• BIST 10146.21
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • Manisa 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Has Evrenselde Yenileme Kursu
  • Ambar ve Sevkiyat Personeli  Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

3. Akhisar Alışveriş Festivali Başladı

Okunma Sayısı: 6160
3. Akhisar Alışveriş Festivali Başladı
30-31 Ocak-1-2 Şubat tarihleri arasında 4 gün sürecek Akhisar Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Yeşil Portakal Marketler Zinciri, Özel Akhisar Hastanesi, Marka Fabrika’nın sponsorluğunda gerçekleşen ve Akhisarlı Esnaf Oda

3. Akhisar Alışveriş Festivali Başladı
Akhisar Haber Ajansı - AHA

30-31 Ocak-1-2 Şubat tarihleri arasında 4 gün sürecek Akhisar Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Yeşil Portakal Marketler Zinciri, Özel Akhisar Hastanesi, Marka Fabrika’nın sponsorluğunda gerçekleşen ve Akhisarlı Esnaf Odaları ile Akhisarlı esnaflardan oluşan komisyonun yürüttüğü 3. Alışveriş Festivali saat 16.00'da Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Misak-ı Milli Ali Şefik Okulu önünde Belediye bando, kortej yürüyüşü ve gösteri grupları eşliğinde açıldı.

Törenin açılış konuşmasını Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis başkanı Şenol Ürküp yaptı. Törende konuşan Belediye başkanı Salih Hızlı; “Öncelikle birinci amacımız Akhisar’ımızdaki esnafımızın rahatlamasını, ticari anlamda Akhisar’ımızın gelişmesini önemsiyoruz. Alışveriş Festivalleri 3 günle sınırlı kalmıyor, diğer günlerde de devam ediyor ama komitemizin Akhisar Ticaret ve Sanayi Odamızın, Akhisar Ticaret Borsamızın ve diğer bize paydaşlık eden ortaklarımızın amaçladığı bir şey var. Bu Alışveriş Festivalini 365 güne yaymak ve Akhisar'da ticareti 365 gün canlı tutmak buna ilişkin objektif kurallar var. Arkadaşlarımız bu kuralları yerine getiriyorlar, bu konuda çalışıyorlar. Dolayısıyla bu sağlandığında Akhisar tarihteki eski misyonuna geri dönecektir. Bu festivalimizin üçüncüsü için bir aradayız bunu gerçekleştireceğiz, ben bu festivalin Akhisar’ımıza, esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Akhisar bölgenin ticari merkezi olma yolunda büyük adımlar attığına işaret eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; “Akhisar’ımız 5 Bin yıllık geçmişi ile geleceğe hep birlikte emin adımlarla ilerliyor. Akhisar’ımız bir spor kenti, sanat kenti, turizm kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Bunu hep birlikte başarıyoruz, hep birlikte bu işte yol alıyoruz. Bu hepimiz için çok anlamlı ve çok değerlidir. Dolayısıyla hep birlikte üçüncüsünü kutladığımız festivalin de ilk ikisini çok büyük bir başarı ile sonuçlandırdık ve üçüncüsünü de çok başarılı bir şekilde sonuçlandıracağız.

AKHİSAR BÖLGESİNİN TİCARİ MERKEZİDİR

Bu Alışveriş Festivalimizin bir çok açıdan Akhisar için önemi büyük, ama altını çizmemiz gereken üç hususu ben görüyorum. Bu festivalimiz öncelikle sivil inisiyatif ile yapılan bir festivaldir. Tamamen Akhisar’daki esnafımızın bir araya gelerek organize ettiği festivaldir ve Türkiye çapında sürekli örnek alınarak gelip incelenen bir festivaldir. Bu da Akhisar halkının, Akhisar esnafının bu işi nasıl başardığının göstergesidir. Akhisar bu başarılarının tesadüf olmadığını bu festivalimizde de gösteriyor. Ayrıca bizim Akhisar olarak bir iddiamız var, biliyoruz ki bu kent 5 Bin yıldır bu coğrafyanın bu bölgenin ticari merkezi durumundadır. Bu merkezliliğini devam ettirmek ile ilgili çabalarımızı devam ettiriyoruz. Bu merkezliliğimiz etraf ilçelerimiz tarafından da destekleniyor ve kabul görüyor. Dolayısıyla bu merkezlilik olma ümidimiz bu festivalimiz ile perçinleniyor. Üçüncü altını çizmemiz gereken nokta da bu festivalimiz ile Akhisar esnafımız yeni müşteriler ediniyor, müşteri portföyünü geliştiriyor ve aynı zamanda da ekonomik anlamda katkı alıyor. Akhisar kendi meselelerine sivil anlamda sahip çıkıyor. Sivil organizasyonlarla, odaları ile ve diğer sivil kuruluşlarıyla kendi meselelerine sahip çıkıyor. Ben bu sivil inisiyatifi Akhisar için büyük bir şans ve değer olarak görüyorum. İnşallah bunu devam ettirdiğimiz sürece Akhisar’ın ticari merkezliliği, Akhisar’ın o kadim kültürüne dayanarak yükselişi devam edecektir” dedi.

CHP Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel; “Bundan önce iki tanesinde olduğu gibi bugün de hep birlikte Akhisar’ımıza değer katmak, güzel Akhisar’ın güzelliklerini daha görünür kılmak, eksik taraflarını geliştirmek, geleceğe hep birlikte daha umutla bakabilmek için ve şikayet etmek yerine çözüm üretmek üzere oluşturulmuş esnaf odalarının, sanayi odalarının, ticaret odasının, Akhisar Belediyesinin birlikte inisiyatifleri ile oluşturulmuş bu festivalde bir kez daha birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yavaş yavaş ülkemiz, şehrimiz ve güzel Akhisar’ımız bir seçim atmosferine iyice yaklaştı. Akhisar demokrasi kültürü son derece gelişkin bir kent, Akhisar çağdaş bir kent, Akhisar en iyiyi hakeden hep daha güzelini daha iyisini hakeden bir kent. Yarışın da bu yönde olacağına siyasi partilerin demokrasinin her türlü erdemini göstereceğine yarışında en çetinin burada geçeceğine inancım sonsuz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak gelecekte elbette Akhisar ile ilgili ve üstlendiğim yeni adaylıktan dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çok sayıda projemizi vizyonumuzu ortaya koyacağız. Ama temel yaklaşımımız şu olacaktır.  İyi olanları sürdüreceğiz, eksik yanlış olanı düzelteceğiz, yapılmayı yapacağız. Bugün burada iyi olan bir şey ile birlikteyiz. Akhisar Alışveriş Festivali, Akhisar için, esnaf için doğru bir projedir. Ağırlığı Akhisar esnafından ve biraz önce konuşmacılarında altını çizdiği gibi sivil birliktelikten meslek odalarından kök alan doğru bir hamledir. Burada belediye olarak, büyükşehir belediyesi olarak daha fazla ortaya irade, daha fazla destek olunması gerektiği, bu güzel yaklaşımı hem de sadece ilk kez bir ilçede ortaya çıkan bu meselenin Türkiye tarafından görünür olmasını, belki bu festivalin ilerleyen süreçlerde yerli turizmi de içine katarak Türkiye’nin cazibe merkezlerinden birtanesi olacak Akhisar’a yerli turist açısından da önemli katkılar sağlamasını bekliyoruz. Elbette bu birkaç gündeki göreceli ciro artışları bazı taleplerin öne çekilmesi, ertelenmiş bir talebin gerçekleşmesi noktasında da değerlendirilebilir. Ama önemli olan burada hep birlikte bir iradeyi ortaya koymak, bir markalaşma iradesini ortaya koymak, bir dünya da hızla akan ve maalesef küçük işletmelerin karşısından esen bir yele karşı hep beraber safları sıklaştırma meselesidir bu.

AVM’LERE EN BÜYÜK SAVAŞ ALIŞVERİŞ FESTİVALİDİR

Türkiye’de  bir AVM’ler sorunu var, Amerika’nın, Almanya’nın dahi, ki onların ekonomileri ile bizlerin ekonomisini karşılaştırmasını heyetin yüce takdirlerine arz ediyorum. AVM’ler şehrin 40 kilometre, 27 kilometre dışına kurulabiliyor. Türkiye’de sayın Başbakan 8 yıl önce sözünü vermiş olmasına rağmen 8 yıldır muhalefet partilerin gündeme getirip oylatmasına rağmen AVM yasası bir türlü hayata geçirilmiyor. AVM 700 çeşit esnafın 7 bin çeşit malını satarak küçük esnafa zarar veriyor. Buna karşı elbetteki siyasi iradeden beklentiler var. Ama buna karşı buralarda da yapılabilecek birşeylerin olduğunu gösteren Akhisar esnafına ve onun temsilcilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Akhisar’ın gelecekte birer birer, küçük küçük birbiriyle dayanışma içinde olan ve karşısındaki uluslararası küresel sermayeye ve onun yerli işbirlikçilerine karşı hep beraber direnen ve ayakta kalan bir birlikteliği hayata geçireceğine. Eğer Alışveriş Merkezi ise bunun illa sahiplerinin uluslararası veya yerli büyük sermaye grupları olmasına değil, onların arzu ettiği gibi profesyonel mesleklerin işçileştirilmesi sürecinin yaşandığı değil, yani terzinin, bir konfeksiyon atölyesinin asgari ücretle çalışanı ütücünün, bir AVM’nin alt katında ütü yapan asgari ücretlinin çalışanı olarak çakıştığı değil. Berberlerin dahi AVM’lerin birer parçası haline getirildiğini, nalburların AVM’lerde tezgahtar olduğu bir hayatı değil herkesin kendi profesyonel emeğiyle, alnın teriyle kişisel sermayesiyle ayakta durabildiği değer kattığı değer bulabildiği yarınları özlemliyoruz. Bu yarınlara katkı sunabilmek için elimizden geleni yapacağımıza siyaset üstünde bakacağımıza, dayanışma içinde olacağımıza ele ele tutuşacağımıza birlikte başaracağımıza inancım tamdır dedi.

AKHİSAR GELENEKLERİNE SAHİP ÇIKARKEN DEĞİŞİME DE AYAK UYDURUYOR

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker; “hepimizin bildiği gibi teknolojik gelişmelrin baş döndürücü hızla seyrettiği, dünyanın küçüldüğü sınırların kalktığı global bir köy haline geldiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Değişime karşı durabilmek mümkün değildir. O halde yapılması gereken şey, bu değişime ayak uydurabilmek, bu değişim ile beraber kendi değerlerimizi oluşturabilmek, var olan değerlerimizi muhafaza edebilmek, olanların üzerine yenilerini ilave edebilmek ve güncel deyimle marka olabilmeyi başarabilmek. Gerçekten Akhisar geçmişinde kadim medeniyetlerin yaşadığı bir coğrafya parşası olmasının ötesinde bunun getirdiği birikim onun ötesinde Cumhuriyet ile beraber tarımda, sanayide, sporda, sanatta, ilkleri başarmış ilçe olması ile beraber kategorik olarak ilçelerle değil bu büyüklükleri bu değerleri itibari ile belki de bir çok ille yarışabilecek büyüklükte bir ilçemiz. Özellikle festivaller itibari ile baktığımızda 554 yıldır anılan Çağlak Festivalini de anmadan geçemiyeceğim. Her ne kadar Alışveriş Festivalimiz üçüncüsünü gerçekleştiriyor olsa da biraz önce bahsettiğimiz gelişmelerden dolayı özellikle alışverişin şekil değiştirdiği, sanal alışverişlerin başladığı, moderin alışveriş merkezlerinin hızla yerden biter gibi çoğaldığı bir dönemde Akhisar hala geleneksel değerlerini muhafaza ettiriyor ve eminim ki bu tür festivallerle bu değerlerini daha da koruyarak güçlendirerek devam ettirecektir” dedi.

Protokol ile toplu olarak yapılan kortej yürüyüşünden sonra Saat 16.30 da Şükran Ayaz Parkı içerisinde Eski Esnaf Fotoğrafları Sergisi açılışı yapılırken saat 17.00 de ise Merkez Çarşı’da bulunan Baş Çarşı’da kokteyl yapıldı. Aynı gün içerisinde saat 19.00 da ise Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Misak-ı Milli Ali Şefik okulu önünde Akhisar Belediyespor ile Sivasspor müsabakası canlı olarak Sinevizyondan verilecek. Günün sonunda ise saat 21.00 de Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde DJ Cihan Kula’nın gösterisi ile Akhisarlılar coştu.













































































































































































































































































  • Yorumlar 21
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.