• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Selülit İçin Krem

Okunma Sayısı: 1111
Selülit İçin Krem
Selülit İçin Krem

Selülit İçin Krem

İnsanlık, modernliğin gelmesiyle birlikte sağlıklı olmanın yanında artık hem sağlıklı hem fit hem de estetik bir vücut arayışına girmiştir. Bu arayışın olumsuz sonucu yok denecek kadar azdır. Eski çağlarda insanlar beslenme ve barınma ihtiyaçlarını zor koşullarda ve zahmetli yollarla sağladığından kendi kişisel bakım ve estetik görünümlerine şimdiki kadar özen gösteremiyorlardı. Bunun birçok sebebini sayabiliriz. Eskiden besinler daha organikti ve insan vücudu bu kadar çeşit sağlıksız beslenmiyorlardı bu şimdiye nazaran bir avantajdır. Ama konumuz bugün ile geçmişin mukayesesini yapmak değil. Konumuz gerek sağlıksız beslenme ile gerek se hareketsiz kalmaktan dolayı oluşan selülit veya vücudumuzda hem sağlıksız hem de estetik ve görünüş itibari ile oluşan bozukluklar ve bunları tabiri caizse tedavi etmek. Hepimiz bazen yoğun iş tempomuzdan dolayı bazen ise gerekli koşullar mevcut olmadığından ya da ruh halimiz uygun değil diye spor, yürüyüş ya da hareket becerilerimizi kullanmakta tembellik ederiz. Bunları yapsak dahi yine de vücudumuzda oluşan yağlanmalara veya estetik bozulmalara engel olamayız. Az önce de bahsettiğimiz gibi zamanımızın kısıtlı olmasından dolayı fast food ve türevleri tarzında atıştırmalık ve sağlıksız yağ oranı yüksek besinler artık hemen herkesin normali olmuş durumda. Ne yazık ki bu normallik beraberinde bazı sorunları da yanında getirmiyor değil. Bu sorunlar, besinleri tüketirken aklımıza gelmiyor olabilir veya ben zaten az tüketiyorum diye düşünebiliriz fakat her geçen gün artan bu tüketim artışımız vücudumuzun görünüşünü ve hareket kabiliyetimizi olumsuz etkilemektedir. Eski zamanlarda işgücü insana dayandığı için insanlar sürekli hareket halinde olmak durumunda oldular. Teknoloji ve makinelerin dünyamıza girmesiyle insan beyni sayesinde artık işlerimizi makinelere veya teknolojik aletlere kolayca yaptırabiliyoruz. Bu kolaylığın beraberinde getirdiği en büyük sorunların ikisi de hiç kuşkusuz tembellik ve hareketsizlik. Günümüzde insanlar hayatı fazlasıyla kolaylaştığı için spor ve hareket ihtiyaçlarını spor salonlarında görmek zorunda kalıyor. Spor yapmanın hayatımızdaki vazgeçilmez öneminin elbette hepimiz farkındayız ama bu kadar hayatımızın içine sızan yanlış beslenme ve hareketsizliğin vücudumuzda ya da ruhumuzda yarattığı olumsuz sonuçlarının farkında mıyız? Bu yazımızda yanlış ve sağlıksız beslenme ile hareketsiz bir vücudun en büyük problemlerinden biri olan selülit olgusunu ve bununla nasıl başa çıkabileceğimizi anlatacağız, iyi okumalar dileriz.

SELÜLİT NEDİR VE NEDEN OLUR

Az önce anlattığımız gibi selülit, gerek yağlı ve sağlıksız besinler tüketmekle gerek ise çağımızın yaygın bir hastalığı olan hareketsizlik sorunundan doğan, vücudun yağ bağlaması ve vücut görünüşünün bozulma durumudur. Eskiden çok gelişmemiş olan ama şimdi istediğimiz etkileri alabildiğimiz sağlık sektörü selülitin ne olduğu ve neyden kaynaklandığını bize tam anlamıyla açıklayabilmiş değil. Vücut estetiğimizin önemi en az geçmişteki kadar önemlidir. Bu yüzden mankenlere veya vücutlarını kullandıkları iş gereği daha fazla ön planda tutan insanlara baktığımız zaman hepsi kendilerini yağlı ürünler veya atıştırmalık tarzı besinlerden olabildiğince uzak tutmaktadırlar. Sadece onlar değil vücuduna önem veren ya da sağlığına önem veren herkesin dikkat etmesi gereken bir husustur bu. Selülit sorununa çözüm olarak, uzmanlar birçok öneride bulunmuşlardır. Bunlardan biri de selülit için kremdir. Bu sorun, istatistiklere göre kadınlarda erkeklerden daha fazla görünmektedir. Bu yüzden özellikle yaz aylarında sıcakların da vermiş olduğu rahatlıkla şort, bikini veya kışa nazaran daha kısa giyinirler. Bu rahatlık yanında estetik bir vücut görünüşü de istediği için kadınların korkulu rüyalarından biridir selülit problemi. Dışarıdan bakıldığında portakal kabuğunu anımsatan ve girintili çıkıntılı görünümüne neden olan selülit, genellikle olduktan sonra fark edildiği için kadınlar kara kara düşünmekten ve bu sorunla nasıl baş edeceklerini tam olarak bilmemelerinden dolayı farklı çözüm yolları ararlar. Bunun yüzünden hırsla spora başlayıp en ağır tempoyla selülit sorununu bir kerede hemen yenmek isterler. Ama takdir edersiniz ki vücuttaki hiçbir doğal değişiklik hemen olmaz ve eski haline dönmesi de elbette ki hemen olmayacaktır. Selülit için krem işte burada devreye giriyor. Hadi gelin birlikte selülit için kremin ne olduğuna, nasıl kullanılacağına ve ne işe yaradığına hep birlikte bir bakalım.

SELÜLİT İÇİN KREM NEDİR VE NE İŞE YARAR

Kış aylarında genellikle iş veya okul haricinde hareketsiz kalırız ve hareket etmeyince vücudumuz hantallaşır. Bu hantallık sağlığımız için olumsuz bir durumdur. Selülit için krem burada devreye giriyor ve vücudumuzda özellikle kalça ve baldır çevrelerinde sıklıkla gördüğümüz yağ tabakalarının giderilmesine ve daha başlamadan selülitlere karşı bir tedbir niteliğinde olan bu kremin cilt dostu olduğunu ayrıntılı bir biçimde anlatmamıza gerek yok. Selülit için krem selülit oluşumunu engeller ve vücudumuzun daha estetik daha sağlıklı görünmesini sağlar. İçerisinde bulunan mentol özelliği sayesinde vücudunuzda ferahlık sağlar. Selülit için kremi bu kadar vazgeçilmez kılan özellikleri şöyle sıralayabiliriz:

. İçeriğinde bulunan doğal mineraller sayesinde cildinizi besler,

. Doğal yapısı sayesinde vücudunuzu ek takviye olarak nemlendirir ve diri tutmasını sağlar,

.  Vücudunuzda kendine has sadece bu kremi kullananlara özgü hoş bir koku sağlar.

Ayrıca çoğu kozmetik ürünlerinde kullanılan alkol selülit için kremde kullanılmaz.

Günde sadece iki kez sabah ve akşam olmak üzere bu kremi kullandığınız takdirde selülitten eser kalmadığını göreceksiniz.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.