• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Başkan Ergün Basınla Buluştu

Okunma Sayısı: 2472
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Taş Fabrika’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Ergün, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Ergün Basınla Buluştu
Haber Merkezi

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Taş Fabrika’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Ergün, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yoğun programının arasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Taş Fabrika’da gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda Başkan Ergün’e Manisa Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu ve Tamer Çipiloğlu, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay eşlik etti. Basın mensuplarıyla beraber yenilen kahvaltının ardından Başkan Ergün, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soruları yanıtlamadan evvel bir açıklamada bulunan Başkan Ergün, “5 yıldır Manisa Belediyesi’nde görev yaptık. Seçimlere 5 gün kala bu hizmetlerimizi tamamlama noktasına yaklaştık. Öncelikle 30 Mart tarihinde yapılacak seçimlerin bize, ilimize ve bütün ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 5 aylık bir süredir de hizmetlerimizi eski adıyla köy şimdiki adıyla mahallelerimize ulaştırdık. Bu 5 yıllık süre içerisinde gerildiğimiz, zaman zaman birbirimizi incittiğimiz, zaman zaman sevinçli anlar yaşadığımız anlar yaşadık. Bu süre içerisinde Manisa kamuoyunu aydınlatma noktasında gösterdiğiniz çabadan ötürü şahsım adına teşekkür ediyorum. Doğru bilgilendirme, doğru aydınlatmanın her şeyden önce birinci önceliğimiz olması gerektiğini her fırsatta dile getirdim” dedi. 

Kararı Manisalı Verecek

Başkan Ergün, kamuoyunda kendisi ve ailesine atılı ithafları da yanıtlandırdı. 5 senelik süreçte hesabı verilmeyen hiçbir şeyin olmadığını belirten Ergün, “Tabi üzüldüğümüz bir nokta var. Son dört-beş günlük yaşadığımız süre içerisinde en başından  beri söylediğim düzgün ve karşılıklı saygı içerisinde gerçekleştirilen siyasetin yapılması gerekiyor. Bütün adaylara her platformda defalarca da dile getirdim. Ancak son iki-üç gündür yaşanan bazı karalamalar ve iftiralarla siyaset kirletiliyor. Bunlar son çırpınışlardır. Önceki akşamlarda CHP’nin adayı ailem ve şahsımla ilgili yapmış olduğu karalamaları basın yoluyla yanıtlandırmıştım. Manisalı bunun kararını en iyi şekilde verecektir. Kimin yalan söylediğini, kimi doğruları anlattığı ortaya çıkacaktır. Biz bugüne kadar Manisa’da yaptığımız bütün icraatlerin didik didik edildiğini, hem İçişleri bakanlığı, hem Valilik, hem de Sayıştay noktasında incelendi. Allah’a şükür bugüne kadar hep şeffaf ve hesap verebilir durumda olduk” dedi.

Yalan Gazetesi Basıyorlar

Siyasi partilerin siyaseti belden aşağıya vurarak, yalan ve karalamalara başladığını belirten Ergün, “Dün akşamdan beri yeni bir konu gündemde. Bir gün önce Özgür Özel’in karalama ve yalanlarıyla uğraşmıştık. Bugün de başka bir konuyla karşı karşıyayız. Bize gelen bir ihbar neticesinde hangi ajans  tarafından yaptırıldığı belli olan, hangi matbaada basıldığı belli olan, şahsımla ilgili, belediye meclis üyeleriyle ilgili, kişilerle ilgili tamamen yalan, karalama ve iftiralar üzerine kurulu ve hatta Belediye’nin logosunun da kullanıldığı, İşte Gerçekler başlığıyla 150 bin civarında baskısı gerçekleştirilen gazeteler var. Manisa Belediyespor’dan tutun, şahsıma ait olan telefon numarasına kadar. Eşimin telefonundan, kızımın olmayan telefonuna kadar yazıldığı hakaretlerle dolu bir gazete. Biz bu gazeteyi ele getirdik. Bununla ilgili Cumhuriyet Başsavcısı’na müracaatta bulunduk. Bu İzmir’de basılan gazeteler dün akşam saatlerinde, siz değerli basın mensuplarının da şahit olduğu depoya transfer edildi. Bizler tekrardan Savcılık ve Emniyet makamlarına gerekli girişimlerde bulunduk. Şu anki durumda da oradan hiçbir kolinin dışarı çıkmaması için emniyet mensupları gereken tedbirleri almış durumda. İlgili gazetede adı geçen şahıslar suç duyurusunda bulundu. Şu anda yasal süreci bekliyoruz. Süreç sonunda basılan gazetelerin imhasına mı yoksa yayınlanmasına mı karar verilecek göreceğiz” dedi.  

Kara Bir Lekedir

Bastırılan gazetelerin Manisa’ya kara bir leke olarak düştüğünü belirterek, açıklamasına devam eden Ergün, “Dün Sanayi bölgesinde bir yangın çıkmıştı ve Manisa’ya kara bulutlar çökmüştü. Bugün de Manisa’nın göbeğine düştü. Bu bir kara lekedir. Seçimlere 4 gün kala bu  yapılan, kaybettiklerinin farkında olan siyasilerin işi belden aşağı  vurmasıdır. Tamamen yalan üzerine, hayali rakamlarla, hayali telefon numaralarıyla Manisalı’nın kafasını karıştırmaya yönelik hamlelerdir. Kirli siyaset yapılıyor. Bunlar hoş şeyler değil. Bunları şiddetle kınıyoruz. Deponun içerisinden ne çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Bu gazete kolilerinin üzerinde bir siyasi partinin adayının fotoğraflarının yapıştığını da hepiniz gördünüz. Hangi siyasi parti tarafından yapıldığı belli. Hatta ben şüphede duyuyorum. O kolilerin içerisinden oy pusulaları da mı çıkacak. Bugünler de moda. Bunları beraber göreceğiz ve beraber yaşayacağız. Bu büyük bir trajedidir. Büyük bir suçtur. Bunu yapan kişiler, yaptıklarıyla kalmayacak. Her türlü yasal yolla bunların üzerine gidilecektir. Örnek olsun ki, başkaları bu yola girmesinler. Neden bunları bizlere sormuyorsunuz. Sorun, biz de cevap verelim” dedi. 

Hesabını Soracağız

Gazetede yapılan her haberin yalan olduğunu, Manisa Belediyesi’nin her konuda hesap verdiğini belirten Ergün, yapılanların yasal yollarla hesabı sorulacağını vurguladı ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Orada yazılan her konuyla ilgili Manisa Belediyesi her türlü soruşturmayı geçirdi. İçişleri Bakanlığı ve Valilik nezdinde her şeyin hesabını verdik. Manisa Belediyespor’a trilyonların toplandığını söylediler. Biz bunun da soruşturmasını geçirdik. Allah’a şükür hepsinden alnımızın akıyla çıktık. O yüzden bunlar tamamen çamur at izi kalsın felsefesiyle yapılmış karalama girişimleridir. Bu olay, küçük bir olay değildir. Bu olay burada kalmayacaktır. 30 Mart’ta vatandaşımız en doğru kararı verecektir. 2009 yılında nasıl, kendi ellerindeki iktidarı zaferle biz aldıysak, inanıyorum ki bu seçimde zaferimizi perçinleyeceğiz. İktidar partisinin oylarının kaça düşeceğine hep birlikte şahit olacağız. Hele bu yapılanların ardından sonuç çok farklı olacaktır. Bu olayların önümüzdeki günlerde tekrarlanması gerektiği konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Bugüne kadar bizlere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Hakkınız varsa helal edin, bizler helal ediyoruz”

İkinci Maaş Yok

Manisa kamuoyunda konuşulan maaş konusunda da açıklık getiren Başkan Ergün, “Ben makamın bana verdiği maaşı muntazam olarak alıyorum. AK Parti döneminde Bülent Kar’a BESOT üzerinden ikinci bir maaş bağlantısı yapılmıştı. İlk geldiğimiz ayda bu gündeme geldi. Bizler de BESOT üzerinden ikinci bir maaşı almayacağımızı yönetim olarak karara bağladık. Bizim dönemimizde bu maaş ödenmedi. Biz bunun açıklamalarını daha önce de yapmıştık. Şimdi bu konuyu gündeme getirmek, olayları farklı bir noktaya sokma çabalarıdır.  Bu maaşı ne ben aldım, ne de yanımdaki başkan yardımcıları aldı” dedi.  

Tanrıverdi’nin Valizi Elinde

İzmir’de yaşadığı spekülasyonları da yanıtlandıran Ergün, “Ben bu yaşa kadar Manisa’da yaşadım. Manisa’da oturdum. İzmir’de de evim var. Allah nasip etti aldım. Herkes nasıl kafasını dinlemek istiyorsa, bu benim de hakkım. Kimi dağa çıkar, kimi balığa çıkar, kimi ava çıkar. Bizim de İzmir’de evimizin olması suç mu? Benim Manisa’da evimin nerede olduğunu bütün Manisa biliyor. O evi 20 sene önce aldım. Herkesin tatile de ihtiyacı var. Kiminin Foça’da evi var. Kiminin Çandarlı’da evi var. Bunlar safsata. Bunlarla kimseyi karalayamazlar. Benim İstanbul’da da evim var. Bunlar tutmaz. Boşuna çenelerini yoruyorlar. Hüseyin Bey’e sormak lazım. Kendisinin Manisa’da evi var mı? Şu anda nerede kalıyor? Saruhan Hotel’de kaldığını herkes biliyor. Şu anda otel odasından Manisa’ya yönetmeye talip. Valizi elinde. 30 Mart akşamı elindeki valiziyle Ankara’ya geri dönecek” dedi.   

 

Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu
Başkan Ergün Basınla Buluştu

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.