• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Manisa 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Bay Nayır Nasla Nolamaz Nöldü

Tuncay Şen

BAY NAYIR NASLA NOLAMAZ NÖLDÜ

 

Bay Nayır Nasla Nolamaz Nöldü (*)

 

Rumi teriörkanıgör görgüsüzgörgütününgütününgütü olan EyyicenebOKKA'nın ünlüüüüüürürüüüü lidgeneraleparalelelleri arasında yerinini satın alan, yıllarcanadana sürüm sürüm sürdürdüğü türkü düşümanlığı polientrişkasını ikidenebin3'te birebirleşmeyi önünügördüren koftiden annanın anasının anıları planı referansdumuruna yaptırdığı "no no" çağrısıyla perçininleyen Sayvepısss (büyüklerini sayacaksın ve pırsacaksın yokusam adama saydırırlar ve pırstırırlar) rumi yönetimi (hangi etimi, hangi etimi?orası niresi oli) eskimsi lidgeneraleparaleleli taşalos hastirolos paparayıoturtulokodunopulos , kısıkıvrak yakalandığı hırtlak kansgeneraleparalelelinden kurtuluyamadı. Düneyin sabah lefiiyiokşasada tedavisininesinin gördürüldüğü hastaanneannede 7dört yaşında haaayyyyyyyta gözlerini bi zahmet yumdurulan paparayıoturtulokodunopulos, bindokuzyüzdeneyetmiş4'te türküye üyenin barışık harekatatı sayesinde ip de idmandan kurtulumuştu.

 

İmha planınınnınınınnın(….) hazırlayıcısıplanlayıcısısalıcısıalıcısıvericisiydi.

 

 

Sayvepısss rumi yönetimi mi (ne eti ya, eti budu bellidir onun) eskimsitrakgeldebırakvırakdavırak lidgeneraleparaleleliningünahsızparmağı taşalos hastirolos paparayıoturtulokodunopulos, bir süredir tedaevi gördürüldüğü akciğeri yiyen kansgeneraline yenik düşederek hayyyyytını ayıbıkayıpetti. Solunum yetermiyetmezliği şikayeteliyle yirmi2 kasım kasım kasımlandandan bu yana lefiiyiokşasa rumi cenirıl hastaanneannesi yoğuncana baktırım servisininde tuuuttuuuuttutturulmakta olan eskimsitrakgeldebakyumurtamsıcak rumi lidgeneraleparaleleliningünahsız parmağı 5 yıl önce 10 yıl sonrası iyi olması için hırtlak kansgeneraleleparaleleli tedavisi gördürülmüştü. 1 arakılıbılık'ta ise paparayıoturtulokodunopulosun akciğeriniyiyen küçük hücreli kansgenerali belirlendiği açıklanmıştı. Sıkı bir bigara tiryakisisirtaki olan paparayıoturtulokodunopulos, doktooooorları ve ailesinin tüm baskısıkısına rağwomen son günlerine kadar bigarayı binbir türlü bırakamıyordu..Kim kimi yordu , kim kimi bırakmadı? Doktoooooooorlar, Rum lidgenerali bigara tiryakisisirtakiliğinin öldürördüğünü belirttirtittitriyor.

birincidensonraki. (noktayı ben goyyydumdumdutraktrakötvırakvırak)  hrisostomolodoss  taraktarafından topurağaya gömdüreylenipyaslanarakdurulacak

Taşalos hastirolos paparayıoturtulokodunopulos, on5 Arakılıbılık pazarıntersi günü düzenleyndirilecek törenininin ardından güneyyyy lefiiyiokşasada topurağaya verdirilecek. Pazarıntersi günü saat on1.sıfırsıfır'da killisemtde düzenleleyyyndirilecek çeneyenanelimonmaydonozolan törenini, sayvepısss rumi ortalamaparadoks killisesi başpipisinikestiminekoronunpususu birincidensonraki.(noktası görmeyi bi zahmet unutmayın derim) hrisostomolodoss yönverdirecek.. paparayıoturtulokodunopulosun, birincidensonraki.(noktayı ben goydumdumtraktrakgeldekolaysabırakvırakdavırak) hrisostomolodoss tarafından topurağaya gömdürüleceği belirtildi. rumi baktırana bakanlar kuruulusu, on2-1beş Arakılıbılık tarihihihlerini yas ilanleyyyn etti. Kararar uyarkarıncakararınca, yas sürdürsürdürebilebilebilirseniscesine bayraklar yarısın yarıya indirtilecek, rumi hariciyeişlerine baktırana bakarsın bakanlığı ve rumi dış temsilisileceklerinde tazıyiyen def edilen teri açılacak, üzünüsüolanlarınsürüntüsü aha ona yazılacak. Yas süresicince hiçbir et(bat)kin(sevgisiz)lik yapılamayacak ve pazarıntersi günü de okulların kapıları aralı olmicek.

Ağlıyarak sızlıyarak utanmayarak sıkılmayarak boyuna 'no no' çağrısızısı yaptı

İkidenebin3 yılındaki seçimlerde glafkolgibingirinos karidesinladesi'ni yenerek rumi lidgeneraleparalelelliğine seçilen paparayıoturtulokodunopulos, 5 yıllık iktidarsızlık döneminde türküyeüye karşıtiti bir polientrişkasını takipi (sakın bırakma) etmişti. rumi teriörkanıgör görgüsüzgörgütününgütününgütü EyyicenebOKKA'nın ünlüüüürrüüürürüü  lidgeneraleparalelelleri arasında yer yer alan (ve yer yer de veren)  paparayıoturtulokodunopulos, tarihe türkü düşümanlığı ve ikidenebin3'teki annanın anasının anı planı referansdumuru öncüertesindede vizontelelerden gözyaşları içinde 'nayırr nayırr' çağrısı yapmasıyla geçti. 200üç yılında Rumi yönetimi lidgenerali seçildiğinde gündememede Ananın anasının anıları planı vardı. anakaranın ve KaKaTeCe'nin Ananın anasının anıları planı'na "nevet" diyiyemeyeceğine inandı ve ilk başka plana olumlu baktığı sinyallerini selektör etti.. Anakara, sayvepısss polientrişkasını  değiştirince, paparayıoturtulokodunopulos gerçek yüzünü gösterdi meğersem yüzüsüzülmüşmüş aha o yüzden yüzsüz denilmişmiş. ve ikidenebin4 (4 çekere vurgu) Nissan'ında rumilerin çözüme "nayır" demelerinin baştraktörü oldu. Paparayıoturtulokodunopulos, sayvepııssslı  türkülerin yok edillememesininin nedenlerini önünügösteren EyyicenebOKKA'nın ünlüüüüürürürüüü akredimsitas planının da mimliarları arasında yerini ayarlıyordu.. 19satrançtahtasındakikaresayısı'te, 'Türkü donanımınmasınıgörünceanırmasıolur adaya geldiğinde kurtaracak tek bir Türkü bile bulamayacak' sözünü söyleyen paparayıoturtulokodunopulos, 'türkü kasabı' olarak anırılıyordu.

Bakkaranoteli207noluodadaadıgeçen eşittaş ile 'ölüm' düetotellosu

KaKaTeCe (*****) kurucu (sonra da bul sonunu) başkanı Bakkaraoteli207nolu odadaadıgeçen eşittaş, 19atmışıyedi'de adaya gizlicene çıkarken kısı kıskıvrak yakalandığında taşalos hastirolos paparayıoturtulokodunopulos'un kendisinin öldürüüüüürürüülmesini teklif ettiğini öne sürmüştü. Eşittaş, bunu kendisine 19atmışsekizi'de eskimsi rumi lidgeneraleparaleleline glafkolgibingirinos karidesinlades'in anlattığını, o dönemde çalışmayanlara baktıranların bakanı olan paparayıoturtulokodunopulosun, kiprininyahnisi ile berabgeneral derhalhal öldürülmeli' dediğini, ancak makarnayıriazisyavaşcayiyemeyipossuranriosisun buna karşı çıktığını ileri sürmüştü. eşittaş, buna anılarında yer verdirirmikendiken, olayın 200üç'te basına yansıması üzerine paparayıoturtulokodunopulos , eşittaşı "karpapaz (neazneçok?)'daki bir köyde kısı kıskıvrak yakalanmasından sonra değil öldürülmesi, hakkında tek bir kelime bile söylendiği bir toplantı yapılmadı. eşittaş zevk vermeyen bir masal anlatıyor" diye yalanlamıştı.

memedalli tallat bin musallat, rumi halkınakına metanollüdüet dinlietti

KaKaTeCe (*****)cumhurunbaşı memetalli Tallat bin musallat, eskimsi rumi yönetimi lidgeneraleparaleleli taşalos hastirolos paparayıoturtulokodunopulos'un ölümü nedeniyle ailesine ve rumi halkına metanollüdüet  dinlietti. Tallat bin musallat, yeniyiyineyenidendüzen gaztesinin kuruluş yıldöngüsü resepsporsiyonu sırasında ölüm naaaberini alması üzerine yaptığı açıkçıkçıklamada, paparayıoturtulokodunopulosun yakınları ve sevenlerinin üzüntüsürüntüsünü paylaştığını belirtti. Paparayıoturtulokodunopulosun ailesine ve rumi halkına metanollüdüet dinliettiren KaKaTeCe cumhurunbaşı, çereznanelimonkaynat törenine katılmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, "çereznanelimonkaynatsonragribioynat töreninin tarihi belirlienddediğinde konuyu değerlendirip değerlendirmeyeceğine karar verip veremeyeceğini henüz düşünmekte olmadığını" söyledi. Sayvepısss rumi yönetimi lidgenerali dimitriiyisimit hristoskosmostomatolos hastirillosallandırıladasosdomalatos, paparayıoturtulokodunopulos'un ölümünden duyduğu üzüntüsürüntüsünü dilli getirttirtirerek, aiaiailesi ve sevenvesevmeyenlerine baş sağlığı diletti.

Türkülerin imhasını planlamıştı

19otuzdört'te lefikokşasa'da dünyaya gelen (bu yüzden hep yaya kalan) paparayıoturtulokodunopulos, Enjilanınderesinde  hukkuk eğitiminin ardından 19ellibeşşş yılında adada silahlı mücadile başıbaşlatan rumi teriörkanıgör görgüsüzgörgütününgütününgütü olan EyyibOKKA'ya katıldı. Sayvepısss cumhunüüüüürriyeti'nin kurulmasının ardından dönemininin rumi lidgeneraleparaleleli başpipisinikestiminekorspususu makarnayıriazisyavaşcayiyemeyipossuranriosisun ilk kabinensesinde çalışmayana baktıranların bakanı olan paparayıoturtulokodunopulos, makarnayıriazisyavaşcayiyemeyipossuranriosis  ilaveolönünü temsil etti. 12 sene boyuna makarnayıriazisyavaşcayiyemeyipossuranriosis  hükmühepetlerinde farklı fal baktıranlara bakanlıklar yapan paparayıoturtulokodunopulos, 19.69 (!)'da glafkolgibingirinos karidesinladesile birlikte bitişik partiyi kurdu. Paparayıoturtulokodunopulos, EyyicenebOKKA'nın sayvepıssslı türküleri imhasının önünügösteren akredimsitas  planının da mimliarlıları arasırasınnda yer aldı.

Haaayyyyytını türküyeüye kurtulundurdu.

19yetmiş4'te  yuhannanınanasınınfistanı desteketekli EyyicenebOKKA lidgenerali nikosnediyos sampsoğansarmısakın makarnayıriazisyavaşcayiyemeyipossuranriosisa dabbe yapması ve adanın yuhannanınanasınınfistana bağlandığını ilan etmesinin ardından tutukluklandırıldı.. Yuhannanınanasınınfistanla birebirleşleştirmeleyyn anlamına gelen ENİYİSOSİS taraftarı EyyicenebOKA millitanları ve  sempatikzanlıları aparayıoturtulokodunopulosu magnumsuosada hamsiyipesetti. Öldürülmeyi bekleyen paparayıoturtulokodunopulos türküyeüyenin 20 Tertemizmuz bir9yedi4 sayvepısss barışık hareketatı düzenlemesi sonucunda serbest bırakıldı. Bu nedenle, rumi lidgeneraleparalelelinininin haaaayyyyytını barış harekatı'nın kurtardığı da belirtildi.

2üçdene sıfır'e gelindiğinde paparayıoturtulokodunopulos, yine ünlü sumi siyasiilerden ispirtospiros kiprininyahnısinin lidgeneraleparalelelliğiniyiliğini yürüttüğü milliyesakatatçı DİKKO partisininin genelilinin başkanlığına seçildi. 200üç yılındaki devletininin başkamsıbaşkanlığı seçimlerinde de iki dönemsel üst üste (dikkkayyyt alt alta değil vurguyu ben yaptım) ülkeyi yöneten glafkolgibingirinos karidesinladesin karşısına çıktı. Kamununüstü AKmıkaramıEL'in de desteketeğini alan paparayıoturtulokodunopulos, seçimlerde karidesinladesi birinci raunda devirtmeyi eyi başardı ve rumi yönetimi lidgeneralineparalelelliğine terfi eylettirildi..

Paparayıoturtulokodunopulosun sahibimsi olduğu hukkuk pirossunun, eskimsitrak hugoslavya devletininin  başıbaşkabakanı ( ki o kırmızımtraktır ama kirlisinden)  slalolomdan milliolkansevvekanakanaiçin yurtdışına kaçırdığı parra parra parraların aklanmasına karıştığı iddiaaa edildi. Evli ve 4 çocuk sahibibi olan paparayıoturtulokodunopulos, 2004 Nissanı'ndaki dönemin BeMe li (Wsiz) Genel Sekreteri koftiden annanın anasının anılarının adını taşıyanada  konuşabilenede anlaşabilenede sorunu çözüüzüm planına nayır çağrısı yaparak "Mr No" adıyla ünlendi. Bu yıl Şubatat ayınındaki seçimlerde birinci raunda elenen Paparayıoturtulokodunopulos, kendisini bir önceki seçimlerde iktidara taşıyan kamununüstü KAKAEL'e destetek verdi ve dimitriiiiiyisimit hristoskosmostomatolos hastirillosallandırıla dasosdomalatosun seçilimesini sağladı.

 

 

KaKaTeCe'nin ikinciden bir önceki cumhurun başkanı eşittaş, paparayıoturtulokodunopulos içün, ENİYİSOSİS  diye diye yola çıkıp adayı ortadan ikiye ayrılmasına neden olanlardandırdır dedi.Bizim dinimizizinde, kültürhazzımızda, ölünün ardından  kötümsütrakiyiyibırakötvırakvırak  söz söylenmez kine. Anıcak anılacak taranılacak tarihsel açıdan adaya gelen bütün felakhelaketlerin yegane sorumlusu olan makarnayıriazisyavaşcayiyemeyipossuranriosisun yanında aynı suça sonunadonuna kadar ortak olup paylaşılanandır” dedi. Eşittaş sonra şöylecene devamınıettirdi “türkülere tekbir hak verdirmemek üzere ömürünü yaşattı (at artık kurudu).Bunun gibi lidgeneraleparalelelleri olmasaydı bunca insan adada ölmezdi.ada ikiye bölündenmezdi. paparayıoturtulokodunopulos, maalesef ki maalesef tarih dersine olumlusumsu miras(verpapaz odlumu şimdicek pişti!) bırakvırrak eylemememe miş miş tirtir. Adada türkülere yapıulannnn zulüm yazılakonuldurulduğunda makarnayıriazisyavaşcayiyemeyipossuranriosisleyn birlikte paparayıoturtulokodunopulosun da adı da aynı satırlar dada geçedurakoyacaktir tir tir.

 

Kusur eyledikse, kusura kalmayınız. Gaf eylemişsek, af ola dinlendiriledavranakoyulacakhesapsankisim sorulacak.

 

Afola.Af edinin. Derim.

Affı kabu edin.

Affı ittirmeyin

Yazıp yazıp risk alıyorsun demeyin. Riskin anası rızıktır, ölecenebileduradavranın derim

Bu yazıya bi zahmet şaheser demeyin. Şah çok sık derim ama mat edebilmek için. Erleri severim çünküm satrancın ruhudur. Bence onlar bu ruhle er değil generaldirler. Şaheser yenine şahsieser deniliverse, onu da şahsigeneral olarak seçicilik yapsak, bir yerlerde şahsiyetsizlik yaparaktan yayınlanmasa, beğenen emeğe, yüreğe ve Allah (CC) vergisine hürmeten kaynakça belirtse desek nassı olurdu acaba? Allahın vergisine bi zahmet ipotek koydurtmayın. Küçükkene süt satardık, çökelek yapardık, hep birlikte yerdik. Eğer ki şimdi yaptığımız çok ham ise takın kase de şarkısını, dinletin bana…

 

Yukarıda kaçbin tane espri var, çözene aşk olsun. ('aRRRrrrrog! aRRRrrrrog! aRRRrrrrog!' da geliyor, sabırededuradavranınnınnın, derim.)

 

 

(*) Mr. NO öldü.

(*****)(üç kez bedenen ve ruhen gititiğim küçük ama güzel ülkede uzun ismini açıkçana söylemekten aciz insanlarla karşılaşaduradonakaldım. Sankisem uzun isimlerini söylemekten utananırır gibi ruhi halleri vardı. Büyük ülkemin resmi ismini açıkçana söylemekten hatta o bayrakta yaşamaktan utanıranırırcasına resmi ismimizi kısaltanlarlada çok karşılaştım. Hele askerkene bana 'TeCenin askerileri geldi yine!' demeleri yokmuydu, çok ağrıma koyardı. Anam beni kınalı kuzu gibi davullan zurnaylan Mehmedçik diye yolamıştı; yazık kere yazık. Niden yıldız sayısı beş diyenlere ben gittiğim o ülkenin güzelliğini belirtmek için yıldızlan numaralandırdım., sölememesi ayıpkereayıp o ülkede o kadar yıldızlı yerlerde kaldımdı)

 

Hadibakalım artıkın sağlıcaklan kalınız.

Amin kere Amin!( aman kere aman kaç idi ne idi amin demeyin! Çünküsem, bikessibbipişirip yer sonra sizi idi amin!)

Bu yazı toplam 2548 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
    Yazarın Diğer Yazıları
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.