık, inşallah açılışını da aynı coşku ile yapmak bizlere nasip olur” dedi 

Kentte dev projeleri bir bir hayata geçiren Manisa Belediyesi, açılış ve temel atma törenlerine Emekliler Parkı Otoparkı ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen temel atma törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Funda Solak, Taner İçöz, Türkan Köroğlu, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye başkan adayları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Manisa Şehzadeler Mehteri konseri ile renklenen temel atma töreninde, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalıların alkışları arasında tören alanına ayak bastı.

Borç batağından borcu olmayan belediyeye

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün Manisa Belediyesi ailesi ve bu aileye destek veren siz değerli Manisalılar için önemli bir gün. Çünkü onlarca temel atma ve açılış törenimizde sizlerin karşısına gururla çıktık. Bugün de kat be kat artan heyecanımızı ve mutluluğumuzu sizlerle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Evet, mutluyuz. Çünkü Manisa Belediyesi’nin 4 sene 10 ay önceki koma halindeki içler acısı durumunu bugün aranızda gördüğünüz başkan yardımcılarım, meclis üyelerim, daire müdürlerim ve personelim ile aşarak çok şükür bugünlere geldik. Birlikte geçtiğimiz dar boğazın ardından, bugün önce Yüce Allah’ın izni ve bizlerin gayretiyle; refah içerisinde, kasasında parası bulunan, her yıl bütçe gerçekleşmesinde rekor üstüne rekor kıran ve ödenmemiş bir kuruş borcu olmayan bir belediye haline geldik” dedi.

Belediyenin malını kendi malımız gibi koruduk

2008 yılında 65 milyon TL olan Manisa Belediyesi bütçesini 2013 yılı itibariyle 194 milyon TL’ye getirdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Göreve geldiğimizde Manisa Belediyesi’nin üzülerek komada olduğunu söylemiştik. Bugün ise geride bıraktığımız 4 sene 10 ay içerisinde yapılan yatırımlara bir yenisini ekleyerek kentimize dev bir hizmet daha kazandırıyoruz. Şimdiye kadar yapılanları elbette tek tek saymaya vaktim yetmez ancak “Manisa Değişiyor” sloganıyla çıktığımız yolda, Manisa’nın yaşadığı değişimin artık herkes farkında. Biz çıktığımız bu yolda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimi ilke edineceğimizi söyledik, öyle de yaptık. Belediyenin malını, kendi malımız gibi koruduk, kolladık. Kendi kendine yeten bir belediye olacağımızın sözünü verdik ve yerine de getirdik. Hasretle hizmet bekleyen mahallelere hizmet götürdük. Vatandaşımızın isteğini emir kabul ettik. Gittik, sorunları yerinde gördük. Sokak sokak, karış karış Manisa’yı gezerek, halkımızın elini sıkıp, gözlerine bakarak dertlerini dinledik” dedi.

Muhalefet belediyesi olmamıza rağmen çöp sorununda sona geldik

Manisa Belediyesi’nde göreve gelir gelmez yılların biriktirdiği sorunları da kucaklarında bulduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Ama beni ve ekibimi tanıyan Manisalılar iyi bilir, biz zordan korkmayan bir ekiple yola çıktık. “Otuz yıldır bekleyen çöp sorunu” dediler, çözüm ürettik, prosedür neyse uygulayıp, devletin onayına sunduk. Bizden önceki yönetim iktidar partili olmasına rağmen, yani devlet desteğini kolayca kullanabilme imkânına sahip olmasına rağmen çözemediği çöp sorununa bir muhalefet partili belediye olarak çözüm getirdik. Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni Manisa’ya yapmak için girişimleri başlattık. Resmi yazışmalarımızı tamamladık. Hatta çöp alanı olarak uygun bulunan alana yaklaşık 5 kilometrelik yol bile yaptık. Ama seçim yarışından olsa gerek bazıları bunu görmezden geldi. Görmezden gelmekle kalmayıp Manisa halkına çöp konusundaki vaatlerini anlatmaya başladılar. Hatta bu vaatlerinin içine tıbbi atık bertarafına yönelik tesis yapacaklarını söylüyorlar. Unutanlara hatırlatın lütfen, Manisa Belediyesi bundan 2 yıl önce Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi’ni inşa etti, son teknolojiyle donattığı tesiste İzmir’in bile tıbbi atığını bertaraf ediyor. Lütfen vaatler sıralanırken bunları hatırlatın. Ben çeşitli platformlarda kendilerine sorduğum soruları hatırlatıyorum ama sayın yetkililerden hala cevap gelmiyor. Çöp konusunu yap-işlet-devret modeliyle yapacaklarını söyleyenler bir de ton başına maliyetin ne olduğunu, vatandaşın cebinden ne kadar alacaklarını açıklasınlar diyorum. Ama yanıt yok! Buradan bir kez daha sesleniyorum; lütfen vaatlerinizi anlatırken, vatandaşa söylemek istemediğiniz ton başına maliyeti de açıklayın ki gerçekler tüm Manisa halkı tarafından bilinsin” diye konuştu.

Asla pes etmedik, pes etmeye de niyetimiz yok

Manisalıların bu zamana kadar muhalefet belediyesi olmalarından kaynaklanan sorunlarının yakın takipçisi olduğunu da sözlerine ekleyen Ergün, “Hele Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda yaşadıklarımızın tamamen ‘Manisa Belediyesi artık hizmet yapmasın, Cengiz Ergün yatırımlarını durdursun’ demeye getirildiğinin herkes farkında. 2012 ve 2013 yılında Belediye Başkanı’na kredilenme yetkisi veren Belediye Meclisi, 2014 yılı başında yetkinin güncellemesine gelince ‘hayır’ diyerek, Manisa halkı için yapımı devam eden projelerimize ket vurmaya kalktı. Ama biz asla pes etmedik, pes etmeye niyetli de değiliz. Hele hele hizmetleri siyasete karıştırmaya kalkanlara asla prim vermeyiz. Bizim önümüze set çekmeye çalıştılar diye halkımızı hizmetlerden mahrum bırakmayız. Kent Park, Kumludere Peyzaj Düzenlemesi, Bozköy Deresi Yanı Yeni Yaşam Alanı, Ulutepe Caddesi Düzenlemesi, Akmescit Deresi Üst Kapama ve Çevre Düzenlemesi, biri Kenan Evren Sanayi Sitesi içerisinde diğeri Spor Lisesi önünde olmak üzere 2 adet futbol sahası gibi hizmetlerimizin çalışmalarında sona gelirken, Allah’ın izniyle Yeni Oto Terminal Binası’nı çok yakında hizmete açacağız. Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nun, belediye meclisinde yapımı reddedilen, inşaatına 1 ay önce başladığımız Oda ve Dernekler Hizmet Binası’nın temelini atacağız. Kısacası her türlü dedikoduya karşın biz işlerimizle, hizmetlerimizle konuşulmaya devam edeceğiz” dedi.

Otopark, bugünün olduğu kadar dünün de sorunu

Ayakları yere basan söylemlerle bugünlere geldiklerini, bu söylemlerini eylemlere dönüştürerek dev projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’ndan Atatürk Gençlik Merkezi’ne Fikri Bayrıl ve Mümin Özkasap Spor Tesisi’nden, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatük Sergi Salonu’na Yeni Mezarlık Hizmet Binası, Toplu Ulaşım Depolama Alanları, Ulaşımda Dönüşüm Projesi gibi saymakla bitiremeyeceğimiz hizmetlerin hem temel atmalarında hem açılış törenlerinde sizlerle birlikte olduk. Allah nasip etti; bugün de Emekliler Parkı Yeraltı Otoparkı’nın temel atma töreninde huzurlarınıza çıktık. Yeraltı otoparkına ilişkin de kısa bir bilgi vermek isterim. Bilindiği üzere otopark sorunu bugünün olduğu kadar asıl dünün sorunudur. Manisa’nın imar planlarının yapıldığı dönemlerde geleceğin doğru planlanamamasından kaynaklanan bir sorun olarak karşımızdadır. Büyüyen Manisa’nın ihtiyaçlarına cevap verecek otopark projesi için uygun gördüğümüz Emekliler Parkı için yaklaşık 2 buçuk yıl gibi bir prosedür süreci geçirdik. Belediyeye ait olan ama tapusu bulunmayan bu alanın önce tapusunu çıkartarak attığımız adımlarla çok şükür bugünlere geldik. Anıtlar Kurulu buranın SİT alanı olduğunu ve altından tarihi eser çıkabileceğini söyledi. Ardından bu ihtimali göz ardı etmeyerek, 8-9 ay kazı çalışmaları yaptık. Herhangi bir bulguya rastlanılmaması üzerine proje onaylarına müteakip 26 Nisan 2013 tarihinde ihalesini gerçekleştirdik” diye konuştu.

3 yıldır çalıştığımız otoparkı yeniymiş gibi vaat ediyorlar

Emekliler Parkı Otoparkı’nın 400 araçlık, 210 gün iş süreli ve 8 Milyon 260 Bin TL maliyetiyle Manisa Belediyesi’nin dev projeleri arasında yerini aldığını kaydeden Başkan Ergün, “Tabii ki bu otopark sorununa çözümlerden sadece bir tanesi. Bu konuda da birileri çıkıp Manisa’ya tam otomatik katlı otopark yapacağının vaatlerini veriyor. Bizim 3 yıldır bu konuda çalıştığımızı hatırlatmak istiyorum. Kendilerinin görmezden geldiklerini siz değerli Manisa halkı gayet iyi biliyor ama onların unuttukları bir şey daha var; Subay Lojmanları’nın bulunduğu alana yapacağımız Tam Otomatik Katlı Otopark’ın prosedür sürecini geçirdik ve ihalesini de gerçekleştirdik. Subay Lojmanları’nın yıkımı tamamlandı. O alan karşılığında Batıkışla içinde Karargâh ve Er Pavyonları’nın yapımını tamamladık. Yani süreç tüm hızıyla işliyor. Fakat çıkıp hala tam otomatik katlı otopark sözleri veriliyor. Keşke bizler gibi Manisa’mız için atılan her adımın, yapılan her yeni yatırımın arkasında olsalardı. Olmamaları onların tercihi ama bizler halkımızın her şeyin farkında olduğunu biliyor, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışımızdan ayrılmıyoruz. Allah bize Emekliler Parkı Yeraltı Otoparkı’nın temelini attığımız bu güzel gün gibi, inşallah Tam Otomatik Katlı Otoparkımız’ın da temelini atmayı nasip eder” dedi.

Kentimiz için çalışmaya devam edeceğiz

Sözlerini ekibine teşekkür ederek tamamlayan Başkan Ergün, “Sözlerime burada son verirken, Emekliler Parkı Otoparkı projelendirmesinde ve tüm zorlu süreçlerinde yılmayan, yağmur çamur demeden Manisa’ya hizmet aşkı ile çalışan tüm belediye personelime ve bugün bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum. Şunu buradan bir kez daha söylemek istiyorum; biz kendimiz için değil, kentimiz için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah çalışmaya da devam edeceğiz. Temelini bizler attık, inşallah açılışını da aynı coşku ile yapmak bizlere nasip olur” dedi.

Kentin kaynaklarını kentli için kullanırız 

Başkan Ergün’ün ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay söz aldı. Manisa Belediyesi’nde ortaya konan projelerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Akçay, 2009 yılında göreve seçilen Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bugün de arkasında ve kefili olduklarını söyledi. Akçay’ın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz kürsüye davet edildi. Belediyeciliği bir aşkla yaptıklarını ve tüm Türkiye’de Milliyetçi Hareket Parti’li belediyelerin tüm kesimlere sahip çıkan ve sosyal belediyecilikte diğer partilerden hep bir adım ötede çıktığını belirten Durmaz, “Biz kentin tüm kaynaklarını kentli için kullanırız. Manisa Belediyesi de bu olgularla hizmetlerini sürdürüyor. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Temele nazar boncuğu 

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde otoparkın temeline ilk harcı MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün ve protokol üyeleri birlikte döktü. Daha sonra otoparkın yapılacağı temel alanına geçildi. Kesilen kurbanlar eşliğinde temel bölgesini inceleyen protokol üyeleri, temel harcına nazar boncuğu attılar. Temel atma törenine Manisalılar büyük ilgi gösterdi.

























  • Yorumlar 6
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.