• BIST 9992.4
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Manisa 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Görmezden Gelmeyin Kampanyası Başladı

Okunma Sayısı: 1936
Görmezden Gelmeyin Kampanyası Başladı
Yaklaşık beş yıldır Suriye İnsani Yardım Operasyonu’nu yürüten ve bu güne kadar milyonlarca Suriye vatandaşına yardım elini uzatan Türk Kızılay'ı “Görmezden Gelmeyin” sloganıyla yeni bir kampanya başlattı.

Görmezden Gelmeyin Kampanyası Başladı
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Yaklaşık beş yıldır Suriye İnsani Yardım Operasyonu’nu yürüten ve bu güne kadar milyonlarca Suriye vatandaşına yardım elini uzatan Türk Kızılay'ı “Görmezden Gelmeyin” sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı, kış nedeniyle zor günler geçiren Suriyelilerin içinde bulunduğu duruma işaret ederek, hayırseverlerin dikkatini çekebilmek. Gerek ülkelerinde çatışmaların gölgesinde, gerekse ülkemizde kendi imkanlarıyla yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin içinde bulunduğu durumu yeniden hatırlatmak için hazırlanan “Görmezden Gelmeyin” kampanyası başlatıldı.

 

Türk Kızılay'ı Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen, Akhisar Haber Ajansını ziyaret ederek, Türk Kızılay'ı “Görmezden Gelmeyin” sloganıyla tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı. Orhan Çeçen;" 2011 Mayıs tarihinden bu yana gerek Suriye’den ülkemize gelenlere, gerekse Suriye’de yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine insani yardımda bulunan Türk Kızılay'ı, çatışmaların şiddetlenmesiyle yeni bir kampanyaya hazırlanıyor. Yardımseverlere “Görmezden Gelmeyin” sloganıyla bir kez daha seslenecek olan Türk Kızılay'ı, yaşanan acılara birlikte çare bulmanın kapısını aralayacak. Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılar sonrası yaşanan mağduriyete dur demek, Suriye’nin içlerinde yardım bekleyen tüm ihtiyaç sahibi gruplara el uzatmak, savunmasız guruplara kol kanat germek için başlatılan kampanyanın detayları kamuoyu ile paylaşılacak. İhtiyaç sahiplerinin sesini hayırseverlere duyurmamıza aracılık edecek basınımızın siz değerli temsilcisini aramızda görmek bize güç verecektir" dedi.

            Türk Kızılay'ı Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen, Türk Kızılay'ı Genel Merkezinden gelen bildiriyi Akhisar yerel basınıyla paylaştı. Genel Merkezden gelen basın bildirisi.  

SURİYE İNSANİ YARDIM OPERASYONU

15 Mart 2011 tarihinde Suriye’de baş gösteren eylemlerin çatışmaya dönüşmesi sonucu Suriyeli vatandaşlar Türkiye’ye sınırından giriş yapmaya başladı. Bu grupların barınma, yemek ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen Türk Kızılayı, ilk çadırkenti Hatay Yayladağı’nda kurdu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve Dışişleri Bakanlığı işbirliği ile başlayan insani yardım operasyonu bugün birçok noktada başarıyla yürütülmektedir.Suriye’deki çatışmaların yayılmasıyla birlikte Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı da arttı. Yeni çadır kentler kuruldu. Hatay’da kurulan 5 çadır kentin ardından Kilis’te konteynır kent oluşturuldu. Sonrasında Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Malatya ve Mardin’de çadır kentler ve konteynır kentler kuruldu. Bugün 22 ayrı kampta yaklaşık 250.000 Suriye vatandaşının barınmadan gıdaya her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Kamplardaki çocukların sayısı ise yaklaşık 100.000 kadar.

SURİYELİ MİSAFİRLERİN HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILANIYOR

Türk Kızılay'ı, ülkemizde geçici olarak uluslararası koruma altında misafir edilen Suriyeli vatandaşların barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını ve ibadet çadırları, sosyal faaliyet çadırları, psikososyal destek faaliyetleri gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, sınırda bulunan Suriyeli vatandaşlara da yardım ulaştırmak amacı ile sınır yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

SIFIR NOKTASINDA YARDIM DAĞITIMI

Türkiye’deki çadır kent ve konteynır kentlerde yürütülen faaliyetlerin yanı sıra “sıfır noktası” olarak adlandırılan sınır üstlerinde de yardımlar aralıksız devam ediyor. 12 sıfır noktasında transit depolar kuruldu.Türk Kızılay'ının kendi öz kaynaklarından temin ettiği yardım malzemeleri ile farklı kurum ve kuruluşların yardım malzemeleri de bu noktalardan Suriye’nin içerilerine gönderiliyor. Uluslararası yardım kuruluşlarının insani yardım malzemeleri de Türk Kızılay'ı eliyle sevk ediliyor. Sınır üstü noktalardan bugüne kadar yaklaşık 1,5 Milyon lira değerinde yardım malzemesi sevkıyatı gerçekleştirildi. Sevkıyatlar için yaklaşık 19.700 tır kullanıldı. Suriye'ye sevkıyatı gerçekleştirilen malzemeler içerisinde en büyük oranı yüzde 44 ile gıda sektörü alırken, yüzde 30 ile gıda dışı malzeme ve yüzde 16 ile sağlık sektörü takip etti.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM

Rejim güçlerinin Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye saldırmasından sonra acil insani yardım malzemesine ihtiyaç arttı. Türk Kızılay'ı bölgeye yardımlarını artırdı. Türkiye’nin dört bir tarafından gönderilen yardım malzemelerini sınır üstü noktasından Türkmenlere ulaştıran Kızılay, son çatışmaların ardından 2.523 adet çadır, 24.500 battaniye, 2.900 adet yatak, 250.000 parça kıyafet, yaklaşık 30.000 adet hijyen seti ve sanitasyon malzemesi sevk etti. İlaç, tıbbı sarf malzemesi ve tıbbı cihazlar da bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinden. Bölgede en büyük ihtiyaçlardan biri olan temiz su konusunda da çalışma başlatan Kızılay, şu ana kadar 180.000 litre suyu sınır ötesine sevk etti. Yayladağı’nda bulunan Mobil Ekmek Fırınında günde 7 bin ekmek üretilerek Suriye’ye gönderildi. Mobil Mutfak Tır'ından ise sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirildi. Konserveden kuru gıdaya, undan ekmeğe, bisküviden çocuk mamasına onlarca ton yardım malzemesi de Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldı.

KIZILAY GIDA KARTI

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ile işbirliği sağlanarak Kızılay Gıda Kart Programına geçildi ve konaklama tesislerinde uygulanmaya başladı. Türk Kızılay'ının geliştirdiği, WFP’nin finansal destek verdiği Gıda Kart uygulamasına ilk olarak 15 Ekim 2012 tarihinde Kilis konteynır kentinde geçildi. Sonrasında diğer çadır kent ve konteynır kentlerde de uygulama başladı. Bugün ise 11 merkezde Gıda Kart Programı devam ediyor. Programın başladığı ilk günden bu yana 149.116 Suriyeli vatandaşa ulaşıldı ve WFP tarafından Gıda Kartlara yaklaşık 302.000.000 Lira yükleme yapıldı. Suriyeliler, Kızılay Gıda Kartı ile kamplarda kurulmuş olan marketlerden yalnızca gıda ürünleri temin edilebiliyor. Yasaklı ürünler olarak belirlenen tütün, alkol veya gıda dışı herhangi bir ürün satın alınamıyor. Projenin kapsamı konaklama tesislerinin dışındaki Suriyeliler için genişletildi. Şu an Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis illerinde kendi imkanlarıyla yaşayan 19.251 ihtiyaç sahibi Kızılay Gıda Kartından yararlandı ve kartlara toplam 1.697.425 Lira transfer edildi.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN KORUNMASI PROJESİ

Uluslararası işbirliklerinin bir diğeri ise UNICEF ile yapılan “Suriye Acil Durum Müdahalesi Kapsamında Çocuk Koruma Projesi”dir. 22 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde, hâlihazırda çadır kent ve konteynır kentlerde kalan çocuk ve gençler için, psikososyal ve gençlik çalışmaları yapılmaya başlandı. Proje faaliyetleri 23 Kamp, 2 Toplum Merkezi ve 2 adet Mobil Çocuk Dostu Alan olmak üzere toplam 27 Çocuk Dostu Alan’da aktif olarak devam ediyor. Bu merkezlerden şu ana kadar yaklaşık 100.000 çocuk faydalandı. Yaklaşık 490.000 etkinlik yapıldı. Toplam 1.256 gönüllü yetiştirildi.

ULUSLARARASI BAĞIŞLAR

Türkiye’de misafir edilen Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 09.11.2012 tarihinde Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından yardım çağrısı (APEL) yapıldı. Çağrıya Alman, İngiliz, Hollanda Kızılhaçları kısa zamanda cevap verdi, nakdi ve ayni yardımda bulundu. Birçok ülke ise hükümetleri nezdinde yardım gönderdi. Yardımlar Türk Kızılay'ı tarafından Suriyeli misafirlere ulaştırıldı.

ÇALIŞMALAR KOORDİNELİ YÜRÜTÜLÜYOR

Hali hazırda, Türk Kızılay'ının yürütmekte olduğu en büyük insani yardım operasyonu olan Suriye Krizi İnsani Yardım Operasyonu, yaklaşık 5 yıldır Valilikler, Kaymakamlıklar ve İl Afet ve Acil Durum Başkalığı (AFAD) yetkilileri ile koordineli bir biçimde büyük özveri ve titizlik içinde yürütülüyor. Türk Kızılay'ı çalışmalarını Gaziantep’te kurduğu Ülke Alan Koordinatörlü üzerinden sürdürmektedir. Alanda toplam 153 Türk Kızılay'ı personeli dönüşümlü olarak görev yapmaktadır.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.