• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

CHP Genel Başkanı Özel, Akhisar'da toplu açılış törenine katıldı

Okunma Sayısı: 2507
CHP Genel Başkanı Özel, Akhisar'da toplu açılış törenine katıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Akhisar’da ilçe belediyesince düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Akhisar’daki Saat 15.00’te başlayan Şehit Reşat Ergin Pazar Yeri toplu açılış töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının

CHP Genel Başkanı Özel, Akhisar'da toplu açılış törenine katıldı

Akhisar Haber Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Özgür Özel, Akhisar’da ilçe belediyesince düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Akhisar’daki Saat 15.00’te başlayan Şehit Reşat Ergin Pazar Yeri toplu açılış töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Akhisar'da Şehit Reşat Ergin Pazar Yeri'nde düzenlenen törende konuşan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek; “Sözlerine Türkiye’nin en pahalı suyunu Manisa Büyükşehir Belediyesi veriyor. 80 gün sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi başkanı olacağım. Manisa Büyükşehir Belediyesi başkanı olduğumda Halkın içinde olacağım. Besim başkanım Akhisar sana ne kadar dua etse azdır. Yağmur yağıyor alt yapıdan sular sel oluyor, gecenin 03.00’de dükkânlardan su çıkarıyor. Sana söz ben bunları sana bir daha yaşatmayacağım.   Sizinle el ele olacağız. Akhisar’da Pazar yerlerini dolaştık, oradaki bazı açık olan görüntüleri ben yapacağım diyerek sözlerine son verdi.

Programda konuşan Türkiye Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca;” İşte Türkiye burada, pazarcı esnafı için yapılan her hizmette Türkiye’deki temsilciler olarak orada hazır bulunuyoruz.  Gerçekten Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanımı bütün esnaflarım adına şükranlarımı sunuyorum, iyi ki varsın başkanım. Bizler emekçiyiz, bizler olmasak vatandaş evine taze meyve, sebze götüremez. Böyle güzel bir Pazar yerini, pazarcı esnafımıza sunarak kazandıran belediye başkanı Besim Dutlulu’ ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşan Akhisar Belediye başkanı Besim Dutlulu, sözlerine CHP Genel başkanı, hemşerimiz, gururumuz Sayın Özgür Özel Akhisar’ımıza hoş geldiniz. 5 yıl önce CHP Genel Başkanımız Özgür Özel ve Milletvekilimiz Vehbi Bakırlıoğlu ile Akhisar’da güzel işler yapmak için bir yola çıktık. Akhisar’da bir şey değişecekse önce belediye anlayışı değişecek. Daha aktif, daha çok sahada olan katılımcı demokrasiyi, halkın sorunlarını dinleyen, halkın istediği sorunları çözüm bulmaya çalışan güler yüzlü belediye anlayışı getirmeye çalıştık. Pandemi dönemi zor günlerdi asma biz çalışmaktan hiç vazgeçmedik. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezini açtık ve burada 30’zun üzerinde kursla yaklaşık 2 bin üzerinde kişi kurs görüyor. Güneş Enerjisi santrallarımızı açtık ve yılda 12 milyon gelir elde ettik. Efendi ve Hürriyet mahallelerimizde Kreşler açtık. Sokak hayvanları için Manisa’nın en modern doğal yaşam alanı olan barınak yaptık. Akhisar Belediyesi, sokak hayvanları konusunda aktif olarak her türlü çalışmaları yapmaktadır.  Şehit Reşat Ergin Pazar Yerini açarken herkes ile konuştum ve Pazar yerinden sonra otopark ve spor yapmak için sahayı belediyenin kendi imkânlarıyla yaptık. 101 park yaptık, Demiryolu gölet arasındaki projeyi yapmak istedik, bize verselerdi şimdiye bitirirdi ama vermediler” dedi.

Akhisar'da Şehit Reşat Ergin Pazar Yeri'nde düzenlenen törende konuşan Özel, Akhisar'da kendini evinde hissettiğini, 13 yıl önce milletvekili seçildiğinde kendini Akhisar'ın milletvekili olarak gördüğünü, Akhisar'ın kendisine destek verdiğini, her zaman yanında olduğunu ve genel başkan seçilmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Özel, Akhisar'da ilçe belediyesinin hizmetleriyle gurur duyduğunu belirterek, ilçenin mevcut belediye başkanı Besim Dutlulu'yu yenide aday gösterdiklerini, Dutlulu'nun 31 Mart'taki yerel seçimlerde bir kez daha Akhisarlıların teveccühüne talip olduğunu ifade etti.

Akhisar'ın önemli bir emekli nüfusuna sahip olduğuna dikkati çeken Özel, 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının en az asgari ücret kadar olması gerektiğini vurguladı.

Özel, şunları kaydetti:

"Bu sefalet maaşı, bu yoksul bırakan, aç bırakan maaşı kabul etmiyoruz. Meclis, bunu derhal arttırmak zorundadır. Emekli olmayınca, esnaf da olmaz. Bakın bir kurum var. Türkiye İstatistik Kurumu. Bu durum enflasyonu hesaplaıyor ve enflasyonu ilan ediyor. İlan ettiğine göre de emekliler ve çalışanlar zam alıyorlar. Geçen senenin enflasyonunu TÜİK yüzde 68 olarak ilan etti. Gerçek enflasyon yüzde 130'a yakın. Eğer TÜİK'e göre değil de gerçek enflasyonla zam verilseydi bütün çalışanlar yüzde 35 daha fazla. Bütün emekliler yüzde 35 daha fazla zam alacaklardı." dedi.

Pazar günü Ankara Tandoğan'da büyük bir "Anayasa Mitingi" yapacaklarını hatırlatan Özel, "Memlekete, ortak geleceğimize, özgürlüğümüze, yaşam hakkımıza, emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkalım dedik. Çağrıda bulunduk. Tandoğan'da Pazar günü saat 13.00'da Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerle hak, hukuk, adalet diyeceğiz. Emeğe saygı diyeceğiz. Emekli maaşıma dokunma diyeceğiz. Kim, neye sahip çıkmak istiyorsa bizimle gelsin. Kim kendisine sahip çıkılsın istiyorsa Tandoğan'a gelsin. Bütün Türkiye'yi bekliyoruz Bu çağrıya sendikalar olumlu cevap verdiler. Meslek örgütleri olumlu cevap verdiler. Siyasi partiler olumlu cevap verdiler. Ve Tandoğan'da büyük bir kalabalıkla, bu iktidara artık yeter diyeceğiz. Hep birlikte sesimizi yükselteceğiz." diye konuştu.

Özel, yerel seçimlere yaklaşık 80 gün kaldığına işaret ederek, ilçe belediye başkan adayları Besim Dutlulu ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayları Ferdi Zeyrek'e destek istedi.

CHP Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da töreni yaptıkları pazar yerine 2 yol önce Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Reşat Ergin'in adını vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, CHP Genel Başkanı Özel ve beraberindekiler, aralarında pazar yeri, aile sağlığı merkezi, kreş, çay bahçesi, meydanlar, çok amaçlı salon, karavan parkı ile kafenin yer aldığı 9 projenin açılışını yaptı. Törene Şehit Piyade Uzman Çavuş Reşat Ergin'in annesi Gülşah, babası Erhan Ergin de katıldı.

Özgür Özel, açılış töreninden sonra CHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlçe başkanı Hayriye Hacet, CHP Genel başkanı Özgür Özel’i karşıladı ve teşekkür konuşması yaptı.

Özgür Özel’de buradan geçen bir genel başkan parti lokalinde mutlaka bir çay içmeli ve ben burada çayımı içiyorum. Kısa bir konuşmadan sonra CHP İlçe lokalinden başlayan yürüyüş ile Belediye binasında son buldu.





















































































































 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.