• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Manisa Vasili Ünlü, Ocak ve Şubat ayları çalışmaları açıkladı

Okunma Sayısı: 844
Manisa Vasili Ünlü, Ocak ve Şubat ayları çalışmaları açıkladı
Manisa Vasili Enver Ünlü, Ocak ve Şubat aylarında Manisa ilindeki Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma İl Alay Komutanlığının çalışmalarını açıkladı.

Manisa Vasili Ünlü, Ocak ve Şubat ayları çalışmaları açıkladı

Haber Merkezi

Manisa Vasili Enver Ünlü, Ocak ve Şubat aylarında Manisa ilindeki Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma İl Alay Komutanlığının çalışmalarını açıkladı.

Vali Ünlü; “Kıymetli Manisalılar, İçişleri Bakanlığımız, ülke genelinde huzur ve güven ortamının devamını sağlamak amacıyla başlatmış olduğu çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Türkiye’nin huzuru için; asayiş, terör ve narkotik olaylarına karşı önleyici ve caydırıcı tedbirleri almak, suç işleme amacındakileri engellemek, aranan şahısların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi, trafik uygulamaları konularında çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir. Bu çalışmaların temel hedefi, vatandaşlarımızın her zaman ve her yerde güvenlik güçlerinin varlığını hissederek güvende olmalarını sağlamaktır.

Halkımızın huzur ve refahını tehdit eden terör örgütleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, kaçakçılar, asayişi bozanlar başta olmak üzere tüm karanlık odaklarla Manisa’mızda da mücadele edilmektedir. Bu çalışmalarla, halkımızın güvenlik endişeleri azaltılarak yaşam kalitelerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.

Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyen herkesle mücadelemiz aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir. Emniyet ve Jandarma Teşkilatımız ile birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada özveriyle 7 gün 24 saat çalışmaya devam edeceğiz.

Bu kapsamda, 2024 Ocak ve Şubat aylarında ilimizde yapılan bazı çalışmalarla ilgili bilgi paylaşmak istiyorum. İlimizde 2024 Ocak ve Şubat aylarında 896 bin kişi sorgulanmış, 6 bin 395 kişi yakalanmış, 489 şahıs gözaltına alınmış, 439 şahıs tutuklanmıştır. Güvenlik birimlerimizce yapılan çalışmalarda yakalaması bulunan ve aranan bin 118 şahıs da yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Şahıs sorgulama işlemlerinde geçen yılın aynı dönemine göre % 66 oranında artış yaşanmıştır.

Yine aynı dönemde ilimizde 696 yaralamalı kaza meydana gelmiş, bu kazalarda bin 90 kişi yaralanmıştır. Ayrıca meydana gelen 10 ölümlü kazada ne yazık ki12 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kazalarda yaralanan ve ölen vatandaşlarımızın sayısı geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 10 artış göstermiştir. Bu sebeple vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak, trafik kazalarının önüne geçmek, sürücü ve yolcuları bilgilendirmek, kurallara uymayanları tespit ederek gerekli işlemleri yapmak üzere trafik ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler sonucunda;

312 bin 135 araç sorgusu yapılmış, 2 bin 595 araç trafikten men edilmiştir. 56 bin 58 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 3 bin 626 yolcuya emniyet kemeri bilgilendirmesi yapılmış, 8’i otobüs şoförü olmak üzere 854 araç sürücüsüne toplam 665 bin TL idari para cezası uygulanmıştır. Araç sorgulamalarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17’lik artış gerçekleşmiştir.

Bizler için önemli hususlardan bir tanesi de çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarına devam ederken güvenli bir ortamda olmalarını sağlamak. Çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde okullarına gidebilmeleri amacıyla okullarımız ve çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup ayrıca okul servislerine yönelik denetimlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 496 okulda görevli kolluk kuvveti sayısı 286’dır. Okul servisi denetimlerinde ise 2 bin 671 araç denetlenmiş olup kurallara uymadığı tespit edilen 349 araca işlem yapılmıştır.

Bir diğer önemli başlığımız ise uyuşturucu tacirleri ile mücadeledir. Bizler, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu uyuşturucu tacirlerine zehirletmeyeceğiz.

Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Manisa’da zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz, her daim enselerindeyiz. Zehir tacirleriyle mücadelede 2024 Ocak-Şubat döneminde 381 narkotik operasyonu yapılarak, yapılan çalışmalarda 1 milyon 389 bin 192 adet narkotik ilaç, yaklaşık 9 milyon adet dolu ve boş makaron, 2 kilo 523 gram Metamfetamin, 541 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Zehir tacirlerine yönelik operasyonlarımızda geçen yılın aynı dönemine göre %30 oranında artış görülmektedir. Yine Manisa’nın huzuru, Türkiye’nin huzuru için eli kanlı terör örgütlerine yönelik operasyonlarımız devam etmektedir. İlimizde FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik yapılan 31 operasyonda 83 şahıs yakalanmış, 13 şahıs tutuklanmıştır. Yapılan terör operasyonlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29’luk artış meydana gelmiştir.

7 gün 24 saat boyunca şehrimizin her köşesinde görev yapan güvenlik birimlerimiz asayiş operasyonlarında ise 243 adet ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve kuru sıkı silah, 3 bin 873 adet farklı şekillerde fişek ele geçirmiştir. Kaçakçılık operasyonları kapsamında ise ilimizde 68 operasyonda, 677 kilo tütün, 4 bin paket sigara, 20 şişe alkol, 6 bin litre alkol, 2703 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir.

Ayrıca tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonlarda 152 adet tarihi eser ve 237 adet sikke yakalanmıştır. Kaçakçılık operasyonları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artış göstermiştir. Doğrudan ya da dolaylı olarak menfaat temin etmek üzere yasal olmayan yollar kullanılarak ülkeye yabancı kişilerin sokulması, ülke vatandaşlarının ya da yabancı kişilerin başka bir ülkeye çıkarılması kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda ise İlimizde 14 Göçmen Organizatörü ve 21 Göçmen Kaçağı yakalanmıştır.

Kadınların ve çocuklarımızın maruz kaldığı veya kalabileceği sözlü, fiziksel şiddet ve taciz gibi eylemler karşısında onları korumak üzere devlet olarak her zaman yanlarındayız.  Bu amaçla şiddet olaylarında olaya hızlıca müdahale edebilmemizi sağlayan KADES uygulaması hakkında da 6 bin 112 kadına bilgi verilmiştir. Bu bilgiler ışığında Manisa’mızda huzuru ve asayişi tehdit eden tüm odaklarla mesai mefhumu gözetmeksizin, yılmayan bir azim ve kararlılıkla mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu vesile ile Manisa’mızın huzuru, bölgemizin huzuru ve Türkiye’nin huzuru için emek sarf eden bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

dsc_6040.jpgdsc_5426.jpg

              

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.