• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Başkan Dutlulu, “ikinci dönemimizin en önemli hedefi yerinde kentsel dönüşüm

Okunma Sayısı: 1129
Başkan Dutlulu, “ikinci dönemimizin en önemli hedefi yerinde kentsel dönüşüm
Akhisar Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yönetiminde belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Akhisar’ın bu konuda mazisisin çok başarılı

Başkan Dutlulu, “ikinci dönemimizin en önemli hedefi yerinde kentsel dönüşüm

Haber Merkezi

Akhisar Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yönetiminde belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Akhisar’ın bu konuda mazisisin çok başarılı olduğu söylenemez. Yıllarca kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm ile oyalandık. İnsanlara hayaller satıldı, yılları çalındı. İkinci dönemimizin en önemli hedefi yerinde dönüşüm, binaların güçlendirilmesi projesidir. İkinci dönemimizde bu projeye başlayacağız. Daha önceden bu konuda başarılı çalışmaları olan belediyelerle görüşmeler gerçekleştirdik. Ama ne yapmayacağız? İnsanlara hayal satmayacağız ”dedi.

 Meclis toplantısı öncesinde gündem ile ilgili konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, tüm İslam âleminin Miraç Kandilini kutladı ve 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden yurttaşları rahmetle andı.

Başkan Besim Dutlulu konuşmasında şu açıklamalarda bulundu; “Acılı bir günün yıldönümündeyiz. 6 Şubat’ta gerçekleşen ve birçok ili kapsayan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ile sabır diliyorum. Depremden depreme bu olayı hatırlayan ve ne yazık ki önlem almayan bir ülkeyiz. Bunun önlemi, depreme dayanıklı binalardan, yapılardan geçiyor. Akhisar’ın da bu konuda mazisisin çok başarılı olduğu söylenemez. Yıllarca kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm ile oyalandık. Akhisar’ın eski mahallelerinde 50 metrekare evi olan vatandaşlarımıza apartman daireleri vaat edildi. Resmen deprem için değil, para için rantsal bir düzen kuruldu. İnsanlara hayaller satıldı. Şeyhisa ve Hashoca gibi mahallelerin yıkılıp da apartmanla anılması mümkün değil. Altı tarihi eser, yüze yakın tescilli binaya sahip, etrafı birinci derece sit alanı ilan edilmiş bu mahallelerde kentsel dönüşüm vaadiyle ne yazık ki insanların yıllarını çaldılar.

Bunun tek çözümü, koruma amaçlı imar planıdır. Eski Akhisar’ı restorasyonlarla, güçlendirmelerle olduğu gibi koruyup, asıl deprem riski üzerine yoğunlaşmamız lazım. 2000 yılı öncesi yapımlı betonarme binalar birçok mahallemizde var. Bizim buralar ile ilgili önlemler almamız lazım. Buradaki insanların da başka bölgelere taşınacağını düşünmek de gerçekçi değil. Rezerv alanları oluşturarak, hem insanları ev sahibi yaparak, hem de insanlara istihdam sağlayarak, ondan sonra da yerinde dönüşümü desteklemek lazım.

Hacıishak Mahallesinde bir rezerv alanımız var. İstanbul’da çok güzel işler yapılıyor bu konuda. Başarılı örneklerde olduğu gibi rezerv alanlarından gelecek gelirle yerinde dönüşümü hızlandırmamız gerekiyor. Sit alanı konusunda da hukuksal düzenlemeler noktasında çalışmalarımız devam ediyor.

Akhisar Belediyesi olarak biz, buradaki tüm meclis üyelerimizle birlikte,  kendi dönemimizde bir metre kare alanı imara açmadık!

Akhisar’da zaten fazla yerlerde imar alanları açılmıştı, zemini kötü çok fazla yerlerde açılmıştı. Biz kendi dönemimizde bir tane bile binaya yüksek kat imar izni vermedik!

İmar komisyonumuzca binaların daha dayanıklı olması için gerekli önlemler alındı, kararlar alındı, bunların da hepsi uygulanıyor şu anda.  Bundan sonra yapılacak binalar için de belediye olarak önlemimizi aldık. 35-40 metrekare tabana yayılmış bir binası olan bir vatandaşa, senin yerin apartman olacak, 3 katlı, 5 katlı evin olacak diye vatandaşlarımıza hayal satmayacağız. Gerçekleri söyleyeceğiz. Akhisar’ın tarihi ve güzel mahallelerini güçlendirerek daha güzel bir hale getireceğiz. Binalarımızı korumak için, koruma amaçlı imar planımızı Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte beraber yapacağız. Biz Büyükşehirde kim olursa olsun uyumlu çalışırız. İkinci dönemimizin en önemli hedefi yerinde dönüşüm, binaların güçlendirilmesi projesidir. İkinci dönemimizde bu projeye başlayacağız. Daha önceden bu konuda başarılı çalışmaları olan belediyelerle görüşmeler gerçekleştirdik. Ama ne yapmayacağız? İnsanlara hayal satmayacağız ”dedi.

AKHİSARLI ŞEHİDİN ADI AKHİSAR'DA YAŞAYACAK

Başkan Dutlulu ayrıca meclisin 5. gündem maddesinde yer alan Cumartesi Pazarı’na isim verilmesi konusunda, yine o mahallede ikamet eden ve semt pazarında tezgahı bulunan Şehit Reşat Ergin’in ailesi ile görüştüğünü ve Akhisarlı şehidin adının ilçede sonsuza dek yaşamasını istediğini belirtti. Öneri meclisten oy birliği ile kabul edildi ve Cumartesi Pazaryerinin adı Şehit Reşat Ergin Kapalı Pazaryeri ve Yaşam Alanı olarak değiştirildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 5 Mart Salı günü saat 16.00’da olacağı bildirilerek oturum sonlandırıldı.

belediye-(1).jpgbelediye-(2).jpgbelediye-(3).jpgbelediye-(4).jpgbelediye-(5).jpgbelediye-(6).jpgbelediye-(7).jpgbelediye-(8).jpg

 

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.