• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Çeçen" Ramazan Ayı Boyunca Sosyal Yardımlar Sürdürecek" Dedi

Okunma Sayısı: 3119
Çeçen" Ramazan Ayı Boyunca Sosyal Yardımlar Sürdürecek" Dedi
Türk Kızılay'ı Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen, Akhisar Haber Ajansını ziyaret ederek, Kurban Eti Konserveleri Dağıtımı, Aşevleri Hizmet Verecek, Zekat ve Adak Kurban Kesimi, İhtiyaç Sahiplerine Kızılay Kart, Ramazan Gıda Kolisi Kampanyası hakkında açıkl

Çeçen" Ramazan Ayı Boyunca Sosyal Yardımlar Sürdürecek" Dedi
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Türk Kızılay'ı Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen, Akhisar Haber Ajansını ziyaret ederek, Kurban Eti Konserveleri Dağıtımı, Aşevleri Hizmet Verecek, Zekat ve Adak Kurban Kesimi, İhtiyaç Sahiplerine Kızılay Kart, Ramazan Gıda Kolisi Kampanyası hakkında açıklamada bulundu.

Türk Kızılay'ı Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen Akhisar Haber Ajansında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi. Orhan Çeçen;" Gönülden Kopanlar Türk Kızılay'ı İle İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacak Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay'ı, Ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdürecek. Ortaya koyduğu modern ve örnek projeler ile Türk Kızılay'ı, hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor. Türkiye’ye yayılmış 700’ü aşkın Türk Kızılay'ı şubesinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da giderilmeye devam edecek. Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, Türk Kızılay'ı,  Kurumsal Kaynak Yönetimi Programı (ERP) üzerinde yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edip ve bilgi alabilecek" dedi.

Ramazan Gıda Kolisi Kampanyası

Orhan Çeçen;" Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2013 yılında 8.927 adet gıda kolisi Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Her yıl olduğu gibi, 2014 yılı Ramazan ayında da İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik “Ramazan Gıda Kolisi’ kampanyası devam edecek. Bu kapsamda Kipa, Real, Beğendik ve Migros mağazalarında Türk Kızılay'ı, adına Gıda Paketleri satışa sunulacak olup, ayrıca Türk Kızılay'ı, Resmi Internet sitesinden gıda paketi bağışları kabul edilecek. Ramazan Gıda Paketlerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Kipa, Real, Beğendik, Tansaş ve Migros mağazalarındaki “Ramazan Paketi Alanları”ndan bağışlamak istediği kadar paketi alan hayırsever, Türk Kızılay'ı, standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılay'ı, logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzu ile müşteriden koliyi teslim alacak. Ayrıca Migros Sanal Market’ten de satın alınan Ramazan Paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Müşteriler, bağışlayacakları Ramazan Paketi sayısı konusunda sınırlandırılmayacak. Bağışçılar, Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında bilgilendirilecek" dedi.

İhtiyaç Sahiplerine Kızılay Kart

Orhan Çeçen;" “Kızılay Kart” sayesinde, ihtiyaç sahiplerinin kendilerine sunulana değil ihtiyaç duyduklarına ulaşabilecekleri yeni bir dönem başladı. Modern ve örnek projeyle, yardım severlerin Türk Kızılay'ına emanet ettikleri nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yüklenecek Kızılay Kartlar, Türk Kızılay'ı, gerçekleştireceği detaylı incelemenin ardından, Bağışlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak İhtiyaç sahibi, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabilecek İlk kez, 2012 yılı Ramazan döneminde uygulamaya konulan Kızılay Kart modeliyle, belirlenen yardım tutarları 2013 yılında da lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı" dedi.

Zekat ve Adak Kurban Kesimi

Orhan Çeçen;" Yıl boyunca suren adak kurban kesimi 2014 Ramazan ayında da devam edecek Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekat ve adak bağışları Türk Kızılay'ı, aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Faaliyet kapsamında, 2010 yılından itibaren 4 145 788,90 TL karşılığı 8. 341 hisse adak kurban kesimi gerçekleştirerek aşevleri vasıtası ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı 2007 yılından itibaren yürütülen zekat kabul ve dağıtım faaliyetlerinde ise Türk Kızılay'ı,  şubeleri tarafından oluşturulan komisyon üyelerinin belirlediği 74 287 ihtiyaç sahibine 14 900 400,00 TL tutarında zekat ödemesi yapıldı "dedi.

Aşevleri Hizmet Verecek

Orhan Çeçen;" Aralıksız olarak binlerce kişiyi doyuran Turk Kızılay'ı, aşevleri, ülke çapında faaliyet gösteren toplam 12 aşevi ile Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak Ayrıca aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların yemekleri Türk Kızılay'ı, tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek 2014 Ramazan ayı içerisinde, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Akşehir, Edirne, Yakuplu/ İstanbul, Kaynarca/ İstanbul, Karamürsel, Diyarbakır, Konya, Silifke aşevlerinde Ramazan iftar yemeği uygulaması gerçekleştirilecek olup, Van, Bingöl, Ağrı ve Ankara aşevlerinde rutin yemek dağıtımlarına devam edilecek Bu kapsamda, Ramazan ayı boyunca 51 000 ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor" dedi.

Kurban Eti Konserveleri Dağıtımı

Orhan Çeçen;" Yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından, İslami ve hijyenik şartlara uygun olarak kesimleri gerçekleştirilerek üretilen et konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor Üretilen et konserveleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı içerisinde, Turk Kızılay'ı, Şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak Bu yıl Turk Kızılay'ı,  Şubeleri aracılığı ile toplam 306 912 konservenin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleştirilecek Bağışlar Gerçek ihtiyaç Sahiplerine Ulaşacak Turk Kızılay'ına Ramazan ayında da destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen hayır severlerin pek çok seçeneği bulunuyor. SMS Tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atıp 5 TL’lik bağış yapılabilir. "dedi.

Banka Tüm bankalardaki Turk Kızılay'ı, hesabı

Internet            : www.kizilay.org.tr

Telefon : 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattı

PTT     :           2868 numaralı Türk Kızılay'ı, posta çeki ve Tüm Kızılay Şubeleri

Bağış ve bilgi için Türk Kızılay'ı, 168 çağrı merkezi veya en yakın Türk Kızılay'ı, şubesinden yararlanılabilir.

 

Çeçen
Çeçen
Çeçen
Çeçen

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.