• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Manisa 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Kız öğrenciler sömestr tatilinde erkek yurdunda kalacaklar

Okunma Sayısı: 5012
Kız öğrenciler sömestr tatilinde erkek yurdunda kalacaklar
Okulların sömestr tatiline girmesiyle yaklaşık 25 kız öğrenci için Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akhisar’da beş tane kız pansiyonu varken 25 kız öğrencinin sömestr tatilinde barınmaları için Akhisar’daki bir erkek öğrenci yurdunu görevlendirmesini

Kız öğrenciler sömestr tatilinde erkek yurdunda kalacaklar
Akhisar haber Ajansı-AHA
 

Okulların sömestr tatiline girmesiyle yaklaşık 25 kız öğrenci için Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akhisar’da beş tane kız pansiyonu varken 25 kız öğrencinin sömestr tatilinde barınmaları için Akhisar’daki bir erkek öğrenci yurdunu görevlendirmesini doğru bulmadıklarını belirten Akhisar Türk Eğitim-Sen İlçe temsilci başkanı Cihan Küçükaydın, lokalde basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen İlçe temsilci başkanı Cihan Küçükaydın, yönetim kurulu üyeleri İlker Akın, Selçuk Baysal, Senai Yavuz ve Manisa Şube sekreteri Kudret Aktaş'ında katıldığı basın açıklamasını Cihan Küçükaydın okudu.

Cihan Küçükaydın'ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;"

                                             Basına ve Kamuoyuna,

Değerli basın mensupları 18 Ocak 2018 Cuma günü,yani dün tüm Türkiye’de 18 milyona yakın öğrenci ve 1 milyon öğretmen sömestr tatiline başladı. Sizlerin aracılığı ile öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dilerim.  Okullarımızda öğretmen ve öğrenciler dışında çalışanlar (idareci, memur ve yardımcı hizmetler kadrosu) görevlerinin başındalar. Öğrenciler tarafından müracaat olan okullarda ve dershanelerde, Üniversiteye hazırlık kursları devam ediyor. Bu bağlamda pansiyonlarda kalan öğrenciler sömestr tatilinde pansiyonların kendilerine barınma ve yeme içme hizmeti versin diye müracaatlarda bulunur ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü uygun bir pansiyonun açık kalmasına ve öğrencilere hizmet vermesine karar verir. Bütün bunlar en doğru olandır ve olması gerekendir yıllardır da böyle olmaktadır. Ancak bize gelen haber ve duyumlara göre dün Akhisar’da akla, mantığa uymayan ve nasıl böyle bir uygulamaya gidilebilir aklımızın almadığı bir olay yaşandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Akhisar’da beş tane kız pansiyonu varken yaklaşık 25  kız öğrencinin sömestr tatilinde barınmaları için Akhisar’daki bir erkek öğrenci yurdunu görevlendiriyor. Bu görevlendirmeden okul idaresi önceden bilgilendirilmemiş. Yurtta barınan ve tatile giden öğrencilerin kişisel ve özel eşyaları pansiyonda. Bu pansiyon Akhisar’ın fiziki şartlar olarak en eski pansiyonu,pansiyonun bahçesi yok. Bütün bunlara rağmen yönetici ve yetkililere kendilerini her konuda yetkili sayan üçüncü şahıs ve kurumlara sormak istiyorum.

Fiziki olarak erkek öğrencilerin kullanımı için hazırlanmış bu pansiyonda kız öğrencilerin barınması için önceden hazırlık yapılmış mıdır ? Yapılmadıysa hangi akıl ve vicdan buna razı olabilir? Erkek öğrencilerin tuvaleti,banyosu,yatağı, yastığı ve battaniyelerinde kız çocuklarının barınmasına izin verilebilir mi? Bu doğru mudur? İdarecilik ben yaptım oldu demek midir? Aynı şekilde erkek öğrencilerden pansiyon için müracaat eden öğrenciler var mıdır? Bu öğrenciler pansiyon olmadığı için geri çevrilmiş midir? Erkek öğrencilere neden pansiyon hizmeti verilmemiştir? Ülkemizde  ekonomik kriz olduğu ve tasarruf tedbirleri uygulandığı  bunun için erkek öğrencilere hizmet verilmediği gerekçesi doğru mudur?

18 Ocak günü yurtta kalmak için belirlenen pansiyona kız öğrenciler gelmiş midir? Bu öğrenciler pansiyona alınmış mıdır? Alınmadıysa nerede kalmışlardır? Başka bir pansiyonda kaldılarsa o pansiyonlarda görevlendirme ve gerekli hazırlıklar yapılmış mıdır? Biz bu soruların ve sorulacak diğer soruların cevaplarını biliyoruz. Beş tane modern kız pansiyonu varken neden erkek pansiyonlarında ısrar edilmektedir merak ediyoruz. Amacımız hiçbir kişi yada kurumla husumet yaşamak ya da  onları yıpratmak değil. Biz Türk Eğitim-Sen olarak doğruyu savunmak için varız. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Hiç kimse bu uyarımızı yanlış anlamasın ve arkasında art niyet aramasın. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Kendi çocuklarımıza yapılmasını  istemediğimiz hiçbir uygulamanın öğrencilerimize de  uygulanmasını istemeyiz ve rıza göstermeyiz. Yetkililerin dikkatine kamuoyu ve basının bilgisine. Saygılarımla.

                                                                                  Cihan Küçükaydın

                                                                                     Türk Eğitim-Sen

                                                                                  Akhisar Temsilcisi


kmo_1415.jpgkmo_1416.jpgkmo_1417.jpgkmo_1418.jpg

  • Yorumlar 7
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.