• BIST 10567.07
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • Manisa 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • 19 Mayıs Bayramı Programı Belli Oldu
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • Erkek Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Şarküteri Görevlileri Aranıyor
  • Hat Süpervizörü Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP İlçe Başkanı Hacet; Yargıtay kararını kabul etmiyoruz

Okunma Sayısı: 1137
CHP İlçe Başkanı Hacet; Yargıtay kararını kabul etmiyoruz
Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasayı yok sayar hükmündeki kararı dolayısıyla, Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde saat 17.30’da basın açıklaması yaptı.

CHP İlçe Başkanı Hacet; Yargıtay kararını kabul etmiyoruz

Akhisar Haber Ajansı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasayı yok sayar hükmündeki kararı dolayısıyla, Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde saat 17.30’da basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, STK, Demokrasi sevenleri ve CHP’li üyeleri destek verdiği basın açıklamasında “AYM Kararı Uygulansın”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Atalay’ın Yeri Hapis, Değil Meclistir” sloganları altında basın açıklamasını CHP İlçe Başkanı Hayriye Hacet okudu.

Hayriye Hacet’in okuduğu basın açıklamasının tam metni;

                                                 Basına ve Kamuoyuna;

Bugün hepimiz burada, dün akşam saatlerinde öğrendiğimiz, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasayı yok sayar hükmündeki kararı dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız.

Anayasalar, bir devletin kuruluş belgesidir. Bu niteliğiyle anayasamız hepimizin özgürlüğünün ve insan haklarının teminatıdır. Anayasanın itibarını kaybetmesi, Türkiye'de yaşayan hiç kimsenin canının, malının ve insan haklarının güvende olmadığı anlamına gelmektedir. Anayasamızın varlığı, itibarı ve yaptırım gücünü koruma vazifesi de Anayasa Mahkemesi'nin bizzat kendisine emanet edilmiştir. Bu sebeple Anayasa Mahkemesi'ne yönelik her türlü saldırı doğrudan Anayasaya ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığına yöneltilmiştir

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin vermiş olduğu bu kararı Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk Komisyonu üyeleri; “Anayasa Mahkemesi Kararlarının yasama yürütme ve yargı organlarını idare makamlarını gerçek ve tüzel kişileri bağlayacağını açıkça düzenleyen 153/6Anayasa hükmüne aykırı olup, Anayasayı yok sayar niteliktedir. Anayasamız devletimizin kuruluş belgesi olup, hak ve özgürlüklerimizin teminatıdır. Anayasamızın yaptırım gücünü koruma vazifesi ise Anayasa Mahkemesine verilmiştir. Dolayısıyla alınan bu karar Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasasına karşı alınmış, Anayasamızın ve Anayasa Mahkemesinin itibarına saldırı niteliğindedir.” olarak değerlendirmişlerdir.

Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in de, ifade ettiği gibi  “Karar elbette Can Atalay açısından mağdur eden bir karardır. Ancak kararın hedefindekiler Can Atalay’la sınırlı değildir. Can Atalay kararı örneğiyle anayasayı hiçe sayma, anayasaya direnme, anayasal düzeni ortadan kaldırma ve doğrudan bir kalkışma girişimidir Yargıtay eliyle” 

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Seçilmiş milletvekili Avukat Can Atalay hakkında verdiği bu karar, aynı zamanda seçmenin iradisine yönelik bir saldırı niteliği de taşımaktadır. Anayasaya aykırı, keyfi ve siyasi nitelik taşıyan işbu karar ile Anayasamız, Anayasamızda yer alan temel hak ve özgürlüklerimiz, hukuk devleti- hukukun üstünlüğü ilkeleri ayaklar altına almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı olarak Anayasa’ya aykırı işbu kararı kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Türk hukukunda Anayasa Mahkemesi kararına uyulmaması gibi bir karar türü olmadığı gibi anayasanın kendisi de açıkça Anayasa Mahkemesinin vereceği kararların yasama, yürütme, yargı ve tüm idari makamları bağladığını belirtmektedir. Tek adam rejimini kuvvetlendiren, siyasal saiklerle verilmiş olduğu ortada olan bu Yargıtay kararını kabul etmiyoruz, kabul etmiyoruz, kabul etmiyoruz!

Sayın genel başkanımız Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi, “Karar, sadece Can Atalay’ı değil, Hatay halkını, Türkiye’deki tüm seçmenleri, TBMM’nin kurumsal yapısını, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ‘başkan’ sıfatıyla aldığı kararları ve AYM üyelerine had bildirmeye kalkmakta ve kendilerini Meclis’in, Meclis başkanının ve milli iradenin üzerinde görmektedirler. Karar Meclis’e karşı darbe girişimidir, anayasa karşı darbe girişimidir ve AYM mahkemesinin tüzel kişiliğine karşı darbe girişimidir” 

Buradan halkımızı bu hukuksuzluğa, bu kalkışmaya, bu darbeye karşı dayanışmaya ve direnmeye çağırıyoruz! Yargı ve Yürütme organlarının karar alma ve kararları uygulamada birçok defa gecikme gösterdiği olmuşsa da Anayasa Mahkemesi kararlarına UYMAMA Kararı verilmesi ve Anayasa Mahkemesi üyelerine suç duyurusunda bulunulması bir ilktir. Bugün burada bu karara imza atan yargıçlara bir kez daha belirtiyoruz. Hukuk devletine, adil yargılanma hakkına kısacası Anayasa'nın temel ilkelerine bir gün herkesin ihtiyacı olacaktır. Karakteri ve ruhunda bağımsızlık olan, adalet olan, adilce yargılanma ve hukukun üstünlüğü olan Anayasamızın, siyasal saiklerle ve tek adam rejiminin boyunduruğu altında yok edilmeye teşebbüs edilmesinin dimdik karşısında olacağız. Bizler Yüce Türk Milletinin ve onun varoluş belgesi olan Anayasa'nın koruyucularıyız. Bir kez daha söylüyoruz: Bizler buradayken bunu başarmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul olunamaz." Cumhuriyet Halk Partisi buradadır, Genel Başkanımız Özgür Özel'in de dediği gibi; "Tarih susanları da yazacaktır direnenleri de!"

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı olarak; sürecin takipçisi olduğumuzu, basına kamuoyuna saygıyla bildiririz.






























 

 

 

  • Yorumlar 2
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.