• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Manisa 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Bayan Eleman Aranıyor
  • Akhisar Enza Home Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Halikarnass Restaurant’ta Cuma ve Cumartesi canlı müzik keyfi
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Milano’da Nerede Kalınır ? | En Sevilen Mahalleler

Okunma Sayısı: 4487
Milano’da Nerede Kalınır ? | En Sevilen Mahalleler
Roma harabelerinin veya Venedik'in romantik kanallarının aksine Milano, uzun süredir büyük bir moda başkenti ve Göller bölgesine ve Alpler'e günübirlik geziler için kolay bir ana üs olarak bilinen bir endüstri şehridir.

Milano’da Nerede Kalınır ? | En Sevilen Mahalleler

 

Roma harabelerinin veya Venedik'in romantik kanallarının aksine Milano, uzun süredir büyük bir moda başkenti ve Göller bölgesine ve Alpler'e günübirlik geziler için kolay bir ana üs olarak bilinen bir endüstri şehridir. Bununla birlikte, 2015 Dünya Fuarı'na ev sahipliği yaptığından bu yana şehir, turizmi teşvik etmeye yönelik yeniden canlanan bir coşku ve yatırım gördü. Nerede kalacağınızı ve hangi bölgeleri keşfedeceğinizi biliyorsanız, Milano şaşırtıcı derecede otantik bir İtalyan deneyimi sunabilir.

Şehir, merkezinde katedrali ve tarihi alışveriş galerisi ile ünlü Piazza Duomo'nun bulunduğu eşmerkezli dairelerde dışa doğru yayılıyor. Palazzo Reale ve Pinocotera de Brera dahil olmak üzere şehrin müze ve sanat merkezlerinin çoğu ve çoğu turistik aktivite yakınlardadır. Biraz daha uzaklaşmak isteyenler için, Park Sempione ve batıdaki Arco della Pace (Barış Kemeri) yakınındaki bölge muhteşem aperitivo (Milano'nun mutlu saatler versiyonu) ve belki de şehrin en etkileyici tarihi hazinesi olan Sforza Kalesi'ni sunuyor. Diğer ilgi çekici yerler arasında kuzeyde Porta Nuova'nın parıldayan gökdelenleri ve seçkin mutfağı, doğuda Porta Venezia'nın parkları ve kış bahçeleri veya güneyde hareketli Navigli bölgesinin kanalları ve gece hayatı sayılabilir.

Milano’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en merkezi bölge, Duomo Meydanı ve çevresi olsa da, bu bölgedeki otel fiyatları ciddi anlamda pahalı olabiliyor. Bu yüzden, bütçe dostu bir konaklama birimi için şehrin diğer bölgelerine göz atmanızda yarar var.

Milano’da Nerede Kalınır ?

Milano'da nerede konaklasam diye mi düşünüyorsunuz? Hangi mahallenin sizin için en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olalım! Milano'da kalınacak en iyi bölgelerden bazıları Centro Storico, Brera, Navigli veya Puorta Nuova'dır.

Milano, tamamen modern hassasiyetleri korurken aynı zamanda zengin bir tarihi bünyesinde barındıran, İtalya'nın en sofistike metropol şehirlerinden biridir.

Uzun süredir dünyanın moda başkentlerinden biri ilan edilen Milano, ziyaretinizi tamamlayacak çok sayıda müze, tarihi cazibe merkezi ve yemek mekanı ile AB'deki en iyi alışveriş merkezlerinden bazılarına sahiptir.

1.Milano Merkezi

01-246.jpg

Centro Storico, Milano'nun en gözde turistik mekanlarına yakınlığı nedeniyle Milano'da ilk kez konaklayacaklar için en iyi yerdir. Centro Storico, İtalyanca'da tarihi merkez anlamına gelir ve bu gerçekten her şeyi söylüyor. Tarihi cazibe merkezleri, sanat, moda, tasarım simge yapılarının yanı sıra oteller, restoranlar, barlar ve mağazalar gibi birçok turistik olanakla doludur.

Zona 1'in bu kısmı eski binalar ve kültürle o kadar dolu ki seçim yapmakta zorlanacaksınız. Duomo di Milano, Milano Katedrali, Milano'nun en önemli simgesidir.

Milano Katedrali'nin hemen yanında, her zaman ünlü sanat sergilerine ev sahipliği yapan ve Monet ve Picasso'nun eserlerine yer verilen Milano Kraliyet Sarayı bulunur. Burada, Corte'deki Katedral Müzesi'ni (Duomo Müzesi) ve San Gottardo Kraliyet Sarayı Kilisesi'ni bulacaksınız.

Piazza del Duomo'nun kuzey tarafında, Avrupa'nın en eski alışveriş merkezi olan 19. yüzyıldan kalma Galleria Vittorio Emanuele II bulunmaktadır. Piazza del Duomo ile Piazza della Scala'yı birbirine bağlayan bu neoklasik bina, pasajlara ve demir-cam çatıya sahiptir ve ünlü mimar Giuseppe Mengoni tarafından inşa edilmiştir.

Galleria Vittorio Emanuele II, Prada, Gucci ve Louis Vuitton gibi lüks butiklere ev sahipliği yapmaktadır. Fast-food restoranları ve eski Café Restorante Biffi gibi güzel kafeler var. Çağdaş sergi alanı Osservatorio Fondazione Prada 6. katta bulunabilir.

Galleria'nın karşı ucunda, Leonardo da Vinci heykeli ve 18. yüzyıldan kalma Teatro alla Scala tiyatrosu ile Piazza della Scala'yı bulabilirsiniz. Milano'nun bu sanatsal ikonunu ziyaret etmek, mutlaka yapılması gereken şehirler listesinden biridir.

Konaklama açısından Centro Storico, yoğun turist trafiği ve Moda ve Tasarım Haftası gibi yoğun dönemlerde etkinliklerin sıklığı nedeniyle Milano'da kalınacak daha pahalı bölgeler arasında yer alıyor. Yine de Milano’da nerede kalınır ? Sorusuna en ideal cevaplardan biri olan bu bölgede, bütçenize uygun bir otel bulabilirseniz, kesinlikle konaklamayı düşünmelisiniz.

2.Brera

02-167.jpg

Şehir merkezinin hemen kuzeybatısında, Brera olarak bilinen dar sokaklardan oluşan bir bölge var. Eski sanatçılar mahallesi, nispeten seyrek trafiği ve mağazaların, restoranların ve barların keyfini çıkaran yerel halk ve turistlerin karışımıyla oldukça şenlikli bir alandır. Şehrin taçlandıran ihtişamı, muhtemelen şehrin en önemli sanat müzesi olan Pinocotera di Brera'dır.

Brera, ünlü Parco Sempione'nin hemen yanında yer aldığı ve Duomo'ya sadece 10-15 dakikalık yürüme mesafesinde olduğu için Milano'da aile ile kalınabilecek en iyi bölgedir. Brera, şehirle ilgili harika şeylerin her yönüyle en iyi kombinasyonunu sunar. Brera sanat, gece hayatı, alışveriş, yalnız gezginler, çiftler, aileler, müzeler ve yemek için idealdir

Bu, dolambaçlı sokaklardan oluşan labirentinde bazı görkemli binaları ve şehrin zengin tarihinin ihtişamını koruyan son derece çekici bir şehir bölgesidir. Ancak Brera, aynı zamanda, sanatçılar, zanaatkarlar ve olumlu bir modernite vızıltısıyla dolu, şehrin gelişen ve canlı bir modern parçasıdır

Brera, sanat okulu, sanat galerileri ve stüdyoları nedeniyle Milano'nun sanatçılar mahallesi olarak bilinir. Brera, 1809 yılında I. Napolyon tarafından kurulan ve İtalya'nın en büyük sanat galerilerinden biri olan Pinacoteca di Brera'ya ev sahipliği yapmaktadır. Pinacoteca di Brera, Mantegna, Raffaello Sanzio, Caravaggio, Tintoretto ve Piero della Francesca'nın başyapıtlarını sergiliyor.

Galeri, 18. yüzyıldan kalma Neoklasik bina Palazzo di Brera'da yer almaktadır. Aynı bina Güzel Sanatlar Akademisi ve Braidense Ulusal Kütüphanesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır.

Brera, birçok ilgi çekici yerin bulunduğu harika Parco Sempione'ye kısa bir mesafede yer almaktadır. Aileler ve çocuklar, Avrupa'nın en eski akvaryumlarından biri olan Acquario Civico di Milano'yu ziyaret edebilir. Parkın içinde ayrıca Orta Çağ'dan kalma Castello Sforzesco'yu, heybetli Arco della Pace'i, Triennale Tasarım Müzesi'ni ve Blanco kulesini göreceksiniz.

Brera, merkezi şehirlerin geri kalanı için de çok uygundur. Bu varlıklı mahalle, Duomo'nun kuzeyine ve şehrin tarihi merkezine sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesindedir. Gösterişli, bohem atmosferinin yanı sıra, Brera'da geniş bir yaya bölgesi, birçok dar sokak, çok sayıda lüks butik, antikacı, şık bar, şık kafe ve turistler için restoranlar bulunmaktadır.

 Bütçeniz ne olursa olsun, bu bölgede kalacak yer seçimi yapmakta zorlanacaksınız. Orta fiyat kategorisinde birçok mülk olmasına rağmen, bazı iyi pansiyonlar ve ekonomik odalar da bulacaksınız ve ölçeğin diğer ucunda, burada bazı muhteşem beş yıldızlı oteller var. Milano’da nerede kalınır ? Sorusuna çok daha detaylı bilgiler bulabileceğiniz web sitesi için buraya tıklayın

3. Stazione Centrale

03-126.jpg

Stazione Centrale veya Milano Merkez İstasyonu, Milano'da ana tren istasyonunun yakınında kalınacak en iyi bölgedir. Milano Merkez İstasyonu, Lombardiya Bölgesi'nin en önemli demiryolu merkezi ve Roma Termini'nin ardından İtalya'nın en büyük ikinci istasyonudur. Giardini Parkı'nın kuzeyinde, Milano'nun 2. Bölgesi'ndeki Piazza Luigi di Savoia'da yer almaktadır.

Stazione Centrale söz konusu olduğunda, çekiciliği ana istasyonun kendisini içerir. 1864 yılında inşa edilmiş ve 1930'ların başlarında yeniden tanıtılan muhteşem bir yapıdır. Mağazaları, kafeleri ve tesisleri genel olarak mükemmeldir ve her gün istasyondan geçen çok sayıda hevesli müşteri de vardır. Milano’da nerede kalınır ? Sorusuna ucuz bir cevap arıyorsanız bu tren istasyonu çevresindeki otellere göz atabilirsiniz.

Merkez İstasyon aynı zamanda Milano'da bir gece kalmak için en iyi yerdir çünkü en uygun konumdur ve toplu taşıma ile çok iyi bağlantılara sahiptir. Buradan Tarihi Merkez'i kolayca ziyaret edebilir, Como Gölü'ne günübirlik bir gezi yapabilirsiniz. Buradan trenle ayrıca Floransa, Roma, Verona, Venedik, Nice, Paris, Basel, Cenevre ve Zürih'e gidebilirsiniz.

Poldi Pezzoli Müzesi, Milano Modern Sanat Galerisi, Pinacoteca di Brera ve Milano Anıtsal Mezarlığı'na yakın olacaksınız. Yürüme mesafesinde çok sayıda konaklama yeri vardır. Seçenekleriniz ekonomik konaklamadan 5 yıldızlı kaliteye kadar değişir.

Stazione Centrale bölgesindeki belki de en büyük cazibe, tren istasyonunun kendisidir! İlk olarak 1864'te inşa edilen ve ardından 1931'de yeniden tanıtılan bu hayranlık uyandıran yapı, tüm Avrupa'daki varış noktalarına trenlerin kalktığı çok sayıda terminaliyle bir mimari şaheserdir.

İstasyon, yürüyen merdiven veya merdivenlerle metro istasyonuna anında erişim sağlayan önemli miktarda kafe, mağaza ve diğer olanaklara sahiptir.

4.Porta Nuova

04-103.jpg

Porta Nuova bölgesi, adını 19. yüzyılda bu alana inşa edilen Napolyon kapısından almıştır. Porta Nuova bölgesi, İtalya'nın en iyi kentsel dönüşüm projelerinden birini temsil ediyor. Porta Nuova, 300.000 metrekarelik bir alanı kaplar ve şehrin Garibaldi, Varesine ve Isola dahil olmak üzere üç farklı bölgesini yeniden birbirine bağlar.

Civarda ünlü bir İtalyan mimar olan Gae Aulenti Meydanı, etkileyici UniCredit Kulesi ve Bosco Verticale kompleksi gibi önemli simge yapılar bulunmaktadır. Kompleks, iki konut kulesine sahiptir. Ekolojik bir şaheserdir ve yaklaşık 900 ağaç içerir. 2014 yılından bu yana çok sayıda ziyaretçi ve kiracı çekmiştir.

Gurmeler, Cimitero Monumentale'nin hemen doğusundaki Porta Garibaldi bölgesine gitmelidir (ki kendisi de bir gezinti için harikadır). Orada, peynir, et ve balık tezgahları ve hareket halindeyken yenebilecek düzinelerce yemek seçeneğinin yanı sıra harika bir pizzacı ve Michelin yıldızlı bir restoran olan VIVA ile İtalyan mutfağına adanmış devasa bir mağaza olan Eataly Smeraldo'yu bulacaksınız.

 Bir yemek turuna devam etmek isteyenler için güneybatıya Çin Mahallesi'ne gidin. Gece hayatı için, bir dizi modern gökdelene çıkan trafiğe kapalı Corso Como'yu veya Porta Nuova çevresindeki alanı deneyin.

05-059.jpg

5.Citta Studi

Milano'nun 3. Bölgesinde yer alan Citta Studi, İtalyanca'da "öğrenciler şehri" anlamına gelir ve bu, Milano'nun bu bölümünün mükemmel bir açıklamasıdır. Şehrin bu bölgesi, genç öğrencilerin kalmak için ezici bir favori yeridir ve bu nedenle, düşük bütçeli gezginler ve genç gezginler için Milano'nun muhtemelen en iyi bölgesidir

Citta Studi, Università degli Studi di Milano'ya ve Avrupa Araştırma Üniversiteleri Birliği'ne ev sahipliği yapmaktadır.

Ne de olsa, öğrenciler bir bütçeyle yaşamak zorunda. Bu nedenle, bazı çok değerli sırt çantalı gezgin pansiyonlarına ve uygun fiyatlı otel ve misafirhanelere ek olarak, yerel restoran, bar ve kafelerdeki fiyatların inanılmaz derecede bütçe dostu olduğunu göreceksiniz. Citta Studi'de de güzel alışverişler var. Moda zevkleriniz pahalı marka adları ve etiketler gerektirmiyorsa, burası mağazaları keşfetmek için mükemmel bir yerdir.

Öğrenciler parti yapmayı sever, bu yüzden burası genç kalabalık (ya da kalbi genç olanlar) için Milano'nun en iyi gece hayatı alanlarından biridir.

Citta Studi, Milano Modern Sanat Galerisi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Sanatsal zevkiniz, tarihi merkezin rönesans ustalarının eserlerinden daha modern ise, bu galeride bir turla ödüllendirileceksiniz. Ayrıca Milano'daki en eski ve en popüler bira fabrikalarından birini, Birrificio'yu ve yiyecek ve içecekler için cumartesi pazarı Valvassori Peroni pazarını bulacaksınız.

Citta Studi, Milano'nun parklarla dolu sakin ve yemyeşil bir bölgesini arıyorsanız kalmak için iyi bir yer çünkü burada dolaşabileceğiniz ve şehir merkezinin koşuşturmacasından uzaklaşabileceğiniz birkaç park var.

Citta Studi, Milano'nun doğu banliyölerinde, tarihi merkeze yaklaşık 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Yine de ulaşım bağlantıları iyidir ve metroya atlamak veya şehir merkezine tramvayla gitmek kolaydır.

Bu bölge ayrıca Merkez Tren İstasyonu'na da yakındır, bu nedenle trenle gelirseniz veya trenle ayrılırsanız, burası kalmak için çok uygun bir yerdir. Citta Studi, tren istasyonunun yakınındaki en iyi mahallelerden biridir. Milano’da nerede kalınır ? Sorusuna çok ucuz bir cevap arıyorsanız buradaki otelleri, hostelleri ve diğer konaklama birimlerini inceleyebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.