• BIST 10545.05
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • Manisa 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • 19 Mayıs Bayramı Programı Belli Oldu
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • Erkek Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Şarküteri Görevlileri Aranıyor
  • Hat Süpervizörü Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle andık

Okunma Sayısı: 1117
Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle andık
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, sonsuzluğa uğurlanışının 85'üncü yıl dönümü töreni Milli Egemenlik Meydanında saat 09.00’da çelenk koyma merasimiyle başladı. Akhisar Kaymakamı Murat Kütük,

Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle andık
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, sonsuzluğa uğurlanışının 85'üncü yıl dönümü töreni Milli Egemenlik Meydanında saat 09.00’da çelenk koyma merasimiyle başladı. Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Borazan, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Çelenkleri koymasıyla tören başladı.

Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Yıldız’ın tören yöneticiliğini ve program sunuculuğu Namık Oğul Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Akgün yaptı. Çelenk töreni saat 09.05’te verilecek 2 dakikalık saygı duruşu komutu ve Namık Oğul Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Onur Erkmen’in yönetiminde Belediye bandosu yönetiminde İstiklal marşının okunmasıyla göndere çekilen bayraklar Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Yıldız ve 12 öğrenci tarafından yarıya indirildi. Belediye Bandosu ve Belediye hoparlörü tarafından verilen Ti işaretiyle Saat 09.05'geçe sirenler 2 dakika çalındıktan sonra çelenk koyma töreninin sona ermesinden sonra Siyasi Partiler, Oda Başkanları ve Derneklerin çelenkleri Atatürk anıtına sundular.

İKİNCİ TÖREN PARK İÇİ SİNEMA SALONUNDA YAPILDI

Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi'nin hazırladığı, İkinci Atatürk'ü Anma programı Akhisar Belediye Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Park içi (Sinema Salonu) Kültür Salonunda saat 10.00'da devam etti. Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Nihan Güntürkün Uyar’ın sunuculuğunu yaptığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Namık Oğul Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Akgün yaptı.

Murat Akgün;”   Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Protokol Üyeleri, Sevgili Öğrenciler, Ölümünün 85.yılında Atatürk’ü anmak, onu anlamakla bir değer kazanır.’’Milletleri büyüklerine bağlayan duygu, onların vücutlarından değil, şahsiyetlerinden gelir. Kökleri toplumun ruhuna dalan bu şahsiyetler ölümsüzdür. Milletler büyük evlatlarıyla soluk alır. Her milletin tarih sayfasında böyle kişilere rastlanır. İşte Atatürk; Meteler, Fatihler, Yavuzlar gibi bütün dünyanın Türk milletinin üzerine geldiği anda ortaya çıkmış, milletinin ölüm fermanını parçalamış ve onun tekrar öz yurdunun bağrında nefes alabilen bir genç ülke olmasını sağlamıştır. Savaş sonrası yaptığı inkılâplarla bir yandan genç Türkiye’nin oturması gereken temelleri gerçekleştirmiş, bir yandan da ülkemizin modern ülkeler seviyesine çıkması için milletiyle birlikte, ondan aldığı güçle büyük bir enerji harcamıştır. Bir gün Türk için düşünen o beyin, Türk için çarpan o yürek bütün fanilerin tabii sonuyla karşılaşmıştır: ölmüştür. O’nun aramızdan ayrılışının bugün 85. yıldönümü. Tam 85 yıldır onsuz yaşıyoruz. Kendisinin de ifade ettiği Mustafa Kemaller ülküsünü yaşatmanın tek yolu onu iyi tanımaktan, eserlerini, yaptıklarını, yapmak istediklerini iyi kavramaktan geçer.Onu hiçbir çizgiye çekmeden kendisinin olduğu çizgide, Atatürk çizgisinde, anlamaktan geçer. Şunu hiç unutmamalıyız ki, Türk milletinin hayatında Atatürk bir dönem değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Onun öncülük ettiği eser eksiksiz olmadığı gibi tamamlanmış da değildir. Genç kuşakları bekleyen en önemli görev bu başlangıcı sürdürmektir. ‘’ Beni görmek demek, yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi ve hislerimi anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir. ’’ Sözlerinde de ifade edildiği gibi Mustafa Kemal ülküsünü sözde değil özde anlamak Atatürk’ü, Atatürkçülüğü şeklen değil özde kavramak, özümsemek temel amaçtır. Ölümünün 85. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bizlere bıraktığı mirasa bağlılığımızı yineliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi öğretmeni Ahmet Yabaş ve 6 Öğrencilerinin “Atatürk Deyince’’ adlı Dramatoryo’dan sonra öğrencilerin zeybek oyunuyla devam eden program, Namık Oğul Anadolu Lisesi Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Gökhan Kaya ve Coğrafya Öğretmeni Mehmet Ege Bektaş’ın hazırladığı Atatürk temalı 4,5 dakikalık Sinevizyon gösterimi salonu dolduran izleyiciler tarafından çok beğenildi. Namık Oğul Anadolu Lisesinin hazırladığı müzik dinletisi dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Atatürk'ün edebiyata intikalini 85. yıl dönümü için hazırlanmış program töreni sona erdi. Törenin sona ermesinden sonra Protokol, 10 Kasım programını hazırlayan Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi yöneticileri, Öğretmenler ve öğrencileri sahnede tebrik ettiler.Salonun fuaye salonunda Namık Oğul Anadolu Lisesinin hazırladığı Atatürk fotoğraf sergisiyle Atatürk'ü Anma programı sona erdi.










































































































































































 

 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.