• BIST 10540.91
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Karabulut Şirketler Grubundan  Duyurulur
  • KEY Performans Öğretmen Alımı
  • Bay-Bayan Üretim Personeli Alımı
  • 19 Mayıs Bayramı Programı Belli Oldu
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pide ve Lahmacun Ustası Aranıyor
  • Erkek Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Şarküteri Görevlileri Aranıyor
  • Hat Süpervizörü Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Akhisar Demokrasi Güçleri Kadına Şiddeti kınadı

Okunma Sayısı: 858
Akhisar Demokrasi Güçleri Kadına Şiddeti kınadı
Akhisar Demokrasi Güçleri, "25 Kasım Kadına Şiddet" yürüyüşü hava muhalefeti nedeniyle Akhisar Belediyesi önünde saat 13.30’da toplanarak basın açıklaması yaptı.

Akhisar Demokrasi Güçleri Kadına Şiddeti kınadı
Akhisar Haber Ajansı

Akhisar Demokrasi Güçleri, "25 Kasım Kadına Şiddet" yürüyüşü  hava muhalefeti nedeniyle Akhisar Belediyesi önünde saat 13.30’da toplanarak basın açıklaması yaptı. Hayatımızdan, Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, Kadına Yönelik Şiddete Son, Nefrete İnat Yaşasın Hayat, Kadın Cinayetleri Politiktir,  Kadınlar Savaş İstemiyor, Kadınlar Yürüyor Mücadele Büyüyor, Yasalara Dokunma Uygula, Kadını Değil, Şiddeti Yargıla, Krize, Şiddete, Savaşa Hayır. Cinsel, Ulusal, Sınıfsal Sömürüye Son, Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir, Kadın Yaşam Özgürlük, Savaşa, Şiddete, Yoksulluğa Karşı Barışı, Hayatlarımızı Ve Haklarımızı Savunacağız. İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz, Kadınız Varız İşte Buradayız, Korkmuyoruz, Susmuyoruz İtaat Etmiyoruz. Güvenceli İş Güvenli Gelecek Talebimizden Vazgeçmiyoruz. Örgütlenme Özgürlüğümüzden Vazgeçmiyoruz. Şiddetsiz bir yaşam, eşitlik, özgürlük. Adalet, demokrasi, barış, laiklik mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Yaşasın Kadınların Örgütlü Mücadelesi, Sokakları, Meydanları, İşyerlerimizi Terk Etmiyoruz. Yaşasın kadın dayanışması. Jin, Jiyan, Azadi sloganları altında basın açıklamasını Eğitim-Sen Başkanı Fatma Çavuş okudu.

Fatma Çavuş’un okuduğu basın açıklamasın tam metni;

BASINA VE KANUOYUNA,

Savaşa, Erkek Şddetne, Yoksulluğa Karşı Barışı, Hayatlarımızı ve Haklarımızı Savunuyoruz! Dünyada ve ülkemizde sağ, muhafazakâr iktidarlar, savaş ve şiddet politikalarıyla kadın kimliğine ve emeğine dönük saldırılarını sürdürüyor. Biz kadınların mücadelesi her zaman olduğundan çok daha fazla baskıyla susturulmaya çalışılıyor. Evde, işte, okulda, sokakta, sosyal medyada, djtal platformlarda erkek şiddetine maruz bırakılıyoruz. Erkek şiddetine dar vereler iktidarlar tarafından açıklanmıyor. Şiddet vakalarının üstü örtülmeye çalışılıyor. 2022 yılında erkek şddet 334 kadını öldürdü. Sadece 2022 verilerine baktığımızda bile şiddetin hedef haline gelen kadınların sayısının arttığını görüyoruz. LGBTİ+ örgütlerinden gelen raporlar nefret söyleminin de her geçen gün arttığını gösteriyor. Ama AKP-MHP iktidarı sorun çözmek yerine kadın düşmanı siyasetine ve nefret söylemlerine yenilerini ekliyor.

Sevgili Basın Emekçler, Sevgili Kadınlar

Haftalardır İsrail’in Gazze’ye her geçen gün artan şiddetli saldırılarına tanık oluyoruz. Savaşta öldürülenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu üzüntüyle takip ediyoruz.  Gazze’de savaş ve soykırım suçu işleniyor. İkiyüzlü devletler her zaman olduğu gibi, dünyanın her yerinde, kadınların bedenlerin savaş polkalarına alet ediyor, hayatlarını hiçe sayıyor. İçinde bulunduğumuz coğrafyada maalesef yalnızca bazı hayatlar kutsal sayılıyor. Bu yıl başta Gazze olmak üzere Ortadoğu ve Dünya’da savaşların sebep olduğu yıkımlar, ülkemizde dokuz ay önce, 6 Şubat depreminde enkaz altında kalan iktidarın yen yıkımlara yol açacak özelleştirme politikaları, kadın düşmanlığını meclise taşıyan kadın düşmanı koalisyonlar, hukuk sistemnn çöktüğünün teydi bir yargı krizinin yanında büyük bir ekonomik krizle girdiğimiz 25 Kasım’da erkek devlet şiddetine, yoksulluğa, emek düşmanlığına, savaşlara karşı barışı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz şarını yükseltiyoruz. Her 25 Kasım’da olduğu gb bu yıl da sınırları ve zamanları aşan kadın dayanışmasını ve Mirabal kardeşlerin 1960’larda Trujllo’nun diktatörlüğünün devrilmesinde yol açan direniş ve mücadelesin selamlayarak  isyanımızı meydanlara taşıyacağız.

Sevgili Basın Emekçiler, Sevgili Kadınlar

Yıllardır sürdüğümüz mücadeleyle elde ettiğimiz en önemli kazanımlarımızdan bir, kadına yönelik şiddetin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden doğduğu yaklaşımı üzerine inşa edildiği için oldukça önemli olan İstanbul Sözleşmesi bir gecede feshedildi. AKP bu yolla erkek şiddetin ve erkek egemen zihniyet değiştirme yükümlülüğünü almayacağını açıktan duyurmuş oldu. Şimdi de 6284 sayılı yasayı tartışmaya açarak erli yargının incedir süren cezasızlık politikalarını meşrulaştırıyor. Erkek şiddet cezasız bırakılırken, kendi hayatlarını savunan kadınlar oldukça ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor. Dünyada krizlerle daha da artan ekonomik eşitsizlikler ve kemer sıkma politikaları kadın emeğinin sömürüsünü katlayarak artırıyor. Kadının tek istihdam biçiminin güvencesiz, evden, kısım zamanlı, parçalı ve esnek istihdam olmasını sağlayan düzenlemeler yaygınlaşıyor. Türkiye’deyse AKP/MHP iktidarının sermayeden, savaştan ve ranttan beslenen bütçe polkalarıyla ekonomik kriz derinleşiyor. İktidarın gündeminde kadın işsizliği ve yoksulluğu yok. Bunların yanında iktidar örgütlü kadın mücadelesin hedef alan baskı, gözaltı ve tutuklamaları hız kesmeden sürdürerek, anayasal haklarımızı, toplantı, göster ve yürüyüş hakkımızı engelleyerek de kadına yönelik şiddeti farklı biçimlerde sürdürüyor. KHK’ler, haksız ve hukuksuz işten çıkarmalar, güvenlik soruşturması gibi uygulamaların yanında KHK ile ihraç edemediklerin de mobbing, sürgün ve şiddetle görevden el çekmeye zorluyorlar. İşyerlerinde taciz, mobbing, şiddetin sorumlularının hesap vermesini sağlayacak herhangi bir düzenlemeyse bulunmuyor.

Sevgili Basın Emekçileri, Sevgili Kadınlar,

Kadın emeği üzerindeki denetimin sıkılaştırarak ayakta kalmaya çalışan AKP-MHP erkek iktidarı kürtajın ve sezaryenin hak olmaktan çıkarılması, şiddet uygulayan erkekle arabuluculuk uygulaması, boşanmayı zorlaştırma raporları, nafaka hakkına dar tartışmaları ile kadınları sistematik olarak aileye mahkûm etmeye çalışıyor. Ekonomik ve sosyal güvenceden yoksun bırakılmayı, yoksullaşmayı, bize dayatılan kimliklerle yaşamayı, güvencesiz- kayıt dışı çalıştırılarak sömürülmeyi, dünyanın bakımı da dahil tüm bakım yüklerin karşılıksız olarak yüklenmek zorunda görülmeyi, şiddet vei istismar tehdit altında yaşamayı reddediyoruz. Bu sorunlara çözüm üretecek politikalar yapılsın, kadına yönelik şiddetin tüm biçimler ortadan kalksın istiyoruz. Kadınların eşitlik ve özgürlük sorunu çözülmeden siyasi, meden, sosyal ve ekonomik haklara erişimden bahsedilemeyeceğinin altını çiziyoruz Varız! Diyoruz. Vardık ve var olacağız. Hayatlarımıza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkarak.

PANEL-FORUM

Akhisar Demokrasi Güçleri, "25 Kasım Kadına Şiddet" yürüyüşü  hava muhalefeti nedeniyle Akhisar Belediyesi önünde saat 13.30’da toplanarak basın açıklaması yaptıktan sonra 25 Kasım’da Savaşa, Yoksulluğa, Şiddete Eşitsizliğe Sesimizi yükseltiyoruz paneli Belediye M eclis Salonunda yapıldı.

Saat 14.00’te başlayan Panel- Forum’a konuşmacı olarak Aysun Gezen, Sol Feminist  Hareket Elif Çuhadar, Ekmek ve Gül Av. Müge Arslan katıldı. Asla Yalnız Yürümüyoruz, Akhisar Demokrasi Güçleri























whatsapp-image-2023-11-25-at-15.34.20-(1).jpgwhatsapp-image-2023-11-25-at-15.34.20-(1).jpgwhatsapp-image-2023-11-25-at-15.34.20.jpgwhatsapp-image-2023-11-25-at-15.34.21.jpgwhatsapp-image-2023-11-25-at-15.34.22-(1).jpgwhatsapp-image-2023-11-25-at-15.34.23-(1).jpgwhatsapp-image-2023-11-25-at-15.34.23.jpg

 

 

 

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.