• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Manisa 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Kürtaj Sonrası Adet Düzeni

Okunma Sayısı: 4435
Kürtaj Sonrası Adet Düzeni
Uzmanlık alanı ne olursa olsun iyi bir doktor seçmek her birey için en çok önem verilmesi konuların başında gelir.

Kürtaj Sonrası Adet Düzeni

Uzmanlık alanı ne olursa olsun iyi bir doktor seçmek her birey için en çok önem verilmesi konuların başında gelir. Gerek fiziksel gerek ruhsal sağlık söz konusu olsun, her biri çok önemlidir ve kişinin genel sağlığı bunların birlikteliğinin bir ürünüdür. Bu nedenle hizmet alınmak istenen alanın ne olduğundan bağımsız bir şekilde alanında uzman ve deneyimli doktorlara ulaşmaya çalışılmalıdır. Güzel haber bunu başarmanın Medyland sayesinde artık çok kolay olduğudur. Online randevu platformu Medyland tıbbın her alanında uzman ve deneyimli doktorların buluşma noktasıdır. Kürtaj Ankara ve terapi Ankara örneğinde olduğu gibi ihtiyaç duyduğunuz uzmanlık alanına ve lokasyonunuza göre özelleştirilmiş aramalar yaptıktan sonra Medyland üzerinden seçtiğiniz doktordan randevunuzu ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Kürtaj farklı yaş gruplarındaki kadınların çeşitli nedenlerle sık başvurdukları bir yöntemdir. Çoğu kişi kürtajı yalnızca istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması amacıyla uygulanan bir prosedür olduğunu düşünse de, kürtaj uygulamasın pek çok farklı nedenle başvurulabilir. Kürtaj yaptıran kadınlar tarafından en çok merak edilen konuların başında ise kürtajdan sonra adet gelir. İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması amacıyla uygulanan kürtaj işleminde her ne kadar gebelik tahliye edilse de, gebelik hormonlarının normale dönmesi için belirli bir zamana ihtiyaç vardır ve bu sürede hamilelik hormonlarının etkisi bir süre daha devam edebilir. Bu nedenle kürtajdan hemen sonra adet görülmesi söz konusu olamayabilir. Hormonların ne zaman normal değerlere döneceği, gebeliğin kaçıncı haftada sonlandırıldığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Kürtaj işleminden sonraki ilk adet kanaması genellikle uygulamadan 30 ila 35 gün sonra olur. Bu durumda kadının normal adet periyodunda meydana gelen 7 ila 10 günlük gecikme olağan bir durum olarak kabul edilir. Kürtajdan sonra bir miktar kanama görülmesi olağan olsa da, bunun adet kanaması olmadığı unutulmamalıdır. Bu kanama, rahim içinde kalan dokuların dışarı atılması yoluyla rahmin kendini yenilemesini sağlar. Kürtajdan sonra kanama hemen ya da 3 ila 4 gün içinde başlayabilir. Bazı kadınlarda ise kürtaj sonrası kanama hiç görülmemekte olup bir süre sonra normal adet kanaması meydana gelir.

Kürtajdan sonraki kanama normal şartlar altında 1-2 hafta devam edebilir. Bazı kadınlarda kanama sona erdikten sonra bir miktar daha kanama görülmesi söz konusu olabilir. Normal adet kanamasının yeniden başlamasına kadar geçen sürenin içerisinde görülen lekelenmeler de olağan bir durum olarak kabul edilir. Kürtajın ardından yaşanan kanama genellikle kahverengine yakındır. Rahim içi dokular atıldığından kanamada bir miktar pıhtı görülebilir. Bu durum, ağır ve uzun süreli bir kanama olmaması halinde olağandır.

Kürtajdan sonra ilk adet kanaması genellikle 4 ila 6 hafta içinde yaşanır. Kürtaj işlemi yapıldığı sırada hamileliğin ne kadar ileri olduğu, normal adet döngüsünün başlama süresini doğrudan etkiler. Bunun nedeni, hamilelik hormonlarının vücuttaki etkisinin gebelik haftasına bağlı olarak bir süre daha sürdürebilmesidir. Diğer yandan kürtaj işleminin üzerinden 8 hafta geçmiş ve ilk adet kanaması hala görülmemişse doktora başvurulması gerekir.

Kürtaj işleminden sonraki adet kanaması genellikle normal zamanlardaki adet kanamasına göre daha uzun, daha kısa ya da normale göre daha yoğun olabilir. Bu durum, rahim içi dokuların temizlenmesinden kaynaklanır. Diğer yandan kötü kokulu bir kanama varsa, enfeksiyon habercisi bir durum olabileceği göz önünde bulundurularak mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Ayrıca kürtajdan sonraki ilk adet kanaması normale oranla biraz daha sancılı olabilir. Buna ek olarak meydana gelen fiziksel ve hormonal değişikliklere bağlı olarak kas ağrısı, baş ağrısı, huzursuzluk, yorgunluk ve şişkinlik gibi belirtiler meydana gelebilir.

Sayfa: https://www.medyland.com/kurtaj/ankara

Kürtaj Sonrası Cinsellik

Kürtajdan sonra enfeksiyon oluşunu engellemek ve sağlıklı bir iyileşme sürecini desteklemek için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, doktorun belirttiği süre boyunca cinsel ilişkide bulunmamaktır. Bu süreçte önerilen genellikle 15 gün boyunca cinsel ilişki yasağıdır. Diğer yandan bu süre kanamanın durmasına bağlı olarak kişi özelinde değişiklik gösterebilir.

Sayfa: https://www.medyland.com/terapi/ankara

Kürtaj sonrası cinsel ilişki yasağının diğer bir nedeni, uygulamanın ardından rahim ağzının enfeksiyona açık bir halde olmasıdır. Bu yasağa uyulmadığında vajina ağzında yer alan ve enfeksiyona neden olma riski bulunan bakterilerin ve mikropların rahim içine ulaşması riski doğar. Enfeksiyon oluşumu, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu tür istenmeyen durumları önlemek için, kürtaj sonrası cinsel ilişki yasağına uymak opsiyonel değil zorunlu bir durumdur.

Kürtajdan sonra kanama genellikle 10 günde sona erse de, rahim ağzının tam olarak kapanmamış olması riski dolayısıyla cinsel ilişkide bulunmak için 15 gün beklenmesi önerilir. Kürtajın ardından cinsel ilişki sırasında mutlaka kondom kullanılmalıdır. Rahim içi dokularda tam iyileşme sağlanması için bu süreçte mikrop kapmaya neden olabilecek her tür durumdan uzak durulmalıdır.

Kürtajdan ortalama 2 hafta sonra yumurta oluşmaya başlayacağı için, bu süreçte korunmasız cinsel ilişkide bulunmanın yeni bir gebelik riskine neden olabileceği gerçeği göz önünde bulundurulmalıdır.

Site: https://www.medyland.com

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.