• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP Seçim Ofisi Açıldı

Okunma Sayısı: 1038
CHP Seçim Ofisi Açıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, CHP Seçim Ofisini 2. Nakliye Caddesi (Akhisar Müze Karşısı) saat 14.30’da düzenlenen törenle açtı.

CHP Seçim Ofisi Açıldı
Akhisar Haber Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, CHP Seçim Ofisini 2. Nakliye Caddesi (Akhisar Müze Karşısı) saat 14.30’da düzenlenen törenle açtı.

Sunuculuğunu CHP Gençlik Kollarından Nazlı Özkara’nın yaptığı açılış programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği seçim bürosunun açılış kurdelesini Belediye Başkanı ve CHP Belediye başkan Adayı Besim Dutlulu, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, CHP İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Kadın Kolları Başkanı Emine Güven, Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Yalın ve Akhisar Gençlik Kolları Başkanı Emre Ercan ile birlikte kestiler.

CHP Seçim bürosu töreni açılışında konuşan İlçe Başkanı Hayriye Hacet;” İkinci 100 yılın ilk yerel seçimlerini yapacağız.  Ben inanıyorum ki Akhisar’daki iktidarımızı yenileyeceğiz, Manisa’da iktidar olacağız. Hep birlikte bir değişim yaratmak, Manisa’dan bir genel başkan çıktı. Bizim çok büyük bir sorumluluğumuz var bu yerel seçimlerde, bu sorumluluk bilinciyle, inancıyla çalışıyoruz. Sloganımız belli “Çalışkan Başkan İle Devam” bu slogan gençlerimizin, vatandaşlarımızın söylediği bir slogandır, bu bizim afişlerimize yansıdı. CHP olarak sloganımız belli, “İşimiz, Gücümüz Türkiye, İşimiz Gücümüz Akhisar, İşimiz Gücümüz Manisa” biz bu şiarla yola çıktık bu şiarla devam edeceğiz diyerek sözlerine son verdi.

AKHİSAR’DA SORUN VAR MI? HAYIR DİYORUM

Mevcut Akhisar Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den yeniden aday gösterilen Besim Dutlulu seçim ofisi açılışında yaptığı konuşmada; “Öncelikle açılış törenimize hepiniz hoş geldiniz. Siyasette seçim ofisleri aslında seçim kampanyalarının başlangıç günüdür ama biz 2 aydır sahadayız. Bu bakımdan öncelikle ben İlçe Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem yönetimine Gençlik Kollarına Ve Kadın Kollarına, en son yapmam gereken teşekkürü en başta yapıyorum çünkü çalışkan ve disiplinli bir ilçe yönetimi ve ilçe başkanının bir seçimde ne kadar büyük bir rahatlık ve konfor kazandırdığını ben bu seçimde gördüm. Ne yazık ki başka ilçelerde sıkıntılı şeyler yaşadık bana bazen soruyorlar Akhisar’da sorun var mı? Hayır diyorum, sağ olsun Hayriye Başkanım. Biz 5 sene önce bir yola çıkmıştık. Akhisar’da bir ilçe belediyesi bir şehri ne kadar değiştirebilir bizimde kendi kafamızda sorular vardı. Çünkü anlatacak zaten birazdan büyükşehir belediye başkan adayımız gözle görülür yetkinin çok ciddi bir kısmı büyükşehir belediyelerinde. Bu tüm Türkiye’de böyle,  İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de birçok şeyin sorumlusu büyükşehir belediyesi. Ama biz bunu daha önce arkadaşlarımızla da konuştuk çalışkan, iyi niyetli, Akhisar’a bir şeyler katmaya çalışan bir belediye bir şehri ne kadar değiştirebilir hep beraber gördük.

UĞUR MUMCU KÜLTÜR MERKEZİ’NDEYDİM, GİDİN GEZİN

 Tabi ki temel belediyecilik hizmetlerimizi yaptık, onda sıkıntı yok. Yollarımızı yaptık, parklarımızı yaptık, Cumartesi Pazarımızı açtık. Birçok iş yaptık ama temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal demokrat bir belediyenin olması gereken tüm unsurları da taşıdık. Hem sosyal yardımlarda, faaliyetlerde bulunduk hem kültürel faaliyetlerde. Az önce Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeydim. Eğer gezme fırsatınız hala olmadıysa bir gezin, bir inceleyin. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ferdi Zeyrek ve İlçe Başkanımız Hayriye Hanımla dolaşırken açıkçası çok duygulandım. Yaklaşık 4 bin kişinin faydalandığı, 40’ın üzerinde kursun olduğu, 29 öğretmen ve eğiticisinin olduğu Akhisar’ın gerçek anlamıyla kültür merkezi olmuş durumda. Tabi bir Akhisar’da 2’incisini 3’üncüsünü de yapmak istiyoruz. Akhisar’da şuan belediye kadınlara kurslar veriyor, gençlere, çocuklara, engellilere kurslar veriyor. Herkese dokunmaya ve destek olmaya çalışıyor. Bu kültürel bir belediyecilik faaliyetiydi, biz bunu yaptığımız için çok mutluyuz. Bu iktidar partisinin çok yaptığı bir şey değil. Bu bize özgü bir şey, Başka bir olay daha var iktidar partisinin çokça yaptığı, sosyal belediyecilik. Yani nedir? Sosyal durumu iyi olmayan vatandaşlara ulaşmak. Biliyorsunuz Ak Parti bununla çok övünen bir parti. Diyebilirsiniz Akhisar Belediyesi sizden önce bu yönde çok fazla hizmet yapıyordu. Hayır yapmıyordu, biz göreve geldiğimiz bir sosyal yardım müdürlüğü dahi yoktu. İlk önce sosyal yardım müdürlüğünü aktif hale getirdik. Oraya güvendiğimiz bir arkadaşımızı müdür yaptık.

SADECE BAKKALLARDAN ALIŞVERİŞ YAPABİLİYORLAR

Aslanlar gibi de çalışıyor ve şuan da Akhisar’da 30 bin kişiye Akhisar Belediyesi dokunuyor. Engellilere destek oluyor. Aşevi açtık ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor. Bakkal kart sayesinde hem bakkallarımıza hem ihtiyaç sahiplerimize her ay belli bir miktar kartlarına para yatırılıyor. Sadece bakkallardan alışveriş yapabiliyorlar. Onun yanında 400 yakın vatandaşımızı Manisa’ya, İzmir’e hastanelere taşıyoruz. Bunun yanında ekonomik destek isteyene ekonomik destek, inşaat malzemesi isteyene inşaat malzemesi. Yani Akhisar Belediyesi şuanda 7’den 70’e herkese destek oluyor. Bakın 1-5 yaş arası çocuklara süt dağıtıyoruz. Bir ilçe belediyesi dağıtıyor bunu. İstanbul Belediyesi dağıtıyor, İzmir Belediyesi dağıtıyor, bunlar büyükşehir. Bir ilçe belediyesi şuanda 6 bin haneye her ay süt dağıtıyor. Bakın kitabımızda hazır, bunu bütün Akhisar’a dağıttık. İnceleme fırsatınız olmadıysa lütfen inceleyin. Sayfa sayfa Akhisar’da ne yaptık anlattık. Siyaset bu, seçim bu derler Akhisar Belediyesi ne yaptı, CHP belediyesi ne yaptı.

15 SENELİK AK PARTİ BELEDİYESİ BUNUN 3’TE 1’İNİ YAPMADI

 Besim Dutlulu 5 senede ne yaptı? Besim Dutlulu bu işleri yaptı ve çok iddialı söylüyorum; 15 senelik Ak Parti belediyesi bunun 3’te 1’ini yapmadı. Biz bakımdan gerçekten başkanımın dediği gibi çalışkan belediye, halkın içinde belediye olduk. İnsanların sorunlarına çözüm odaklı belediye olduk. En önemlisi insan odaklı belediye olduk. Ben bu bakımdan bu 5 senenin çok güzel geçtiğini düşünüyorum. Önümüzdeki hafta 6 Mart’ta da proje lansmanımız ve tanıtımımız olacak. Oraya tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bundan sonraki 5 senede Akhisar vizyonumuzu anlatacağız. Akhisar’ı nasıl daha güzel bir hale getirdiğimizi anlatacağız. Dediğim gibi bu 5 senede şununla gurur duyan bir Akhisar olabilir belediyesiyle, belediye başkanıyla, yaptıklarıyla, şeffaf yönetimiyle halkın içinden olmasıyla, sosyal demokrat anlayışıyla gurur duyacağı bir belediyeye sahip ve biz ikinci 5 sene de bunun üstüne kata kata gideceğiz.

BİZ İLÇE BAŞKANIMIZLA SAHADAYIZ

Biz ilçe başkanımızla sahadayız, iki aydır soka,  sokak geziyoruz, inanın bize gelen şikâyetlerin yüzde 80’i Büyükşehir belediyesiyle ilgili, mutlaka büyükşehir belediye başkanımızda çalışmıştır kendine göre ama biz yeterli yatırımı alamadık. Onunla kişisel sorunumuz yok, bizim sorunumuz şu biz Akhisar’a hizmet istiyoruz. İşte burada da bizim beraber çalışma yaptığımız ve onunla beraber büyükşehiri kazanmak için mücadele ettiğimiz büyükşehir belediye başkan adayımız Ferdi Zeyrek. Biz kendisine güveniyoruz, çok güzel işler yapacak. Biz onunla çok uyumlu çalışacağız, Akhisar’a hizmeti getireceğiz. Bize şuanda ben CHP’liyim, o CHP’li ama bize a partili b partili değil, çalışacak belediye başkanlarına ihtiyacı var. Ben bu konuda kendime güveniyorum. Kendime güvendiğim gibi Ferdi başkanıma da güveniyorum. Biz ikimiz el ele verip Akhisar’ı çok daha güzel, çok daha yaşanabilir bir yer haline getiririz. Ferdi başkanıma da tekrar hoş geldin diyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

31 MART’TA ZAFERİ BİZ KAZANACAĞIZ

 İkinci 100 yılın ilk Genel başkanı Manisa’mızın Gururu, Türkiye’nin umudu olan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in hepinize selamı var diyerek sözlerine başlayan CHP Seçim bürosu töreni açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek;” Genel başkanımızın Manisalı olduğu bizi hem gururlandırıyor, ama bir o kadar da sorumluluk yüklüyor. Hem Genel Başkanımızı, Hem Ferdi Zeyrek’i, hem Besim Dutlulu’yu CHP sekteye uğratmak için her şey yapıyorlar. Son 32 günde de her şeyi yapacaklar. Korkmuyoruz, korkmayacağız, direneceğiz, biz kazanacağız. Biz direnmekten geldik, ne 3 santim eğildik, ne bir santim geri attık. Bundan sonrada yapılanların karşısında aynı bu şekilde durup dimdik durup 31 Mart’ta zaferi biz kazanacağız.  Besim başkanımın yaptığı hizmetlerden dolayı Allah bin kere razı olsun, her gittiğimiz yerde göğsünü gere, gere onurla, gururla yaptıklarını anlatıyor ve karşı taraftan teveccüh görüyor. Bunu çok yaymamız bizim görevimiz. Besim Başkanımız bunca yaptığı hizmetlerden maalesef Büyükşehir Belediyesinde desteğini alamadı.

ASIL FİLM 1 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

 Büyükşehir’in öyle bütçeleri var ki ben şöyle anlatıyorum, bir adam asamıyor, bir para basamıyor, geri kalan her şeyi yapıyor. Ama kendinden olanı, kendine biat edene yapıyor. Karşısında Besim Başkan gibi dik durana hiçbir şey yapmıyor. Besim başkanımın yaptığı bu kitaptakiler sadece özet görüntüler. Asıl film 1 Nisan’da başlayacak. 1 Nisan’da biz el ele vereceğiz, asıl Akhisar o zaman güçlenecek. Şehrimin sorunları inanın ki her yerde aynı, 17 ilçede 1088 köyde de aynı, Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan şehirde yaşıyoruz. Türkiye’nin en sıkıntılı altyapısına sahip olan bir şehrimiz var. Türkiye’nin en sorunlu ulaşımına sahip şehrimiz var. Ama bunları düzeltmek çok basit, bunları da düzeltecek bizleriz. Besim başkan her türlü hizmeti yapmış, bir altyapı kalmış, birde suyu ucuzlatmak kalmış, kendinden onları da bekliyorlar.

BİZ EMİNİM BUNLARI BAŞARACAĞIZ

 Ama istese de yapamaz sizlerde biliyorsunuz ilçe belediyesinin yetkileri sınırlı, Büyükşehir’in yetkisine girdiği anda hizmet yapsa da tenkit ediliyor. Biz Besim başkanla el ele olmak zorundayız. Akhisar’ın daha iyi hizmet alabilmesi için Besim Başkanın hayallerini gerçekleştirebilmek için biz el ele olmak zorundayız. Biz eminim bunları başaracağız. Manisa’mızı 10 yıldır Büyükşehir, 5 yılda Merkezde 15 yıldır yöneten bir belediye başkanı var. kendisi İzmir’de sırça köşkünde oturur, önde arkada eskort arabalarla gelir, Manisa’da 10. Kattaki odasından şehre yukarıdan bakar, ne halkın içindedir, halkın ne istediğini bilir, ne dertlerini bilir, ne dertlerine dermen olabilir. Öncelikle bu Büyükşehir Belediye başkanını değiştirmek olacak. Seçime 32 gün kaldı, 32 gün boyunca daha da çok çalışmamız gerekiyor. Ben yapacaklarımı sözünü her yerde veriyorum. Önümüzdeki Cumartesi günü proje plasmanıyla şehrin vizyonunu ortaya koyacak projeleri tanıtacağız. Ben bu sözlerimi veriyorum. 32 gün boyunca önce kendi çocuklarımız, sonra aileniz, sonra Akhisar için, sonra Manisa için, sonra Genel başkanımız Özgür Özel için gece gündüz çalışmaya söz veriyormusunuz diyerek katılanlardan söz aldıktan sonra sözlerine son verdi. 






























































































 

 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.