• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Belediye Başkanı Salih Hızlı, su paraları zammı ile ilgili detayları açıkladı

Okunma Sayısı: 1178
Belediye Başkanı Salih Hızlı, su paraları zammı ile ilgili detayları açıkladı
AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ulusal yayın yapan Manisa Meyda TV’de canlı olarak yayınlanan Engin Akyüz’ün sunduğu “Konuşuyorum” isimli programda verdiği demeçle su paralarına ilişkin zammın detaylarını açıkladı.

Belediye Başkanı Salih Hızlı, su paraları zammı ile ilgili detayları açıkladı
Akhisar Haber Ajansı - AHA

AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ulusal yayın yapan Manisa Meyda TV’de canlı olarak yayınlanan Engin Akyüz’ün sunduğu “Konuşuyorum” isimli programda verdiği demeçle su paralarına ilişkin zammın detaylarını açıkladı.

Su faturaları ile ilgili meclis kararının mecliste oy birliği ile alındığını ancak buradaki şişkinliğin AK Parti grubuna yansıtıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Salih Hızlı, “En son MASKİ’de olağan üstü genel kurul toplantısı yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız da aslında bu konuda meseleyi özetledi orada. Orada en son yapılan Plan ve Bütçe toplantısında su paraları ile ilgili bir karar verilmesi gerekiyordu. Bu karar bütün meclisin ve grupların ortak kanaatleri ile verilmiş kararladır. Şöyle bir sonuca gidildi, dendi ki genel bir mutabakat olarak su paraları için su değerli çünkü vatandaşımızın aleyhine olmasın aynı zamanda kurumumuzda MASKİ’de bizim kurumumuz, yani hizmet eden bir kurumumuz. Burada zarar görmesin diye ortak bir mutabakata varıldı, buna ilişkin de çözüm önerisi ne olabilirdi. Her ilçenin daha önce belirlediği fiyatlar vardı, tarifeler vardı. Büyükşehir olmasaydı, ilçeler devam etseydi o paralar üzerinden TEFE ve TÜFE oranında bir zam olarak durum devam edecekti. Bir karar alındı ve özellikle Akhisar için veya başka bir yer için mevcut tarifenin üzerine bir zam yapılsın ve aynı durum devam etsin. Ama tabiki burada bu karar sonrası suların geç okunması, kademeli artışlara gidilmesi, bu arada atık su arıtma bedellerinin zamlı verilmesi faturalarda ciddi bir şişkinlik oluşturdu.

Bu artık yönetilemez bir hale geldi anladığım kadarıyla, Büyükşehir açısından meseleyi böyle okumaya çalışıyorum. Başka izah edilebilir tarafı da yok, ondan sonra bu arada da bizim katı atık bedeli vardı. Bu bedelin su faturalarına yansıtılması gibi bir şey söz konusu oldu. Yine bizim 17 belediye başkanımız ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız bir toplantıda ilkesel olarak şu mutabakata varıldı. Evet ilçe belediyeleri sıkıntılı durumdadır, katı atık bedellerinin de belli bir oranda vatandaşımızı da mağdur etmeyecek bir alanda su faturalarına yansıtılıp ilçe belediyelerine verilmesi. Kanunen de böyle bir zorunluluk var. Buna ilişkin bir karar alındı, ilkesel bir karar bu, meclis kararından bahsetmiyorum. Sonra bu Çevre Bakanlığına soruldu, oradan gelen cevap işte herkes kendi aboneleri, bu Akhisar için 42 bin civarında aboneyle tekrar sözleşme imzalanması ve bu da bizim için mümkün olmayan bir şey. Bu bahane edilerek bu karar geçirilmedi. İlkesel aldığımız karar, bu konuda ilçe belediyeleri bu katık atık bedellerini alsınlardı. Akhisar’da kişi başına 2 liraydı. İlkesel olarak bunda bir sıkıntı yoktu, ama bu meclise geldiğinde ve diğer sözleşme imzalanması bahane edildiğinde orada söylenen şey biz bu parayı aldırtmayız. Şimdi burada ilk verdiğimiz kararla bu çelişti. Yani oradaki ilkesel karara uyulmadı. Sonrasında işte Büyükşehirimizi sıkıntıya sokan yüksek su faturaları sebebiyle bu defa bu bana göre bir algı operasyonuydu ve dendi ki su zammı olarak yansıtıldı. Kaldı ki alınmış bir karar ve tekrar Büyükşehir Başkanımız bunu geriye getirdi. Yani faturalara yazılmış somut olarak bir şey yoktu. Yani mevcut haliyle su faturaları neyse oydu. Yani bu su zammı meselesi bununla alakalı bir şey değildi. Dolaysıyla su zamlarının sebebini Ak Partili meclis üyelerine yüklendi. Büyükşehir bunun sorumlusu Ak Parti grubudur demesi çok doğru olmadı. Yani ben bunu çok doğru karşılamadım. Kaldı ki buna ilişkin olağanüstü bir toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı bunu çok güzel izah etti. Yani bu kademeli artışlarla ilgili daha sonra ticari işletmelerden kaldırıldı. Böyle bir yanlışlığın olduğu görüldü. Bu hepimizin ortak kararıydı, sadece Ak Parti grubunun verdiği bir karar değildi. MHP, CHP ve AK Parti’nin oy birliği ile alınmış bir karardı. Bunun sonunda su faturaları geç okununca, kademeli artışa geçilince yüksek gelince böyle bir yöntemle bunu içinden çıkılıyor olması ben açıkçası çok çık bulmadım. Yani mesele bundan ibaret, su paralarının zammı ile ilgili kısmı. Yoksa bizim özel olarak su parasına zam yapalım, çok yüksek gelsin diye bir durumumuz yoktu. Bu birazcık şık düşmedi açıkçası” dedi.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.